|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
Jovan
|
Додано: 09 березня 2008, 22:43 |
|
|
Цитата: Kapitano пише:
Цитата
Jovan пише: то я важаю, що краще "хрещений ніж нехрещений",
Я перепрошою, а хто такий папа , це такий смертний як ми усі , аби заперечувати догми церкви, він не має на це права.І Святе Письмо , ще ніхто не відміняв, і ви, якщо називаєтися християнами ніколи би не посміли піднімати цю тему.
Догмати Церкви приймались Церквою, Соборами Єпископів і папою... так що не кажіть мені зараз про те хто такий папа...
Найдіть мені в Святому Письмі підтверджуючі Вас тексти! Навпаки я зможу Вам представити заперечення Вам зі Святого Письма...
Жива дискусія в Церкві існує з початку її існування і не зупиниться ніколи...
|
|
 |
|
 |
Капітан
|
Додано: 09 березня 2008, 22:44 |
|
З нами з: 18 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 12717 Звідки: Модена. Італія.
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
|
Я з віровідступникам і комуністами не спілкуюся пнх.
_________________  jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 09 березня 2008, 23:02 |
|
|
Докажіть мені моє віровідступництво, плз...
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 10 березня 2008, 02:07 |
|
|
Цитата: БорМан пише:
Будь ласка без зайвих емоцій.
Ну це не зайві, а в "процесі" емоції. Просто в дискусії потрібні аргументи... а тут їх майже не звучало...
|
|
 |
|
 |
Ursus
|
Додано: 10 березня 2008, 02:16 |
|
|
Я перепрошою, а хто такий папа , це такий смертний як ми усі , аби заперечувати догми церкви, він не має на це права.І Святе Письмо , ще ніхто не відміняв, і ви, якщо називаєтися християнами ніколи би не посміли піднімати цю тему.
Катітано, ви ще ні разу не обгрунтували свою позицію, тільки руками махаєте (в переносному значенні), скажіть будь ласка де те все написано про що ви говорите. Де конктетно?!
Тим більше, мені здається, що ми прагнемо всього навсього логічної дискусії і відкидаємо не саме хрещення дітей, а всього навсього шлях провадження дискусії в спосіб "так, бо так".
Цитата: Jovan пише:
Нічого я не загнув, коли немає води чим будете хрестити? Я вже не памятю нюансів канонічного права, але пісок підійде, як немає нічого іншого...
Ні ви всежтаки загнули, бо для хрещення є дві важливі речі, форма і матерія. І в матерією буде чиста природня водаа, не кока-кола, не кава, а чиста природня вода...Це без виключень. про це говорять канони декрету для вірмен в 1439 р, Тридентський Собор, канони про тайни кан.2, КПК 17 кан 737, КПК 83 кан 849, ККСЦ 675.
Це як питання, як монахи зможуть відслужити Літургію попавши на безлюдний острів? Якшо в них нема антимінса? А без нього служити Літургію заборонено? Га?
Монахи не можуть служити Літургію, навіть не попавши на безлюдний острів, для цього потрібен священик,це перше, друге, що антинмінс відноситься до літургічних приписів локальної церкви, тому його присутність є тільки до гідності, а не до важності, третє, що це є "іспанський казус", бо тоді ми мусиму собі уявити, що на тому безлюдному острові священик, буде мати хліб і вино. Цитата: Kapitano пише:
Цікаво поспілкуватися з людьми котрі завжди мають відповідь на питання, бо вони завжди мають відповідь - "БО ТАК!"
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 10 березня 2008, 03:14 |
|
|
Цитата: Ursus пише
Ні ви всежтаки загнули, бо для хрещення є дві важливі речі, форма і матерія. І в матерією буде чиста природня водаа, не кока-кола, не кава, а чиста природня вода...Це без виключень. про це говорять канони декрету для вірмен в 1439 р, Тридентський Собор, канони про тайни кан.2, КПК 17 кан 737, КПК 83 кан 849, ККСЦ 675.
ЦитатаJovan пише:
Це як питання, як монахи зможуть відслужити Літургію попавши на безлюдний острів? Якшо в них нема антимінса? А без нього служити Літургію заборонено? Га?
Монахи не можуть служити Літургію, навіть не попавши на безлюдний острів, для цього потрібен священик,це перше, друге, що антинмінс відноситься до літургічних приписів локальної церкви, тому його присутність є тільки до гідності, а не до важності, третє, що це є "іспанський казус", бо тоді ми мусиму собі уявити, що на тому безлюдному острові священик, буде мати хліб і вино.Ц
Бачу Ви отримали католицьку освіту:)
1) Арсенал канонів КЦ (а особливо заслужений ККСЦ)це не всі канони і не вся традиція. В історії є випадки хрещення піском (це екстремальний випадок і я не мав на меті ставити це за правило) багато перших християн приймали хрещення кровію, і якщо Ви так вправно оперуєте канонами то мали б і це знати.
2)Священника я мав на ввазі по дефолту:) Щодо цього цікавою є практика служіння Літургії в концтаборі, знаєт як служили без антимінса?
Щодо антимінса. КЦ визначає за собою право вважати "гідним і важним" щось в локальній Церкві. Скажіть наскільки ці локальні Церкви репрезентують традицію в КЦ?
