|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
emerald
|
Додано: 26 січня 2009, 18:38 |
|
|
Компанія "Лабораторія Касперського" (Росія) повідомляє користувачів засобів стільникового зв`язку про новий мобільний вірус, здатний без відома абонента керувати його особистим телефонним рахунком
Минулого тижня експерти "Лабораторії Касперського" знайшли нову шкідливу програму для операційної системи Symbian, націлену на клієнтів одного з індонезійських мобільних операторів. Знайдене шкідливе ПЗ належить до класу троянських програм і написане скриптовою мовою Python.
"Троянець без відома власників телефонних номерів відправляє SMS на короткий сервісний номер з командою перевести частину коштів абонента на інший рахунок, що належить зловмисникам", - наголошується в повідомленні.
Індонезійський троянець має п`ять відомих варіацій: Trojan-SMS.Python.Flocker.ab-af. Програма налаштована так, що кошти із зараженого номера переказують невеликими частинами, від 45 до 90 центів США. Таким чином, якщо зловмисникам вдасться інфікувати багато телефонів, сума, яку вони отримають на мобільний рахунок, може виявитися чималою.
"Донедавна випадки поширення шкідливого мобільного ПЗ, яке здійснювало несанкціоноване відправлення SMS, було зафіксовано лише в Росії. Поява Trojan-SMS.Python.Flocker.ab-af примушує поглянути на цю ситуацію під іншим кутом", - зазначив старший вірусний аналітик "Лабораторії Касперського" Денис МАСЛЕННшКОВ.
На його думку, "з високим ступенем імовірності" можна говорити про те, що в осяжному майбутньому проблема незаконних операцій з рахунками абонентів стільникового зв`язку в мобільній вірусній індустрії «набуватиме дедалі більшої актуальності, поступово розширюючи географію своєї присутності".
|
|
 |
|
 |
SPY
|
Додано: 27 січня 2009, 10:12 |
|
 |
Девелопер-недоучка :D |
 |
|
З нами з: 08 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 4972 Звідки: Коломия
|
Баюс-баюс, для того, щоб цей вірус запрацював, ще треба на телефон поставити інтерпретатор мови пітон - інакше нема чого боятись. А тим хто навіть не чув, що таке пітон (значить його нема на телефоні - нема чого боятись) - вірус нічого не зробить. Власникам не смартфонів цей вірус теж не грозить =)
|
 |
Капітан
|
Додано: 27 січня 2009, 12:38 |
|
З нами з: 18 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 12717 Звідки: Модена. Італія.
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
|
У мене смарт, але пітон маю лиш у компі :cl: Тай я знаю де продаються телефони коли той що є умре, куплю собі якийсь за 20 євро,такому всі віруси до лампочки. :D
_________________  jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!
|
|
 |
|
 |
SPY
|
Додано: 28 січня 2009, 10:10 |
|
 |
 |
|
|
В мене цей пітон не викликає поваги і я його не ставив - без тої програми - інтепретатора мови пітон - вірус не буде працювати, так як на сімбіані пітон не працює - йому треба пітонівські модулі для функціонування. Так, що не бачу ніяких серйозних проблем.
Сумніваюсь, що вірус зможе заразити комп, адже він адаптований під телефон - це не можливо. Крім того антивірус на компі і так його виловить. Моя думка, що сам касперський міг бути причетн им до написання вірусу - для популяризації свого мобільного антивіруса
|
 |
Капітан
|
Додано: 28 січня 2009, 13:58 |
|
|
Переважно так і робиться , спочатку створюється проблеми , потім їх вирішується...
_________________  jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!
|
|
 |
|
 |
SPY
|
Додано: 28 січня 2009, 14:19 |
|
 |
 |
|
|
Все одно - марно каспер наробив стільки шуму :D
|
 |
Fantom
|
Додано: 26 лютого 2009, 13:52 |
|
|
У кого є Nokia 6300? збираюся її в найближчому майбутньому придбати, цікавить в першу чергу надійність мобіли :)
|
|
 |
|
 |
Wandering
|
Додано: 26 лютого 2009, 16:48 |
|
З нами з: 01 вересня 2007, 03:00 Повідомлення: 1337 Звідки: Коломия
|
Fantom нормальний апарат, коли з'явився у продажі була партія з глюком який проявлявся у пропаданні карти пам'яті, тепер ніби такого вже не чув, мабуть виправили.
Також слід звернути на досить вразливий корпус до подряпин, ось і все, а так телефон мені власне сподобався.
|
|
 |
|
 |
Fantom
|
Додано: 27 лютого 2009, 13:33 |
|
|
Wandering
Дякую, на скільки я знаю він має металевий корпус. Коли я обирав між Sony Ericsson S500i та Nokia 6300 це мене більш за все схилило на бік Нокіа.
|
|
 |
|
 |
Капітан
|
Додано: 27 лютого 2009, 13:45 |
|
|
По моєму там тільки навкруги металеве , по крайній мірі такий у моєї фамільянтки, але апарат хороший , десь місяців 8 як кишенями тягяє , а він як новий.
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |