|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
myrko
|
Додано: 27 жовтня 2008, 00:08 |
|
З нами з: 10 квітня 2008, 03:00 Повідомлення: 4424 Звідки: Мішкольц, Угорщина
|
Тоді бери плазму, але там теж свої проблеми...(у мене з затемненою кімнатою нема ніяких проблем (LG 37LC2RR).
|
|
 |
|
 |
Wandering
|
Додано: 27 жовтня 2008, 00:12 |
|
З нами з: 01 вересня 2007, 03:00 Повідомлення: 1337 Звідки: Коломия
|
Цитата: myrko пише:
Тоді бери плазму, але там теж свої проблеми...
Без сумнівів ці дві технології мають свої недоліки і потрібно вибрати ті котрі я зможу терпіти :D
|
|
 |
|
 |
Wandering
|
Додано: 27 жовтня 2008, 00:58 |
|
|
Ось статейка, яка спонукала мене до цихво дурних :D роздумів, купив би собі як Капітан та й не парився, ан нє, хочеться ідеалу :bu
Цитата: При выборе плоского телевизора многие сталкиваются с вопросом - что лучше ЖК или плазма ? В чем отличие LCD-телевизоров от плазменных ? Какой лучше выбрать телевизор ?
штак, плазму лучше брать, если:
1. Телевизор будет стоять в затемненной комнате.
2. На просматриваемом видеоматериале будет много динамичных сцен
3. Если телевизор берется преимущественно для просмотра видеофильмов и спортивных программ
4. Если планируете брать телевизор с большой диагональю
ЖК-телевизор лучше брать, если:
1. Телевизор будет стоять в ярко освещенной комнате
2. Если планируется использование видеоигр с подключением игровых приставок.
3. Если планируется подключение и использование компьютера.
|
|
 |
|
 |
Wandering
|
Додано: 27 жовтня 2008, 01:06 |
|
|
Цитата: Выскажу свои мысли по первым пунктам этой таблички. Видел часто такие сообщения типа:
"...вот вы говорите, что плазмы такие хорошие. А я был в магазине, смотрел эту плазму, но рядом стоял LCD-телевизор и он показывал лучше! Картинка яркая, сочная, не то что эта плазма !..."
Почему так происходит ? Дело в том, что салоны электроники обычно достаточно ярко освещены, а особенностью плазм является то, что они как правило имеют яркость ниже, чем LCD-телевизоры и например белый цвет на плазме не такой ослепительно белый, как на ЖК-телевизорах. Поэтому плазменные телевизоры в таких условиях пасуют и проигрывают ЖК-телевизорам при сравнении лоб в лоб.
В таких хорошо освещенных салонах проявляется второй нюанс - скрывается один из главных недостатков ЖК-телевизоров - это низкая глубина черного цвета. Кто знаком с принципом формирования изображения на ЖК-телевизорах, тот знает, что у ЖК-телевизоров даже на абсолютно черном цвете лампы подсветки работают и грубо говоря свет все-таки пробивается через слой жидких кристаллов. Поэтому даже на полностью черном цвете присутствует свечение и черный цвет на самом деле не черный, а темно-серо-синий. Поэтому реальная контрастность у ЖК-телевизоров обычно ниже, чем у плазменных телевизоров и деталей на темных сценах вы увидите меньше, чем на плазмах. Но в освещенных салонах магазинов вы не увидите этого и вам покажется, что с черным цветом у ЖК-телевизоров все окей !
Теперь прикиньте, какие условия в комнате, где вы разместите купленный телевизор. Как правило, фильмы смотрятся вечером или в комнате с приглушенным светом, поэтому вам эта избыточная яркость ЖК-телевизоров не так важна, но зато вам важна контрастность и глубина черного цвета, чтобы лучше разглядеть детали на темных сценах и чтобы черный цвет хотя бы отдаленно приближался к черному и не отличался от окружающей темноты.
Как делают магазины, которые хотят толкнуть ЖК-телевизоры, которые как правило стоят дороже плазм и навар на этом лучший ? Они размещают плазмы рядом с ЖК-телевизорами в хорошо освещенных условиях.
Как делают умные магазины, которые хотят толкнуть и ЖК-телевизоры и плазмы ? ЖК-телевизоры размещают отдельно в хорошо освещенном зале, подключают HD-демо бокс с медленными сценами, типа замедленная съемка выходящей из бассейна девушки в купальнике и.т.п.
Плазменные телевизоры размещаются в отдельной секции/комнате, где отсутствует освещение. Плюс вешают домашний кинотеатр. Вот сюда уже подключают и DVD или Blu-Ray-плеер, включают любой видеофильм, можно и динамичный с быстрыми сценами. Будьте уверены - плазмы лицом в грязь не ударят! Примерно такая ситуация в нашем гипремаркете электроники "МегаМакс". Там еще для наочного сравнения в "плазменной" комнате стоял ЖК-шник Лыжа, когда я там в последний раз был. Вот черный там реально был темно-синим. Пионер показывал как сказка. Панасоник был выключен, на нем висела табличка "продан"...
|
|
 |
|
 |
exp
|
Додано: 27 жовтня 2008, 23:37 |
|
З нами з: 06 листопада 2007, 03:00 Повідомлення: 15033 Звідки: Коломия
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
|
Wandering, то шо будеш брати? :D
|
|
 |
|
 |
myrko
|
Додано: 27 жовтня 2008, 23:53 |
|
|
Цитата: exp пише:
Wandering, то шо будеш брати? Я, все-таки думаю, що буде брати телевізор. :wink:
|
|
 |
|
 |
exp
|
Додано: 28 жовтня 2008, 00:04 |
|
З нами з: 06 листопада 2007, 03:00 Повідомлення: 15033 Звідки: Коломия
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
|
Цитата: myrko пише:
Я, все-таки думаю, що буде брати телевізор. на форумі "ні каплі...", а він телевізор буде брати... :shock:
а який... :?:
|
|
 |
|
 |
Капітан
|
Додано: 28 жовтня 2008, 10:30 |
|
З нами з: 18 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 12717 Звідки: Модена. Італія.
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
|
Мабуть таки з плоским ераном.
Wandering , я тобі скажу одну річ , ти тіко не ображайся, бо чим більше всякої дурниці читаєш - тим дурнішим стаєш.
Забиваєш голову купою непотрібного сміття , і в кінці вже сам не розумієш , ані що хочеш , а ні щого все почалося...
Я не маю на увазі конкретно тебе , я в загальному...
Бажаю успіхів на ниві вибору телевізора... :D
_________________  jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!
|
|
 |
|
 |
Wandering
|
Додано: 28 жовтня 2008, 12:35 |
|
|
Цитата: Капітан пише:
Забиваєш голову купою непотрібного сміття , і в кінці вже сам не розумієш , ані що хочеш , а ні щого все почалося...
В принципі я з тобою в цьому погоджуюсь, але... Я не хочу купити річ за 1500-2000у.о. і потім думати як би то її сплавити, все ж штука не з дешевих і тут можна почитати та зрівняти.
Буду брати ось таке: Panasonic TH42PZ80 в нас така модель іде як Panasonic TH42PУ80. Переконали мене люди з нету, що плазма на порядок краща для фільмів та спорту, а це для мене основне.
Може візьму просто РУ8 він троха дешевший і не сильно відрізняється, а на зекономлені гроші візьму HDTV тюнер.
|
|
 |
|
 |
myrko
|
Додано: 28 жовтня 2008, 18:49 |
|
|
Як бачу зі статєйок, на Україні та в Росії дуже «пропіхівається» плазма, (навіть здогадуюся чому, але про це іншим разом, і в іншому місці: там де «БорМанові пузирі»). Насправді, собівартість плазми (скажи Капітан) дорожча, ніж LCD. Звичайно, при одинакових параметрах: розмір екрану і «разрешение» (а як буде по українськи, не знаю, підскажіть бо-м тупий), зображення у плазми буде «чуть» краще ( під «чуть» мається на увазі дійсно маленькі деталі, «жартівникам» про чорний колір, скажу (подібно, як художник Рєпін про білий), що справжний чорний колір побачите у домовині, або хіба-що, полетите в космос), але коштувати-ме це (плазма, по крайній мірі тут) дорожче. Цей «недостаток», виробники LCD, компенсують нижчими цінами, і наворотами. А при 150 і більше програмах, «маленькие удобства» можуть перерости в «необходимые вещи», напр. наявність вмонтованого HDD, повнофункціональна PIP ( 2 тюнери): це коли exp захоче дивитися футбол, а Hutsulka - «Вогонь кохання» і обоє у вас в гостях (напр.). У Європі, ці дві технології вже зайняли свої «екологічні ніші»: від 20 до 42inch – LCD, 42-50 – плазма. Конкуренція, власне, іде в розмірі 37-42, і питання тут, як у Жванецького з раками: «по 3, но маленькие, а те по 5, но большие, но по 5..., но большие...» Кому важливіше «чуть» - беруть плазму, кому – комфорт: LCD. А великі плазми беруть «владєлці вілл» (зара exp напише: а граблей?), інакше (Капітан предупреждав) очі будуть стомлюватися. І, як Ви вже зрозуміли, коли телевізор HD ready, то для перегляду HD програм потрібен декодер, або HD тюнер з тарілкою, знову-ж таки за Жванецьким, - «за очень дополнительные деньги». Але це все так, «соображенія». Нікого, ні в чому не хочу переконувати: кожен має свої «захцянки» і свою голову.
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |