|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
myrko
|
Додано: 09 квітня 2012, 19:53 |
|
З нами з: 10 квітня 2008, 03:00 Повідомлення: 4424 Звідки: Мішкольц, Угорщина
|
exp написав: Воістину Воскрес! напевно нема тут більше римо-католиків Romcia написав: От коли на Різдво привітати - то є, а на Великдень - то пропали:))) И... та як вам сказати, тут взагалі-то і греко-католики святкують по новому стилю, взагалі, то питання про календар більш астрономічне, ніж "про церкву". Ну та, якщо вже заговорили, то власне святкуємо не воскресіння Ісуса (власне в цей день), тому що по сучасному календарю, цей день (воскресіння) аж ніяк не припадає кожного року на неділю, а по жидівському місячному календарю - святкуємо день "пашехи", в чому, власне, не бачу нічого поганого: з одного боку, позаяк це свято свободи - ми колись були египецькі раби, але від нині і навіки вже нє; з другого боку це все велика мана, бо вчорашній раб не може бути добрим господарем, чи як кажуть у нас, на Україні: "Немає гірше, ніж з Івана пана." Я навіть дозволю собі показати пастку, в яку попав цей народ: з одного боку - треба достатньо грошей, аби (керувати цим світом) дістати свободу від навколишнього світу, з другого боку, вони попали в нове рабство - рабство своїх же ж грошей, вірніше тої системи, котру вони ж і збудували, а тепер, за допомогою якої, ведуть цей світ (цивілізацію) до загибелі, (вже бачу, як рука Капітана тягнеться до клавіатури - написати: " myrko, ти заліз в такі філософські дєбрі, де без пів-літри не розберешся.) Можливо, Капітан, (а можливо, що й Dana, хоч я особисто сумніваюсь) має рацію, але подивіться не замиленим оком на цей світ і quo vadis... якось так P.S. Написав, цей пост зовсім не для того, аби почався тут якийсь холівар - просто роздуми... тим більше, що (якщо хтось ще пам'ятає), то тема про кулінарію...
|
|
|
|
|
Капітан
|
Додано: 09 квітня 2012, 20:09 |
|
З нами з: 18 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 12717 Звідки: Модена. Італія.
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
|
та воно взагалі все у цему світі відносно , приміром нині тут другий день Паски, у мене вихідний , але так як я не святкую за григоріанським каляндером то згодився налаштувати супутникову антену одному товаришеві , з Станіслава родом , а його жінка каже - та як ? нині же свято , я кажу- яке?, вона - Паска , кажу покажи календар , показує український церковний , нема Паски , робочий день ... а завтра кажу їй таки мабуть свято , вона - яке ? кажу ну там у буддистському календарі , або мусульманському , таже купа всіляких вірувань і релігій... то я і кажу , все є відносно , у когось свято , хтось потом від трудів у той самий момент вмиваєсі , питання хто правидніший , чи хто правильніший ?... запутано все так , шо ліпше до того не пхатисі , жити собі за своїм каляндером , тай не дивитисі , по можливості , на инчі... перепрошую за відступ від кулінарної теми.
кулінарії поки шо ніякої , типу ізлішеств , не маємо , піст ... пробував там калапуцяти рис по монастирськи , не знаю чи таке мало бути , але вийшло досить таки смачне ... а так як казав оден товариш - бульбу варим , бульбу жарим , бульбу так сиру ...ярим...
_________________ jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!
|
|
|
|
|
myrko
|
Додано: 09 квітня 2012, 20:32 |
|
|
Капітан написав: та воно взагалі все у цему світі відносно , приміром.... Найкраще про це сказали оті ж буддисти: "Шляхів до Бога є тисячі і всі вони вірні...". P.S. Треба аби Romcia тут вже виклала футиґрафію якогос пляцка, бо ади від пощення що людиска пишут...
|
|
|
|
|
Wiktoria
|
Додано: 09 квітня 2012, 21:29 |
|
|
Romcia написав: Вітаю всіх, хто святкує Пасху за римо-католицький обрядом, з ВОСКРЕСІННЯМ ХРИСТОВИМ!!! Смачної паски, ковбаски та яйка ХРИСТОС ВОСКРЕС!!!! Duże diakujemo !
|
|
|
|
|
exp
|
Додано: 09 квітня 2012, 22:46 |
|
З нами з: 06 листопада 2007, 03:00 Повідомлення: 15033 Звідки: Коломия
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
|
Капітан написав: а так як казав оден товариш - бульбу варим , бульбу жарим , бульбу так сиру ...ярим... а ти знаєш у котрій ще країні так само мандибурку люблять (я не про Білорусь)
|
|
|
|
|
Капітан
|
Додано: 09 квітня 2012, 23:53 |
|
З нами з: 18 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 12717 Звідки: Модена. Італія.
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
|
exp написав: Капітан написав: а так як казав оден товариш - бульбу варим , бульбу жарим , бульбу так сиру ...ярим... а ти знаєш у котрій ще країні так само мандибурку люблять (я не про Білорусь) таже у нашого " старшого брата ", Висоцький навіть у віршах то закарбував - нєбось картошку все мы уважаем , когда с сальцой её намять... ну і крім того ше у багатьох фільмах ... я би навіть сказав , що для москаля картошка як для нас сало , навіть вигідніше за сало , на весні зарив у землю , в осени викопав , щось тай виросте , а сало кожен день жерти хоче, поки виросте...
_________________ jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!
|
|
|
|
|
exp
|
Додано: 10 квітня 2012, 12:12 |
|
|
Капітан написав: exp написав: Капітан написав: а так як казав оден товариш - бульбу варим , бульбу жарим , бульбу так сиру ...ярим... а ти знаєш у котрій ще країні так само мандибурку люблять (я не про Білорусь) таже у нашого " старшого брата я про Європу...
|
|
|
|
|
myrko
|
Додано: 10 квітня 2012, 13:23 |
|
|
exp написав: я про Європу... Ая, їдять в Европі мандибурку, інше питання: про процентне співвідношення до других продуктів. А люблять - не люблять, то таке. Як в 90-тих, питали в дітей на програмі "Поле чудес" про улюблені страви, то більшість відповідей була - макарони; бо нічого іншого в хаті не було...
|
|
|
|
|
Romcia
|
Додано: 21 червня 2012, 12:36 |
|
Прізвище, Ім’я: Чарівна Фефочка
|
_________________ Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
|
|
|
|
|
exp
|
Додано: 20 січня 2013, 13:46 |
|
|
Romcia, ну де мої пиріжки?
|
|
|
|
|
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
|