Згідно Східної екклезіології, і такій екклезіології повинна рано чи пізно слідувати УГКЦ, Помісна церква (якою є і сама Латинська Церква) сама в праві вирішувати що є "гідним і важним"... В нашій традиції Літургія не може служитись без атимінса підписаного місцевим єпископом... І якщо такого немає в римокатоликів то важність цього цим не повинна нівелювтись... Тим паче що це традиція ранніх віків Християнства...
|
|
 |
|
 |
Ursus
|
Додано: 10 березня 2008, 04:21 |
|
|
В історії є випадки хрещення піском (це екстремальний випадок і я не мав на меті ставити це за правило)
В історії такі випадки дійсно є, але ви забули згадати, що цей вид хрещення не вважався важним і після того обов'язково було хрещення водою. Прикладом цього може бути хрещення єврея у пустині піском і потім прийняття його єпископом Діонізієм, не знаю чому але не всі джерела описують цю історію до кінця, бо Діонізій наказ ще раз його хрестити водою. В часах ближчих до нас, хрещення піском здійснювала секта котра виводиться з православ'я - бігунів, саме вони вважали, що нормальним в екстремальних умовах є хрещення піском.
Якщо вам не подобаються середньовічні документи, то думаю "Дідахе", вас переконає, прочитайте 2 розділ :wink: . Також Св.Письмо "...Водою і духом...",а не піском і духом...
Хоча для цього випадку, ще є інше розв'язання, котре по суті трохи нівелює нашу дискусію, бо існує також хрещення бажанням і виконуватися воно бути при тих самих умовах, що і хрещення кровю, тільки без мученицької смерті.
Щодо цього цікавою є практика служіння Літургії в концтаборі, знаєт як служили без антимінса?
Не знаю і мені дуже цікаво дізнатися!
КЦ визначає за собою право вважати "гідним і важним" щось в локальній Церкві.
Локальна Церква сама вирішує, що для неї є важним і гідним у літургічних приписах!!! І це саме стосується антимінсу, але ж ми з вами говоримо про ситуації екстремальні... концтабори...пустелі... безлюдні острови... Чи, коли є потреба відслужити Літургію і згода єпископа на це колись була виражена у формі у спосіб надання антимінсу, чи в цій ситуації священик буде важно служити Літургіюш? Так, бо нігде не написано шо та літургія буде не важно відслуженою і це не відноситься бо елементів невід'ємних, тобто матерії і форми Євхаристії.
Скажіть наскільки ці локальні Церкви репрезентують традицію в КЦ?
Рівно тою ж мірою, якою вони присутні у КЦ! :(
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 10 березня 2008, 05:33 |
|
|
Цитата: Ursus пише:
В історії такі випадки дійсно є, але ви забули згадати, що цей вид хрещення не вважався важним і після того обовязково було хрещення водою.Прикладом цього може бути хрещення єврея у пустині піском і потім прийняття його єпископом Діонізієм, не знаю чому але не всі джерела описують цю історію до кінця, бо Діонізій наказ ще раз його хрестити водою. В часах ближчих до нас, хрещення піском здійснювала секта котра виводиться з православя - бігунів, саме вони вважали, що нормальним в екстремальних умовах є хрещення піском.
Якщо вам не подобаються середньовічні документи, то думаю "Дідахе", вас переконає, прочитайте 2 розділ . Також Св.Письмо "...Водою і духом...",а не піском і духом...
Хоча для цього випадку, ще є інше розвязання, котре по суті трохи нівелює нашу дискусію, бо існує також хрещення бажанням і виконуватися воно бути при тих самих умовах, що і хрещення кровю, тільки без мученицької смерті.
Не знаю і мені дуже цікаво дізнатися!
Локальна Церква сама вирішує, що для неї є важним і гідним у літургічних приписах!!! І це саме стосується антимінсу, але ж ми з вами говоримо про ситуації екстремальні... концтабори...пустелі... безлюдні острови... Чи, коли є потреба відслужити Літургію і згода єпископа на це колись була виражена у формі у спосіб надання антимінсу, чи в цій ситуації священик буде важно служити Літургіюш? Так, бо нігде не написано шо та літургія буде не важно відслуженою і це не відноситься бо елементів невідємних, тобто матерії і форми Євхаристії.
Скажіть наскільки ці локальні Церкви репрезентують традицію в КЦ?
Рівно тою ж мірою, якою вони присутні у КЦ! [/QUOTE]
1) Щодо першого питання, я мав на ввазі трошки не те... я не збирався виправдовувати "піскове" хрещення... І це не означало, що я вважаю таку практику прийнятною, і більше думаю, що в екстремалі, без піска було б і добре без нього. В принципі ми вже вийли на іншу тему.
2) Щодо Літургії. Мені опоідав один чоловік, що в таборі (мабуть не всі) служили за мість антимінса "на одному з вязнів" оскільки він був як мученик за віру... Не знаю в принципі, як до цього ставитись, бо дивно трохи, але...
3) Коли я говорив про антимінс - я не мав на ввазі вже безлюдні острови, а цілком населені і добре влаштовані:) Я говорив більше про екклезіологію і традицію.
4) Я б не погодився що вони репрезентують свою традицію в КЦ в тій мірі в якій вони самі репрезентовані. Попри те, що репрезентовані вони невеликою кількістю. Їх традиція вже видозмінена, і не відповідає прототипу... Що зменшує цю репрезентативність не тільки в кількості, але й в якості...
Щодо рішень локальних Церков... Непамятаєте з ККСЦ хто в кінці кінців ГЛАВНшЙ? Попри все "своє право" і так далі...
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 10 березня 2008, 05:45 |
|
|
Цитата: Ursus пише:
Чи, коли є потреба відслужити Літургію і згода єпископа на це колись була виражена у формі у спосіб надання антимінсу, чи в цій ситуації священик буде важно служити Літургіюш? Так, бо нігде не написано шо та літургія буде не важно відслуженою і це не відноситься бо елементів невідємних, тобто матерії і форми Євхаристії.
Тут я погоджуюсь. Оскільки це є найважливіше. Церква на Землі є для того, що святкувати Євхаристію. І антимінс тут не першочергова річ...
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |