|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
КрішнА
|
Додано: 01 листопада 2008, 23:49 |
|
З нами з: 11 серпня 2008, 03:00 Повідомлення: 994 Звідки: Коломия
|
ви не відповіли на питання критерії за якими визначається добро/зло і ким вони визначаються от тоді й побалакаємо про добро vs зло
_________________ и смутился Дьявол, и увидел как ужасно добро (с)
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 01 листопада 2008, 23:51 |
|
|
Цитата: КрішнА пише:
цікавився філософією буддизму колись трохи ..а політех закінчив вже два роки назад)таггшо прогадаЛь)
Як то так, тепер політех закінчують в 18ш?
питав психолога про добро і зло)і не повірите думка співпала))і йому не 20 років а судячи з слів вже й внуків має)нігелізм кажете нуну))
А я знаю одного психолога (і не одного) глибоко віруючих людей. Що скажете?:)
|
|
 |
|
 |
КрішнА
|
Додано: 02 листопада 2008, 00:00 |
|
|
Цитата: Jovan пише:
Не по собі а "по всіх" не я один такий оригінальний, от ви підтвердили тенденцію до прикаду
яка різниця який в мене вік ну пропишу я інші цифри в інфі а нащо..ми тут не про вік мій говорили і не про нігелізм.слив не защитан))я розумію що у вас принцип:"оппонент не правий бо зазвичай у його віці в багатьох осіб є прояви нігелізму,"але позиція яка залишалась так і залишаєцяя такою ж і замість того щоб зїжжати на мій вік(і ви ще мене про етикет щось казали)краще аргументуйте в чому я неправий)але давайте не будемо втискувати що бог дав заповіді і т.п.бо міфи то не є аргументи)
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 02 листопада 2008, 00:02 |
|
|
ви не відповіли на питання критерії за якими визначається добро/зло і ким вони визначаються от тоді й побалакаємо про добро vs зло
Я вам дам коротку відповідь, але ви мене звинуватите в філософствуванні та я заохочую вас подумати над цим.
Добро-будує
Зло-руйнує, підриває продуктивні потенції буття
Візьміть до прикладу просто дві речі - милостиню чи допомогу хворому і вбивство.
Обидва приклади містять цінність і антицінність самі в собі. Незалежно від того як хто б це сприймав.
В мене десь є текст, який колись писав на антропологію про поняття добра "в собі" і поняття щастя. Як знайду то викладу.
Авзагалі радив би найти статтю Джона Кросбі "Самість і трансцендентність у стосунку до добра", або ще краще перечитати книгу "Досвід людської особи" який видав центр філософських студій в 2000 році
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 02 листопада 2008, 00:05 |
|
|
Не по собі а "по всіх" не я один такий оригінальний, от ви підтвердили тенденцію до прикаду яка різниця який в мене вік ну пропишу я інші цифри в інфі а нащо..ми тут не про вік мій говорили і не про нігелізм.слив не защитан))я розумію що у вас принцип:"оппонент не правий бо зазвичай у його віці в багатьох осіб є прояви нігелізму,"але позиція яка залишалась так і залишаєцяя такою ж і замість того щоб зїжжати на мій вік(і ви ще мене про етикет щось казали)краще аргументуйте в чому я неправий)але давайте не будемо втискувати що бог дав заповіді і т.п.бо міфи то не є аргументи)[/QUOTE]
я не сказав що ви не праві, просто нігілізм відкидає будь які критерії, тому говорити про щось важко якби. Ви заперечуватимете те що самі придумаєте якщо треба буде, якщо тільки це буде необхідно для того щоб довести, що я - християнин помиляюсь. Мета виправдовує засоби?
|
|
 |
|
 |
КрішнА
|
Додано: 02 листопада 2008, 00:06 |
|
|
Як то так, тепер політех закінчують в 18ш?
йакі 18 )))йа для прикладу привів 18))праснісь і пой)) Цитата: Jovan пише:
А я знаю одного психолога (і не одного) глибоко віруючих людей. Що скажете?Посмішка
а чогоя маю щось казати?ви от попитайте в них за якими критеріями визначається добро і зло думаю відповідь співпадатиме)звичайно якщо вони об"єктивно будуть пояснювати а не через релігійну призму.а нарахунок глибоко віруючих і що далі?я теж знаю глибоко віруючих людей і двоє з них мої друзі.один протестант(пятидесятник здається) а другий взагалі неконфесійний християнин,що далі?
|
|
 |
|
 |
КрішнА
|
Додано: 02 листопада 2008, 00:09 |
|
|
я не сказав що ви не праві, просто нігілізм відкидає будь які критерії, тому говорити про щось важко якби. Ви заперечуватимете те що самі придумаєте якщо треба буде, якщо тільки це буде необхідно для того щоб довести, що я - християнин помиляюсь. Мета виправдовує засоби?
та будьте хоча б дзен буддистм я задав питання :критерії визначення добра/зла і хто їх запровадив?питання надто складне чи як?
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 02 листопада 2008, 00:10 |
|
|
йакі 18 )))йа для прикладу привів 18))праснісь і пой))
шо ета била, мо хто пояснить?
а чогоя маю щось казати?ви от попитайте в них за якими критеріями визначається добро і зло думаю відповідь співпадатиме)звичайно якщо вони об"єктивно будуть пояснювати а не через релігійну призму.а нарахунок глибоко віруючих і що далі?я теж знаю глибоко віруючих людей і двоє з них мої друзі.один протестнат а другий взагалі неконфесійний християнин,що далі?
Нічого. Я просто хотів показати, що мені байдуже що сказав ваш знайомий психолог, як вам байдуже, що сказали мої знайомі:)
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 02 листопада 2008, 00:11 |
|
|
ЦитатаJovan пише:
та будьте хоча б дзен буддистм я задав питання :критерії визначення добра/зла і хто їх запровадив?питання надто складне чи як?
Я вам відповів, в чому справа?
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 02 листопада 2008, 00:17 |
|
|
і хто їх запровадив?
так, забув відповісти на це питання.
А їх ніхто не запроваджував - вони закладені в саму основу буття. Вони для людини є данністю, як її природа для прикладу.
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |