|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
Ваня
|
Додано: 17 листопада 2009, 01:41 |
|
З нами з: 06 серпня 2009, 03:00 Повідомлення: 29 Звідки: матюкливий інтелектуал
|
|
 |
|
 |
Ваня
|
Додано: 19 листопада 2009, 18:43 |
|
|
от питання. ставлю опенс'юз. допомагає yast2. проблема в тому, шо коли пройду всі стадії і натискаю кнопку встановити бачу вікно приблизно такого змісту -
якшо зараз ви підтвердите, існуючі розділи на вашому жорсткому диску буде вилучено або форматовано(всі дані будуть врачені) відповідно до налаштуваннь з попередніх вікон. якшо ви впевнені бла бла бла.
я хочу зберегети вінду тий решту всього.
я наперед, перед установкою створив логічний диск спеціально для того, шоб встановити лінух туда.
в програмі установки лінуху повертаюсь до розділу disk setup і натискаю створити нове налаштування. там вікно з усіма логічнимим дисками мого вінта і стоїть питання який з них використовувати для встановлення опенсюз. от я і ставлю галку перед відповідним розділом. решта розділів залишаються без галки(тобто по ідеї їх не повинно трогати). приймаю ці налаштування. дисну далі далі далі. але при натисканні фінальної кнопки встановити - знов бачу (див 2 абзац)
хтось підкаже?
|
|
 |
|
 |
БорМан
|
Додано: 19 листопада 2009, 18:50 |
|
З нами з: 24 червня 2008, 03:00 Повідомлення: 5158 Звідки: Коломия
|
Цитата: Іван Захарко пише:
я наперед, перед установкою створив логічний диск спеціально для того, шоб встановити лінух туда.
я роблю для того просто порожнє місце яке не належить до яких небудь існуючих розділів, а не логічний диск.
_________________ Scio me nihil scire
|
|
 |
|
 |
Ваня
|
Додано: 19 листопада 2009, 18:54 |
|
|
як би не було. чому ж коли я чітко вказую який розділ використовувати він каже мені, шо форматне весь вінт? мені портібна вінда. мені потрібні всі файли.
|
|
 |
|
 |
Ваня
|
Додано: 19 листопада 2009, 19:38 |
|
|
є надія на то, шо таке повідомлення він викидає завжди, якшо вносяться якісь зміни до розподілу жорсткого диску. але все рівно стрьомно якось...
|
|
 |
|
 |
БорМан
|
Додано: 19 листопада 2009, 19:40 |
|
З нами з: 24 червня 2008, 03:00 Повідомлення: 5158 Звідки: Коломия
|
Цитата: Іван Захарко пише:
як би не було. чому ж коли я чітко вказую який розділ використовувати він каже мені,
я вказую використовувати нерозмічену область і ніяких питань більше не виникає.
_________________ Scio me nihil scire
|
|
 |
|
 |
Ваня
|
Додано: 19 листопада 2009, 19:45 |
|
|
Цитата:
я вказую використовувати нерозмічену область і ніяких питань більше не виникає.
в yast2 такого варіанту нема. нажаль(
|
|
 |
|
 |
nightfly
|
Додано: 20 листопада 2009, 02:27 |
|
Прізвище, Ім’я: 100%HATE
|
сформатьте чимось на кшталт акронісу ФС ext3 для монтування "/" і розділ під своп, якщо не в стані розібратись з елементарним і зрозумілим ястівським дискоманагером.
|
|
 |
|
 |
Ваня
|
Додано: 20 листопада 2009, 21:19 |
|
|
на перший погляд ястівський дискманагер зрозумілий. в адвансед конфігюрейшн тикаю на розділ, який буде використувуватись для встановлення опенсюз(решта розділів не чіпаю). перед установкою є огляд процесів, які будуть виконуватись і там, в розділі диск партішн бачу приблизно таке:
1. видалити розділ бла бла бла(той логічний диск шо я вибрав)
2. встановити точку монтування на dev/sda1 windows:c файл сист ntfs
3. -\- тільки логічний диск d файл сист ntfs
4. -\- тільки логічний диск e файл сист ntfs
5. -\- тільки логічний диск f файл сист ntfs
6. створти розділ swap файл сист ext4
7. створити розділ swap файл сист забув яка.
пі.сі. сумарний розмір розділів 6 і 7 приблизно дорівнє розділу 1, шо заставляє думати, шо логічний диск, шо я вибрав буде розділено на розділи / і swap. тим не менше, противне попередження про форматування всього вінта має місце.
от так. напевно, ото встановлення точки монтування на всіх логічний дисках мого вінта передбачає фоматування розділу.
|
|
 |
|
 |
Ваня
|
Додано: 21 листопада 2009, 01:06 |
|
|
можете мене привітати. лінукс поставив успішно. проблема була в тому, шо по умолчанію яст хоче форматувати весь вінт, а шоб такі дії відмінити треба було зайти редагувати кожен розділ вручну. от.
тепер курю мануали.
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |