|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
Grindex
|
Додано: 04 жовтня 2008, 19:25 |
|
З нами з: 07 липня 2008, 03:00 Повідомлення: 742 Звідки: Padova, Italia
|
Капітан Дозвольте з Вами не погодитись згадайте як Італійці називають наш Львів
|
|
 |
|
 |
Grindex
|
Додано: 04 жовтня 2008, 19:27 |
|
|
Вибачте я за швидко прочитав ваш пост і не зрозумівши його написав тещо вже написав, перепрошую
|
|
 |
|
 |
Капітан
|
Додано: 04 жовтня 2008, 20:59 |
|
З нами з: 18 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 12717 Звідки: Модена. Італія.
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
|
Ну те що Львів називають Leopoli, то нічо не означає , бо я говорив про українську граматику , а не італійську.
_________________  jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!
|
|
 |
|
 |
Grindex
|
Додано: 04 жовтня 2008, 21:35 |
|
|
Так, я вже про це замітив... просто замість "Так пише в українській гарматиці. " я прочитав,- " Так Лише в українській гарматиці. ось тому і вийшала така маленька помилка
доречі, досить таки не просте питаннячко, всі ми знаєм правило про те що власні назви, або як Ви пишите - імена, не перекладаються, але тако ж ми знаєм що в нашій мові є дуже, ну дуже багато винятків, на стільки багато що не зрозуміло чому в даний момент вживається Падуя, а не Падова, точнісенько як Німеччина, а не Жерманія або Дойчланд.
Я правда з укр. граматикою вже давно не мав справи тому бути в певненим в тому що я написав не можу
|
|
 |
|
 |
Капітан
|
Додано: 04 жовтня 2008, 23:35 |
|
|
Прошу не забувати що українська мова , і як наслідок граматика таки, формувалися під впливом багатьох європейських мов , тому ми і маємо оці кур'йози що йдуть в розріз з правилами. Нічого не поробиш , як каже Леонід Макарович - маємо те , що маємо.
_________________  jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!
|
|
 |
|
 |
exp
|
Додано: 04 жовтня 2008, 23:40 |
|
З нами з: 06 листопада 2007, 03:00 Повідомлення: 15033 Звідки: Коломия
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
|
ну то ок... з мовами розібралися... Grindex, розкажи нам про Падую і коломиян у Падуї... :gm:
|
|
 |
|
 |
Grindex
|
Додано: 06 жовтня 2008, 19:47 |
|
|
ех, про Падову... Це старе европейське містечко як і більшість італійських міст. Італія для мене є один здоровенний музей... Падова відома своїм старим Університетом, слава його можливо мало чим уступає Болонському Університету, і Собором Святого Антонія, якого (Св. Антонія Пауанського) італійці обожнюють, не залежно від того чи ти католик чи ти комуніст його люблять і поважають всі, і то так сильно що є навіть один анекдот який дуже сильно показує цю любов: спитайте в любого падуанця: хто входить в Святу Трійцюш Вони вам не задумуючись відповідять, - Ісус Христос, Богородиця Діва і Святий Антоній...
Але на ряду з пошаною до Святого, я ніяк не можу зрозуміти одне ставлення італійців, в даному випадку падуанців, їхнього ставлення до церкви як споруди, мене на початку дуже сильно вразило те що коли я тільки приїхав в Падову і в перший вечір пішов зі знайомими на якусь рюмочку пивка, то побачив що багато молодих "макаронів" сидять під дверима церкви і пють "Шпріц" (місцевий, дуже популярний слабо алкогольний коктейль) курять травку, плюють ну майже на цю церкву, також не рідко можна побачити як хтось з них, навіть, справляє нужду на стіни церкви. Мені навіть в голову не прийде подумати що б було з кимось із них як щоб вони навіть сіли тільки на сходи нашої Михайлівської церкви попити пива, а тут ніхто нічого їм не каже.... Ось таке перше враження у мене було коли я тільки приїхав до Італії, і тепер як тільки якись макарон починає гнати на те що всі національності хто на схід від Польщі являються варварами і не остесаними мужланами я його беру за руку веду і показую хто на справді є варваром і некультурним.... Звичайно я розумію що в кожного є свої недолікі точнісенько як і таланти, але я тільки в такий спосіб можу захищати репутацію слов"ян.
Про коломиян я взагалі нічого не можу сказати тому що тут їх практично не має. в Падові я не знаю ні кого, тут воосновному представники Львівської та Чернівецької обл. і пару чоловік з Сан-Франківська, до того ж більшість жіночки старшого віку, тому самі розумієте - два-три раза на рік зустрітись на якесь велике свято, попити горілочки, поспівати наших укр. народних пісней, і все, на цьому наші спільні інтереси закінчуються...
Є декілька знайомих недалеко від Падови це - Віченца і Верона там вже трішки побільше наших і наскільки я зрозумів чим блище до Мілану тим білше шансів серед українців зустріти знайому або знайомого коломиянина.
|
|
 |
|
 |
Grindex
|
Додано: 14 листопада 2008, 21:30 |
|
|
|
 |
|
 |
Grindex
|
Додано: 14 листопада 2008, 21:56 |
|
|
Ну ось я нарешті і виконаю мою обіцянку і розкажу як тут в Італії святкується закінчення навчання в Універі…
Значить рецепт такий. Для святкування нам потрібні такі інгредієнти:
Одне (або по можливості й більше) “тіло” чоловічої/жіночої статі в доброму стані, можна і бу, але головне щоб це тіло недавно (максимум 24 год. назад) захистило свою дипломну працю.
Потім нам потрібна масовка – N-а кількість друзів, близьких “тілові” людей та родичів, також для пікантності бажано щоб була велика присутність дружинчоловіків, коханоккоханців.
Само собою нам потрібне приміщення, де буде маринуватись і кипіти вся ця чесна кумпанія, приміщення підбираємо виходячи з економічних та фінансових можливостей нашого головного інгредієнта, тобто “тіла”, як найкращий варіант пропоную квартиру “тіла”. Все решта додаємо згідно з нашої фантазії та розміру гаманця, не забуваючи що чим більше тим краще.
Зараз переходимо до практичного заняття:
[COLOR=red] Значить у нас є “тіло” яка являється моєю знайомою…[/COLOR]
Приміщення зможете побачити під час перегляду хвотографій, а зараз перейдемо до стола і подивимось що нам там подали на аперитив я не буду говорити назви усіх яств тому що сам всіх не знаю, але воно не так вже і важливо.
Значить родичі та близькі дузі знайомляться між собою хто ще не знайомий, і теревенять на різні теми починаючи від фінансової кризи і американського кандидата в президенти, закінчуючи різними плітками та чутками не забуваючи при цьому свій шлунок.
[COLOR=red] Потім беремо наше “тіло” переодягаємо його ну наприклад ось так[/COLOR]
[COLOR=blue]Воно – “тіло” спочатку зніяковіє[/COLOR]
[COLOR=red] але потім звикнеться і буде ось такою[/COLOR]
[COLOR=blue] Їй дається в руки ось такий «плакатик»[/COLOR]
[COLOR=red] в якому описується життя «Тіла» опис трішки не точний до того ж з різними пікантними описами, які з правдою не мають нічого спільного, також роздається кожному маленька копія щоб могли контролювати те що читає в слух наша героїня [/COLOR]
контролювати потрібно тому що при кожній помилці вона повинна робити один ковток вина тому чим більше помилок тим більше п’ється вина, чим більше випивається вина, тим більше помилок.
[COLOR=blue] Оговори бувають такі що деколи можна побачити наприклад ось таку реакцію ,[/COLOR]
[I] Потім переходимо до десерту , після якого все стає подібним на звичайний вечір під час якого випивається, розмовляється, танцюється та фотографується.
Ну наприклад хтось після багато випитого починає годувати свого нового друга[/I]
Хтось починає співати оду макаронам, піццам та моцареллі
[COLOR=red] Хтось взагалі спить[/COLOR]
[COLOR=blue][I] А хтось просто знайомиться з симпатичними дівчатами з Польщі[/I][/COLOR]
[COLOR=red][I] Добренько, людоньки не буду жерти ваш трафік моїми хвотками, на послідок тільки скажу: не перебільшуйте з алкоголем, бо може бути ось таке.[/I][/COLOR]
[I][COLOR=blue] «отакі то пироги» в Італії….[/COLOR][/I]
|
|
 |
|
 |
Капітан
|
Додано: 15 листопада 2008, 17:11 |
|
|
Grindex то , що вже Drang nach Osten , валиш до дому скоро?
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |