|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
Jovan
|
Додано: 15 липня 2009, 02:10 |
|
|
Цитата: Pashtet пише:
Нічого квасного. Хіба тут не зрозуміло? Слово вино, яке є в наших перекладах, може означати як броджене, так і неброджене... І ось вам цитата З БІБЛІЇ "і будуть комори твої переповнені ситістю, а чавила твої будуть переливатись вином молодим!" Прип.3:10 Що таке чавило знаєте... Соковижималка, з якої тече вино (сік). А нарахунок бродженого вина "І не впивайтесь вином, в якому розпуста, але краще наповнюйтесь Духом," Еф.5:18 Павло каже не впиватись алкогольним вином, бо в ньому розпуста. То тепер в страху Божому, подумайте що має бути в чаші, яка символізує кров Христа, чистого і непорочного Агнця.
Може ви там не дочитали до кінця, то я вам продублюю:
P.S.
А взагалі люблю вікдривати грецький текст. Там не виживається жодного разу слово "пити" а також слово "дзіме" закваска чи квашене стосується хліба. Словник так і дає дріжджі для хліба...
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 15 липня 2009, 02:22 |
|
З нами з: 03 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 313 Звідки: Коломия
|
Цитата: Jovan пише:
Може Ваш сік Вам щось і символізує, але Христос говорив не про символи, а про свою Кров Нововго Завіту, яку якщо хтось не питиме то не отримає життя вічного.
"А взявши чашу, і подяку вчинивши, Він подав їм і сказав: Пийте з неї всі, бо це кров Моя Нового Заповіту, що за багатьох проливається на відпущення гріхів! Кажу ж вам, що віднині не питиму Я від оцього плоду виноградного аж до дня, коли з вами його новим питиму в Царстві Мого Отця. " Після того як Христос дав їм чашу, то пообіцяв не пити плоду виноградного, а не крові. А ви коли приймаєте вино і хліб, чуєте смак людського м"яса і людської крові в роті? Буквально чуєте?
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 15 липня 2009, 02:26 |
|
|
Після того як Христос дав їм чашу, то пообіцяв не пити плоду виноградного, а не крові. А ви коли приймаєте вино і хліб, чуєте смак людського м"яса і людської крові в роті? Буквально чуєте?
Я Вам ще раз задам питання, Слово стало плоттю?
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 15 липня 2009, 02:26 |
|
|
А взявши чашу, і подяку вчинивши, Він подав їм і сказав: Пийте з неї всі, бо це кров Моя Нового Заповіту, що за багатьох проливається на відпущення гріхів!
А взявши чашу, і подяку вчинивши, Він подав їм і сказав: Пийте з неї всі, бо це кров Моя Нового Заповіту, що за багатьох проливається на відпущення гріхів!
Це слова встановлення Євхаристії. Далі Христос говорить про те що його чекає.
Що Христос пролив за гріхи світу? Сік? Сампдору?
До речі от Вам і слова Ігнатія Антиохійського єпископа Церкви, яку не здолали адові ворота як ви думаєте, ще раз вам наголошую учня Івана, який безперечно причащався з тим жеж Іваном!!!
"Никто не обольщайся! ш существа небесные, и слава ангелов, и власти видимые и невидимые, - и те подлежат суду, если не будут веровать в кровь Христову. "Вмещающий да вместит". <...> Они удаляются от Евхаристии и молитвы, потому что не признают, что евхаристия есть плоть Спасителя нашего шисуса Христа, которая пострадала за наши грехи, но которую Отец воскресил по своей благости."
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 15 липня 2009, 02:32 |
|
|
Я Вам ще раз задам питання, Слово стало плоттю?
А я вас питаю, якщо буквальною плоттю стає то ви би мали смак плоті чути і смак крові. Чи то у вас буквально, але в переносному значенні?
А Слово стало плоттю, але там про причастя не говориться, не з"єднуйте те що непотрібно.
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 15 липня 2009, 02:35 |
|
|
До речі от Вам і слова Ігнатія Антиохійського єпископа Церкви, яку не здолали адові ворота як ви думаєте, ще раз вам наголошую учня Івана, який безперечно причащався з тим жеж Іваном!!!
Ви мені Іванові слова дайте. Ігнатій Біблію не писав.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 15 липня 2009, 02:36 |
|
|
А я вас питаю, якщо буквальною плоттю стає то ви би мали смак плоті чути і смак крові. Чи то у вас буквально, але в переносному значенні?
Як Господь став людиною, прийняв на себе людську природу через Духа Святого - чи може його людська природа була не справжня? Так і в Євхаристії через Духа Святого Кров і Тіло є вином і хлібом. Але там присутній Христос, як Він був присутнім в тілі в час свого земного існування. Христос не змінює людської подоби а переміню, так само і з Євхаристією.
Нажаль Ви так і не зрозуміли суті Його воплочення.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 15 липня 2009, 02:38 |
|
|
Ви мені Іванові слова дайте. Ігнатій Біблію не писав.
Ви таки стверджуєте що Церква вмерла ще раніше ніж апостоли. Скажіть вже це....
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 15 липня 2009, 02:41 |
|
|
Як Господь став людиною, прийняв на себе людську природу через Духа Святого - чи може його людська природа була не справжня? Так і в Євхаристії через Духа Святого Кров і Тіло є вином і хлібом. Але там присутній Христос, як Він був присутнім в тілі в час свого земного існування. Христос не змінює людської подоби а переміню, так само і з Євхаристією.
Нажаль Ви так і не зрозуміли суті Його воплочення.
Я все зрозумів, але якщо ви говорите про буквальну кров і тіло, то йдіть до кінця. Приходьте в поліклініку після прийняття тіла і крові, і зробимо аналіз на вміст в шлунку і якщо там буде кусок м"яса і кров, то я визнаю ваші аргументи. А якщо там буде вино і хліб, то буде інша бесіда. Христос коли воскрес в тілі, то їв і пив, щоб учні зрозуміли що Він в буквальному тілі. І Фома торкався Його. От це означає буквалально!
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 15 липня 2009, 02:46 |
|
|
Я все зрозумів, але якщо ви говорите про буквальну кров і тіло, то йдіть до кінця. Приходьте в поліклініку після прийняття тіла і крові, і зробимо аналіз на вміст в шлунку і якщо там буде кусок м"яса і кров, то я визнаю ваші аргументи. А якщо там буде вино і хліб, то буде інша бесіда. Христос коли воскрес в тілі, то їв і пив, щоб учні зрозуміли що він в буквальному тілі. І Фома торкався Його. От це означає буквалально!
Вибачте, але Ви "туман яром, туман долиною". Фома буквально бачив Христа в тілі, але ж не другу особу Пресвятої Тройці. Так само і я бачу вино і хліб, а не Тіло і Кров...
Вибачте, але якшо вам замало розуму шоб зрозуміти коли я отак на пальцях розжував, то я не винен.
Ви не мені перечите зараз, а Христу. Бо Він все сказав раніше мене на Тайній Вечері. І в ці Його слова християни вірять вже 2000 років.
„Хто їсть Мою Плоть і п’є Мою кров, має життя вічне, і Я воскрешу його в останній день”(Ін.6:54).
Кров Ісуса Христа, Сина Його, очищає нас від усякого гріха” (1Ін. 1:7)
„Плоть моя є істинною їжею, і Кров Моя є істинним питтям. Хто їсть Мою Плоть і п’є Мою Кров, в Мені перебуває, і Я в ньому. Як послав мене Живий Отець,- і Я живу Отцем, - так і той, хто їсть Мене, житиме через Мене. Це і є хліб, який зійшов з небес. Хто їсть хліб цей, житиме повік” (Ін. 6:55-58).
„Це є Кров Моя Нового Завіту, що за багатьох проливається на відпущення гріхів” (Мт.26:28
ТУТ немає жодного слова про символи - все реальне. Просто памятайте: "„Що неможливе людям – можливе для Бога” (Мт.19:26)."
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |