|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
Angi
|
Додано: 19 квітня 2008, 19:32 |
|
|
пане Jovan чи не здається вам, що замість того, щоб обговорювати яким був Ісус чи його вчинки, Вам, як і церкві, було б правильніше зосередитися на його вченні. Чи не здається вам, що саме це головна проблема церкви, як інституту, який вносить безпосередній та можливо, найбільший, внесок у розвиток і життя суспільства?
Коли я запитаюся у священника хто я, то почую у відповідь ти грішниця, осуджуй себе, ти винна в цьому ти винна в іншому, я почую, що я недостойна людина.
Коли у Ісуса запитали яка є найбільша заповідь - Він відповів:" Возлюби Господа Бога твого всім серцем і всією душею твоєю і друга подібна цій возлюби ближнього твого як самого себе. Але тут християнство дещо забуло - возлюби самого себе, і ближнього як самого себе, християнство вчить засуджувати самого себе, Ісус навпаки - любити. Ви не бачити тут протиріччя між вченням Ісуса і діями церкви?
Коли дитині кажуть люби матір і батька свого - то руйнують її особистість. Як можна наказати Люби? Якщо в армії наказують "Направо" чи "Наліво" тут немає проблеми, правда? Але коли хтось приходить і каже нам "Люби" ми не знаємо куди повернути, куди іти, ніхто не зможе виконати команду - "Люби". Звичайно тоді ми притворяємося, саме це відбувається з усіма нами, хіба ні? З самого дитинства нас усіх вчать команді "Люби", ніби цьому можна навчити. "Люби матір", "люби свого батька", "люби своїх братів і сестер" люби те, люби інше і ми дітьми намагаємося любити, бо звідки нам знати, що любов не може бути дією?. Інакше любити вчили б в школах та університетах. Це позиція церкви.
Але приходить Ісус і каже "Люби себе". Фрейд та декілька відомих психоаналітиків довели, що кожна дитина з самого свого народження любить себе, якщо дитині не заважати вона зможе по-справжньому полюбити інших.
Чи не здається вам, пане Jovan, що церква рухається в невірному напрямку?
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 20 квітня 2008, 00:57 |
|
З нами з: 03 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 313 Звідки: Коломия
|
Цитата: Jovan пише:
Так я колись назвав для себе розповідь про воскресіння Лазаря.
Христос, який відчув щирий людський жаль за Лазарем плаче за ним. На мою думку, нікому не прийде в голову,звинуватити Христа в “нещирості” Його сліз, чи в простій солідарності злюдським родом. Цей плач був направду “людським”, над тим кого він любив, і чию втрату переживав. Христу не є чужим людський біль, він мабуть відчував і те моторошне усвідомлення смерті котре може переживати людина, як це видно зйого власного передсмертного крику “Боже, Боже мій, чому ти мене покинув!”.
Але Христос є водночас Богом. І він воскрешає Лазаря.
Воскресіння Лазаря, показує нам Христа Богочоловіка. Істинну людину і істинного Бога. За словами Лоського "таємницю єдності без розділення і поглинання".
Згідний з усім. Але ще поділяю і таку думку, що Христос плакав частково і через людське невірство. Марта каже Йому, що коли б Ти був тут, то не помер би Лазар.
Марта вважала, що Христос міг сцілити від хвороби, але коли Лазар помер, то думала, що все втрачено...
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 20 квітня 2008, 01:11 |
|
З нами з: 03 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 313 Звідки: Коломия
|
Цитата: Angi пише:
Коли дитині кажуть люби матір і батька свого - то руйнують її особистість.
Я думаю, що не треба казати "люби". Її треба любити і вона у відповідь теж полюбить.
Христос довів свою любов на ділі. І коли ми усвідомлюємо цю любов до себе, то і природньо починаємо любити взаємно. Хтось мудрий сказав "Можна встояти проти всього, крім любові".
А нарахунок Фрейда... Не всі спираються на нього. Кажуть що він був досить шизофренічною особою.
Вибачаюсь шо вмішався... Питання було до Jovana.
|
|
 |
|
 |
Angi
|
Додано: 20 квітня 2008, 11:47 |
|
|
Цитата: Pashtet пише:
Цитата
Angi пише:
Коли дитині кажуть люби матір і батька свого - то руйнують її особистість.
Я думаю, що не треба казати "люби". Її треба любити і вона у відповідь теж полюбить.
Христос довів свою любов на ділі. І коли ми усвідомлюємо цю любов до себе, то і природньо починаємо любити взаємно. Хтось мудрий сказав "Можна встояти проти всього, крім любові".
А нарахунок Фрейда... Не всі спираються на нього. Кажуть що він був досить шизофренічною особою.
Вибачаюсь шо вмішався... Питання було до Jovana.
Ви абсолютно правильно відповіли, про це і Ісус каже, то чи не суперечить церква вченню Ісуса?
|
|
 |
|
 |
jar4uk
|
Додано: 20 квітня 2008, 15:42 |
|
З нами з: 25 червня 2007, 03:00 Повідомлення: 859 Звідки: Коломия
|
Вітаю всіх зі Святом Входу Господнього у Єрусалим! :D
Цитата: [IMG]http://www.ugcc.org.ua/photos/icons/Entry_of_Lord_into_Jerusalem.jpg[/IMG]
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 20 квітня 2008, 16:02 |
|
|
пане Jovan чи не здається вам, що замість того, щоб обговорювати яким був Ісус чи його вчинки, Вам, як і церкві, було б правильніше зосередитися на його вченні. Чи не здається вам, що саме це головна проблема церкви, як інституту, який вносить безпосередній та можливо, найбільший, внесок у розвиток і життя суспільства?
Ні не здається:) Для початку необхідно зрозуміти, що Христос зробив для нас. Йдучи таким шляхом ми безперечно мусимо зясувати ким він був. Чи він був учителем праведності, людиною що уклала нові моральні закони? Чи це сам Господь, який став людиною вмер і воскрес, і тим самим подолав смерть і подолав ту прірву між людиною і Богом, яка склалась внаслідок гріхопадіння.
Я думаю що важливішим є останнє, тому нам так важливо хто є Христос.
Коли я запитаюся у священника хто я, то почую у відповідь ти грішниця, осуджуй себе, ти винна в цьому ти винна в іншому, я почую, що я недостойна людина.
Коли у Ісуса запитали яка є найбільша заповідь - Він відповів:" Возлюби Господа Бога твого всім серцем і всією душею твоєю і друга подібна цій возлюби ближнього твого як самого себе. Але тут християнство дещо забуло - возлюби самого себе, і ближнього як самого себе, християнство вчить засуджувати самого себе, Ісус навпаки - любити. Ви не бачити тут протиріччя між вченням Ісуса і діями церкви?
Такої відповіді від священника Ви не почуєте.
Християнство не вчить засуджувати самого себе. І разом з Христом закликає любити (у Вас недостовірна інформація). Інше питання Християнство закликає очистиитсь від гріху, а до цього закликав якраз Христос. Почитайте Євангелія.
Коли дитині кажуть люби матір і батька свого - то руйнують її особистість. Як можна наказати Люби? Якщо в армії наказують "Направо" чи "Наліво" тут немає проблеми, правда? Але коли хтось приходить і каже нам "Люби" ми не знаємо куди повернути, куди іти, ніхто не зможе виконати команду - "Люби". Звичайно тоді ми притворяємося, саме це відбувається з усіма нами, хіба ні? З самого дитинства нас усіх вчать команді "Люби", ніби цьому можна навчити. "Люби матір", "люби свого батька", "люби своїх братів і сестер" люби те, люби інше і ми дітьми намагаємося любити, бо звідки нам знати, що любов не може бути дією?. Інакше любити вчили б в школах та університетах. Це позиція церкви.
Але приходить Ісус і каже "Люби себе". Фрейд та декілька відомих психоаналітиків довели, що кожна дитина з самого свого народження любить себе, якщо дитині не заважати вона зможе по-справжньому полюбити інших.
Чи не здається вам, пане Jovan, що церква рухається в невірному напрямку?
Я не зовсімзрозумів, що Ви хочете мені сказати.
З того, що зрозумів, то звичайно не можливо заставити людину любити, любов є свобідним актом. Але Християнство закликає людину побачити в ближньому ту особу яку треба любити.
Поставте якось зрозуміліше своє питання, бо я не зовсім зрозумів в чому претензія до Церкви.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 20 квітня 2008, 17:31 |
|
|
Цитата: exp пише:
Архиєрейська візитація Михаїла Колтуна в Підгірці ... там є відео-сюжет... подивіться шо робиться...
Ці громадяни "наклали анафему" на главу УГКЦ Любомира Гузара, і на РІСУ:))))
Так шо я панове вже під анафемою:)))))))
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 20 квітня 2008, 17:31 |
|
|
Цитата: jar4uk пише:
Цитатаexp пише:
Архиєрейська візитація Михаїла Колтуна в Підгірці ... там є відео-сюжет
Якщо їх послухати, то любий священик може стати єпископом.
От "зажигають".
Теоретично так. Кожен священник може стати єпископом:)
|
|
 |
|
 |
exp
|
Додано: 20 квітня 2008, 20:35 |
|
З нами з: 06 листопада 2007, 03:00 Повідомлення: 15033 Звідки: Коломия
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
|
Цитата: Jovan пише:
Ці громадяни "наклали анафему" на главу УГКЦ Любомира Гузара, і на РІСУ А що РІСУ їх осуджувало... :D
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 20 квітня 2008, 20:57 |
|
|
Цитата: exp пише:
ЦитатаJovan пише:
Ці громадяни "наклали анафему" на главу УГКЦ Любомира Гузара, і на РІСУА що РІСУ їх осуджувало...
Тут все падробна:
http://www.community.org.ua/dwnld/ukr-RISU-revel.doc
http://www.community.org.ua/dwnld/ukr-RISU-resp.doc
а це видання - http://www.community.org.ua/dwnld/ukrprimice.doc ще й багато ілюстровано:)
Якщо придивитись то всі четвро сфотографовані в одних і тих же ризах і митрі. Пеуно грошей нема на, щоб на всіх купити єпископське облачення:))))
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |