|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
Pashtet
|
Додано: 15 липня 2009, 02:52 |
|
З нами з: 03 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 313 Звідки: Коломия
|
Цитата: Jovan пише:
Ви таки стверджуєте що Церква вмерла ще раніше ніж апостоли. Скажіть вже це....
Ще за часів апостолів були суперечки, я Павлів, я Аполосів і т.д. І апостоли те все вгамовували. І коринтян Павло докоряв за відступлення, і Галатів. Тобто проблеми були. Ви вважаєте що хтось має гарантію непомильності? Що в церкву не можуть вкрастись заблудження?
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 15 липня 2009, 02:56 |
|
|
Так само і я бачу вино і хліб, а не Тіло і Кров...
Вибачте, але якшо вам замало розуму шоб зрозуміти коли я отак на пальцях розжував, то я не винен.
Ви кажете що приймаєте тіло і кров буквально. Що тут розуміти? Або символ або буквально. Що ви розжували?
А ви приймаєте символ, а кажете що буквально. Розберіться самі...
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 15 липня 2009, 02:58 |
|
|
Цитата: Pashtet пише:
Ще за часів апостолів були суперечки, я Павлів, я Аполосів і т.д. І апостоли те все вгамовували. І коринтян Павло докоряв за відступлення, і Галатів. Тобто проблеми були. Ви вважаєте що хтось має гарантію непомильності? Що в церкву не можуть вкрастись заблудження?
Дух Святий веде її все одно. Будете перечити. І в 1 і в 2 і в 3 столітті вона була. Але Ви її не знаєте.
Заблуджень було багато, але Церква вистояла.
Ви помиляєтесь на доктриальному рівні, вважаєте символом те що є реальністю, а нас звинувачуєте в тому, що ми символам "іконам" надаємо статусу реальності...
Але підтвердженню моїх слів Ви знайдете проятгом всієї історії спасіння і Бібілії вони теж не суперечать. А Ваше вчення це сучасний винахід Вільямса чи кого там.
Я вже не маю, що Вам сказати. Якщо до тепер Ви не розумієте нічого, то я не маю часу тратити сил.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 15 липня 2009, 02:59 |
|
|
Ви кажете що приймаєте тіло і кров буквально. Що тут розуміти? Або символ або буквально. Що ви розжували? А ви приймаєте символ, а кажете що буквально. Розберіться самі...
Господь реально був на землі? Як він був? Буквально - як особа Трійці, безплотно?
Чесслово... немає слів.
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 15 липня 2009, 03:05 |
|
|
Господь реально був на землі? Як він був? Буквально - як особа Трійці, безплотно?
"Безсумнівно, велика це таємниця благочестя: Хто в тілі з'явився, Той оправданий Духом, Анголам показався, проповіданий був між народами, увірувано в Нього в світі, Він у славі вознісся! " 1 Тим 3:16 Це таємниця благочестя. Але тіло було реальне, "Що було від початку, що ми чули, що бачили власними очима, що розглядали, і чого руки наші торкалися, про Слово життя," 1 Ів 1:1 .
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 15 липня 2009, 03:06 |
|
|
Ви кажете що приймаєте тіло і кров буквально. Що тут розуміти? Або символ або буквально. Що ви розжували? А ви приймаєте символ, а кажете що буквально. Розберіться самі...
Скажіть Христос говорить про реальне чи символічне?
„Плоть моя є істинною їжею, і Кров Моя є істинним питтям. Хто їсть Мою Плоть і п’є Мою Кров, в Мені перебуває, і Я в ньому. Як послав мене Живий Отець,- і Я живу Отцем, - так і той, хто їсть Мене, житиме через Мене. Це і є хліб, який зійшов з небес. Хто їсть хліб цей, житиме повік” (Ін. 6:55-58).
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 15 липня 2009, 03:07 |
|
|
"Безсумнівно, велика це таємниця благочестя: Хто в тілі з'явився, Той оправданий Духом, Анголам показався, проповіданий був між народами, увірувано в Нього в світі, Він у славі вознісся! " 1 Тим 3:16 Це таємниця благочестя. Але тіло було реальне, "Що було від початку, що ми чули, що бачили власними очима, що розглядали, і чого руки наші торкалися, про Слово життя," 1 Ів 1:1 .
І в цьому ТІЛІ був РЕАЛЬНшЙ ГОСПОДЬ, зрозуміло?
І в цьому ХЛІБІ і ВшНІ є РЕАЛЬНА ПЛОТЬ І КРОВ, ясно?
Апостоли торкались тіла і цим торкались РЕАЛЬНОГО Господа, ми приймаємо хліб і вино і через це теж приймаємо РЕАЛЬНОГО Господа РЕАЛЬНУ КРОВ і ТІЛО.
ЯК ВІН РЕАЛЬНО БУВ ПРшСУТНІМ В ТІЛІ, ТАК САМО ЙОГО КРОВ І ТІЛО РЕАЛЬНО ПРшСУТНІ В ПРЕСВЯТшХ ДАРАХ.
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 15 липня 2009, 03:15 |
|
|
І в цьому ТІЛІ був РЕАЛЬНшЙ ГОСПОДЬ, зрозуміло?
Це зрозуміло. Хоча до кінця - таємниця, як написано.
І в цьому ХЛІБІ і ВшНІ є РЕАЛЬНА ПЛОТЬ І КРОВ, ясно?
Вибачте, але ви самі не розумієте що говорите. Я вас запитав - чого смак ви чуєте?
У мене все просто і ясно, приймаю символічне тіло і кров у вигляді хліба і вина. А от ви не можете знайти середину.
Бог дав багато символів. Старозавітня жертва символізувала Христа, Хрещення зануренням символізує могилу і воскресіння, і т.д.
Чому ви так боїтесь символів?
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 15 липня 2009, 03:21 |
|
|
Вибачте, але ви самі не розумієте що говорите. Я вас запитав - чого смак ви чуєте?
Ні, це Ви не розумієте що пишете.
Апостоли споглядали другу особу Пресвятої Трійці? Чи тіло?
Так і ми спогядаємо і торкаємось не Крові і Тіла Господа, а хліба і вина.
Я забув. Ви ж взагалі все перекрутили, от вам і неясно нічого.
Євхаристія це Таїнство, таємниця віри. Як воплочення. От Ви і не можете вїхати.
У протестантів - Лютеран це є, а ви все викинули.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 15 липня 2009, 03:25 |
|
|
Бог дав багато символів. Старозавітня жертва символізувала Христа, Хрещення зануренням символізує могилу і воскресіння, і т.д. Чому ви так боїтесь символів?
У нас Хрещення чи Євхаристія не символи, а реальність.
Це Таїнства Церкви. Христос не "символічно" прийшов у світ, а реально. Але через таємницю. А ви звели християнтсво до символу, у вас все "символічно".
Найдіть де Христос говорить, що це символ:
Плоть моя є істинною їжею, і Кров Моя є істинним питтям. Хто їсть Мою Плоть і п’є Мою Кров, в Мені перебуває, і Я в ньому. Як послав мене Живий Отець,- і Я живу Отцем, - так і той, хто їсть Мене, житиме через Мене. Це і є хліб, який зійшов з небес. Хто їсть хліб цей, житиме повік” (Ін. 6:55-58).
Ви ж любите цитати:)
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |