|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
myrko
|
Додано: 29 грудня 2008, 22:17 |
|
З нами з: 10 квітня 2008, 03:00 Повідомлення: 4424 Звідки: Мішкольц, Угорщина
|
Цитата: Yury пише:
Як раз для таких так і не можна писати, Добре, більше не буду :oops: (exp, лиш не пиши: буде, буде! :D ).
|
|
 |
|
 |
Yury
|
Додано: 29 грудня 2008, 23:14 |
|
З нами з: 25 липня 2007, 03:00 Повідомлення: 1426 Звідки: Санкт-Петербург/RU
Прізвище, Ім’я: Yury
|
myrko,
Це досить поширена помилка починаючиш. 8) Тому краще зразу "Отделить мух от котлет"(С) :D
|
|
 |
|
 |
myrko
|
Додано: 29 грудня 2008, 23:32 |
|
|
Цитата: Yury пише:
Тому краще зразу "Отделить мух от котлет"(С)
Ага, треба. Правда не думаю, що початківця дійсно зацікавить щось, скажімо, таке:
|
|
 |
|
 |
SPY
|
Додано: 30 грудня 2008, 01:06 |
|
 |
Девелопер-недоучка :D |
 |
|
З нами з: 08 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 4972 Звідки: Коломия
|
Зацікавить, я зі змінними обєктивами дружу від коли ще малим юзав ФЭД 5В :D
тільки поясніть мені що означають цифри на об'єктиві 18..55 - фокусна відстань?
І як вичислити зближення в порівнянні із зумом та кратність зближення :oops:
|
 |
exp
|
Додано: 30 грудня 2008, 01:53 |
|
З нами з: 06 листопада 2007, 03:00 Повідомлення: 15033 Звідки: Коломия
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
|
Цитата: SPY пише:
від коли ще малим юзав ФЭД 5В :shock: шо, застав...
:D
|
|
 |
|
 |
myrko
|
Додано: 30 грудня 2008, 02:14 |
|
|
Цитата: SPY пише:
тільки поясніть мені що означають цифри на об'єктиві 18..55 - фокусна відстань?
Так, це так-звана змінна (чи перемінна, я вже й непевен як правильно по-українськи) фокусна відстань, є об'єктиви і з фіксованою. Але про це, напевно, Yury знає краще розказати. Тут, www.photoscape.ru, є багато цікавого, (правда і непотрібно-розпливчатого теж :D )а головне крок за кроком...
|
|
 |
|
 |
Yury
|
Додано: 30 грудня 2008, 11:04 |
|
З нами з: 25 липня 2007, 03:00 Повідомлення: 1426 Звідки: Санкт-Петербург/RU
Прізвище, Ім’я: Yury
|
SPY, та до інших у кого є трохі фототарганів у голові :D
1. Одним из параметров объектива является его фокусное расстояние. Объективы бывают с фиксированным фокусом или фиксы в просторечии и с переменным фокусным расстоянием или зумы в просторечии. Например: если в параметрах объектива указывается цифра 21 - то это объектив имеет только одно фокусное расстояние в 21 мм, если же указано 18-55 - то это означает, что фокусное расстояние объектива меняется от 18 до 55 мм.
2. Приближает или отдаляет объектив. Это зависит не только от фокусного расстояния, но и от величины диагонали матрицы. Большинство зеркалом имеют диагональ в 30-33 мм. Следовательно, объектив с таким фокусным расстоянием не будет ни приближать и не отдалять. Коэффициент равен 1. Если фокусное меньше будет отдаление, больше приближение, всё по принципу пропорции.
3. Применительно к мылу. В параметрах любого мыла указывают эквивалентное изменение фокусного расстояния на 35 мм плёнку. На плёнке диагональ в районе 50 мм. шсходя из этого, можно посчитать приближение и отдаление.
4. Теле - это объективы приближающие объект съёмки. Они могут быть как зумами так и с фиксированным фокусом.
5. Ширики - это объективы отдаляющие объект съёмки, позволяют с близкого расстояния снимать большой объект. Тоже бывают с фиксированным фокусом так и зумами.
шсходя из вышесказанного, один и то же объектив может быть в одних условиях шириком в других теле. Например 40 мм на плёнке будет шириком, на цифровом зеркальном Олимпусе теле х2.
|
|
 |
|
 |
Капітан
|
Додано: 30 грудня 2008, 12:28 |
|
З нами з: 18 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 12717 Звідки: Модена. Італія.
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
|
Yury , вам вуйку , тра тему поміняти , на щось типу підготовчі курси для початківців фотографів, я взагалі помітив що з професією ти помилився :bc: , тобі тра було викладачем стати . У тебе добре виходить пояснювати , і цікаво і зрозуміло. :arrow: І звучалоби - професор Питашко . :az:
Короче продовжуй , і я щось научусі.
_________________  jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!
|
|
 |
|
 |
Старший_брат
|
Додано: 30 грудня 2008, 12:47 |
|
З нами з: 14 грудня 2008, 03:00 Повідомлення: 1556 Звідки: Коломия
|
Цитата: Капітан пише:
мала якість фоток при використанні зуму
Ви б ще про цифровий зум згадали... Перефразую гуцульську приказку:
-Миється той, хто лінується почухатися, а з трасфокатором знімає той, кому лінь пішки походити! :idea:
|
|
 |
|
 |
Капітан
|
Додано: 30 грудня 2008, 13:23 |
|
З нами з: 18 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 12717 Звідки: Модена. Італія.
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
|
Цитата: Старший_брат пише : а з трасфокатором знімає той, кому лінь пішки походити!
Шановний , мушу вам заперечити , бо у 99% випадків , кажу про себе, зум використовую якраз у тому випадку ,коли не існує фізичної можливості наблизитися до об'єкту з'йомки. А різницю між оптичним і цифровим зумом, повірте на слово ,я розумію . :bc:
_________________  jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |