Реєстрація    Вхід    Форум    Учасники   Пошук    Допомога

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Техніка  » Інтернетрі

Сторінка 8 з 42 [ 416 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 42  Далі

Автор Повідомлення
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 30 серпня 2007, 01:42 
Офлайн

Повідомлення: 86
[QUOTE]Romi4 написав:

Мене дуже цікавить як буде розвиватись локальна мережа міста Коломиї і хто за це візьметься на професійному рівні (не на піонерському)?
На рахунок інтернету-оскільки в нас в Коломиї монополія, всі знать чия ))) ціна на інтернет не така вже й маленька і якість не суперська...( Сітку по-інтернету в Коломиї можуть позволити одиниці.
[/QUOTE]
На професійному рівні за це візьмуться тоді, коли воно буде економічно вигідно - це очевидно. Найімовірніші претенденти - ISP YES та/або КЦ "Зорк". Але. Я вже писав вище - для того, щоб така локальна мережа ПРАЦЮВАЛА (а не висіла переважну більшість свого часу) потрібно заземляти практично все - кожен свіч на стриху, всюди тягнути екрановану виту пару або військовий П-296 (на магістралях - оптику). Треба заземлити кожну мережеву картку кожного кінцевого абонента (хоча це вже проблеми того самого кінцевого абонента). При цьому витрати на впровадження такої мережі рахуватимуться в тисячах доларів. Очевидно, що будь-яка організація захоче ті тисячі доларів повернути назад. Єдиний прибуток з такої мережі - абонплата. Отож, яку суму ви та ваші знайомі/сусіди готові платити за використання вищезазначеної мережі? А тепер порахуйте, скільки треба користувачів, щоб така мережа окупилась хоча б за кілька років (підказка: щоб мережа безупинно працювала, потрібно буде як мінімум платити сис.адміну, котрий крутитиме сервери і "розумне" активне обладнання, та одному-двом "кабельщикам", котрі будуть лазити по дахах і дивитись, що за голуб вкакався на черговий свіч + заміна обладнання, котре вийшло з ладу + оновлення і розширення мережі).

Щодо інтернету і цін на нього. Даремно ви так. Кілька років назад ціни на інтернет були в кілька разів вищі. У 2003 (приблизно) щоб мати необмежений модемний (!!!) доступ (підказка - постійні розриви зв'язку і вічно зайнятий телефон), треба було заплатити приблизно 200-300 гривень/міс. Зараз за 80-150 грн/міс ви матимете дуже хороший, як для домашнього використання, інтернет - чи то "радіо" (wi-fi), чи то xDSL, чи по дротах локалки/кабельного ТБ. Є й дешевші пропозиції, звісно що.

З приводу того, що "локальні мережі існують". Давайте вважати надалі, що локальною мережею ми називаємо щось, що має хоч один сервер, котрий годен запропонувати користувачам доступ до (як мінімум) пари-трійки ігор і сотні-другої гігабайт локальних файлових ресурсів. Я таких в Коломиї знаю 2 - YES & Zork. Все решта - це забавка підлітків, котра перестане працювати, якщо рознервована матуся вимкне свіч з розетки у кімнаті сина.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 30 серпня 2007, 03:28 
Офлайн

Повідомлення: 84
Здоровенькі були!
Ух як я вас зачепив :)

Питаннячко: якщо ми виконаєм всі ваші побажання на рахунок мережі (сервер, забавки, місце) ви нас будете вважати за локальну мережу? Чи ще якісь умови є? :)

Дальше-ви вважаєте що на обрубаному інтернеті коломийського провайдера за 150 грн (+фіксована айпішка) можливо побудувати хоча б дохленьку локалку?

На рахунок цивілізованих міст-цікавився у Львові і Чернівцях-встановлення локалки в багатоповерхових будинках-одноразовий платіж від 100 до 180 грн а гроші відбивають за рахунок інтернету, який по тій же сітці роздають. Наскільки я знаю фірма YES має сіткове обладнання у тих же багатоповерхівках....

На рахунок цін на інтернет-не згідний, в тих же Чернівцях повна безлімітка 512к-150 грн, а в нас?

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 30 серпня 2007, 05:41 
Офлайн

Повідомлення: 798
Прізвище, Ім’я: 100%HATE
~AsmodeuS~

Цитата:
І найбліьша неприємність любої з цих мереж це перший ювілейний сотий користувач.
я думаю не треба заглядати так далеко уперед - думаю все скінчиться десь на третьому десятку :)

Romi4
Цитата:
Питаннячко: якщо ми виконаєм всі ваші побажання на рахунок мережі (сервер, забавки, місце) ви нас будете вважати за локальну мережу? Чи ще якісь умови є? Smile

коли ви зробите хочаб щось, тоді ми подумаємо над цим, а зараз ваші сентенції не виходять далі за рамки "коби", "якби" і голої теоретики.

Цитата:

Дальше-ви вважаєте що на обрубаному інтернеті коломийського провайдера за 150 грн (+фіксована айпішка) можливо побудувати хоча б дохленьку локалку?

і що ви цим хотіли сказати? нажаль хід вашої туманної думки залишається для мене загадкою - якщо ви збираєтесь використовувати транки будь якого місцевого провайдера для трансферу данних в вашій теоретичній-кустарній псевдомережі то можу вам порадити чай з м"яти - він заспокоює і стимулює мозкову діяльність. Ви б ще спробували робити магістралі дайлапом овер укртелеком і плакались як все погано в цьому світі :)

Цитата:
На рахунок цивілізованих міст-цікавився у Львові і Чернівцях-встановлення локалки в багатоповерхових будинках-одноразовий платіж від 100 до 180 грн а гроші відбивають за рахунок інтернету, який по тій же сітці роздають. Наскільки я знаю фірма YES має сіткове обладнання у тих же багатоповерхівках....

1. цікавтесь далі
2. озирніться навколо - хіа столиця Гуцульщини а не чікага (доречі там взагалі набагато дешевше)
3. спробуйте знайти якийсь підручник по економіці або хочаб вдумливо прочитати пост пана miwa який доступно хоча і в спрощеному вигляді(думаю вам підійде) оголосив теорію ціноформування і проблеми які постають перед піонерією.

Цитата:
На рахунок цін на інтернет-не згідний, в тих же Чернівцях повна безлімітка 512к-150 грн, а в нас?

а є ше такі міста як Чікаго, Брюссель і Сідней - інтернет там коштує ще дешевше...
а ше є таке місто як Косів де почасово 32к вам обійдуться за годину 74 центи або 64к в 1.48$ за годину. Ніяких паралелей до голови не приходить?

miwa
грац, +1 майже під кожним словом.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 30 серпня 2007, 12:35 
Офлайн

Повідомлення: 1428
Yes - барига. Ась? :D

Megavolt, а можна сфотографувати на даху дівчат, а не... :?

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 30 серпня 2007, 13:02 
Офлайн

Айяяй які ви злі і песимістично настроєні пане Nightfly :D

Не треба ображати піонерів, вони ще маленькі, нерозумні і невиправлені оптимісти і надіються що локалка в славному місті Коломиї все-таки буде :)

За конструктивну критику дякую а тепер попросив би у всіх поради.
Я думав що сітка-це просто, ви мене переконали що це ДУЖЖе складно.
То що, мені складати лапки і опускатися на дно?
Чи все-таки трохи побрикицькатись?

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 30 серпня 2007, 13:13 
Офлайн

Повідомлення: 1428
Любий бізнес - це складно. Складати лапки чи побрикицькатись - вирішувати виключно вам.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 30 серпня 2007, 13:32 
Офлайн

[QUOTE]pent@gon написав:Любий бізнес[/QUOTE]

Та ні ви не зрозуміли :)
Ми ж піонери, піонери за гроші не працюють, тільки неа етузіазмі
і заради цікавості і власного задоволення 8) :P :!:

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 30 серпня 2007, 15:24 
Офлайн

Повідомлення: 798
Прізвище, Ім’я: 100%HATE
Romi4
Цитата:
Айяяй які ви злі і песимістично настроєні пане Nightfly

ні - я просто гарно проінформований оптиміст

Догори 
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  

Сторінка 8 з 42 [ 416 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 42  Далі

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Техніка  » Інтернетрі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Дошка безкоштовних оголошень

додати оголошення