|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
Ira cool
|
Додано: 24 травня 2012, 23:11 |
|
Прізвище, Ім’я: Ірина Муцак
|
Turtle написав: Ira cool написав: Достатньо слів – не треба ран. В одному рядку більше змісту ніж в книжках більшості новомодних "авторів". І те правда.. Ось декілька хороших речей: - Йдеться ж навіть не про вживання чи невживання української мови, а про зживання її зі світу. Такі ситуації в постколоніальних країнах були, але щоб після здобуття Незалежності, у своїй власній державі терпіти таку дискримінацію, такий неприхований цинізм, – це безпрецедентно. © Ліна Костенко - Будні роблять людей буденними. © Ліна Костенко "Записки українського самашедшого" - В приниженні не можна жити і перемагати. © Ліна Костенко - Я вам цей борг ніколи не залишу Ви й так уже, як прокляті, в боргах. Віддайте мені дощ. Віддайте мені тишу. Віддайте мені ліс і річечку в лугах Віддайте мені сад і зірку вечорову І в полі сіяча, і вдячну щедрість нив Віддайте мені все. Віддайте мені мову, якою мій народ мене благословив. © Ліна Костенко
|
|
|
|
|
SPY
|
Додано: 25 травня 2012, 00:06 |
|
|
Девелопер-недоучка :D |
|
|
З нами з: 08 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 4972 Звідки: Коломия
|
Про мову мені із записок це найбільше сподобалось: ...У всіх країнах мови як мови, інструмент спілкування, у нас це фактор відчуження. Глуха ворожість оточує нашу мову, навіть тепер, у нашій власній державі. Ми вже як нацменшина, кожне мурло тебе може образити. Я ж не можу кроку ступити, скрізь привертаю увагу, іноді навіть позитивну, але від цього не легше. Бо в самій природі цієї уваги є щось протиприродне, принизливе. Людина розмовляє рідною мовою, а на неї озираються. Сина в дитячому садку задражнили, навіть Борька сказав: «Хохол». Україна — це резервація для українців. Жоден українець не почувається своїм у своїй державі. Він тут чужий самим фактом вживання своєї мови.
Але ж якщо мова — це Дім Буття, то чого ж ви мене виживаєте з мого власного дому?! Це бандитизм. Це імперський вірус. Це гарячка Ебола. У мене вже кров проступає з вух, коли я чую, як ображають мій народ. І хоч би ж російською говорили по-людськи, а то ж якийсь волапюк...Добре, що хоч на заході не так... Київ, ще більш-менш. Схід, південь... ех... нас ділять, а ми й раді... Найчастіше запитання, яке мені задавали: ти що із західної України?
|
|
collagen
|
Додано: 25 травня 2012, 09:27 |
|
|
В Києві теж немає нічого втішного. Чиї записки? Хтілось би цілий текст побачити
|
|
|
|
|
SPY
|
Додано: 25 травня 2012, 10:03 |
|
|
|
|
|
collagen написав: В Києві теж немає нічого втішного. Чиї записки? Хтілось би цілий текст побачити там найменше уваги звертали на мою українську На попередній сторінці подавав початок тексту і посилання: ось тутЦитата: Записки українського самашедшого Автор: Ліна Костенко Жанр: Сучасна проза
Роман написано від імені 35-річного комп'ютерного програміста, який на тлі особистої драми прискіпливо, глибоко й болісно сканує усі вивихи нашого глобалізованого часу. У світі надмірної (дез)інформації і тотального відчуження він — заручник світових абсурдів — прагне подолати комунікативну прірву між чоловіком і жінкою, між родиною і професією, між Україною і світом. За жанровою стилістикою «Записки українського самашедшого» — насичений мікс художньої літератури, внутрішніх щоденників, сучасного літописання і публіцистики. Це перший опублікований прозовий роман видатної української поетеси. Читати онлайнДля власників електронних книжок: epub, fb2
|
|
Ira cool
|
Додано: 10 червня 2012, 15:49 |
|
|
Складне життя у всій його всебічності. А як подумать, - що таке душа? Як той казав, це - горизонт до Вічності.
"Маруся Чурай"
|
|
|
|
|
Ira cool
|
Додано: 10 червня 2012, 15:56 |
|
|
Бог з вами, люди. Все до чого ми байдужі, байдуже до нас. Через те ми такі й смертельно самотні. "Записки українського самашедшого"
Я мучуся. Я сам собі шуліка. Є щось в мені так наче не моє. Немов живе в мені два чоловіка, і хтось когось в мені не впізнає. © "Маруся Чурай". Ліна Костенко
Будні роблять людей буденними. © Ліна Костенко
У нас і цирк національний, і футбол національний, «національні інтереси», «національний продукт», — у туманах цієї термінології губиться саме поняття національний, насправді ж все належить до тієї ж аморфної «совокупности». © Ліна Костенко
Де є та грань – хто люди, хто юрма? © Ліна Костенко
|
|
|
|
|
SPY
|
Додано: 10 червня 2012, 15:57 |
|
|
|
|
|
Радий, що ще заходиш до нас Із записок: Колись були хвороби, так то хвороби, зразу видно. Температура, кашель, пропасниця. Чума, холера, туберкульоз. «Бережіться, йде прокажений!» — дзвіночок дзеленчить, всі одскакують. А тепер якісь потайні, непомітні. Астенія, депресія, синдром хронічної втоми. Раптом підсікає, і все. * * * Не бачили вони наших «мажорів», які збивають людей безкарно і тікають з місця подій. Та й деякі їхні батьки, посадовці, відзначаються в цьому виді спорту — раллі по трупах. Збив, переїхав, нічого, знову оберуть. * * * Сартр колись казав: «Я те, що я роблю». Тепер критерії інші: «Я те, що я заробляю» * * * Краще б такої України взагалі не було. Мріяли б про неї, боролися б. Підростали б нові покоління, ладні за неї життя віддати. Література була б — хай заборонена, хай самвидавська, але ж література, а не це заслинене матюками плюгавство. — Май витримку, — каже батько. — Становлення держави процес важкий і тривалий. В інших державах бувало й гірше. Вій загартований на терпіння. А я втомився терпіти. Я втрачаю терпіння терпіти. Допоки ж при владі будуть вовки?! collagen, взявся читати весь текст?
|
|
collagen
|
Додано: 10 червня 2012, 22:17 |
|
|
SPY написав: collagen, взявся читати весь текст? І ніколи про це не шкодую
|
|
|
|
|
SPY
|
Додано: 10 червня 2012, 23:30 |
|
|
|
|
|
collagen написав: SPY написав: collagen, взявся читати весь текст? І ніколи про це не шкодую Тобто сподобалось, може поділитесь враженнями?
|
|
collagen
|
Додано: 12 червня 2012, 00:09 |
|
|
SPY написав: Тобто сподобалось, може поділитесь враженнями? Є генії у ріднім краї
|
|
|
|
|
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
|