|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
Erlik
|
Додано: 21 листопада 2008, 13:33 |
|
З нами з: 20 жовтня 2008, 03:00 Повідомлення: 101 Звідки: Новосибірськ
|
Цитата: КрішнА пише:
дк а разве религиозники отрицают физ законы?нет они просто аппелируют тем что осталось недоказаным даже с позиции "научного восприятия".Они потихоньку соглашаются с научными фактами(тоисть они принимают такую истинность восприятия)но по скольку даже если принять за истинность такое восприятие все равно доказано не все ..и вот на том что невозможно пока доказать они(религиозники)играют))
Да, есть такое.. Такой взгляд характерен для религиозных ортодоксов.. Но я, не будучи религиозным ортодоксом, а, скорее, религиозным скептиком (звучит бредово :? .. но что делать.. :D).. думаю, что:
1. шстинность восприятия и познания (как религиозного, так и научного) недоказуема, а потому
2. Пусть сам каждый выбирает, во что ему верить.
|
|
 |
|
 |
КрішнА
|
Додано: 21 листопада 2008, 19:11 |
|
З нами з: 11 серпня 2008, 03:00 Повідомлення: 994 Звідки: Коломия
|
Цитата: Erlik пише:
1. шстинность восприятия и познания (как религиозного, так и научного) недоказуема, а потому 2. Пусть сам каждый выбирает, во что ему верить.
ну в принципе ты прав но есть одно НО..а существует ли вообще истинное восприятие?и каковы критерии истинного/неистинного восприятия?))сплошная относительность получается)
_________________ и смутился Дьявол, и увидел как ужасно добро (с)
|
|
 |
|
 |
ГомоУкраїнус
|
Додано: 22 листопада 2008, 02:32 |
|
З нами з: 26 травня 2008, 03:00 Повідомлення: 1118 Звідки: Побратимск
Прізвище, Ім’я: Побратим-2
|
Цитата: КрішнА пише:
а существует ли вообще истинное восприятие?
Цитата: Erlik пише:
Пусть сам каждый выбирает, во что ему верить.
|
|
 |
|
 |
КрішнА
|
Додано: 22 листопада 2008, 03:14 |
|
|
якшо кожен сам вибирає і ніхто неможе довести невірність іншої точки зору ніж власна навіщо кричати про істину останньої інстанції?то якось навит нефайно
|
|
 |
|
 |
Капітан
|
Додано: 12 лютого 2009, 11:52 |
|
З нами з: 18 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 12717 Звідки: Модена. Італія.
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
|
Естонія виявилася найбільш атеїстичною країною світу
Естонія очолила список найбільш нерелігійних країн світу: тільки 14% естонців відповіли позитивно на запитання, чи важливе місце займає релігія в їх житті, повідомили естонські ЗМІ з посиланням на дані транснаціональної дослідницької компанії Gallup.
Слідом за Естонією йдуть Швеція (17%), Данія (18%), Норвегія (20%), Чехія і Азербайджан (21%), Гонконг (22%), Японія і Франція (25%), 10-е і 11-е місце ділять Монголія і Білорусія (27%).
Серед країн Євросоюзу, найбільш релігійні Італія, Португалія, Польща, Румунія і Греція.
Найрелігійнішими країнами світу є Єгипет (100%), Бангладеш і Шри Ланка (99%). В Індонезії, Конго, Сьєрра-Леоне, Сенегалі, Марокко і ОАЕ віруючі становлять 98% населення. США потрапили до середини списку (65%). Дослідження проводилося в 143 країнах світу.
РІА “Новости”
постiйна адреса статтi:
http://www.unian.net/ukr/news/news-300260.html
_________________  jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!
|
|
 |
|
 |
Старший_брат
|
Додано: 12 лютого 2009, 13:13 |
|
З нами з: 14 грудня 2008, 03:00 Повідомлення: 1556 Звідки: Коломия
|
Давніше продивлявся статтю якогось політолога (сам атеїст, жид амереканського походження, мешкає в Швейцарії). Так він логічно і статистично спробував показати, що існує закономірність : держава, в якій домінують більш ортодоксальні релігійні течії, має нижчий економічний, соціальний і технологічний розвиток. І навпаки, країни з переважаючими модерновими течіями, більш розвинуті.
І на перший погляд так і виглядає...
|
|
 |
|
 |
КрішнА
|
Додано: 12 лютого 2009, 14:59 |
|
|
Старший_брат,
я теж таке читав..тільки Арабські країни так скажем вийняток через те що там нафти дофіга
|
|
 |
|
 |
Капітан
|
Додано: 12 лютого 2009, 16:57 |
|
З нами з: 18 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 12717 Звідки: Модена. Італія.
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
|
А хто тобі сказав що арабські держави розвинуті,, назви мені хоть одну . Бо я чомусь не можу зрозуміти чого пів Азії у Європу приперлося. А те що окремі шейхи золотять власні літаки і вставляють платинові зуби своїи верблюдам ще не є показником загальнодержавного розвитку.
_________________  jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!
|
|
 |
|
 |
КрішнА
|
Додано: 13 лютого 2009, 01:37 |
|
|
Цитата: Капітан пише:
А хто тобі сказав що арабські держави розвинуті,, назви мені хоть одну . Бо я чомусь не можу зрозуміти чого пів Азії у Європу приперлося. А те що окремі шейхи золотять власні літаки і вставляють платинові зуби своїи верблюдам ще не є показником загальнодержавного розвитку.
я кажу не про Близький Схід а про Країни Аравійського півострова(начебто не бідують)
|
|
 |
|
 |
КрішнА
|
Додано: 13 лютого 2009, 02:30 |
|
|
Ученые Миссурийского университета практически достоверно указали место нахождения Бога.
Местом, где обитает Бог, является… мозг человека. Причем не имеет значения, к какой именно религии принадлежит тот или иной индивидуум: физиологические процессы для всех одинаковы.
Американские нейропсихологи изучили так называемое трансцендентальное состояние. Напомним, именно оно является показателем «общения с Богом». Во время молитвы или медитации человек перестает ощущать себя как конкретную личность и становится частью Единого Целого. шменно в этом состоянии творятся чудеса и делаются пророчества.
Как выяснили ученые, единственным способом вхождения в это состояние является понижение активности правого полушария головного мозга. шменно таким методом пользуются наиболее продвинутые адепты всех без исключения мировых религий и культов. шнтересно, что все различие между религиями заключается в ритуалах, то есть способах введения себя в транс и соединения со своей божественной сутью. Молитвы, медитации, использование психотропных веществ или особые танцы – все эти действия направлены на одно и то же.
http://www.internovosti.ru/text/?id=12857
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |