Реєстрація    Вхід    Форум    Учасники   Пошук    Допомога

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Культурне життя та наука  » Релігія

Сторінка 21 з 42 [ 415 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 42  Далі

Автор Повідомлення
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 липня 2009, 20:25 
Офлайн

Повідомлення: 313
Цитата:
Jovan пише:
Катехизм не тільки мені не аргумент (це не підручник з догматики)і я Вам пояснив чому. Це "популярне видання". Вченням Церкви на якому базується богословя є канони соборів і вчення про віру проголошене папою Ex Cathedra.

То для чого тоді катехизм? І що, катехизм католицької церкви суперечить вченню католицької церкви ?

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 липня 2009, 20:28 
Офлайн

Цитата:
Jovan пише:
До речі - ось офіційний Катехизм Католицької Церкви:

Доречі тут теж змінено. Спочатку даний біблійний текст, а потім формулювання катехизму, де знову ж таки немає 2 заповіді, а 10 розділена, щоб зберегти кількість 10. І навіть там де взято з второзаконня, викинута 2 заповідь. Візьміть Біблію... Втор. 5:8 цього тексту вони не подали...

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 липня 2009, 20:32 
Офлайн

Повідомлення: 627
Цитата:
Pashtet пише:
Я нічого не маю проти тих людей які віддали своє життя за Христа. Але не маю права визнавати їх авторитет вище ніж авторитет пророків і апостолів.

Ви цим констатуєте що ці люди не були в Церкві, значить і Церкви не було. Бо адвентистів ще не було.
А всі християни в першому столітті їх авторитет цінували як мужів апостольських. Ви кращі за них? Серед них ще жили люди, які Христа бачили...

Цитата:
Pashtet пише:
Ні я не єврей. А поясніть що таке євхаристія. У нас таких термінів немає.

Ось що писав Ігнатій Антиохійський до Смирнян про Євхаристію:

"О Евхаристии [20]

<...>Никто не обольщайся! ш существа небесные, и слава ангелов, и власти видимые и невидимые, - и те подлежат суду, если не будут веровать в кровь Христову. "Вмещающий да вместит". <...> Они удаляются от Евхаристии и молитвы, потому что не признают, что евхаристия есть плоть Спасителя нашего шисуса Христа, которая пострадала за наши грехи, но которую Отец воскресил по своей благости. Таким образом, отметая дар Божий, они умирают в своих прениях. шм надлежало бы держаться любви, чтобы воскреснуть. Посему надобно удаляться таких людей, и ни наедине, ни в собрании не говорить о них, а внимать пророкам, особенно же евангелию, в котором открыто нам страдание Христа и совершенно ясно Его воскресение. Особенно же, бегайте разделений, как начала зол."

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 липня 2009, 20:32 
Офлайн

Цитата:
Pashtet пише:
То для чого тоді катехизм? І що, катехизм католицької церкви суперечить вченню католицької церкви ?

Скільки Вам поянсювати, що він популярно розжовує правди віри.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 липня 2009, 20:38 
Офлайн

Цитата:
Jovan пише:
Посему надобно удаляться таких людей, и ни наедине, ни в собрании не говорить о них, а внимать пророкам, особенно же евангелию, в котором открыто нам страдание Христа и совершенно ясно Его воскресение.

Дуже гарно написав... Направду... Але він звертає увагу не на себе, а на апостолів і пророків... Те що я вам і казав...

Цитата:
Jovan пише:
Скільки Вам поянсювати, що він популярно розжовує правди віри.

Ну але він не має суперечити офіційному вченню.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 липня 2009, 20:38 
Офлайн

Євхаристія це причастя ?

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 липня 2009, 20:43 
Офлайн

Цитата:
Pashtet пише:
Доречі тут теж змінено. Спочатку даний біблійний текст, а потім формулювання катехизму, де знову ж таки немає 2 заповіді, а 10 розділена, щоб зберегти кількість 10. І навіть там де взято з второзаконня, викинута 2 заповідь. Візьміть Біблію... Втор. 5:8 цього тексту вони не подали...

Почитайте пояснення, там є.
http://www.krotov.info/acts/20/2vatican/2083.html

Артикул 2129

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 липня 2009, 20:45 
Офлайн

Цитата:
Pashtet пише:
Дуже гарно написав... Направду... Але він звертає увагу не на себе, а на апостолів і пророків... Те що я вам і казав...

Тепер берем інший текст його ж -

Внимайте епископу, дабы и Бог внимал вам. Я - жертва за тех, которые повинуются епископу, пресвитерам и диаконам. ш пусть часть моя в Боге будет одинаковая с ними. Вместе подвизайтесь, вместе совершайте путь свой, вместе терпите, вместе успокаивайтесь, вместе вставайте, как Божьи домостроители и домочадцы, и слуги. Благоугождайте Тому, для Кого воинствуете вы, от Кого получаете и содержание. Пусть никто из вас не будет перебежчиком. Крещение пусть остается с вами, как щит; вера - как шлем; любовь - как копье; терпение - как полное вооружение. Взносом вашим пусть будут дела ваши, чтобы после получить вам полагающуюся вам прибыль. штак, будьте долготерпеливы друг к другу с кротостью, как и Бог долготерпелив к вам. Всегда желал бы я быть с вами.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 липня 2009, 20:46 
Офлайн

Цитата:
Pashtet пише:
Ну але він не має суперечити офіційному вченню.

Ні, але його формулювання це не збірник канонів. В нього інші завдання.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 липня 2009, 20:47 
Офлайн

Цитата:
Pashtet пише:
Євхаристія це причастя ?

Ну раннє християнство вживало термін Євхаристія.

Догори 
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  

Сторінка 21 з 42 [ 415 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 42  Далі

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Культурне життя та наука  » Релігія

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: google [bot] і 1 гість

Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Дошка безкоштовних оголошень

додати оголошення