Автор |
Повідомлення |
Jovan
|
Додано: 29 лютого 2008, 21:44 |
|
З нами з: 19 січня 2008, 03:00 Повідомлення: 627
|
От повернувся з триденного відрядження з Полтави. І на карті України зявилось ще одне місто в яке мені завжди захочеться поїхати. Прекрасне місто, гарна архітектура, привітні люде:)
Був на місці Полтавської битви. А недоїжджаючи до Диканьки є класний ресторанчик "У Проні" там таке собі ціле село з хатками і ставком в гоголівському стилі. Похавав я там галушок полтавських, і зрозумів, що я їх ніколи не їв, бо в нас готують не такі.
Отож всім раджу зробити собі екскурсію:)
А я за два тижні знову на три дні:)))
|
|
|
|
|
jar4uk
|
Додано: 01 березня 2008, 23:17 |
|
З нами з: 25 червня 2007, 03:00 Повідомлення: 859 Звідки: Коломия
|
Цитата: Jovan пише:
Похавав я там галушок полтавських, і зрозумів, що я їх ніколи не їв, бо в нас готують не такі. А як ці галушки у нас називаються? :?:
|
|
|
|
|
Jovan
|
Додано: 02 березня 2008, 02:07 |
|
З нами з: 19 січня 2008, 03:00 Повідомлення: 627
|
Цитата: jar4uk пише:
А як ці галушки у нас називаються?
Та те що я вважав галушками в нас, то в них воно не таке :))))
Там тісто інше...
|
|
|
|
|
jar4uk
|
Додано: 02 березня 2008, 16:52 |
|
З нами з: 25 червня 2007, 03:00 Повідомлення: 859 Звідки: Коломия
|
Цитата: Jovan пише:
Та те що я вважав галушками в нас, то в них воно не таке :D Я питав тому, що дома у нас ніколи не вживали слово "галушки", от і не знаю їв я їх чи ні. :D
|
|
|
|
|
exp
|
Додано: 07 березня 2008, 15:53 |
|
З нами з: 06 листопада 2007, 03:00 Повідомлення: 15033 Звідки: Коломия
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
|
Цитата: jar4uk пише:
дома у нас ніколи не вживали слово "галушки" у нас теж... я теж не знаю що то є... тіво галушки... :cl:
Вікіпедія пише: Цитата: Галушки́, продукт у вигляді варених тістових кульок або ланцетних шматочків тіста (шляхом відрізання від великого шматка тіста порцій ножицями).
Тісто: борошно (найчастіше пшеничне), вода, сіль, іноді сире яйце. Пропорції частіше на око. Повинне вийти тісто більш ніж середньої пружності.
Готуються двома шляхами:
* Суп із галушками. Галушки варяться у бульоні, курячому чи свинячому, частково замінюючи у готовій страві картоплю.
* Домашній свинячий окорок із маленькими прошарками сала нарізається невеликими шматочками та підсмажується на товстій чугунній сковороді, потім відварюються галушки у непідсоленій воді (соленим повинний бути окорок) та після відварювання (3-5 хвилин), достаються із води та смішуються із підсмажений окороком та ставлять на вогонь помішуючи на 5-10 хвилин. Внаслідок чого галушки набувають копченого смаку. Страву слід запивати тільки гарячим чаєм. Ні в коєму разі холодними напоями!!! :?:
|
|
|
|
|
Капітан
|
Додано: 07 березня 2008, 19:12 |
|
З нами з: 18 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 12717 Звідки: Модена. Італія.
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
|
[QUOTE] ехр пише: Страву слід запивати тільки гарячим чаєм. Ні в коєму разі холодними напоями!!![/QUOTE]
Перепрошую ,горілка 40% до яких відноситься , до гарячих чи не дуже? :D
_________________ jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!
|
|
|
|
|
exp
|
Додано: 08 березня 2008, 00:23 |
|
З нами з: 06 листопада 2007, 03:00 Повідомлення: 15033 Звідки: Коломия
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
|
Jovan, у Полтаві частіше чув українську чи російську мову? :?:
|
|
|
|
|
Jovan
|
Додано: 09 березня 2008, 00:05 |
|
З нами з: 19 січня 2008, 03:00 Повідомлення: 627
|
Цитата: exp пише:
Jovan, у Полтаві частіше чув українську чи російську мову?
Десь так 50 на 50..., але українська не така як в нас :)
Ну й вони переходять на українську в більшості випадків, коли починаєш говорити українською
|
|
|
|
|
Капітан
|
Додано: 09 березня 2008, 00:47 |
|
З нами з: 18 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 12717 Звідки: Модена. Італія.
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
|
Ну допустимо не зовсім українською, я неодноразово мав честь бути у на полтавщині, а конкретно у Пирятинському районі, а ле народ там дуже привітний і щирий,ну а те що з русифікували їх то не їхня вина,такі були часи.
_________________ jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!
|
|
|
|
|
Jovan
|
Додано: 09 березня 2008, 01:59 |
|
З нами з: 19 січня 2008, 03:00 Повідомлення: 627
|
Цитата: Kapitano пише:
Ну допустимо не зовсім українською, я неодноразово мав честь бути у на Полтавщині, а конкретно у Пирятинському районі, але народ там дуже привітний і щирий, ну а те що зрусифікували їх то не їхня вина, такі були часи.
Ну я це не говорив як докір полтавчанам. я тільки сказав, що їх говір відрізняється від галицького... тим паче що галицький говір не є у всіх відношеннях "чистою" українською
|
|
|
|
|
|