Реєстрація    Вхід    Форум    Учасники   Пошук    Допомога

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Культурне життя та наука  » Релігія

Сторінка 15 з 42 [ 415 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 42  Далі

Автор Повідомлення
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 13 липня 2009, 01:46 
Офлайн

Повідомлення: 313
Цитата:
Jovan пише:
Я б був не проти, щоб Ви це прокоментували. Не зовсім зрозуміло.

Я не додав "з ваших слів". Тобто я не вважаю що Петро помилявся, це получалось з ваших слів, бо Петро ніколи не претендував на те, щоб на ньому будувалась церква.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 13 липня 2009, 12:35 
Офлайн

Повідомлення: 627
Цитата:
Pashtet пише:
Не знаю який у вас підхід до розуміння важких текстів, у нас вчать, що Біблія пояснює сама себе, тобто беремо сам текст, потім контекст, потім широкий контекст (тобто що по цьому питанню пише Біблія взагалі), і тоді стає зрозумілим текст на фоні всього писання. Отже, ми маємо текст про Петра і камінь, але натрапляємо на слова Павла Еф.2:19-22 "Отже, ви вже не чужі й не приходьки, а співгорожани святим, і домашні для Бога,збудовані на основі апостолів і пророків, де наріжним каменем є Сам Ісус Христос,що на ньому вся будівля, улад побудована, росте в святий храм у Господі, що на ньому і ви разом будуєтеся Духом на оселю Божу. " Тому, ми не можемо стверджувати, що церква будується на Петрі, бо він все ж таки був людиною, грішною (за його ж словами). А те, що Господь йому сказав "Паси отару Мою", це правда. І він їх пас. Але зауважте з цього тексту, що церква будується на основі апостолів і пророків. Тобто Павло вважає достатньою доктринальну базу апостолів і пророків. І тут немає потреби в тих нововведеннях, які пізніше мали місце в історії.

У нас теж такий підхід. Але в даному випадку це не пояснення. Ви слів Христа не пояснили Він назвав Симона - Петром - Скелею і сказав, що на ньому збудує Церкву. Ну й про вівці Ви вже сказали. І це не всі моменти.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 13 липня 2009, 12:36 
Офлайн

Цитата:
Pashtet пише:
Я не додав "з ваших слів". Тобто я не вважаю що Петро помилявся, це получалось з ваших слів, бо Петро ніколи не претендував на те, щоб на ньому будувалась церква.

Може Петро і ні. Але Христос сказав, що збудує.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 13 липня 2009, 12:37 
Офлайн

Цитата:
Pashtet пише:
Часу кінця не знає ніхто...

Ну він претендував, що знає:)

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 13 липня 2009, 17:20 
Офлайн

Цитата:
Jovan пише:
У нас теж такий підхід. Але в даному випадку це не пояснення. Ви слів Христа не пояснили Він назвав Симона - Петром - Скелею і сказав, що на ньому збудує Церкву. Ну й про вівці Ви вже сказали. І це не всі моменти.

Тоді з ваших слів треба розуміти що Біблія суперечить сама собі. В одному місці Павло пише що церква будується на Христі, Петро теж визнає що ми всі (він і себе мав на увазі) як каміння будуємо церкву, а в іншому місці Христос каже що побудує на Петрі церкву... Вірш де Христос говорить про камінь слід розуміти в контексті попередніх віршів. Не маю часу друкувати власноручно, тому кидаю російський текст, але він відображає розуміння, з яким я погоджуюсь.

Если мы внимательно рассмотрим контекст этого стиха, то увидим, что Церковь была создана не на Петре, а на Христе! В предыдущих стихах шисус спросил Своих учеников, за кого народ почитает Его. Некоторые почитали Его за воскресшего шоанна Крестителя, другие — за шлию, третьи — за шеремию или одного из древних пророков. Но потом шисус спросил: «А вы за кого почитаете Меня?» На что Петр ответил: «Ты Христос — Сын Бога Живого». Тогда шисус сказал: «Ты — Петр («петрос» — камень, скала), и на сем камне («петра» — фундаменте, основании, великом краеугольном камне истины, о котором Петр только что упомянул) Я создам церковь Мою». Скала, на которой будет создана истинная Церковь, была связана с утверждением Петра: «Ты — Христос, Сын Бога Живого», — а значит истинное основание, на котором будет создана Церковь — это Сам Христос, а не Петр.

Петр утверждал, что Христос есть краеугольный камень (1Петр. 2:4-8). «Он есть камень, пренебреженный вами зиждущими (строющими)… и нет ни в ком ином спасения» (Деян. 4:11,12). Церковь была создана на Христе. Он истинное основание и нет иного: «шбо никто не может положить другого основания, кроме положенного, которое есть шисус Христос» (1Кор. 3:11).
Когда шисус говорил о создании Своей Церкви на камне, никто из апостолов не воспринимал это так, будто бы Он назначил им Петра в папы, поскольку спустя 2 главы у них возник спор: кто из них БОЛЬШЕ (Мф. 18:1). Если бы шисус сказал, что Церковь будет создана на Петре, и этот стих доказывал, что Петр будет папой, то ученики наверняка бы уже знали, кто из них начальник!

Вплоть до времен Каликстуса — папы Римского с 218 по 223 г. — никому даже и в голову не приходило, что стих Матфея 16:18 можно использовать как доказательство того, что церковь была основана на апостоле Петре, и что папа римский его преемник.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 13 липня 2009, 17:27 
Офлайн

Цитата:
Jovan пише:
Ну він претендував, що знає

НІколи ніхто з адвентистів на це не претендував.
Не путайте з адвентистським рухом, який виник у 20х роках ХІХ століття. ТУди входили віруючі з всіх конфесій того часу.
Адвентистська церква як організація формується пізніше, і одним з перших тез, які проголосили адвентисти, було те, що ніхто не
назначає ніяких дат кінця світу.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 13 липня 2009, 18:57 
Офлайн

Цитата:
Pashtet пише:
Тогда шисус сказал: «Ты — Петр («петрос» — камень, скала), и на сем камне («петра» — фундаменте, основании, великом краеугольном камне истины, о котором Петр только что упомянул) Я создам церковь Мою». Скала, на которой будет создана истинная Церковь, была связана с утверждением Петра: «Ты — Христос, Сын Бога Живого», — а значит истинное основание, на котором будет создана Церковь — это Сам Христос, а не Петр.

Цей коментатор підганяє пояснює так як йому вигідно. Пронаналізуйте самі - «Ты — Петр (камінь!!! по грецьки Петрос це камінь), и на сем камне Я создам церковь Мою».

Він Петра назвав камнем і на ЦЬОМУ ж камені сказав що збудує.

Найдіть мені слова Христа де він каже те що йому приписує Ваш автор, що він мав на увазі слова Петра а не його самого, якому він доручив пасти його овець - очолювати земну Церкву. Ось Вам пояснення.
Христос є глава Церкви, але бути пастирем Церкви на землі він поручив Петру. І Ви знаєте цю цитату. Він сказав це Петру тричі.

А взагалі цю цитату треба брати ширше: "«Блажен ты, Симон, сын шонин, потому, что не плоть и кровь открыли тебе это, но Отец Мой, сущий на небесах; и Я говорю тебе: ты – Петр, и на камне сем Я создам Церковь мою, и врата ада не одолеют ее; и дам тебе ключи Царства Небесного; и что свяжешь на земле, то будет связано на небесах; и что разрешишь на земле, то будет разрешено на небесах.»"

Хіба Вам не видно, що Христос відвів йому особливе місце? Дав ключі Царства. Хіба тут ще треба щось пояснювати? Адже в ширшому контексті вже йдеться не про скелю (Petra, до речі аргументи вашого автора слабкі в силу того? що не використовують грецької граматики, тут ще можна було шось викрутити більше, але як правило адвентисти не знають греки:)))) а про особу Петра, якому Христос дає ключі Царства.

Взагалі той цей автор бреше, бо вже Климент Римський - третій після Петра єпископ Риму - це ще перше століття!!! на основі свого особливого авторитету і права вирішував проблему в Коринтській Церкві.
А ось що пише Іриней Ліонський про Климента: "Самым важным свидетельством о его жизни является свидетельство св. шринея, епископа Лионского до 202 года. Он пишет о Клименте, как о «видевшем апостолов», «встречавшимся с ними», и «еще имеющем проповедь апостолов в ушах своих и предание их пред глазами своими» (Против ереси 3,3,3). "

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 13 липня 2009, 18:59 
Офлайн

Цитата:
Pashtet пише:
НІколи ніхто з адвентистів на це не претендував. Не путайте з адвентистським рухом, який виник у 20х роках ХІХ століття. ТУди входили віруючі з всіх конфесій того часу. Адвентистська церква як організація формується пізніше, і одним з перших тез, які проголосили адвентисти, було те, що ніхто не назначає ніяких дат кінця світу.

Та ладно Вам, засновник ваш Вільям Міллер "пророчествував" крепко:)

ось один із перлів:

"шз дальнейшего изучения Писания я пришел к выводу, что семь времен правления язычников должны были начаться в то время, когда евреи утратили свою независимость, с момента пленения Манассии, которое лучшие историографы датируют 677 г. до Р. Х. Кроме того, я заключил, что 2300 дней начались с семидесяти седмин, с 457 г. до Р. Х., как это датируют лучшие историографы, и что 1260 дней, начавшиеся „со времени прекращения ежедневной жертвы и постановления мерзости запустения“ (Дан. 12:11), нужно отсчитывать с момента установления папского правления, после устранения языческой мерзости, которое бы я посоветовал датировать, согласно лучшим историкам, примерно 508 г. по Р. Х. Если отсчитывать все эти пророческие периоды с нескольких дат, установленных лучшими историографами для событий, с которых, очевидно, их следует отсчитывать, то все они завершатся в 1843 году."

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 13 липня 2009, 19:53 
Офлайн

Цитата:
Pashtet пише:
Тоді з ваших слів треба розуміти що Біблія суперечить сама собі. В одному місці Павло пише що церква будується на Христі, Петро теж визнає що ми всі (він і себе мав на увазі) як каміння будуємо церкву, а в іншому місці Христос каже що побудує на Петрі церкву... Вірш де Христос говорить про камінь слід розуміти в контексті попередніх віршів. Не маю часу друкувати власноручно, тому кидаю російський текст, але він відображає розуміння, з яким я погоджуюсь.

А взагалі Біблія це не збірник цитат а цільна історія спасіння. І оці фехтування це профанація слова Божого. А історія спасіння не закінчилась після смерті останнього апостола, як Вам це видається. Необхідно досліджувати життя Церкви в подальших віках. Ось чого Вам бажаю. Ви просто перекреслюєте 2000 літній досвід Церкви, це не припустимо.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 13 липня 2009, 19:55 
Офлайн

Цитата:
Pashtet пише:

Христос йому так сказав, що йому претендувати?

До речі, я чекаю спростування. Ви так і не підтвердили своїх слів про Папу.

Догори 
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  

Сторінка 15 з 42 [ 415 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 42  Далі

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Культурне життя та наука  » Релігія

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Дошка безкоштовних оголошень

додати оголошення