 |
  |
|
Автор |
Повідомлення |
SPY
|
Додано: 30 листопада 2011, 23:13 |
|
 |
Девелопер-недоучка :D |
 |
|
З нами з: 08 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 4972 Звідки: Коломия
|
Galka написав: SPY желание исполнилось  мабуть, неуважний, яке з них? та моє чи ваше? 
_________________ 
|
|
 |
|
 |
Dана
|
Додано: 01 грудня 2011, 12:26 |
|
З нами з: 19 березня 2008, 03:00 Повідомлення: 926 Звідки: Коломия
|
Galka написав: Рецепт приготовления Galka, по складниках виглядає мало би бути смачно, треба буде десь за нагоди спробувати
_________________ ubi concordia, ibi victoria
|
|
 |
|
 |
Galka
|
Додано: 01 грудня 2011, 19:54 |
|
З нами з: 07 травня 2008, 03:00 Повідомлення: 2247 Звідки: Москва
|
SPY написав: Galka написав: SPY желание исполнилось  мабуть, неуважний, яке з них? та моє чи ваше?  Моё желание, но я не против чтобы у всех исполнялись хорошие желания Dана написав: Galka написав: Рецепт приготовления
Galka, по складниках виглядає мало би бути смачно, треба буде десь за нагоди спробувати Dана, я не очень люблю маринованые грибы,пробовали заменять свешими, но вкус не тот. В эти выходны, будем делать салат берёзка, блин чернослив забыла купить, если понравится то скину рецепт
|
|
 |
|
 |
Galka
|
Додано: 03 грудня 2011, 23:22 |
|
З нами з: 07 травня 2008, 03:00 Повідомлення: 2247 Звідки: Москва
|
Салат "белая берёза" был вкусный, завтра постараюсь написать рецепт.
|
|
 |
|
 |
Dана
|
Додано: 03 грудня 2011, 23:33 |
|
З нами з: 19 березня 2008, 03:00 Повідомлення: 926 Звідки: Коломия
|
Galka, у вас такі цікаві назви тих салатів, шо то прямо інтригує  з нетерпінням чекаю рецепту, якшо готувати з чогось такого шо буде в холодильнику - обіцяю приготувати )) ..
_________________ ubi concordia, ibi victoria
|
|
 |
|
 |
Galka
|
Додано: 04 грудня 2011, 09:54 |
|
З нами з: 07 травня 2008, 03:00 Повідомлення: 2247 Звідки: Москва
|
Салат "Белая береза" Состав • грибы (лесные или шампиньоны) - 200 г, • лук репчатый - 1 шт, • куриное филе - 300-400 г, • яйца - 3 шт, • огурцы свежие - 2 шт, • чернослив - 100 г, • майонез, • зелень Приготовление Куриное филе отварить до готовности в подсоленной воде. Грибы отварить в воде 10 минут и откинуть на дуршлаг (шампиньоны отваривать не нужно). Яйца сварить вкрутую. Чернослив замочить теплой водой и оставить на 10-15 минут. Затем слить воду и обсушить чернослив. Лук мелко порезать. Грибы порезать кубиками или соломкой. Обжарить на растительном масле лук, затем добавить грибы и жарить вместе ~7-10 минут, посолить и поперчить. * если брать лесные грибы, то их нужно обжаривать вместе с луком ~7-10 минут (грибы предварительно отварить); если брать шампиньоны, то их предварительно не нужно отваривать, но жарить вместе с луком ~15-20 минут до готовности грибов. Куриное филе порезать соломкой. Отложить 3-5 ягод чернослива для украшения и порезать тонкой соломкой, оставшийся чернослив порезать кубиками. Яйца натереть на крупной терке. Огурцы порезать тонкой соломкой. Выкладывать салат слоями, каждый слой поливая майонезом: 1-й: чернослив 2-й: грибы с луком 3-й: куриное мясо 4-й: яйца 5-й: огурцы Сверху салат украсить полосками чернослива, в виде ствола березы. Вот, как у нас получилось 
Востаннє редагувалось Galka в 04 грудня 2011, 13:40, всього редагувалось 1 раз.
|
|
 |
|
 |
Galka
|
Додано: 04 грудня 2011, 09:58 |
|
З нами з: 07 травня 2008, 03:00 Повідомлення: 2247 Звідки: Москва
|
Dана, это всё бертся из интернета, украсили ввиде берёзки, вот и назвали так. Фотку какой он получился у меня выложу позже, с новым фотиком еще не разобралась до конца.
|
|
 |
|
 |
exp
|
Додано: 05 грудня 2011, 11:44 |
|
З нами з: 06 листопада 2007, 03:00 Повідомлення: 15033 Звідки: Коломия
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
|
Цитата: Киселиця: Складники: 5 жмень вівсяних пластівців, 5 ст. чубатих ложок борошна, 750 г теплої води, 25 г дріжджів, скибка чорного хліба.
Все це залишити киснути у теплому місці на три дні. До закваски потім додати трохи води і процідити через марлю або друшляк. Узяти каструлю, влити 5-6 літрів води, коли вода закипить, дати 3-4 лаврових листки, чорний перець-горошок, сіль, а також столову ложку кмину (можна розтерти спочатку кмин в руці). В киплячу воду вливаємо закваску і помішуємо. Варимо, мішаючи, на маленькому вогні 5-10 хв. Киселиця має загуснути, затягнутися. Посмажити на олії дві середні цибулі, також взяти 6-8 зубчиків часнику - додати у каструлю. Можна досолити. Покуштувати. Якщо зарідке, розвести у холодній воді борошна і додати, якщо не вдалось кислее - додати лимонної кислоти, а якщо закисле - цукру.
Мастило: Складники: 1 літр молока, півлітра води, 5 чубатих ложок пшеничного борошна, сіль, масло або шкварки для окраси.
Варимо півлітра молока з півлітра води. До молока, яке залишилось, додаємо 5 чубатих ложок пшеничного борошна, трохи солі та все докладно перемішуємо. Молоко з борошном наливаємо на кипляче молоко з водою. Хвильку проварюємо на невеликому вогні увесь час мішаючи, щоб не пригоріло. Подаємо з хлібом, полите зверху маслом або шкварками.
Бабка зо суровима тертима бандурками: Складники: 1 кг картоплі, 2 ложки муки, 2 яйця, сіль, перець.
Картоплю (бандурки, компері) почистити, потерти на грубій терці, потім масу трохи відтиснути у марлі, щоб не була рідка. Всі компоненти перемішати, посолити, поперчити, вилити на сковорідку середнього розміру. Готувати на найменшому вогні, можна навіть покласти на конфорку металевий кружок, щоб сковорідка не надто нагрівалася. Коли знизу бабка прижариться, перекинути в іншу сковорідку, верхнім, сируватим ще, боком донизу, і продовжити аж до повної готовності.
Мачанка: Потрохи птиці почистити, помити, дрібненько порізати, поставити варитися. Потім додати порізану моркву, петрушку, підсмажену цибулю. В кінці додати підсмажене борошно, розведене бульйоном або водою, сіль, перець. Страву прикрасити зеленню петрушки.
На Лемківщині мачанку їли з хлібом.
Капуста з горохом: Складники: півкілограма квашеної капусти, 400 грамів жовтого гороху, 150 грамів цибулі, олія, лаврове листя, сіль, перець.
Горох перебрати, промити, залити холодною кип`яченою водою і залишити так на кілька годин, найкраще на ніч. Потім горох зварити в тій самій воді, в якій мочився. Капусту зварити, щоб була м’яка, додати лавровий листок, сіль, перець. На сковороді розігріти олію, підсмажити цибулю (можна підсмажити на шкварках). Змішати капусту з горохом і на тарілці полити засмажкою.
Капуста нарідко з комперями (лупленими ци нелупленими): Дві жмені квашеної капусти промити водою, відтиснути. В каструлі (приблизно на 3 літри) покласти капусту, налити холодної води, довести до кипіння і варити на маленькому вогні. Посолити, додати кілька зерен кмину. Варимо до готовності.
На сковорідці на маленькому вогні на олії присмажити 1 середню цибулю, дати до того 1 чубату ложку борошна, долити холодної води і легенько перемішати. Коли загусло – виливаємо все це до капусти і перемішуємо. Можна додати ще приправи, наприклад, „вегету”. Тепер все разом має ще трошки покипіти.
До цього зварити компері (картоплю) або в лушпині, або як звичайно (тоді до картоплі треба ще додати цибульки, присмаженої на олії).
Гриби: Покласти в миску гриби (приблизно півлітрову банку), залити гарячою водою, щоб розмокли, відцідити, помити, нарізати соломкою. У каструлю налити 4 літри води, довести до кипіння, у окріп кинути гриби. Пізніше додати лавровий листок, перець, часник, сіль. Додати також засмажену на олії цибулю. Варити 3 години.
В воді розколочуємо 1-2 склянки борошна, вливаємо до страви.
Окремо зварити картоплю на пюре, приблизно літру. Відцідити, зціджену воду не виливати, її також можна додати до страви.
Гриби з картоплею традиційно їли з хлібом.
Капуста з квасолею: Квашену капусту промиваємо, заливаємо холодною водою і варимо до готовності. Квасолю (не білу, а кольорову) на ніч замочуємо у холодній воді. Вранці варимо квасолю і розминаємо, щоб вийшло пюре. Додаємо квасолю до капусти і варимо разом годину чи більше. До цього окремо засмажуємо на олії цибулю і моркву, і додаємо це, коли капуста з квасолею вже готові. Тепер все має ще декілька хвилин покипіти. Якщо страва вийшла надто кисла, можна додати цукру.
Завиванець з сиром: Складники: півлітра теплої води, 3 ст. ложки цукру, 3 ст. олії, 1 ст. (рівну) солі, 25 г дріжджів, 7 скл. борошна, сир.
Все розмішати, додаючи муку (2 склянки), щоб було такої густини, як сметана, і поставити у тепле місце приблизно на півгодини. Потім замісити тісто так, як на вареники. Додати ще 4-5 склянок борошна, приблизно 10 хв. місити і поставити у тепле місце ще на 3 години. Тісто має добре підрости, збільшитись в об’ємі в два рази. Тоді беремо його на стільницю, ділимо на 4 частини, розкачуємо, як на завиванці. На кожну частину накладаємо сир (або іншу начинку, наприклад, повидло), завиваємо і добре заліплюємо. Кладемо у бляшки, накриваємо завиванці рушником, і знов даємо у тепле місце, щоби виросло. Коли завиванці піднімуться до верху бляхи, помажемо зверху яйцем і печемо півгодини при 180 гр.
Підлива з сушених грибів: Сушені гриби промити холодною водою, поставити мочитися на 5 - 6 годин. Потім вимочені гриби процідити через друшляк, добре витиснути, дрібно посікти або перемолоти на м’ясорубці через грубу сітку. Викласти в посудину, залити водою і добавити воду, в якій мочилися, і поставити варити. Порізати цибулю, легко стушити на олії і дати до грибів. Підсмажити 2 - 3 ложки борошна, розвести водою, влити до варива.
Наприкінці дати сіль, лавровий лист, перець, дрібненько порізаний часник, олію лляну.
Подавати гриби в десертних глибоких тарілочках або глиняних мисочках.
На Лемківщині така страва з грибів була обов’язковою на Святий Вечір.
Варянка (борщ): Закип’ятити 2-3 л вару (квасу) з капусти. Якщо квас перекислий, розбавити водою, а якщо ні, можна додати лимонної кислоти. Додати порізаний кубиками буряк і варити. Додати підсмажену на олії цибулю.
Окремо взяти 150 г молока, до молока вбити яйце, розколотити, додати столову ложку муки туди ж, добре розмішати - і вилити до борщу. Наприкінці додати кріп, петрушку, кмин. Їсти з картоплею, хлібом.
Старанка (молочний суп): 2 л молока закип’ятити. З 150-200 г борошна вищого ґатунку замісити на воді з яйцем тісто і пальцями відщипувати від нього маленькі шматочки, кидати на кип’ячене молоко. Коли ще кипить, додати дрібку солі, до смаку цукру, масла.
Галушки з капустою: Картоплю потерти на тертці, процідити через марлю, злити сік, а крохмаль, що утворився, додати до картопляної маси. Також додати трохи муки і посолити, можна додати і яйце. Окремо шинкуємо свіжу капусту, відварюємо в підсоленій воді, відціджуємо. Коли в каструлі закипить вода (підсолена), беремо чайною ложкою картопляну масу і кидаємо на окріп. Варимо приблизно 10 хв. Потім промиваємо у друшляку і з’єднуємо з капустою. На сковорідку дати трохи масла і трохи маргарину і засмажити 3 цибулі. Потім засмажку додати до страви і перемішати.
Ябчанка (суп фруктовий): Яблука почистити від серединки і лушпинки, порізати на шматочки і варити до готовності, перетерти через друшляк або вим’яти. Розколотити борошно із сметаною, влити у вариво і легко хай закипить. До смаку додати цукор.
Їсти з картоплею, хлібом.
Таким самим способом можна приготувати грущанку і слив’янку.
Пироги з квашеною капустою: Квашену капусту віджати, промити-і зварити. Потім відкинути на друшляк, щоб стекла вода, дрібно посікти або змолоти на машинці. Підготовлену капусту стушити до готовності, додаючи трохи жиру і води. Потім додати підсмажену цибулю, сіль, перець і знову підсмажити, щоб капуста трохи підсохла.
Замісити тісто і виробити вареники.
Таким способом можна зробити вареники з свіжої капусти.
Каша (панцак) зі сливами: Складники: 250 грамів каші (може бути ячмінна або гречка), 250 грамів сушених слив, масло, цукор.
Крупу помити, зварити, щоб була сипка. Сушені сливи (без кісточок) помити і залити невеликою кількістю води і залишити приблизно на 20 хвилин. Процідити. Жаровитривалий посуд помазати маслом і позмінно укладати кашу, сливи, кашу, посипаючи цукром за смаком. Насамкінець полити розтопленим маслом і пекти в духовці протягом 30 хвилин.
Пироги зі сушеними сливами: Складники: тісто - 2 склянки борошна, ¾ склянки води, можна додати одне яйце. Фарш: Приблизно 25 сушених слив без кісточок, 4 чайні ложечки ванільного цукру, 150 мілілітрів меду, 200 грамів масла.
З борошна і води зробити тісто. Якщо любимо, щоб було твердіше, тоді додаємо яйце. Тісто оформлюємо в кулю та прикриваємо ганчіркою. Сливи залити теплою водою, залишити на 10 хвилин, а після того процідити. На кухонну дошку висипаємо борошно і розкачуємо на ньому тісто. Потім треба склянкою вирізати кружечки в тісті, а на кожному кружечку покласти сливу, зліпити краї тіста. Готуємо вареники в киплячій воді, до якої додаємо 2 чайні ложечки ванільного цукру. Вареники подаємо облиті медово-масляним соусом.
Пиріжки: Складники: півлітра квасного молока, маленька пачка дріжджів, 1 чайна ложка солі, 1 чайна ложка цукру, 1 чайна ложка соди, 1 яйце, борошно, олія, для начинки – картопля, або ж сир, квасоля, сливки - на різний смак.
Місимо тісто, як на вареники, даємо борошна, скільки забере. Не потрібно довго чекати, бо тісто відразу підходить, поки приготуєте начинку. Розкачуємо тісто, кладемо начинку, формуємо пиріжки. Жаримо їх на сковорідці так, як котлети, але спочатку кладемо до дна заліпленим боком, а потім обертаємо на другий бік. мої 
|
|
 |
|
 |
Romcia
|
Додано: 05 грудня 2011, 13:54 |
|
З нами з: 06 листопада 2010, 18:58 Повідомлення: 323
Прізвище, Ім’я: Чарівна Фефочка
|
_________________ Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
|
|
 |
|
 |
Dана
|
Додано: 05 грудня 2011, 16:05 |
|
З нами з: 19 березня 2008, 03:00 Повідомлення: 926 Звідки: Коломия
|
GalkaЦитата: Вот, как у нас получилось нуу, красивенько так получилось expЦитата: Ябчанка (суп фруктовий аааа!!.. ябчанка!!.... то моє дитинство  спасибі,- порадували Romcia діди морози, сніговики і риби -те все класно. але от тепер в нас йде рік Дракона- і будем готувати шось в формі дракона  (хоча абсолютно не сумніваюсь, знайдуться і такі умільці )) )
_________________ ubi concordia, ibi victoria
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |