Реєстрація    Вхід    Форум    Учасники   Пошук    Допомога

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Культурне життя та наука  » Релігія

Сторінка 25 з 42 [ 415 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 42  Далі

Автор Повідомлення
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 15 липня 2009, 03:27 
Офлайн

Повідомлення: 313
Цитата:
Jovan пише:
Так і ми спогядаємо і торкаємось не Крові і Тіла Господа, а хліба і вина.

Тут Амінь !

Цитата:
Jovan пише:
У протестантів - Лютеран це є, а ви все викинули.

Я не дивлюсь на Лютеран - я читаю Біблію. Не майте звички автоматом приймати щось.
Все треба досліджувати. Думаю пора спати. Трохи емоції вляжуться.
Бажаю вам Божих благословінь і охорони на цю ніч. Щиро, без сарказмів.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 15 липня 2009, 03:29 
Офлайн

Повідомлення: 627
Цитата:
Pashtet пише:
Я вас запитав - чого смак ви чуєте?

А чого торкались руки апостолів, я Вас запитаю.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 15 липня 2009, 03:30 
Офлайн

Цитата:
Jovan пише:
Найдіть де Христос говорить, що це символ:

Плоть моя є істинною їжею, і Кров Моя є істинним питтям. Хто їсть Мою Плоть і п’є Мою Кров, в Мені перебуває, і Я в ньому. Як послав мене Живий Отець,- і Я живу Отцем, - так і той, хто їсть Мене, житиме через Мене. Це і є хліб, який зійшов з небес. Хто їсть хліб цей, житиме повік” (Ін. 6:55-58).

Христос подав в чаші виноградний плід і назвав його кров"ю. От і символізм.
Він же не розрізав вену і кров налив ! Мені направду страшно таке писати...

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 15 липня 2009, 11:22 
Офлайн

Цитата:
Pashtet пише:
Христос подав в чаші виноградний плід і назвав його кров"ю. От і символізм. Він же не розрізав вену і кров налив ! Мені направду страшно таке писати...

Власне з Ваших слів мало б випливати, що Він вену різав. Бо Ви питаєтесь чи я чую смак крові на губах.
Ні я чую смак вина, так само як апостоли торкали тіла, але це був Господь. Так само я відчуваю вино, але це є Кров Господа. І це не символізм, Господь був не "символічно" в тілі. Чи може Слово "символічно" було тілом?

Зрозумійте, що таке воплочення. Ось де ключ.

Тут для ясності маю одне, я б сказав, технічне, коли під час адвентиського причастя не дай Бог проль"ється на підлогу ваш сік, то як Ви вважаєте, що це просто сік, чи Кров Господа?

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 15 липня 2009, 11:33 
Офлайн

Цитата:
Pashtet пише:
Я не дивлюсь на Лютеран - я читаю Біблію. Не майте звички автоматом приймати щось. Все треба досліджувати.

До речі вранці читаючи Діяння віднайшов цікавий стих:

Щодо місця Петра.

Ось текст навколо, якого ми дискутували і я доводив Вам, що Христос відвів особливе місце апостолу Петру:

Матея 16 розділ:

[I]18 І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її.

19 І ключі тобі дам від Царства Небесного, і що на землі ти зв'яжеш, те зв'язане буде на небі, а що на землі ти розв'яжеш, те розв'язане буде на небі!
[/I]

Нажаль, навіть після такого свідчення Христа, Ви відкидаєте, що Господь наділив Петра особливими повноваженнями. І писали, що сам Петро не вважав себе особливим. Але ось текст з Діянь, що стосується Єрусалимського собору:

[I]Петро встав і промовив до них: Мужі-браття, ви знаєте, що з давнішніх днів вибрав Бог поміж нами мене, щоб погани почули слово Євангелії через уста мої, та й увірували. (Дії 15,7)[/I]

То чи приймав Петро свою особливу роль?

Далі є ще один цікавий текст з другого послання Петра 1 :

[I]14 знаючи, що я незабаром повинен покинути оселю свою, як і Господь наш Ісус Христос об'явив був мені.

15 А я пильнуватиму, щоб ви й по моєму відході завжди мали це в пам'яті.[/I]

Поясніть, як Петро пильнуватиме щоб вірні трималися віри після того, як він сам відійде до Господа?

Думаю в цьому контексті, варто згадати з Нового завіту, як апостоли повсюдно наставляли єпископів, які повинні були слідкувати за порядком в громадах і берегти віру.

І ще одне, чому так важливо є подальші свідчення апостольських мужів і отців церкви, а не тільки самих апостолів. Вони всього не написали в своїх посланнях бо і не змогли б всього туди вмістити. А якщо б знали за що ми сперечатимемось через 2000 років, то написали б що було в Чаші Завіту. Для них це було очевидно. Але довести, що там було на основі Біблії не можете ні Ви мені ні я Вам.

Але я опираюсь на єврейську традицію святкових трапез і пасхального седера. Та на свідчення ранньої Церкви - я Вам приводив уривок датований до 150 року. Тобто ще двох поколінь від апостольського часу навіть не пройшло. А Ви порівняйте з собою наскільки ви знаєте традиції своєї бабці. А ті люди з ще більшою скурпульозністю дотримувались звичаю ніж це робимо ми.

Ви ж опираєтесь на неопротестанську традицію, яка виникла як я розумію в ХХ столітті.

Але Ви любите опиратися тільки на Біблію і тому пропоную Вам помислити над кіькома уривками:

Лука 22, 7
ηλθεν δὲ ἡ ἡμέρα τῶν ἀζύμων, [ἐν] ἧ ἔδει θύεσθαι τὸ πάσχα.
І настав день Опрісноків, коли пасху приносити в жертву належало.

Лука 22, 19
καὶ λαβὼν ἄρτον εὐχαριστήσας ἔκλασεν καὶ ἔδωκεν αὐτοῖς λέγων, Τοῦτό ἐστιν τὸ σῶμά μου τὸ ὑπὲρ ὑμῶν διδόμενον: τοῦτο ποιεῖτε εἰς τὴν ἐμὴν ἀνάμνησιν.
Узявши ж хліб і вчинивши подяку, поламав і дав їм, проказуючи: Це тіло Моє, що за вас віддається. Це чиніть на спомин про Мене!

[I]Відразу поясню, тут вжито два різні слова ἀζύμων - опрісноки(неквасний хліб) і ἄρτον - квасний хліб (і як бачите Лука пише, що під час причастя Христос взяв квасний хліб, що взагалі кардинально суперечить Вашій версії, а про вино взагалі мовчу). Думаю Ви не будете казати, що Лука помилився? Біблія це ж Слово Боже.[/I]

Але подивимось далі:

Марк теж пише про квасний хліб(!!!):

Καὶ ἐσθιόντων αὐτῶν λαβὼν ἄρτον εὐλογήσας ἔκλασεν καὶ ἔδωκεν αὐτοῖς καὶ εἶπεν, Λάβετε, τοῦτό ἐστιν τὸ σῶμά μου.
Як вони ж споживали, Ісус узяв хліб, і поблагословив, поламав, і дав їм, і сказав: Прийміть, споживайте, це тіло Моє!

І Матей теж:

Ἐσθιόντων δὲ αὐτῶν λαβὼν ὁ Ἰησοῦς ἄρτον καὶ εὐλογήσας ἔκλασεν καὶ δοὺς τοῖς μαθηταῖς εἶπεν, Λάβετε φάγετε, τοῦτό ἐστιν τὸ σῶμά μου.
Як вони ж споживали, Ісус узяв хліб, і поблагословив, поламав, і давав Своїм учням, і сказав: Прийміть, споживайте, це тіло Моє.

І оця річ є предметом дискусії вже більше тисячі років, оскільки синоптичні Євангелія вказують на те, що це було на свято Опрісноків, водночас говорять що Христос під час Тайної вечері вживав квасний хліб. Тому по сьогодні римо-католики причащаються прісним, а греко-католики православні квасним хлібом і посилаються на те, що це було за два дні до єврейської Пасхи. І підтвердженням тому є те, що Іуда вмокав хліб, а опрісноки не вмокають - їх їли з гіркими травами на спомин про вихід з Єгипту....

Так що досліджуйте, але уважніше.

І на закуску, апостол Павло в посланні до Коринтян теж пише про квасний хліб (10,16):

τὸ ποτήριον τῆς εὐλογίας ὃ εὐλογοῦμεν, οὐχὶ κοινωνία ἐστὶν τοῦ αἵματος τοῦ Χριστοῦ; τὸν ἄρτον ὃν κλῶμεν, οὐχὶ κοινωνία τοῦ σώματος τοῦ Χριστοῦ ἐστιν

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 15 липня 2009, 14:23 
Офлайн

Цитата:
Jovan пише:
Так само я відчуваю вино, але це є Кров Господа.

Ви самі собі суперечите. Якщо це кров, то ви маєте чути смак крові, якщо ви чуєте смак вина, то це вино яке символізує кров.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 15 липня 2009, 14:29 
Офлайн

Цитата:
Pashtet пише:
Ви самі собі суперечите. Якщо це кров, то ви маєте чути смак крові, якщо ви чуєте смак вина, то це вино яке символізує кров.

Скільки Вам пояснюватишш

Апостоли торкались Кого?

Господь був символічно присутнім в тілі? Слово стало символічно плоттю?

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 15 липня 2009, 14:30 
Офлайн

Цитата:
Pashtet пише:
це вино яке символізує кров.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 15 липня 2009, 14:40 
Офлайн

Цитата:
Jovan пише:

Господь був реально в людському тілі, але це не має відношення до вечері Господньої.
Цей зв"язок робите ви. У нас перед прийняттям хліба і вина теж зачитується вірш, де Христос каже, що це тіло Моє, і це кров Моя.
Але всі прекрасно розуміють що в чаші не буквальна кров. Я не розумію в чому тут проблема?

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 15 липня 2009, 14:44 
Офлайн

Цитата:
Pashtet пише:
Господь був реально в людському тілі, але це не має відношення до вечері Господньої. Цей зв"язок робите ви.

Воплочення і причастя є в прямому звязку. Як Слово стало плоттю, так Тіло Христове і Кров є вином і хлібом, не змінюючи їх природи (вина і хліба). Як Слово-Друга особа Прсвятої Трійці взяло людську природу не змінивши її.
В реальність а не символічність Євхаристії християни вірять від початку свого існування. І Христос сказав, що це Тіло моє і Кров.
Знайдіть де Він, або хтось із апостолів каже, що це символ? Давайте, на основі Біблії.

Догори 
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  

Сторінка 25 з 42 [ 415 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 42  Далі

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Культурне життя та наука  » Релігія

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Дошка безкоштовних оголошень

додати оголошення