|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
Pashtet
|
Додано: 14 липня 2009, 20:51 |
|
З нами з: 03 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 313 Звідки: Коломия
|
Цитата: Jovan пише:
Тепер берем інший текст його ж -
"Але якби й ми або Ангол із неба зачав благовістити вам не те, що ми вам благовістили, нехай буде проклятий! " Гал 1:8, Ми не можемо приймати автоматом все. Кожен вислів треба перевіряти з тим, що пише Біблія. Хоча і проти цієї цитати я не маю нічого проти.
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 14 липня 2009, 20:53 |
|
|
Ну раннє християнство вживало термін Євхаристія.
Ми теж приймаємо символи Тіла і Крові. Чистий виноградний сік і прісний хліб.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 14 липня 2009, 21:05 |
|
|
Цитата: Pashtet пише:
"Але якби й ми або Ангол із неба зачав благовістити вам не те, що ми вам благовістили, нехай буде проклятий! " Гал 1:8, Ми не можемо приймати автоматом все. Кожен вислів треба перевіряти з тим, що пише Біблія. Хоча і проти цієї цитати я не маю нічого проти.
Мені вже смішно, думаєте ранні християни які читали "в оригіналі" Павла і Ігнатія не помітили б, що цей муж відійшов від вчення Церкви? Які не те що читали - знали їх обох.
То я вам ще такий кавалок до прочитання скидаю (до Ефесян):
Не приказываю вам, как что-либо значащий; ибо хотя я и в узах за имя Христово, но еще несовершенен во шисусе Христе; теперь только начинаю учиться и обращаюсь к вам, как моим соучителям: ибо мне надлежало бы получить от вас укрепление к вере, ко вразумлению себя, к терпению и великодушию. Но как любовь не позволяет мне молчать в отношении к вам, то я и решился убеждать вас, чтобы вы сходились с мыслью Божией. шбо и шисус Христос, общая наша жизнь, есть мысль Отца, как и епископы, поставленные по концам земли, находятся в мысли шисуса Христа.
Глава IV
Подражайте единению пресвитеров с епископом
Посему и вам надлежит согласоваться с мыслью епископа, что вы и делаете. ш ваше знаменитое достойное Бога пресвитерство так согласно с епископом, как струны в цитре. Оттого вашим единомыслием и согласною любовью прославляется шисус Христос. Составляйте же из себя все до одного хор, чтобы, согласно, настроенные в единомыслии, дружно начав песнь Богу, вы единогласно пели ее Отцу через шисуса Христа, дабы Он услышал вас и по добрым делам вашим признал вас членами Своего Сына. штак, полезно вам быть в невозмутимом единении между собой, чтобы всегда быть и в союзе с Богом.
Глава V
Важность единения церковного
В самом деле, если я в короткое время возымел такую дружбу с вашим епископом, - не человеческую, а духовную, то сколько, думаю, блаженнее вы, которые соединены с ним так же, как Церковь с шисусом Христом, и как шисус Христос с Отцом, дабы все было согласно через единение. Никто да не обольщается! Кто не внутри жертвенника, тот лишает себя хлеба Божия. Если молитва двоих имеет великую силу, то сколь сильнее молитва епископа и целой Церкви? Поэтому кто не ходит в общее собрание, тот уже возгордился и сам осудил себя; ибо написано: Бог гордым противится. Постараемся же не противиться епископу, чтобы нам быть покорными Богу.
Глава VI
Смотрите на епископа, как на Самого Христа
ш чем более кто видит епископа молчащим [6] , тем более должен бояться его. шбо всякого, кого посылает домовладыка для управления своим домом, нам должно принимать так же, как самого пославшего. Поэтому ясно, что и на епископа должно смотреть, как на самого Господа. Впрочем сам Онисим чрезвычайно хвалит ваше благочинное о Боге поведение, что все вы живете сообразно с истиной, что среди вас нет никакой ереси, но что вы не слушаете никого, кроме шисуса Христа, проповедующего истину.
Глава VII
Бегайте еретиков. Един есть врач - Христос-Богочеловек
Некоторые имеют обычай коварно носить имя Христово, между тем делают дела, недостойные Бога. От них вы должны убегать, как от диких зверей; ибо это бешеные псы, исподтишка кусающие. Вам должно остерегаться их, ибо они страдают неудобоисцелимым недугом. Для них есть только один врач, телесный и духовный, рожденный и нерожденный, Бог во плоти [7] , в смерти истинная жизнь, от Марии и от Бога, сперва подверженный, а потом не подверженный страданию, Господь наш шисус Христос.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 14 липня 2009, 21:06 |
|
|
Ми теж приймаємо символи Тіла і Крові. Чистий виноградний сік і прісний хліб.
Ви суперечите первісному вченню бо це не символи, а істина кров і тіло.
Ну і не сік, а вино...
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 14 липня 2009, 21:26 |
|
|
Ви суперечите первісному вченню бо це не символи, а істина кров і тіло.
Вони симолізують Тіло і Кров. Буквальне тіло де ?
Ну і не сік, а вино...
А якого сорту, скільки градусів ?
Коли Христос справив з учнями пасху, Він спочатку спожив з ними старозавітню пасху. В Біблії все докладно описано. І якщо уважно дослідити як євреї святкували пасху, то знаходимо, що вони мали викинути з дому все, що містило закваску, тобто бродило. Тому коли Христос давав їм чашу, там не могло бути вина з алкоголем. Чисте неперебродивше вино і прісний хліб вказують на те, що Христос не мав гріха...
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 14 липня 2009, 22:07 |
|
|
Вони симолізують Тіло і Кров. Буквальне тіло де ?
Євхаристія не істине Тіло і Кров Христашш А Слово "буквально" стало тілом?
А якого сорту, скільки градусів ?
Коли Христос справив з учнями пасху, Він спочатку спожив з ними старозавітню пасху. В Біблії все докладно описано. І якщо уважно дослідити як євреї святкували пасху, то знаходимо, що вони мали викинути з дому все, що містило закваску, тобто бродило. Тому коли Христос давав їм чашу, там не могло бути вина з алкоголем. Чисте неперебродивше вино і прісний хліб вказують на те, що Христос не мав гріха...
А от зараз я реально стукнусь головою в монітор. Підіть до будь якого єврея і спитайте як вони їдять пасхальну вечерю - нічого не міняється вже тисячі років. І дізнаєтесь, що було в чаші, яку благословляв Христос.
П.С. Поки не проконсультуєтесь з євреєм, можете мені навіть нічого не писати.
Ви вже повні нісенітниці пишете.
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 15 липня 2009, 01:09 |
|
|
Євхаристія не істине Тіло і Кров Христашш А Слово "буквально" стало тілом?
На основі яких текстів з Біблії ви вважаєте що то буквальне тіло і кров? Лише прошу конкретно, без філософії.
А от зараз я реально стукнусь головою в монітор. Підіть до будь якого єврея і спитайте як вони їдять пасхальну вечерю - нічого не міняється вже тисячі років. І дізнаєтесь, що було в чаші, яку благословляв Христос.
П.С. Поки не проконсультуєтесь з євреєм, можете мені навіть нічого не писати.
В тому ваша проблема, що ви постійно відправляєте мене то до отців церкви, то до євреїв. Ну звідки така звичка.
Ви священнослужитель повинні людей спрямовувати до Біблії. Євреї ще в часи Христа обклалися традиціями і різними домислами, результатом того стало те, що вони Христа повели на хрест! А ви ще через 2000 років мене до них як до взірця вдправляєте.
А тепер я вам даю ПОСТАНОВУ БОЖУ З БІБЛІЇ "І заколи пасху для Господа, Бога свого, з худоби дрібної та з худоби великої в місці, яке вибере Господь, щоб там перебувало Ім'я Його. Не будеш їсти при тому квашеного, сім день будеш їсти при тому опрісноки, хліб бідування, бо в поспіху вийшов ти з єгипетського краю, щоб усі дні життя свого пам'ятати день свого виходу з єгипетського краю. І не буде бачене в тебе квашене сім день у всім краї твоїм. А з м'яса, що заколеш у жертву ввечері першого дня, ніщо не буде ночувати до ранку. " Втор 16:2-4
Євреї перед пасхою викидали все квасне не те що з домів, а з подвір"я.
Тепер я вас попрошу, поки не знайдете підтвердження біблійного, не пишіть.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 15 липня 2009, 01:30 |
|
|
На основі яких текстів з Біблії ви вважаєте що то буквальне тіло і кров? Лише прошу конкретно, без філософії.
На основі слів Христа де він говорить, що це є Тіло Моє а це є Кров Моя. Мені здається, що Ви з Христом сперечатись не будете?
В тому ваша проблема, що ви постійно відправляєте мене то до отців церкви, то до євреїв. Ну звідки така звичка. Ви священнослужитель повинні людей спрямовувати до Біблії. Євреї ще в часи Христа обклалися традиціями і різними домислами, результатом того стало те, що вони Христа повели на хрест! А ви ще через 2000 років мене до них як до взірця вдправляєте. А тепер я вам даю ПОСТАНОВУ БОЖУ З БІБЛІЇ "І заколи пасху для Господа, Бога свого, з худоби дрібної та з худоби великої в місці, яке вибере Господь, щоб там перебувало Ім'я Його. Не будеш їсти при тому квашеного, сім день будеш їсти при тому опрісноки, хліб бідування, бо в поспіху вийшов ти з єгипетського краю, щоб усі дні життя свого пам'ятати день свого виходу з єгипетського краю. І не буде бачене в тебе квашене сім день у всім краї твоїм. А з м'яса, що заколеш у жертву ввечері першого дня, ніщо не буде ночувати до ранку. " Втор 16:2-4 Євреї перед пасхою викидали все квасне не те що з домів, а з подвір"я. Тепер я вас попрошу, поки не знайдете підтвердження біблійного, не пишіть.
По перше, я не священослужитель.
Щодо Ваших апеляцій, що євреї щось роблять не так, то Ви як поціновувач Старого Завіту мали б знати, що так скурпульозно записувати закони і постанови не в змозі ніхто.
Ви привели мені текст із Второзаконня я можу Вам привести ще більше Вихід, 12:8, 15-20, 34, 39. І там також говориться про опрісноки. І НІДЕ і у вашому тексті також не говориться про те, що треба виносити з дому ВшНО.
Я Вам можу відповісти Вашими ж словами, доведіть що це стосувалось ВшНА і "Тепер я вас попрошу, поки не знайдете підтвердження біблійного, не пишіть."
Але Ви такого не знайдете. Впевнений на 100%.
Але я Вам дам деякі натяки по перше Юстин Мученик пише (писав не пізніше 150 року) про новоохрещених братів (це перше, що спало на думку зацитувати):
" После того, как омоется таким образом уверовавший и давший свое согласие, мы ведем его к так называемым братьям в общее собрание для того, чтобы со всем усердием совершить общие молитвы как о себе, так и о посвященном и о всех других повсюду находящихся, дабы удостоиться нам, познавши истину, явиться и по делам добрыми гражданами и исполнителями заповедей, для получения вечного спасения. По окончании молитв мы приветствуем друг друга лобзанием. Потом к предстоятелю братии приносятся хлеб и чаша воды и вина: он, взявши это, воссылает именем Сына и Духа Святого хвалу и славу Отцу всего и подробно совершает благодарение за то, что Он удостоил нас этого. После того, как он совершит молитвы и благодарение, весь присутствующий народ отвечает: аминь. Аминь - еврейское слово - значит: да будет. После благодарения предстоятеля и возглашения всего народа, так называемые у нас диаконы дают каждому из присутствующих приобщаться хлеба, над которым совершено благодарение, и вина и воды, и относят к тем, которые отсутствуют."
Інше джерело, єврейська "Мішна" збірник єврейських ритуалів, а зберігають вони їх куди краще ніж ви їх же ж заповіді. Це одна із частин яка називається Песахім (її можна знайти і в неті)
10 розділ розповідє про пасхальний седер:
В КАНУН ПЕСАХА НЕ ДОЛЖЕН ЕСТЬ ЧЕЛОВЕК от времени НЕЗАДОЛГО ДО МшНХш ДО ТЕХ ПОР, ПОКА НЕ СТЕМНЕЕТ. ш ДАЖЕ САМЫЙ БЕДНЫЙ В народе шЗРАшЛЯ НЕ ДОЛЖЕН ЕСТЬ, ПОКА НЕ ВОЗЛЯЖЕТ для трапезы. ш НшКТО не должен пить МЕНЬШЕ ЧЕТЫРЕХ БОКАЛОВ ВшНА - ДАЖЕ тот, кто получает еду шЗ БЛАГОТВОРшТЕЛЬНОЙ КУХНш.
Раджу Вам дійсно дослідити єврейський пасхальний седер, як Ви мені радили це зробити, тим паче о джерел є предостатньо.
А взагалі, то вживання соку придумали Ваші наставники в ХХ столітті. А я Вам даю джерела першої половини ІІ століття. Варто задуматись.
І так для роздумів Вам Второзаконня 32.14
P.S.
А взагалі люблю вікдривати грецький текст. Там не виживається жодного разу слово "пити" а також слово "дзіме" закваска чи квашене стосується хліба. Словник так і дає дріжджі для хліба...
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 15 липня 2009, 01:49 |
|
|
Ви привели мені текст із Второзаконня я можу Вам привести ще більше Вихід, 12:8, 15-20, 34, 39. І там також говориться про опрісноки. І НІДЕ і у вашому тексті також не говориться про те, що треба виносити з дому ВшНО.
Я Вам можу відповісти Вашими ж словами, доведіть що це стосувалось ВшНА і "Тепер я вас попрошу, поки не знайдете підтвердження біблійного, не пишіть."
Нічого квасного. Хіба тут не зрозуміло? Слово вино, яке є в наших перекладах, може означати як броджене, так і неброджене... І ось вам цитата З БІБЛІЇ "і будуть комори твої переповнені ситістю, а чавила твої будуть переливатись вином молодим!" Прип.3:10 Що таке чавило знаєте... Соковижималка, з якої тече вино (сік). А нарахунок бродженого вина "І не впивайтесь вином, в якому розпуста, але краще наповнюйтесь Духом," Еф.5:18 Павло каже не впиватись алкогольним вином, бо в ньому розпуста. То тепер в страху Божому, подумайте що має бути в чаші, яка символізує кров Христа, чистого і непорочного Агнця.
Решту не коментую, бо ви знов мене посилаєте то по отцях, то по равинах. Я крім Біблії аргументів не знаю...
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 15 липня 2009, 02:02 |
|
|
Нічого квасного. Хіба тут не зрозуміло? Слово вино, яке є в наших перекладах, може означати як броджене, так і неброджене... І ось вам цитата З БІБЛІЇ "і будуть комори твої переповнені ситістю, а чавила твої будуть переливатись вином молодим!" Прип.3:10 Що таке чавило знаєте... Соковижималка, з якої тече вино (сік). А нарахунок бродженого вина "І не впивайтесь вином, в якому розпуста, але краще наповнюйтесь Духом," Еф.5:18 Павло каже не впиватись алкогольним вином, бо в ньому розпуста. То тепер в страху Божому, подумайте що має бути в чаші, яка символізує кров Христа, чистого і непорочного Агнця.
Ви взагалі то проаналізуйте свої слова. В Ваших цитатах, що Павло забороняє впиватись слово і про чавила, які тут ні до чого немає ані натяку на вашу правоту.
На ці вирвані і ні до чого цитати відповісти можна тим, як Христос перетворив воду на вино в Кані чи про те як Він сам його пив...
Знаєте не тягніть все, що попало сюди.
В текстах, що стосуються про те чого не має бути вдома на седері слова вина немає. І Ваші "філософстувавання", чи пак кулінарні здогадки це не докази. "Нічого квасного" стосуються "артосу", вчіть мову... Я Вас заохочую все таки знайти, де Господь заповів євреям виносити вино з дому. Вони його не виносять по сьогоднішній день і не робили цього ніколи. Раджу все таки поговорити з євреєм...
Може Ваш сік Вам щось і символізує, але Христос говорив не про символи, а про свою Кров Нововго Завіту, яку якщо хтось не питиме то не отримає життя вічного.
А знаєте шось у вашому філософстуванні є, сік-символ- мабуть і успадкуєте "символ" життя вічного:)
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |