Реєстрація    Вхід    Форум    Учасники   Пошук    Допомога

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Культурне життя та наука  » Наука та освіта

Сторінка 59 з 89 [ 885 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 89  Далі

Автор Повідомлення
 Повідомлення Додано: 18 червня 2011, 23:07 
Офлайн

Повідомлення: 15033
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
і знову, myrko, твій аватар доречний :D

зрештою у нас є такі люди, що в дитинстві їли каку, а шо нє? :D (чи може цеї бесіди хтось не знає...)

Догори 
 Повідомлення Додано: 18 червня 2011, 23:08 
Офлайн

Повідомлення: 12717
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
Чонкіна читав .. навіть пару разів.. ти маєш на увазі того доморощеного Мічуріна...? :D

jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!

Догори 
 Повідомлення Додано: 18 червня 2011, 23:35 
Офлайн

Повідомлення: 4424
Капітан написав:
ти маєш на увазі того доморощеного Мічуріна...? :D
Його самого :D

Догори 
 Повідомлення Додано: 18 червня 2011, 23:59 
Офлайн
Девелопер-недоучка :D

Повідомлення: 4972
Я шось пропустив? :)

Догори 
 Повідомлення Додано: 19 червня 2011, 00:00 
Офлайн

SPY написав:
Я шось пропустив? :)
ага... треба було каку у дитинстві їсти... :D

Догори 
 Повідомлення Додано: 19 червня 2011, 00:18 
Офлайн
Девелопер-недоучка :D

Повідомлення: 4972
нашо? я тепер каку... правда не їв, а пив... і завтра прадалженіє... нехватало щоб я ще в дитинстві каку пив, вообще був би ужас...

Догори 
 Повідомлення Додано: 21 червня 2011, 00:18 
Офлайн

Повідомлення: 12717
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
Мифы о средневековье

Зображення
Смертная казнь

В фильмах, которые мы видим, очень часто показывают публичные казни, и людей, которых убивают буквально ни за что. На самом деле, Средневековье было не таким мрачным, как его считают. К примеру, к смертной казни приговаривались только те преступники, которые совершили ну совсем уж мрачное злодеяние. Да, частенько перегибали палку с «врагами короля» или «врагами церкви», это да. Но что касается обычных преступников, если так можно выразиться, то их казнили довольно редко.

Кроме того, публичные казни зачастую устраивались только для богатых людей, а чаще всего казни проводились без приглашения огромного количества народу. Наиболее распространенной казнью было повешение, а не отрубание головы – такой тип казни использовался для аристократии, которая в чем-то провинилась перед королем.Голодание

Многие из нас считают, что практически все люди в Средневековье голодали. На самом деле, мирные жители (те, которые работали на земле, во всяком случае), каждый день имели свежий хлеб, мясо и пиво. Кроме того, частым блюдом были сушеное мясо, сыры, фрукты и овощи. Птица, рыба – это тоже обычные компоненты диеты жителей средних веков. Некоторые из земледельцев также содержали пчел.

Бывали, конечно, сложные времена, и не во всех странах такое было, но, тем не менее, ситуация с едой в те времена была гораздо лучшей, чем принято считать.

Грязные и вонючие

Это тоже неправда. Вообще говоря, непонятно, откуда пошел этот миф. На самом деле, в любом средневековом городе, даже небольшом, были общественные бани, которые принимали большое количество людей каждый день. Аристократия мылась практически каждый день, были, конечно, люди, которые мылись реже, но, тем не менее, в большинстве своем люди мылись часто.

У французов даже была в ходу латинская поговорка «Venari, ludere, lavari, bibere; Hoc est vivere!», что означает «Охота, игра, купание, выпивка, – вот что значит жить!».

Мирная жизнь

В то время, как люди в то время работали очень тяжело, поскольку возделывание полей и выращивание животных было единственным средством добыть пропитание, никто не работал без отдыха. Крестьяне часто проводили праздники, на которых танцевали, пили, играли, сражались.

Насилие везде и всегда

И это, оказывается, неправда. Конечно, случалось всякое, но то, что показывают в фильмах – полнейшая чепуха. В те времена не было ничего, что могло бы сравниться с действиями таких людей, как Гитлер, например. Геноцида, как такового, практически не было. Кроме того, не было и серийных убийц, массовых убийств (за исключением войн) и прочего. Даже инквизиция не убивала столько народу, сколько описывается в книгах и показывается сейчас. К примеру, в записях инквизиции за 160 лет показано 826 казней.

jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!

Догори 
 Повідомлення Додано: 04 липня 2011, 10:25 
Офлайн

Цитата:
Дворічна китаянка випала з вікна батьківської квартири, розташованої на десятому поверсі висотного будинку, і залишилася цілою і неушкодженою. Ії спіймала жінка, що перебувала цієї миті під вікнами будинку.
:?

Догори 
 Повідомлення Додано: 16 серпня 2011, 13:30 
Офлайн

Повідомлення: 4424
Навіяно вчорашніми розмовами у цій темі

Три руки у человека: ученые доказали, что мозг к этому готов

Обычного человека можно без особого труда убедить в том, что у него три руки.

Один из классических вопросов психологии и нейробиологии звучит примерно так: "Как человек ощущает свое тело?" До сих пор было принято считать, что очертания тела ограничены "встроенной" в наше сознание схемой, согласно которой человек может иметь только одну голову, две руки и две ноги. Однако шведские исследователи из Karolinska Institutet продемонстрировали, что обычного человека можно убедить в том, что у него три руки.

Для этого они провели серию экспериментов с участием 154 здоровых участников, каждого их которых усаживали за стол и помещали рядом с его правой рукой реалистично выглядящий протез правой руки. При этом в поле зрения человека находились как собственные руки, так и "дополнительная" искусственная рука. Для создания ощущения обладания третьей рукой исследователь одновременно дотрагивался до одного и того же места на обеих правых руках двумя маленькими кисточками, по возможности максимально синхронизируя движения.

Зображення
Слева: создание иллюзии обладания третьей рукой. Справа: угроза ножом.

По словам одного из ученых Арвида Гутарштама (Arvid Guterstam), в подобной ситуации мозг человека вынужден принимать решение: какая же из правых рук принадлежит телу. К удивлению экспериментаторов оказалось, что мозг выходит из этого положения несколько неожиданным способом: он признает, что человек является обладателем трех полноценных рук.

Для получения убедительных доказательств этого ученые поочередно "угрожали" кухонным ножом искусственной и настоящей правой руке, измеряя при этом уровень потоотделения ладони, являющийся показателем психологической реакции на провокацию. Оказалось, что сила развивающейся реакции не зависела о того, какая из правых рук находилась под угрозой: настоящая или искусственная. Однако это наблюдалось только в периоды, когда человек находился в под властью иллюзии обладания тремя руками. Ничего подобного не наблюдалось при замене протеза правой руки на протез левой руки или протез ноги.

Исследователи считают, что полученные ими результаты будут полезны специалистам, занимающимся разработкой протезов. Их возможным применением является разработка протезов рук для людей, половина тела которых парализована в результате инсульта. Теоретически такой протез сможет заменить человеку неподвижную руку, по-прежнему осознаваемую мозгом как часть тела. Еще одним почти фантастическим вариантом использования полученной информации является создание функциональных "третьих" рук, которые совсем не помешают людям, профессия которых требует определенных сверхспособностей, например, пожарным или спасателям.

P.S. у пітерського Пікнкіка є пісня: "У шамана три руки..." :D

Зображення

Догори 
 Повідомлення Додано: 18 серпня 2011, 17:48 
Офлайн

Цитата:
40 років тому кілька десятків американських студентів зібралися в одному з підвалів Стенфордського університету в Каліфорнії для участі у жорстокому психологічному експерименті.

Стенфордський тюремний експеримент часто асоціюють з гучним скандалом 2004 року в іракській в'язниці "Абу-Грейб", американські наглядачі якої застосовували витончені тортури і знущання над ув'язненими.

Експеримент доводив, що під впливом обставин навіть добропорядні, хороші і психічно врівноважені люди можуть перетворитися на злісних садистів.

Автором дослідження був психолог Філіп Зімбардо. Ідея була дуже простою - взяти групу добровольців, розділити її на "в'язнів" і "наглядачів", помістити їх в модель в'язниці і поспостерігати за результатами.

Оголошення про набір добровольців було поміщено в місцевій газеті, на нього і "клюнули" студенти в надії трохи заробити під час канікул. При цьому в якості учасників відібрали тільки найсильніших - як у фізичному, так і психологічному сенсі.

