Реєстрація    Вхід    Форум    Учасники   Пошук    Допомога

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Культурне життя та наука  » Наука та освіта

Сторінка 31 з 89 [ 885 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 89  Далі

Автор Повідомлення
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 05 червня 2009, 17:50 
Офлайн

Повідомлення: 12717
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
Нова пошукова система Squared, яку запустив Google, на запит про чинного президента Росії повідомляє, що він помер 20 травня.

Зображення
Повідомлення про "смерть" Мєдвєдєва у пошуковику Squared
Пошукова система Squared, запущена Google 3 червня, на запит "президент Російської Федерації" ("president of the Russian Federation") видає інформацію про те, що чинний лідер РФ помер 20 травня, в один день з актором Олегом Янковським.

Система Squared збирає інформацію на основі призначеного для користувача запиту і представляє її у вигляді інтерактивної таблиці. Звичайні пошуковики представляють результат обробки запиту у вигляді багатьох посилань на різні ресурси.

При введенні в Squared запиту "президент Російської Федерації", в пошуковій таблиці з'являються лише Борис Єльцин, який помер у 2007 році, та Дмитро Медведєв. При цьому в колонці "Дата смерті" навпроти прізвища Медведєва стоїть дата 20 травня.

Якщо клікнути на розділ таблиці, де вказана дата смерті Мєдвєдєва, з'являється посилання на ресурси, які повідомляють про смерть актора Олега Янковського.

Раніше запущений пошуковик Wolfram Alpha на запитання, пов`язані з президентом Росії, як і Squared, відповідає некоректно. За його версією, Росію в різні роки очолювали чеченські лідери Джохар Дудаєв, Зелімхан Яндарбієв і Аслан Масхадов.

jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 05 червня 2009, 21:47 
Офлайн

Повідомлення: 1428
Капітан, а ти лише передруковуєш чи і сам на то дивився? Мене ото дуже потішили результати по запиту ukraine, наприклад... :)

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 05 червня 2009, 22:20 
Офлайн

[QUOTE] pent@gon пише : а ти лише передруковуєш чи і сам на то дивився? Мене ото дуже потішили результати по запиту ukraine, наприклад...[/QUOTE]

Я лиш про Медвєдєва попробував , аби переконатися... :D

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 09 червня 2009, 07:17 
Офлайн

Повідомлення: 12473
Прізвище, Ім’я: турок з полонини
Загалом, то недоліки пошукових систем. Саме через них видаються нісенітні "асоціації"...
"Прикольні" сайти забиті такими перлами: "путин краб", "евреи вперед" і т.п.
Однак, частенько можна надибати цікаві матеріали...
Заженіть в Ґуґлю "конец США", "конец Украины", "враги России". Запевняю, вам сподобається! :D

Проженемо за Волгу
Смердячу кацапню,
І більше не допустимо
Подібную х...ню!

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 09 червня 2009, 13:42 
Офлайн

Біля берегів Швеції виявлено радянський човен

09.06.2009 09:58

Затонулий в 1940 році під час радянсько-фінської війни підводний човен С-2 виявлено у водах Швеції.

Він став першим радянським човном, що зник у бойових умовах.

Його пошуки велися протягом десяти років.

Знахідку виявила група шведських розвідувачів, які за допомогою підводної камери з дистанційним керуванням два роки тому знайшли неподалік від Аландських островів ще одну субмарину Щ-305.

Човен вважається військовою морською могилою, точне його місцезнаходження буде повідомлено відповідним шведським інстанціям, які приймуть остаточне рішення про публікацію координат або збереження їх у таємниці.

Як розповів підводник-пошуковик Бьорн Русенлеф, "ми почали пошук С-2 десять років тому, і щоліта безрезультатно досліджували передбачуваний квадрат його зникнення. Надія практично вичерпалася, коли раптом сонар виявив човен. Носовий відсік було підірвано - мабуть, він підірвався на міні. Тому ідентифікація зайняла дуже тривалий час".

Катастрофа субмарини С-2 в протоці Шадрах Кваркен (Південний Кваркен) була першою бойовою втратою підводників, до того ж вона виявилася найбільшим по водотоннажності кораблем, що знищено в ході цієї війни. Крім того, це був перший випадок масової загибелі особового складу флоту під час бойових дій - пропали безвісти всі 50 осіб екіпажу

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 13 червня 2009, 15:11 
Офлайн

Повідомлення: 4424
Американские ученые из университета Калифорнии назвали колибри самой быстрой птицей на земле, способной летать быстрее самолета, движущегося на полной скорости, и космического корабля, входящего в атмосферу.

