Реєстрація    Вхід    Форум    Учасники   Пошук    Допомога

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Культурне життя та наука  » Релігія

Сторінка 32 з 42 [ 415 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 42  Далі

Автор Повідомлення
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 18 серпня 2009, 13:56 
Офлайн

Повідомлення: 742
Ні, я перепрошую, історія свідчити може про наявність папської влади, але не свідчить про наявність папського царства,. Як держава Ватикан з"явиться тільки напочатку 20 століття і як що я не помуиляюсь покищо існує, в сердньовіччі ні якого папського царства не було,...
Як що Ви вирішили публічно запевнювати людей що розкрили пророцтво про малий ріг в якому йдеться про царство, то знайдіть нам царство, а не політичну владу. Чи може Даниїл помилився, або не так висловився і замість Царства він мав на увазі політичну владу? Тому давайте не будем підпихати під себе Святе письмо, а то вийде як Ви самі недавно писали: ...Як вони не так говорять, як написано - то немає для них зорі ранньої (Ісаї 8:20)...

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 18 серпня 2009, 18:27 
Офлайн

Повідомлення: 79
Відповідаю Анатолію.

"Тут мудрість! Хто має розум, нехай порахує число звірини, бо воно число людське. А число її шістсот шістдесят шість" (Одкр. 13:18).

В Святому Письмі написано, що число звірини 666 не є якесь загадкове, невідоме, а людське, яке потрібно просто мудро порахувати.

Напис на папській тіарі VICARIVS FILII DEI - це досить відомий титул з підробленого "Дару Костянтина". Відомі ще принаймні чотири папські титули, які в підрахунку дають число 666:

Латинською Latinus Rex Sacerdos

L - 50
A - 0
T - 0
I - 1
N - 0
U - 5
S - 0

R - 0
E - 0
X - 10

S - 0
A - 0
C - 100
E - 0
R - 0
D - 500
O - 0
S - 0

Сума=56+10+600=666

Грецькою Ecclesia Italika 294+372=666

На івриті (Romish) 200+6+40+10+10+400=666

Грецькою Lateinos 30+1+300+5+10+50+70+200=666

Пять папських титулів (разом з загальновідомим Vicarius Filii Dei) на трьох мовах в підрахунку дають одне і те ж число 666 - біблійну числову ознаку звіра (Одкр. 13:18).

Грецький варіант Ecclesia Italika використав лютеранин Йоганес Гертхард (1582-1637рр..) в своїй праці "Adnotationes in Apocalypsin" (ст. 110).

Латинський Vicarius Filii Dei та єврейський Romish, а також ряд інших варіантів справді були представлені берлінським священиком Адреасом Хелвігом (1572-1643) в його праці "Antichristus Romanus", опублікованій в 1612 році у Віттенберзі.

До речі, у Вікіпедії є ця праця угорською мовою

http://mek.niif.hu/03100/03100/03100.pdf

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 18 серпня 2009, 18:55 
Офлайн

Відносно малого рогу.

Даниїл 7

1 За першого року Валтасара, царя вавилонського, бачив Даниїл сон та пророцьке видіння голови своєї на своєму ложі. Того часу записав він сон, сказавши з нього головне.
2 Даниїл заговорив та й сказав: Бачив я в своєму видінні вночі, аж ось чотири небесні вітри вдарили на Велике море.
3 І чотири великі звірі піднялися з моря, різні один від одного.
4 Передній був, як лев, а крила в нього орлині. Я бачив, аж ось були вирвані йому крила, і він був піднятий від землі, і поставлений на ноги, як людина, і серце людське було йому дане.
5 А ось звір інший, другий, подібний до ведмедя, і був поставлений на одному боці, і було три ребрі в його пащі між зубами його. І йому сказали так: Уставай, їж багато м'яса!
6 Потому я бачив, аж ось звір інший, мов пантера, а в нього на спині чотири пташині крилі. Цей звір мав чотири голові, і була йому дана влада.
7 Потому я бачив у видіннях тієї ночі, аж ось четвертий звір, страшний і грізний, та надмірно міцний, і в нього великі залізні зуби. Він жер та торощив, а решту ногами своїми топтав, і він різнився від усіх звірів, що були перед ним, і мав десять рогів.
8 Я приглядався до тих рогів, аж ось поміж ними піднісся ріг інший, малий, а три з тих передніх рогів були вирвані з коренем перед ним. І ось у того рога очі, як очі людські, і уста, що говорили про великі речі.
9 Я бачив, аж ось поставили престоли, і всівся Старий днями. Одежа Його біла, як сніг, а волосся голови Його немов чиста вовна, а престол Його огняне полум'я, колеса Його палахкотючий огонь.
10 Огненна річка пливла й виходила з-перед Нього; тисяча тисяч служили Йому, і десять тисяч десятків тисяч стояли перед Ним; суд усівся, і розгорнулися книги.
11 Я бачив того часу, що від голосу великих слів, які цей ріг говорив, я бачив, аж ось був забитий той звір, і було погублене тіло його, і було віддане на спалення огню.
12 А решті тих звірів відняли їхнє панування, а довгота в житті була їм дана аж до усталеного часу та години.
13 Я бачив у видіннях ночі, аж ось разом з небесними хмарами йшов ніби Син Людський, і прийшов аж до Старого днями, і Його підвели перед Нього.
14 І Йому було дане панування й слава та царство, і всі народи, племена та язики будуть служити Йому. Панування Його панування вічне, яке не спиниться, а царство Його не буде зруйноване.
15 Дух мій, Даниїлів, був засумований через це, і видіння голови моєї стурбували мене.
16 Я наблизився до одного з тих, що стояли, і поспитався від нього про істоту всього того. І він сказав мені, і познайомив мене з розв'язкою цих речей.
17 Ці великі звірі, що їх чотири, це чотири царі встануть з землі.
18 І приймуть царство святі Всевишнього, і будуть міцно держати царювання аж навіки, і аж на віки віків.
19 Тоді хотів я знати певне про четвертого звіра, що різнився від їх усіх, він страшний, надмірний, зуби його залізні, а пазурі його мідяні, він жер та торощив, а решту ногами своїми топтав,
20 і про десять рогів, що на його голові, і про іншого, що піднісся, а три через нього випали, і про цього рога, що мав очі, а уста говорили про великі речі, а вид його більший від його друзів.
21 Я бачив, що цей ріг учинив бій зо святими, і переміг їх.
22 Аж ось прийшов Старий днями, і даний був суд святим Всевишнього, і надійшов умовлений час, і царство взяли святі.
23 Він так сказав: Четвертий звір четверте царство буде на землі, яке буде різнитися від усіх царств, і пожере всю землю, і вимолотить її та розторощить її.
24 А десять рогів визначають, що з того царства встане десять царів, а по них встане інший, що буде різнитися від попередніх, і скине трьох царів.
25 І він буде говорити слова проти Всевишнього, і пригнобить святих Всевишнього, і буде думати позмінювати свята та права, і вони віддані будуть у його руку аж до одного часу, і часів і половини часу.
26 Та засяде суд, і скинуть його панування, щоб його знищити та вигубити аж до кінця.
27 А царство, і панування, і велич царств під усім небом буде дане народові святих Всевишнього. Його царство буде царство вічне, а всі панування Йому будуть служити й будуть слухняні.

28 Аж поти кінець цього слова. Мене, Даниїла, сильно лякали думки мої, і змінилася ясність моя, але це слово я заховав у своїм серці.

Малий ріг згідно 7 розділу пророка Даниїла це:
- влада, яка з'явилася після розпаду Римської імперії на десять європейських держав (8,20 вірші);
- влада, яка знищила повністю три народи з десяти (8, 20 вірші);
- влада, яка провадила війну не з іншими державами, а з святими, і перемогла їх (21, 25 вірші);
- вілада, яка зробила зміну в десяти Божих заповідях (25 вірш);
- вілада, яка панувала час, часи і півчасу - 3,5 пророчих часи (42 місяці і 1260 днів - аналогічні відрізки часу правління цієї влади), що становить 1260 років (25 вірш);
- Сам Бог засудить і знищить цю владу (26 вірш).

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 18 серпня 2009, 22:41 
Офлайн

Я не зрозумів для чого Ви мені вислали текст Біблії, я відповіді на мої запитання не дістав, не бачу я там про папську владу, бачу тільки царства. Я хочу побачити Царства...
Відносно Ваших пунктиків після біблійного тексту
як що Ви уважно почитаєте всю гілку то знайдете пояснення відносно 10 божих заповідей і Суботи...
відносно ж влада, яка знищила повністю три народи з десяти - про які народи Ви кажете, які народи знищила папська влада?
...відносно інших пунктів теж багато є запитань, але покищо вистачить попередніх..
Також не зрозуміло чому це ви так дивно пояснюте загальну картину цього пророцтва? тут якесь не зрозуміле виривання цитат і підставляння їх під себе.

Перейдем тепер до Вашої нумерології: попунктам:
Цитата:
Напис на папській тіарі VICARIVS FILII DEI - це досить відомий титул з підробленого "Дару Костянтина".

Так титул досить відомий, але не серед католиків, а серед декількох протистанських церков, в більшості серед Адвентистів 7 дня. У пап ніколи не було титулу VICARIVS FILII DEI, був і є VICARIUS CHRISTI.
так званий титул який Ви нам тут пропонуєте ((VICARIVS FILII DEI) справді був у підробленій дарственній грамоті Константина. І тільки там (дарственній грамоті Константина) він зустрічається, більше його (титул VICARIVS FILII DEI) нігде не зустрінете і ніхто так папу не називав.
правда Ви досить таки негарно поступили підмінивши носіїв титула, в грамоті титулом VICARIVS FILII DEI, називали не якогось там папу, а Петра (думаю не потрібнмо казати якого саме Петра я Вам називаю), він був намісником Ісуса на Землі, хто його наділив владою і де він має збодувати церкву я теж не буду казати, це й так всім відомо. поїхали далі....
Так тепер про те де цей надпис був написаний, з Ваших слів цей надпис був на тіарі. Робота професора Андреаса Гелвіґа (Andreas Helwig) 1612 року «Римський антихрист» (Antichristus Romanus) . Підрахувавши числові еквіваленти для різних варіантів титулу Папи Римського латинською, грецькою та єврейською мовами, він знайшов, що формулювання Vicarius Filii Dei і дає "число звіря". Підрахунок здійснюється так як Ви нам і показували правда з новж таки 'U' взято як 'V' - А це на мій погляд називається підігнати правду під себе.
Як що ви собі дозволили таку махінацію тоді спопробуйте таким же макаром підрахувати ось таке Ім"я Ellen Gould Whiteю
для тих кому ліньки напишу сам:
Ellen Gould White = 50+50+5+50+500+5+5+1 = 666
якщо рахувати U як V, a W як V+V

...так тепер про Вашого Андреаса Хелвіґа:

Сам Гельвіґ розглядав це формулювання радше як розширення історичного Vicarius Christi, ніж як офіційний титул і не говорив про наявність такого надпису на тіарах чи митрах. Але Ви ще раз "випадково" підмінили факт і стверджуєте що саме він бачив цю тіару.
До французької революції відкриття Гельвіґа не набуло широкої відомості. Пізніше, протестанти активно використовували підрахунки Гельвіґа, розглядаючи Vicarius Filii Dei як офіційний титул та стверджуючи, що цей надпис був присутнім на папській тіарі та/або митрі.

тепер черга Бальтазара Гофмана про тіару:
Цитата:
...На Великоднім служінні в 1845 році Папа Григорій XVІ був у потрійній короні, на якій був присутній напис із брильянтів: Vіcarіus Fіlіі Deі. Нам сказали, що слово Deі складається із сотні брильянтів. Інші слова були викладені дорогоцінними каменями більше темного відтінку. На кожній короні було по одному слову - фраза не була написана в одну лінію. Я був присутній на службі, бачив корону чітко й детально це помітив.

Католики спростовують твердження адвентистів. З одного боку, якщо адвентисти як правило говорять про одну тіару, то насправді існує декілька папських тіар. Всі старовинні тіари за виключенням Тіари Георга XIII (1572-85) були знищені 1798 року під час французької навали. Ряд тіар було створено після 1800 року і в подальшому вибір того чи іншого Папи на користь тієї чи іншої тіари визначався рядом чинників, таких як розмір голови Папи, комфортність, древність тіари і т.п. Всі свідчення адвентистів про викладені слова Vicarius Filii Dei припадають на XIX століття. Оскільки всі тіари, що існували в XIX столітті збереглися до сьогодні, то ці свідчення легко спростовуються - жодна із існуючих тіар не містить подібних надписів.

Не маючи доказів стосовно надпису Vicarius Filii Dei на папській тіарі, було припущено, що такий надпис існував на папській митрі. Ватикан має велику колекцію митр трьох категорій: Золота митра (mitra auriphrygiata), Розкошна митра (mitra pretiosa) та Проста митра (mitra simplex). Лише mitra pretiosa прикрашалася дорогоцінними каміннями і надавала би відображати надписи. Інші були однокольорові: перша - золота або з білого шовку відповідно.

Зображення Пап, що носять митру існують багато століть у малюнках, а в останнє століття і у фотографіях. Проте жодного джерела, незалежного від релігійних просувань Vicarius Filii Dei, в якому би були видно такі слова, не існує. У той час як тіари, як світські символи Папської влади іноді носити у присутності невеликих груп людей (наприклад, зустрічі з представниками дипломатичного корпусу), як і у присутності великих груп, митри мали однозначно літургійних характер, і тому їх носили під час релігійних церемоній у присутності великої кількості людей. Не існує, однак, незалежно підвтерджених повідомлень про те що Папа носив митру зі словами Vicarius Filii Dei.

Тому пане Микола, не вводіть у згіршення братів менших, що б випадково не було так як каже євангелист Метей на початку 18 глави:"Хто ж спокусить одне з цих малих, що вірують в Мене, то краще б такому було, коли б жорно млинове на шию йому почепити, і його потопити в морській глибині..."

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 19 серпня 2009, 14:01 
Офлайн

Повторюсь щодо ідентифікації антихриста.

Грецьке анти означає “замість”, “на місці когось”, “проти когось”, тому антихрист цілком вірогідно має титули “замісник Христа”, “намісник Христа”, але по суті він є проти Христа.

Питання майже риторичне - ХТО МАЄ ТАКшЙ ТшТУЛ?

А щодо свідчень про VICARIVS FILLI DEI - досить переконливо написано в газеті за 1915 рік. Ось адреса:

http://www.remnantofgod.org/osv1915.htm

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 19 серпня 2009, 14:07 
Офлайн

Цитата:
Grindex пише:
Робота професора Андреаса Гелвіґа (Andreas Helwig) 1612 року «Римський антихрист» (Antichristus Romanus) . Підрахувавши числові еквіваленти для різних варіантів титулу Папи Римського латинською, грецькою та єврейською мовами, він знайшов, що формулювання Vicarius Filii Dei і дає "число звіря". Підрахунок здійснюється так як Ви нам і показували правда знову ж таки 'U' взято як 'V' - А це на мій погляд називається підігнати правду під себе.

У древньолатинской граматиці буква U могла бути написана як V (тобто 5), що й тепер ще можна прочитати в надписі на арці, зробленій кесарю Титу Веспасіану в Римі, в 1 столітті н.е.

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%80%D0%B8%D1%83%D0%BC%D1%84%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B0_%D0%A2%D0%B8%D1%82%D0%B0

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 19 серпня 2009, 17:22 
Офлайн

Шановний, це все що Ви пишете несинітниця і маячня, я не сильний ні в грецькій і ні в латині, але того і того трішки щось вчив, тому кажу вам що Ви знов під себе підтасовуєте факти, тепер Ви вже добрались до граматики.
-лат. contra-; грец. anti - Префікси, що вказують на протилежну локалізацію відносно орієнтира , той, що знаходиться на протилежному боці.
Як бачите, латинський аналог не слова, а префікса, являється латинське - контра, і аж ніяк не вікаріус.
Відносно Латинського "U" яке деколи пишуть як "V", я сам бачив як вживається така форма, і хто хоче може поїхати до Львова і на каплиці Боїнів побачить там таку манеру написання, але Ви пане Миколо напевно не уважно читали моє повідомлення, або зновж таки трактуєте так як Вам подобається. я не заперечував Вам того що є традиція на писання, я Вам показав на прикладі як можна підтасуватти трактування під себе, показуючи приклад з ім"ям Е.Уайт ( це одна з засновниць АСД).

Вибачте мене, але що це за газету Ви мені таку прислали? Наскільки я знаю часопис Our Sundey Visitor, це досить відомий католицький часопис. який в 1935 році виступав як сторона яка просила у Френсіса Ніколя (редактор Present Truth який опублікував статью в якій стверджував що титул Vicarius Filii Dei був офіційнимтитули папи який написаний на тіарі) офіційного пітвердження цього факту, але Ніколь так і не зміг підтвердити свій опус. А те що прислали Ви, якась або підробка або ще щось. Ну дуже вже підозріло виглядає ця копія. Сайт на якому розміщена ця фотокопія теж дуже смішний і дає ссилки на смішні тексти. Але це вже літературне відхилення.

Мені цікаво для чого Ви викладаєте таку інформацію, і до того ж в такій настриливій формі? Ви напевно Урією Сміт або ж Е.Уайт (це та пані яка теж носить число звіра, згідно з теорією Сміта, яку ви так сильно хочете нам насадити) перечитались? Але шановний Ви запізнились з Вашим ствержуванням на дуже багато років, його вже давно спростували і самі ж керівники Адвентисцької церкви радять своїм підопічним не вступати з католиками в полеміку на тему "числа звіра", це підриває авторитет Вашої церкви.
Ви можете собі вірити в те що хочете, але для чого, скажіть мені будь ласка Ви займаєтесь розповсюдженням брехніш?

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 20 серпня 2009, 14:02 
Офлайн

Повідомлення: 627
Цитата:
Микола Гунько пише:
Відповідаю Анатолію.

"Тут мудрість! Хто має розум, нехай порахує число звірини, бо воно число людське. А число її шістсот шістдесят шість" (Одкр. 13:18).

В Святому Письмі написано, що число звірини 666 не є якесь загадкове, невідоме, а людське, яке потрібно просто мудро порахувати.

Напис на папській тіарі VICARIVS FILII DEI - це досить відомий титул з підробленого "Дару Костянтина". Відомі ще принаймні чотири папські титули, які в підрахунку дають число 666:

Латинською Latinus Rex Sacerdos

L - 50

A - 0

T - 0

I - 1

N - 0

U - 5

S - 0

R - 0

E - 0

X - 10

S - 0

A - 0

C - 100

E - 0

R - 0

D - 500

O - 0

S - 0

Сума=56+10+600=666

Грецькою Ecclesia Italika 294+372=666

На івриті (Romish) 200+6+40+10+10+400=666

Грецькою Lateinos 30+1+300+5+10+50+70+200=666

Пять папських титулів (разом з загальновідомим Vicarius Filii Dei) на трьох мовах в підрахунку дають одне і те ж число 666 - біблійну числову ознаку звіра (Одкр. 13:18).

Грецький варіант Ecclesia Italika використав лютеранин Йоганес Гертхард (1582-1637рр..) в своїй праці "Adnotationes in Apocalypsin" (ст. 110).

Латинський Vicarius Filii Dei та єврейський Romish, а також ряд інших варіантів справді були представлені берлінським священиком Адреасом Хелвігом (1572-1643) в його праці "Antichristus Romanus", опублікованій в 1612 році у Віттенберзі.

До речі, у Вікіпедії є ця праця угорською мовою

http://mek.niif.hu/03100/03100/03100.pdf

Ну я це бачив не раз. Ви мені поясніть чому наприклад D - 500? А не 600? Тому що Вам так підходило?

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 20 серпня 2009, 14:04 
Офлайн

Повідомлення: 627
Цитата:
Микола Гунько пише:
Повторюсь щодо ідентифікації антихриста.

Грецьке анти означає “замість”, “на місці когось”, “проти когось”, тому антихрист цілком вірогідно має титули “замісник Христа”, “намісник Христа”, але по суті він є проти Христа.

Питання майже риторичне - ХТО МАЄ ТАКшЙ ТшТУЛ?

А щодо свідчень про VICARIVS FILLI DEI - досить переконливо написано в газеті за 1915 рік. Ось адреса:

Слухайте, підіть до грецького філолога і спитайтесь що означає "анти" - його етимологічне походження. антихрист це є антихристи це той що проти Христа, все чітко. Що за маячню Ви вигадуєте.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 20 серпня 2009, 21:30 
Офлайн

Цитата:
Jovan пише:
Ну я це бачив не раз. Ви мені поясніть чому наприклад D - 500? А не 600? Тому що Вам так підходило?

Все нормально з цифрами

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B8%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B5_%D1%86%D0%B8%D1%84%D1%80%D1%8B

Догори 
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  

Сторінка 32 з 42 [ 415 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 42  Далі

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Культурне життя та наука  » Релігія

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Дошка безкоштовних оголошень

додати оголошення