|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
Капітан
|
Додано: 08 листопада 2008, 16:37 |
|
З нами з: 18 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 12717 Звідки: Модена. Італія.
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
|
Та хай ставить , я що проти , може ще комусь буде цікаво. :D
_________________  jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!
|
|
 |
|
 |
Капітан
|
Додано: 09 листопада 2008, 15:19 |
|
|
[QUOTE]В Україні поменшало "Козлів" та "Уродів", зате побільшало "Тимошенків" і "Клоунів"
Протягом липня-вересня 2008 року понад 4 тисячі українців звернулися до органів реєстрації актів цивільного стану громадян з наміром змінити власне ім’я – через його неблагозвучність, політичні симпатії або дивацтва.
Про це свідчать дані органів РАЦС Міністерства юстиції, повідомляє прес-служба Мін’юсту.
Зокрема, у ІІІ кварталі 2008 року мали місце випадки зміни прізвищ: з “Кривокулінський” на “Тимошенко”, з "Урода” на "Романовська”, з “Свинар” на “Кравченко”, з “Бугай” на “Бондар”, з "Заєць” на "Петронюк”, з "Окунь” на "Енгель”, з "Козел” на "Пилипюк”, з "Мельник” на "Жук”, з "Усік” на "Тюфанова”.
Також, зареєстровано зміни імен: з "Вачаган” на "Вадим”, з "Валентина” на "Фатіма”, з “Валентина” на “Леонела”, з "Тетяна” на "Тетяна-Дарина”.
Крім того, зареєстровано одночасна зміна прізвища та імені: з "Кравчук Олександр” на "Клоун Сміхось”.
Як свідчать статистика органів РАЦС, бажання змінити власне ім’я чи прізвище щороку виявляє близько 10-20 тис. громадян.
Однією з найпоширеніших підстав для цього стає неблагозвучність імені чи прізвища.
Протягом ІІІ кварталу поточного року кожна сота людина, яка зверталася за послугами до органів реєстрації актів цивільного стану громадян, виявляла намір змінити власне ім’я чи прізвище.
Експрес[/QUOTE]
О не мають що робити...
_________________  jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!
|
|
 |
|
 |
Капітан
|
Додано: 09 листопада 2008, 15:35 |
|
|
М’ясо та ковбаси: Як нас дурять
Мабуть, кожного із нас хоч раз обманювали як покупця. Особливо часто страждають люди довірливі, літні, нетверезі або просто щасливі та неуважні. Продавці дуже добре знають психологію покупців і використовують наші слабкості.
Чим ми ризикуємо, купуючи м’ясо чи ковбасу, розповіла начальник лабораторії з випробовування харчових продуктів і продовольчої сировини ДП "Чернігівстандартметрологія" Наталія Коновець.
Краща риба - ковбаса
Кожний житель області у середньому вживає близько 5 кілограмів м’яса і м’ясопродуктів на місяць – говорить Головне управління статистики Чернігівщини. Тобто на сім’ю з 3 чоловік – 15 кілограмів, півкіло на день! Немало. А оскільки м’ясо та ковбаси – продукти недешеві, і спокуса обдурити покупця величенька.
Ковбас зараз багато, навіть дуже багато. І покупцю дуже важко вибрати найкраще поєднання ціни та якості.
Щоб збільшити обсяги продажу, виробники можуть розбавляти ковбасний фарш водою, кров’ю, соєю та іншими не дуже апетитними додатками. А можуть – використовувати дешевшу сировину.
Традиційна сировина для ковбас – це м’ясо жиловане, шпиг свинячий, сіль, цукор, прянощі та нітрити.
Але виробники додають і молочні білки, соєві додатки, емульсії зі свинячої шкіри, продукти гідролізу кісток, пуху, пір’я, вовни, різні субпродукти, крохмаль кристалічний, целюлозу, каррагінан та його солі, харчові добавки.
Навіщо підкрохмалюють ковбасу
Крохмаль у ковбасах – стратегічно важливий продукт. Він утримує вологу. Таку ж роль виконують і декстрин, інулін тощо.
Порахуємо: ковбаса із вмістом лише 2-4% крохмалю утримує води на 25% більше, ніж такий же виріб без крохмалю. А волога - це вага. Тобто – наші гроші.
Перевірити, чи є у ковбасі крохмаль, дуже просто. Треба капнути на зріз йоду. Якщо продукт посиніє – будьте певні, виробники вашу ковбасу "підкрохмалили".
Ковбаси теж "колються"
Буває так. Постачальники завозять до магазину партію ковбаси із підвищеним вмістом вологи. Згодом вода випаровується, вага, відповідно, зменшується. Що роблять продавці, щоб не лишитися без прибутку? Беруть шприци та вводять воду всередину ковбаси. При цьому різати вироби не погоджуються, і продають тільки цілими палками.
Інколи до магазину завозять теплі вироби, нібито щойно з м’ясокомбінату. Вага такої ковбаси більше, ніж у холодної. У результаті – той же обман.
Линяють при високій температурі
Часом при варці сосиски чи сардельки "линяють", тобто фарбують воду у рожевий колір.
Це свідчить про те, що до їх складу входять фарбники - або натуральний буряковий сік, або фуксин, або спеціальні "ковбасні барвники".
Чи безпечне "борошно" на ковбасі?
Іноді покупець звертає увагу, що поверхня ковбаси вкрита білим нальотом, ніби обсипана борошном.
Такий наліт складається із непатогенних мікроорганізмів (дріжджові грибки, мікрококи, бактерії тощо). Вони безпечні для здоров’я.
Достатньо витерти наліт – і ковбасу можна спокійно їсти. Тому стандарти дозволяють протирати ковбаси з білим нальотом рослинною олією.
Але не варто купувати ковбасу, якщо вона липка! Такою вона стає, коли починається гнилісне розкладання. Колір продукту при цьому змінюється на сірий, сірувато-зелений, відчувається кислий дріжджовий запах.
Ковбаси "лікують" антибіотиками?
Щоб подовжити термін придатності ковбас, зокрема, варених, реалізатори можуть вводити у них різні антибіотики. Для них це благо, бо дозволяє продавати вироби, особливо нарізані, на кілька днів довше.
Аби не потрапляти на гачок, краще вибирайте ковбаси добре відомих вам виробників та класичних найменувань: Московська, Любительська, Салямі та інші. А не "Московська нова", "Докторська люкс" тощо.
Напівфабрикати – зона ризику
Багато хто зараз не любить морочитися із котлетами чи пельменями – краще купити готові заморожені напівфабрикати.
Виявляється, і тут нас можна запросто обдурити! Виробник замість котлетного м’ясного фаршу цілком може зробити фарш із субпродуктів (вимені, легень і так далі), або фарш із м’яса диких тварин. Виявити таку підміну на смак та запах буде важко, тому доводиться вірити виробнику.
М’ясні напівфабрикати після розморожування мають дуже маленький термін реалізації (24-36 годин). І краще не брати такі продукти, якщо на них написано надто великий термін реалізації.
Буває і так, що продавці заморожуванням приховують вади товару. Наприклад, котлети уже "із запашком", гнилісні процеси почалися, пішла пліснява. Час викинути зіпсований продукт. Але натомість його заморожують, неприємний запах не відчувається – можна продавати!
Щоб цього уникнути, порада та ж – купуйте продукти добре відомих вам виробників та продавців. Фірмові кіоски, наприклад, завозять напівфабрикати щодня.
Обов’язково читайте усе, що написано на упаковці. Склад продукту та термін його реалізації – це інформація для покупця.
І не забудьте взяти і зберегти чек! Тільки з ним ви зможете відстояти свої права, якщо м’ясні чи інші продукти виявляться неїстівними.
|
|
 |
|
 |
КрішнА
|
Додано: 09 листопада 2008, 23:25 |
|
З нами з: 11 серпня 2008, 03:00 Повідомлення: 994 Звідки: Коломия
|
Великая тайна Хамбо-ламы
феномене штигэлова в последнее время говорят и пишут очень много. По сути, можно сказать, что это официально зарегистрированный судебно-медицинской экспертизой, зафиксированный в государственном
Хамбо лама Даши Доржо штигэлов
документе факт жизни человека после его физической смерти. штигэлов - уроженец Бурятии, известный религиозный деятель по имени Хамбо лама Даши Доржо штигэлов (1852-1927), который был главой российских буддистов с 1911 по 1917 год. Для понимания и оценки нынешнего состояния штигэлова чрезвычайно важно, что он ушел в мир иной при выполнении определенных ритуальных действий: собрав своих близких учеников, он сел в позу лотоса и попросил их исполнять буддийскую молитву «Благопожелание уходящему». Ученики удивились, что должны читать эту молитву живому человеку. Тогда штигэлов прочитал молитву сам. А перед этим он оставил своим ученикам завещание: сказав, что уходит на тысячу лет, он попросил поднять его через 75 лет, чтобы убедиться, что он жив. Говоря светским языком, вполне возможно, что он хотел продемонстрировать на себе образец, некий пример того, как можно жить после смерти. ш, видимо, он полагал, что тысяча лет – это срок достаточный для того, чтобы люди разобрались, сумели понять механизмы, способы достижения им этой цели.
В сентябре 2002 года состоялось вскрытие саркофага, в котором находился штигэлов, в присутствии руководства Буддийской традиционной сангхи России и медицинских экспертов. Всеобщее удивление вызвала прекрасная сохранность тела вопреки времени и необратимости физического распада. штигэлов по-прежнему сидел в той же самой позе лотоса, которую принял, медитируя, при уходе из жизни. Он был не просто внешне узнаваем, но у него были обнаружены все признаки живого тела: мягкая кожа без каких-либо оттенков гниения, сохранились на месте нос, уши, закрытые глаза, пальцы рук и так далее. Я не знаю ни одного подобного, официально зарегистрированного современным государством факта не только в истории буддизма, но и в истории человечества вообще.
далі тут:http://www.uni-dubna.ru/science/Hambo-lama_great_mystery/
_________________ и смутился Дьявол, и увидел как ужасно добро (с)
|
|
 |
|
 |
КрішнА
|
Додано: 09 листопада 2008, 23:28 |
|
|
хто хотів щоб я переслав статтю по Єгипту (яку просили)кидайте мейл чи номер аськи
|
|
 |
|
 |
Капітан
|
Додано: 09 листопада 2008, 23:31 |
|
|
Цитата: КрішнА пише :хто хотів щоб я переслав статтю по Єгипту (яку просили)кидайте мейл чи номер аськи
Таже клади тут , вона що така велика що не влізе?
|
|
 |
|
 |
КрішнА
|
Додано: 09 листопада 2008, 23:38 |
|
|
Цитата: Капітан пише:
Таже клади тут , вона що така велика що не влізе?
стаття дуже велика і читати її навить мені повністю було лінь)лмнога букфф а оскільки тут часто появляється нова інфа то можливість прочитати стару інфу ьроха сркутніша стає з кожним разом)от я й подумав може ви собі спокійно на компі)
|
|
 |
|
 |
Капітан
|
Додано: 09 листопада 2008, 23:45 |
|
|
То скинь мені на мило там у профайлі є. ОК?
|
|
 |
|
 |
КрішнА
|
Додано: 10 листопада 2008, 00:04 |
|
|
нема мейла в профайлі))я вас в асьці додав))напишіть там може або тут)або через асько кину статтю
|
|
 |
|
 |
Капітан
|
Додано: 10 листопада 2008, 00:13 |
|
|
КрішнА , скидай сюди ruslan.struk@pochta.ru
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |