Реєстрація    Вхід    Форум    Учасники   Пошук    Допомога

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Культурне життя та наука  » Наука та освіта




 Сторінка 3 з 16 [ 152 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Далі



Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Re: Цей день в історії...
 Повідомлення Додано: 02 червня 2010, 17:01 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 10 квітня 2008, 03:00
Повідомлення: 4424
Звідки: Мішкольц, Угорщина
Капітан написав:
Ми вірили , що живемо у найкращій країні світу , власне я був у цьому глибоко переконаний...

Ну чому все у минулому часі, гомоукраїнус і багато інших досих пір вірять, що жили "впєрєді планєти всєй", дехто дюже намагається повернути ті часи, забуваючи, що два рази в одну і ту ж річку не зайдеш, а події мають тенденцію розвиватися від поганого до гіршого...


Догори 
 Тема повідомлення: Re: Цей день в історії...
 Повідомлення Додано: 02 червня 2010, 17:49 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 06 листопада 2007, 03:00
Повідомлення: 15033
Звідки: Коломия
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
myrko, добре, що хоч ти оптиміст :)


Догори 
 Тема повідомлення: Re: Цей день в історії...
 Повідомлення Додано: 02 червня 2010, 18:38 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 26 травня 2008, 03:00
Повідомлення: 1118
Звідки: Побратимск
Прізвище, Ім’я: Побратим-2
Цитата:
Кількість страйкуючих досягла 5000 чоловік, і розвиток подій став набувати загрозливого характеру.

Всі звернули увагу, що сам факт події дещо протирічить широко розповсюджуваній тепер ідеї, про безхребетність і прозомбованість радяньського робочого класу. І що дивно, сталося це не на теренах прогрессивної Прибалтики чи Галичини, а у "проспиртованій" Ростовській області...

Капітан написав:
Ми вірили , що живемо у найкращій країні світу , власне я був у цьому глибоко переконаний...

БорМан написав:
а зараз ми бачимо скільки гівна було кругом нас, скільки є зараз 8-)

Це більше скидається на розвиток світогляду, що більше залежить від віку людини.
Кажуть (особисто я не дуже певний), що Т.Г. Шевченко чим далі, тому і налягав на оковиту - як побачив в "що перетворилася" найкраща в світі батьківщина...

myrko написав:
Ну чому все у минулому часі, гомоукраїнус і багато інших досих пір вірять, що жили "впєрєді планєти всєй", дехто дюже намагається повернути ті часи, забуваючи, що два рази в одну і ту ж річку не зайдеш, а події мають тенденцію розвиватися від поганого до гіршого...


Поки що в світі не сталося нічого такого, що змусило б мене вважати капталізм хоч в чомусь прогресивнішим за соціалізм.
Це по-перше.

По-друге: складається враження, що хтось вважає, що сенс вислову про те, що неможливо увійти два рази до тієї ж річки, лежить, троха не на поверхні.
Думаю, не варто тут розшифровувати, що це не можливо, саме тому, що річка кожної миті змінюється, тобто, фактично стає іншою, як і той, хто в неї заходить, кожного разу набуває нового досвіду (якщо, звичайно, володіє бодай вродженими рефлексами та інстиктами (за зародки інтелекту навіть не кажу)), тому теж фактично, кожного разу є "новою" людиною.
Тому, якщо відтворення Союзу відбудеться, то це буде інша історія.

По-третє: виникнення першої радяньської соціалістичної країни було зумовлено ситуацією. Інакше, вона би просто проіснувала не довше УНР.

І тепер, замість того, щоб виколупувати бруд з під нігтів мертвої країни (хоча, я не знаю, може хтось отримує від цього задоволення), можна спокійно визнати, що СРСР, в історичному масштабі явище тимчасове, хоча і мало неабиякий вплив на світ в цілому і задачі свої виконав.

Сумувати за Союзом - все одне що сумувати за дитинством. Воно не повернеться. Союз так само - світ дуже змінився.
Але те, що нас чекає... товаріщ myrko може виявитися правим.
Правда, як казав в анекдоті Васільіванич: "Но єсть одін нюанс!"


Догори 
 Тема повідомлення: Re: Цей день в історії...
 Повідомлення Додано: 14 червня 2010, 08:01 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 05 липня 2007, 03:00
Повідомлення: 12473
Звідки: ... ґдє рєзной палісад ...
Прізвище, Ім’я: турок з полонини
Спробуйте показати рідним, близьким, знайомим оце фото
Зображення
і спитати: що це таке?..
Я так і робив.
Можливі відповіді:
- це Польща 39-го року,
- нє-е-е! це - Прага-68!
- та де-е-е?! це - Будапешт-56!!!

Не вгадав ніхто...
Це - Рига влітку 1940 року.
Ще ніхто не знає про лютих латишів-фашистів, ще ніхто й не здогадується про нелюдяних естонців-есесівців... а в Москві уже все знають! "Родина слышит, Родина знает".
Правда, естонцям латишам, литовцям тота "уРодина" потрібна як зайцю стоп-сигнал...

Сьогоднішній і минулий роки - багаті на своєрідні "юбілеї".
Минулого року сповнився 70-літній "юбілей" пакту Молотова-Ріббентропа, такий же "юбілей" "Освободительного похода РККА в Польшу", ще один "юбілей" "Зимней войны".
І цього року "юбілеїв" ціла купа.

14 червня 1940 року радянський уряд поставив ультиматум Литві, а 16 червня — Латвії і Естонії. У основних межах сенс ультиматумів збігався — від цих держав вимагалось привести до влади дружні (дружественный/недружественный - зовсім недавно свистіло з Москви!) СРСР уряди і допустити на територію цих країн додаткові контингенти військ (зовсім дрібничка!..). Умови були прийняті. 15 червня радянські війська увійшли до Литви (слід нагадати, що Литва взагалі ніякого спільного кордону з СРСР не мала!), а 17 червня — до Естонії і Латвії. Не дивлячись на те, що 4 квітня 1934 р. СРСР відновив на 10 років пакти про ненапад з Литвою, Латвією і Естонією.
Литовський президент А. Сметона наполягав на організації опору радянським військам, проте, діставши відмову більшої частини уряду, виїхав до Німеччини, а його латвійський і естонський колеги — К. Улманіс і К. Пятс — пішли на співпрацю з новою владою (обидва незабаром були репресовані), як і литовський прем'єр А. Меркіс.
Дуже легко "вляпатись в московію" і надзвичайно трудно відчиститись від болота і гною... Зображення

_________________
І-і-і-йо-о-ой!!!

Проженемо за Волгу
Смердячу кацапню,
І більше не допустимо
Подібную х...ню!


Догори 
 Тема повідомлення: Re: Цей день в історії...
 Повідомлення Додано: 18 серпня 2010, 01:05 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 24 жовтня 2007, 03:00
Повідомлення: 457
Звідки: Лондон
У Гамбурзі святкують півстоліття бітломанії
Виповнюється півстоліття з дня першого концерту британського рок-гурту "Бітлз".
Він відбувся 17 серпня 1960 року в клубі "Індра" німецького міста Гамбург.
Саме ця дата вважається днем початку бітломанії.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4575021,00.html


Догори 
 Тема повідомлення: Re: Цей день в історії...
 Повідомлення Додано: 20 серпня 2010, 12:42 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 10 квітня 2008, 03:00
Повідомлення: 4424
Звідки: Мішкольц, Угорщина
Довбуш написав:
Саме ця дата вважається днем початку бітломанії.

Вважатися то воно може, але до справжної "бітломанії" ще пройдуть довгі три роки... Взагалі, це не перший їх виступ, вони вже мали поодинокі "концерти" на батьківщині, це їх перший "виліт" (вірніше: виплив :D ) за бугор. Тай "клуб Індра" це дуже сильно сказано, то був звичайний портовий кабак, який контролювали місцеві "круті". Часом вони повинні були грати по 8 годин "до-ріду", аби пацани витримали це фізично кабацька обслуга давала їм "таблетки". (це все до того, аби дехто не думав, що "бітлами" стати дуже легко - вивчив 4-5 акордів, найшов крутого дядю-прадюцера і пішовінебоявся...). Ніякою майстерністю, а ні фірмовим бітлівським саундом тоді ще й не пахло; а було просто всезахоплююче бажання "...зкинути Елвіса і стати першими." Власне перші німецькі гастролі закінчилися "тріумфально" - їх виперли з країни, після чого вони пару місяців не зустрічалися. Та "гамбуржський досвід" не пройшов даремно (коли лабати по 8 годин і якщо ти не безнадійний ідіот, то щось тай вийде), вони зійшлися з місцевою художньою богемою і хоча від них відійшов Саткліф, саме в Гамбурзі вони познайомились з Річардом Старки (Рінго Старом).

P.S.
А тут мадяри нині святкують день святого Штефана (Іштвана) - перший угорський король, котрий вихрестив мадярів ввівши їх таким чином в цивілізовану Европу.
Зображення

а в Україні - День пасічника
Зображення
:D


Догори 
 Тема повідомлення: Re: Цей день в історії...
 Повідомлення Додано: 04 лютого 2011, 16:50 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2007, 03:00
Повідомлення: 12717
Звідки: Модена. Італія.
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
Ось що трапилось в цей день року...


211 - В Ебураці (сучасний Йорк) під час воєнної кампанії проти каледонців, що почалась в 208 році, на 64-у році життя помер римський імператор (з 193 р.) Септимій Север. Співправителями Римської імперії стали його сини Каракалла і Гета (останній був убитий братом в 212 році).


900 - Після смерті східнофранкського короля і римського імператора Арнульфа вельможі Східнофранкського королівства проголосили королем його сина Людовіка Дитя. Він став останнім Каролінгом, що правив у Східнофранкському королівстві.


1722 - Російський імператор Петро I затвердив "Табель про ранги", ієрархічний список державних службовців, що підрозділялись на 14 класів. При рівності класів воєнний чин вважався вищим придворного, а придворний - вище цивільного; просування по службі, отримання нагород, дворянства ставало тісно пов'язаним з отриманням того чи іншого чину. До осіб 1-2-го класів слід було звертатись "Ваше Високопревосходительство", 3-4-го класів - "Ваше превосходительство", 5-го класу - "Ваше високородіє", 6-8-го класів - "Ваше високоблагородіє", 9-14-го класів - "Ваше благородіє". Ця система була відмінена в 1917 році після Жовтневої революції в Петрограді.


1789 - У Філадельфії на засіданні виборщиків, які представляли 10 з 11-и штатів, що ратифікували конституцію США, одноголосно, 69-а голосами, було обрано першого президента Сполучених Штатів Америки - ним став Джордж Вашингтон, командуючий Континентальною армією під час війни за незалежність від Британії північноамериканських колоній. Джон Адамс з Массачусетса отримав 34 голоси і був обраний віце-президентом. 30 квітня в Нью-Йорку відбулась інаугурація Джорджа Вашингтона.


1794 - Французький Конвент видав декрет про знищення у колоніях рабства і прирівняння прав колишніх рабів до прав інших громадян країни.


1928 - В Гарлемі (Голландія) у віці 75-и років помер Гендрік Антон Лоренц, нідерландський фізик, автор класичної електронної теорії, що пояснила багато електричних і оптичних явищ, лауреат Нобелівської премії з фізики 1902 року.


1932 - У місті Лейк-Плесід губернатор штату Нью-Йорк Франклін Делано Рузвельт оголосив про відкриття III зимових Олімпійських ігор, перших у США змаганнях подібного рангу.


1948 - Цейлон (нині Шрі Ланка) проголошено незалежною державою зі статусом конституційної монархії в рамках Британської співдружності націй. Разом із проголошенням незалежності набула чинності і нова конституція Цейлону, складена за британським зразком. Першим прем'єр-міністром країни був призначений Дон Стефан Сенанаяке.


1971 - Гордість британської промисловості фірма "Роллс-Ройс" оголосила про своє банкрутство. Уряд прийняв рішення зберегти за державою авіакосмічне виробництво і завод авіадвигунів, а підприємства з виробництва автомобілів класу "люкс" продати в приватні руки.


1974 - Мао Дзедун проголосив у Китаї початок "Культурної революції".


1975 - Потужний землетрус привів до загибелі більше 22 тисяч людей у Гватемалі та Гондурасі.


1976 - У Інсбруку (Австрія) почалися XII зимові Олімпійські ігри, які закінчились 15 лютого.


1985 - Закінчилась 16-літня блокада британської колоні Гібралтар, ініційована генералом Франко щоб змусити Велику Британію і жителів Гібралтару передати суверенітет над колонією Іспанії, - з цього дня іспано-гібралтарський кордон був відкритий для вільного перетину всіх бажаючих.


2000 - У Токіо від інсульту, що стався 2 лютого, помер 62-літній прем'єр-міністр країни Кейдзо Обуті. 6 квітня новим прем'єром Японії став Іосіро Морі.


2003 - Союзна Республіка Югославія припинила своє існування - обидві палати союзного парламенту схвалили хартію нової держави, Сербії і Чорногорії, і прийняли закон з її реалізації. Югославія припинила своє існування, не доживши до 75-річчя декількох місяців.

_________________
Зображення


jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!


Догори 
 Тема повідомлення: Re: Цей день в історії...
 Повідомлення Додано: 16 квітня 2011, 18:31 
Офлайн
Девелопер-недоучка :D
Аватар користувача

З нами з: 08 грудня 2007, 03:00
Повідомлення: 4972
Звідки: Коломия
обновлю тему, а то вона потроху щезає...))

16 квітня

Зображення

Ча́рлі Ча́плін (англ. Charlie Chaplin, повне ім'я сер Чарлз Спенсер Чаплін (англ. Sir Charles Spencer Chaplin, Jr.); *16 квітня 1889, Лондон — †25 грудня 1977, Веве, Швейцарія) — англійський та американський кіноактор і кінорежисер 1-ої половини 20-го століття. Визнаний як один з найкращих коміків в історії світового кіно, тричі нагороджений премією «Оскар».

Він грав ролі, писав сценарії, продюсував власні фільми. Чаплін був одним з класиків ери німого кіно. За свою кар'єру, яка тривала понад 65 років, він пройшов шлях від вікторіанських сцен британських мюзик-холів, до Голлівуду — центру світового кіномистецтва...
ВІКІ: http://uk.wikipedia.org/wiki/Чарлі_Чаплін

До 122 дня народження Чарлі Чапліна Google на своїй головній сторінці створила короткометражний фільм за участю Чарлі Чапліна

http://www.youtube.com/watch?v=n3iUOjUlXSw

_________________
Зображення :D


Догори 
 Тема повідомлення: Re: Цей день в історії...
 Повідомлення Додано: 21 квітня 2011, 10:36 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 05 липня 2007, 03:00
Повідомлення: 12473
Звідки: ... ґдє рєзной палісад ...
Прізвище, Ім’я: турок з полонини
Сьогодні виповнюється рік з того дня, коли президентом України Віктором Януковичем та президентом Росії Дмитром Медведєвим була підписана угода , згідно з якою термін перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у Севастополі продовжено з 2017 до 2042 року з автоматичним продовженням на 5 років, якщо будь-яка сторона не висловить заперечення та встановлена орендна плата ("Харківські угоди", "Угода Януковича-Медведєва").

От вам кілька вельми цікавих аспектів, пов"язаних із цими т. зв. "угодами".
1. В офіційних документах, а також ЗМІ постійно звучить формулювання: "вирішення проблемних питань, пов’язаних із тимчасовим (?!!) перебуванням Чорноморського флоту РФ на території України". Нині навіть дитині зрозуміло, що про якусь "тимчасовість" просто смішно говорити...
2. Про знижку на газ, про яку не припиняють блеяти і дзявкати московська і промосковська пропаганда в підписаній угоді немає ні слова! (http://uk.wikipedia.org/wiki/Харківські_угоди) Просто частина вартості газу не сплачується зразу, а зараховується Україні в якості державного боргу і підлягає сплаті пізніше, як взаємозалік з платою за оренду Чорноморського флоту РФ в Україні. Таким чином Чорноморській флот Росії буде перебувати на території України до 2042 року фактично безкоштовно – орендну плату за флот сплатять...
Правильно! Ви, кохані!!!
3. У випадку денонсації угод Росія отримає можливість вимагати від України негайно сплатити всю суму накопиченої "знижки"!..
/Сьогодні народний депутат України, лідер Європейської партії України Микола Катеринчук звернувся у Вищий адміністративний суд України з позовом про визнання протиправними дій Верховної Ради України під час ухвалення сумнозвісних «харківських угод» 27 квітня 2010 року.
Микола Катеринчук вважає дії парламенту щодо розгляду та обговорення проекту Закону про ратифікацію Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України такими, що вчинені з порушенням Конституції України та Регламенту Верховної Ради України. Народний депутат вважає, що зазначені дії парламенту повинні бути визнані протиправними. До ВАСУ надійшов позов щодо скасування Харківських угод/

4. Завдяки "Харківським угодам" Росія зняла з себе зобов’язання щодо забезпечення екологічної безпеки та екологічного контролю в місцях базування Чорноморського флоту Російської Федерації та відмовилась від участі у соціально-економічному розвитку міста Севастополя та інших населених пунктів, в яких дислокуються військові формування російського Чорноморського флоту на території України.
Відповідні угоди не були підписані в Харкові рік тому і зараз Росія фактично саботує підготовку та ратифікацію угод, направлених на забезпечення екологічної безпеки Чорного моря та соціально-економічний розвиток Севастополя.
5. Так і не ясно на яких умовах буде проводитися переозброєння ЧФ РФ?..
6. Не визначені умови присутності та функціонування підрозділів ЧФ Росії на українській території поза межами базування флоту, порядок дотримання російськими військовими норм українських законів.
7. Не вирішено питання суборенди переданих в оренду ЧФ РФ земель і об'єктів, багато з яких зараз використовуються не за призначенням або зовсім не використовуються.

Можна ще довго рахувати, однак...
"С годовщиной вас, дорогие товарищи"!

/як казав один старий жид: Зображення"А шляк би трафив вас, ваш гендель і такий ґешефт!!!"/

_________________
І-і-і-йо-о-ой!!!

Проженемо за Волгу
Смердячу кацапню,
І більше не допустимо
Подібную х...ню!


Догори 
 Тема повідомлення: Re: Цей день в історії...
 Повідомлення Додано: 21 квітня 2011, 11:14 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2007, 03:00
Повідомлення: 12717
Звідки: Модена. Італія.
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
та пофіґу , ми ще моря трохи маємо , най маскалі базуються... а шо газ не подешевшав , так хто його знає чого , може їм , маскалям , або їх дуполизам , не виходить , а хто собі у збиток буде робити ґешефт... нічо страшного , як кажуть - би не гірше ... па руські - ліш би нєбила вайни....

встидно звичайно за владу , але встидніше за нас , 20 років ходимо по колу виложеному граблями і ніяк до нас не дійде, що мож поміняти маршрут...

_________________
Зображення


jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!


Догори 
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  
 
 Сторінка 3 з 16 [ 152 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Далі




Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Культурне життя та наука  » Наука та освіта


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей

 
 

 
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Дошка безкоштовних оголошень

додати оголошення

Новини

Публікації


дитячий магазин

cron
Український переклад © 2005-2011 Українська підтримка phpBB