Как пишет Telegraph, такой скорости, которую развивает колибри, не смогут вынести пилоты без потери сознания.

Невероятная скорость была измерена рядом камер, которые рассчитали полет мужской особи птицы колибри, длина которой составляет 10 сантиметров.

Зображення

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 15 червня 2009, 21:11 
Офлайн

Что по почте не пошлешь
Прикольный список вещей, которые нельзя посылать по почте в разные страны. Законы порой бывают очень забавными.

* Вот, например, в Анголу нельзя пересылать "все виды вложений, которые по своему характеру или упаковке могут предоставлять опасность для почтовых работников". Как рядовой ангольский почтмейстер решает, что именно эта упаковка для него опасна или обладает дурным характером - я не знаю. Возможно, советуется с духами.

* В Австралии не примут оружие или боевое снаряжение, "в частности, гранаты, снаряды или патроны для миномета и их детали, даже без взрывателей". Почему именно такие виды боеприпасов удостоились "частности" - на сайте EMS не пишут. Долго думал и решил, что "деталь патрона без взрывателя" - это, видимо, пуля.

* В Азербайджан - "любой вид огнестрельного оружия, боеприпасы (за исключением патронов к короткоствольному оружию)". Ну что тут скажешь? "А вот был бы у парней короткоствол, все сложилось бы иначе". (с)

* Братская Беларусь, помимо всего прочего, не желает видеть на своей земле "съедобные потроха и продукты на их основе". Гадатели по потрохам будут очень разочарованы.

* Канада косноязычно отвергает "муляжи боеприпасов или боеприпасы без зарядов и другие устройства, имитирующие взрывные устройства или боеприпасы, включая муляжи гранат или гранаты без зарядов, или другую имитацию боеприпасов, предназначенных или нет для экспозиции". За такое обилие слов "или" в одном предложении, моя учительница русского языка Елизавета Георгиевна без размышлений ставила к стенке... то есть, простите, к доске. Увы, музейным работникам в Канаде не повезло - им не получить заграничный муляж для военной экспозиции.

* В Кабо-Верде не стали размениваться на мелочи. Они просто не принимают "ценные предметы". Никакие. Никогда. Ни за что. Хоть ты тресни. У них и так всё есть. В том числе и Сезария Эвора

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 17 червня 2009, 12:31 
Офлайн

Повідомлення: 15033
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
Цитата:
[URL=http://kolomyya.org/se/sites/pb/?nid=15885]Німеччина сподівається на сонячний струм із Африки[/URL]

Група з двадцяти великих концернів має намір забезпечити німецьку державу сонячним струмом із Африки. В середині липня фірми планують об’єднатися в консорціум для вирішення одного грандіозного надзавдання. Це буде побудова велетенської сонячної електростанції в африканській пустелі, на яку планується витратити 400 мільярдів євро. Передбачається, що перший струм від неї можна буде отримувати через 10 років.
класно... :cl:

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 17 червня 2009, 15:27 
Офлайн

Повідомлення: 4424
Цитата:
exp пише:
Група з двадцяти великих концернів має намір забезпечити німецьку державу сонячним струмом із Африки. В середині липня фірми планують об’єднатися в консорціум для вирішення одного грандіозного надзавдання. Це буде побудова велетенської сонячної електростанції в африканській пустелі, на яку планується витратити 400 мільярдів євро. Передбачається, що перший струм від неї можна буде отримувати через 10 років.

Цікаво лиш, по яких дротах той струм з Африки в Європу піде? А політична стабільність в країнах Африки - річ дуже релятивна. От посвариться якийсь Зукум Мумбавуду з Рафіком ібн Песімаматака, чи бедуїни збедуїняться і підуть з шашками наголо на електростанції, тоді прийдеться висилати миротворчий контингент для охорони, некажучи вже про чисто технологічні проблеми і пісчані бурі...
Деякі одинаки, вже тут кладуть собі сонячні батареї на стріхи (правда, це річ поки-що досить дорога), кажуть що років через 10 повністю окупиться, єдина проблема - град, і як наслідок - ремонт.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 17 червня 2009, 16:16 
Офлайн

Повідомлення: 15033
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
myrko, не думаю, що німці дурніші від нас... :D

Догори 
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  

Сторінка 31 з 89 [ 885 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 89  Далі

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Культурне життя та наука  » Наука та освіта

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Дошка безкоштовних оголошень

додати оголошення