Експеримент, почався 14 серпня 1971 року, і повинен був тривати два тижні, але його перервали через шість днів, після того, як кілька піддослідних пережили нервові зриви, у "охоронців" з'явилися прояви садизму, а один з "в'язнів" оголосив голодування.

У ході експерименту майже все було справжнім - у "наглядачів" уніформа, дзеркальні окуляри, дерев'яні палиці, свистки, у "ув'язнених" - погано підібрані роби без нижньої білизни, гумові капці та ланцюги на ногах як постійне нагадування про їх статус.

Замість імен їх називали лише за номерами, нашитим на робах. Модель в'язниці ж була влаштована в підвалі університету.

Загалом учасниками стали 24 молоді людини, їх поділ відбувся жеребкуванням, але потім деяким "ув’язненим" почало здаватися, що в "охоронці" відібрали більш високих на зріст або ще чимось, що вигідно відрізняло від інших, хоча це було не так.

Як виявилося, тільки перший день пройшов "нудно" - вже під кінець дня студент Дейв Ешлеман, колишній "головний наглядач", вирішив, що стане дуже жорстоким тюремником, як згадує тепер він сам. "Ув'язнені", над якими почали знущатися, влаштували бунт, забарикадувавшись в камерах.

"Наглядачі" розцінили таку поведінку як виклик своєму авторитету, припинили акцію протесту і стали насаджувати свою владу.

"Раптово динаміка повністю змінилася. Вони повірили, що мають справу з небезпечними ув'язненими, і на цьому етапі все це перестало бути експериментом", - згадує Зімбардо.

"В'язнів" стали принижувати, роздягати догола, надягати їм на голови мішки, їх змушували віджиматися і робити інші фізичні вправи.

"Найбільш ефективною тактикою було позбавлення сну, а це відомий прийом, - говорить один з "в'язнів" Клей Рамсі.

"Я просто не міг виконати ті фізичні вправи, яких від мене вимагали. І я вважав, що всім цим керують люди, які, насправді, позбавлені раціонального сприйняття. Так що я почав відмовлятися від їжі", - додав він.

Рамсі в якості "покарання" помістили в "карцер", яким служила комора прибиральника. Через голодування покарали і інших ув'язнених. Ситуація стала дуже напруженою, вона швидко виходила з-під контролю.

"Я постійно намагався зрозуміти, де ж межа, тобто дійти до точки, коли вони мене зупинять і скажуть: все, з мене досить, це всього лише експеримент. Але, мені здається, цього так і не відбулося", - говорить Ешлеман.

Достроковому припиненню небезпечного експерименту посприяла наречена Зімбардо Христина Маслач, теж психолог. Зімбардо, що був у власній "рольовій грі" управляючим, запросив наречену у "в’язницю" як спостерігача. Вона була шокована побаченим і звинуватила одного в жорстокості. Її слова його миттєво протверезили.

Ешлеман, що грав роль головного охоронця, каже, що в результаті експерименту дізнався про себе багато нового.

"Я зрозумів, що в певній ситуації, я, ймовірно, здатний на речі, про які я згадував пізніше з соромом", - говорить він.

Рамсі ж, який оголосив голодування, тепер стверджує: "Найцінніше в цьому експерименті - це те, що він закінчився раніше".

Сам Зімбардо, однак, як і раніше вважає, що його дослідження було дуже цінним для пізнання психології людини.

"Це показує, що людська природа не завжди під контролем того, що прийнято називати вільним волевиявленням. Насправді більшість з нас можна спровокувати на таку поведінку, яка буде абсолютно суперечити нашим уявленням про себе", - пояснив він.

"Це дослідження представляє класичний приклад того, яким чином різні ситуації і системи можуть пригнічувати добрі наміри учасників і перетворювати звичайних, нормальних молодих людей в охоронців-садистів", - додав Зімбардо.

Про психологічний експеримент стало широко відомо як в США, так і в усьому світі. Про нього навіть зняли художній фільм "Експеримент", хоча, треба зауважити, що режисер згустив фарби, і трагічний фінал картини не має нічого спільного з реальністю.

Догори 
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  

Сторінка 59 з 89 [ 885 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 89  Далі

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Культурне життя та наука  » Наука та освіта

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Дошка безкоштовних оголошень

додати оголошення