|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
Jovan
|
Додано: 13 липня 2009, 00:27 |
|
|
Цитата: Pashtet пише:
Тут слова католицьких богословів.
Слова католицьких богословів це не слова папи. Це раз.
Ви не привели слів папи де він називає себе Богом. Це два.
З цитатою папи Льва, ще треба зясувати звідки вона і з якого контектсу.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 13 липня 2009, 00:27 |
|
|
The Catholic National, июль 1895 г.
Це шо слова папи? Я і не таке можу написати.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 13 липня 2009, 00:29 |
|
|
The Catholic National
Що це за джерело. Киньте цитату в гугл і знайдете, що його вживають тільки під час захисту суботи. Це більш ніж підозріло.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 13 липня 2009, 00:31 |
|
|
Воно виникає з Біблійного ... Час не грає ролі.
То вкажіть де були адвентисти в 100 в 200 в 300 роках. Інакше це свідчить, що Церкви не існувало. За вашою ж логікою.
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 13 липня 2009, 00:32 |
|
З нами з: 03 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 313 Звідки: Коломия
|
Цитата: Jovan пише:
Що це за джерело. Киньте цитату в гугл і знайдете, що його вживають тільки під час захисту суботи. Це більш ніж підозріло.
Мені просто дивно, що ви це відкидаєте, я говорив з багатьма католиками, і вони визнають що це церква змінила суботу на неділю, з тим тільки відступом, що Христос ніби-то дав їй це право...
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 13 липня 2009, 00:35 |
|
|
Мені просто дивно, що ви це відкидаєте, я говорив з багатьма католиками, і вони визнають що це церква змінила суботу на неділю, з тим тільки відступом, що Христос ніби-то дав їй це право...
Христос дав право "звязувати і розвязувати. Це справді повнота влади.
Але перший день неділі шанували від апостольских часів. Католицькій Церкві не треба було щось міняти. Як це і видно з постанов Лаодикійського собору. Він не переносив нічого, а забороняв збиратись в суботу, щоб була між християнами єдність. Оскільки в ранній церкві був один єпископ в місті, одне зібрання і одна Євхаристія.
А слів Папи Ви не навели. Прошу спростовувати.
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 13 липня 2009, 00:40 |
|
|
То вкажіть де були адвентисти в 100 в 200 в 300 роках. Інакше це свідчить, що Церкви не існувало. За вашою ж логікою.
Моя логіка така... У всі часи Бог мав вірних Йому людей. Але це не обов"язково була католицька церква. Я вам ще раз кажу , адвентисти це назва. А вірні люди були завжди. І в католицькій церкві багато щирих християн. Бог буде судити людей не по приналежності до церкви, а по тому, як людина жила, чи хотіла вона знати Слово Боже і чи жила згідно з тим, що знала про Бога.
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 13 липня 2009, 00:44 |
|
|
А слів Папи Ви не навели. Прошу спростовувати.
В тих цитатах є багато тверджень, в яких є претензія на рівність Богові. Міняти закон Божий це не зазіхання на владу Бога?
А титул "Намісник Сина Божого" це як розуміти ? Христос сказав, що коли відійде , то замісь Себе пошле Утішителя , Духа Святого... Так що намісником Сина Божого на землі є Святий Дух, а не папа...
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 13 липня 2009, 00:44 |
|
|
Моя логіка така... У всі часи Бог мав вірних Йому людей. Але це не обов"язково була католицька церква. Я вам ще раз кажу , адвентисти це назва. А вірні люди були завжди. І в католицькій церкві багато щирих християн. Бог буде судити людей не по приналежності до церкви, а по тому, як людина жила, чи хотіла вона знати Слово Боже і чи жила згідно з тим, що знала про Бога.
Я погоджуюсь, що Господь дивиться в серце і по цьому судитиме, а не по приналежності.
Але все ж за такою логікою Церква, як інституція не потрібна. Але вона була заснована відразу з інститутом єпископів, пресвітерів і дияконів.
Де були ці "праведні" єпископи диякони яких Ви назвете Церквою в тих століттях? Чиї Ви послідовники. Де ті учні апостолів, учнями яких стали Ви? Де Ваші наставники в історії? Інституція була від початку, а Христос сказав, шо пекельні ворота не здолають Церкву.
Мене до речі цікавить Ваше ставлення до вашого засновника, із його "пророцтвами".
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 13 липня 2009, 00:46 |
|
|
В тих цитатах є багато тверджень, в яких є претензія на рівність Богові. Міняти закон Божий це не зазіхання на владу Бога? А титул "Намісник Сина Божого" це як розуміти ? Христос сказав, що коли відійде , то замісь Себе пошле Утішителя , Духа Святого... Так що намісником Сина Божого на землі є Святий Дух, а не папа...
Там немає жодної цитати (достовірність кожної ще треба перевірити) де б Папа назвав себе рівним Богові. Ще раз говорю католицькі богослови це не папа. Так, що спростовуйте.
А Дух не діє через когось? Як Ви думаєте?
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |