Реєстрація    Вхід    Форум    Учасники   Пошук    Допомога

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Теми "без розділу"




Автор Повідомлення
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 12 травня 2009, 21:45 
Офлайн

З нами з: 29 листопада 2004, 03:00
Повідомлення: 1428
Звідки: pent@gon:)studio
Цитата:
уряд має гарантувати людям право на працю і достойне життя
Може я щось не розумію...
Уряд (вірніше - Коституція) якраз і гарантує право на працю і достойне життя.
Цього права у вас ніхто забрати не в змозі.

"Гарантувати право" не тотожно "забезпечувати".


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 12 травня 2009, 22:03 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 березня 2008, 03:00
Повідомлення: 339
Звідки: Коломия
Взагалі, то трохи не так, як на мене. Я не є прихильником абсолютно всього, що робить Уряд, але все ж таки - Уряд на нині справляється з покладеними обовязками - на тлі світових фінансової та економічної криз та вітчизняної політичної не так кризи, як швидше палок у колеса власне від ГАРАНТА Конституції , а також від постійно хамелеонської самої [U]шоненаЄ[/U] Верховної ЗРади.

Треба трохи нагадати про те, що в Україні кожна гілка влади відповідає за ті чи інші певні обовязки, а саме:
- Законодавча влада перебуває "у руках" Верховної зРади України, а також частково у Президентських руках (так чи йнакше, але він є регулятором і законодавчого процесу, бо наділений правом закондавчої ініціативи та правом вето ухвалених у Верховній Раді рішень);
- Виконавча влада - Уряд (виконує свою програму, а також закони, ухвалені Верховною Радою) та Презитент, останній є також із функціями законодавця і повине саме він гарантувати людям (як Гарант Конституції) "право на працю і достойне життя" - принаймні так сказано у Конституції.

Що ж до проблеми вітки форуму - то правда у всіх: чужими дітьми займатися ніхто не буде.
Тим більше, що в Україні проблема скажемо так... бездоглядних дітей, або мігрантських дітей набула глобального масштабу. Тому, без прямого втручання держави вирішити це питання не у змозі ніхто - ні місцеві органи влади, ні органи державної влади на місцях, ні центральні виконавчі органи влади. Лише через ухвалення відповідного законодавства (пакету закондавчих актів) можливо якось виправити ситуацію. АЛЕ! Подивіться, чи працює в Україні хоч один закон?
Ні, таки один працює і ми всі по ньому живемо - це закон неписаний... (раніше казали - по понятіям, аби нікого не образити, то поясню - хто як шо поняв, той так і живе...)



Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 12 травня 2009, 23:14 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 06 листопада 2007, 03:00
Повідомлення: 15033
Звідки: Коломия
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
Цитата:
Віталій Вандич пише:
як швидше палок у колеса власне від ГАРАНТА Конституції
:bc: розумію, що ти мусиш так казати... :D

Цитата:
Віталій Вандич пише:
Тому, без прямого втручання держави вирішити це питання не у змозі ніхто - ні місцеві органи влади, ні органи державної влади на місцях, ні центральні виконавчі органи влади
а шо воно таке - держава... :cl:


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 травня 2009, 17:04 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 11 травня 2009, 03:00
Повідомлення: 3
Дякую всім за ваші думки. все це вірно.
Усвідомлення проблеми, думаю це вже півкроку до дії. Зараз багато неурядових організацій розпочинають діяльність у цьому напрямку, проводять різні зустрічі на рівні адміністрацій та відділів освіти.

Результат є вже в тому, що неофіційно дітей заробітчан, які залишились вдома, називають соціальними сиротами. це не означає, що батьки їх не люблять або покинули. Це феномен життєвих обставин. Ніхто нікого не звинувачує, але уряд має зробити крок на поліпшення стану саме дітей.

Все це я пишу, щоб оцінити ситуацію та написати невелику пропозицію з цієї теми. Але саме у Вас хотяла б дізнатись власну думку обсягів цієї проблеми і що ви вважаєте може поліпшити ситуацію. Ви представляєте для мене громадську думку, якій я довіряю трохи більше, ніж статистиці держорганів.
Наприклад, чи знаєте скільки дітей на конкретному прикладі школи мають батьків на заробітках. тобто в школі Х на клас з 20 дітей кожна 5 дитина має одного з батьків на заробітках. І що ви вважаєте може бути корисним. це можуть бути позашкільні центри з різними курсами, перевірка соціальною службою умов проживання, посиленний контроль в школі, курси для батьків.

Дякую всім.



Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 травня 2009, 19:05 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2007, 03:00
Повідомлення: 12717
Звідки: Модена. Італія.
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
[QUOTE]Галина пише : І що ви вважаєте може бути корисним. це можуть бути позашкільні центри з різними курсами, перевірка соціальною службою умов проживання, посиленний контроль в школі, курси для батьків.[/QUOTE]

Ці заходи , які ви перерахували , можуть мати якусь користь для молодших школярів , старшокласники не поведуться , у них вже свої , цілком дорослі інтереси , котрі не зле спонсуються батьками . Бо батьки думають не достаток своєї уваги і любові компенсувати грошима , а це має цілком протилежний ефект , діти перетворюються у таких собі малолітніх вимагачів , свого роду п'явок... І вони у дуже багатьох випадках , не кажу що це є 100%, чекають не на повернення батьків ,а на їхні гроші і передачі. Такі собі забезпечені сироти при живих батьках... А ті громадські організації, про які ви пані Галино казали , не будуть мати ніякого успіху у своїй діяльность. І перша причина , що хоть вони і громадські ,але будуть все рівно вимагати якогось фінансування , і хто то буде платити?! А по друге , вони , ті самі організації , які як я розуміє є тільки на папері , якщо взагалі є, не мають ані граму досвіду з вирішення подібних питань.

_________________
Зображення


jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 травня 2009, 20:14 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 11 травня 2008, 03:00
Повідомлення: 98
Звідки: Коломия
Цитата:
А по друге , вони , ті самі організації , які як я розумію є тільки на папері , якщо взагалі є, не мають ані граму досвіду з вирішення подібних питань.

Маєте рацію КАПІТАНЕ але зате який шмат звітності про пророблену роботу полетить догорит і в різні мас-медія і ми будем читати і дивуватись - ух-ти який дбайливий уряд не може справитись з економічними проблемами(бо вони їм в одному місці), і стали няньками для діточок які ростуть байдужими невігласами і однозначно не патріотами.Це просто моя ремарка,...до написаного.


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 травня 2009, 21:14 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 березня 2008, 03:00
Повідомлення: 339
Звідки: Коломия
Цитата:
exp пише:
а шо воно таке - держава...


Як мінімум це ЕФЕКТшВНА співпраця всіх гілок влади... влади, якій народ голосуванням надав мандат представництва та захисту своїх (народних) інтересів.


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 травня 2009, 21:26 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 березня 2008, 03:00
Повідомлення: 339
Звідки: Коломия
Цитата:
Галина пише:
Все це я пишу, щоб оцінити ситуацію та написати невелику пропозицію з цієї теми.


Ви думаєте через форуми зібрати обєктивні думки?

Цитата:
Галина пише:
Але саме у Вас хотяла б дізнатись власну думку обсягів цієї проблеми і що ви вважаєте може поліпшити ситуацію. Ви представляєте для мене громадську думку, якій я довіряю трохи більше, ніж статистиці держорганів.


А може краще спочатку спитати, скільки серед дописуачів форуму вчителів.. а скільки людей-дописувачів мають власних дітей.. а взагалі хто цікавиться запропонованою Вами тематикою і хто може дати якусь компетенту оцінку? Чи для Вас головне спитати і головне аби Вам відповідь - все одно хто і як? То для Вас є обєктивним?
Поцікавтеся, будь-ласа, як проводяться опитування, чи вірніше вивчення громадскої думки і Ви побачите наскільки хибним шляхом Ви пішли, нажаль.
Щодо статистики держорганів, то маю любиме новітню приказку: якщо вірити статистиці, то статистиці вірити не можна.
Але й таким шляхом як Ви пішли - теж не отримаєте обєктивних відповідей.

Цитата:
Галина пише:
тобто в школі Х на клас з 20 дітей кожна 5 дитина має одного з батьків на заробітках


У нас у місті 10 шкіл і гімназія, у кожній школі 11 класів (вроді), кожного року навчання є кілька класів, тобто "А", "Б", "В",... Ви думаєте тут на форумі батьки всіх дітей, які вчаться по школах за вищенаведеною "схемою"? Ви Все таки думаєте отримати обєктивну інформацію?

Цитата:
Галина пише:
І що ви вважаєте може бути корисним. це можуть бути позашкільні центри з різними курсами, перевірка соціальною службою умов проживання, посиленний контроль в школі, курси для батьків.


:ek:

Цитата:
Галина пише:
курси для батьків


При посольствах за кордоном?

Цитата:
Капітан пише:
А ті громадські організації, про які ви пані Галино казали , не будуть мати ніякого успіху у своїй діяльность. І перша причина , що хоть вони і громадські ,але будуть все рівно вимагати якогось фінансування , і хто то буде платити?!


:bc: - кажу це, як громадський діяч (думаю, маю право себе так називати), в першу чергу, який написав більше 50 проектів на отримання фінансування у рамках реалізації проектів та програм міжнародної технічної допомоги, і який брав участь у понад 30 проектах і програмах.

Цитата:
Капітан пише:
А по друге , вони , ті самі організації , які як я розуміє є тільки на папері , якщо взагалі є, не мають ані граму досвіду з вирішення подібних питань.


Не завжди на папері, але досвіду у вирішенні подібних питань таки нема.


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 травня 2009, 23:22 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 11 травня 2009, 03:00
Повідомлення: 3
Добре відповідаю:
КАПІТАНЕ дякую за вашу відповідь. ви підтверджуєте реальну ситуацію, про яку я маю інформацію з публікацій та попередніх досліджень. Чому мені цікава думка, тому що мені не вистачає якщо хочете "суб"єктивного" погляду на негативні наслідки, тобто настільки сильну втрату інституту сім"ї та ролі матері.

Віталію, дякую і вам. Хоча ви називаєтесь громадським діячем і пишите про неймовірну кількість проектів, але з відповіді бачу ваше негативне ставлення до самого підходу та спроби зрозуміти ситуацію. Звісно, що вивчення не йдеться на форумі. Я не проводжу опитування, в мене не має цієї мети. Я хотіла дізнатись думку учасників форуму Коломиї, незважаючи на їх вік, місце роботи і т.д.

Так, я пишу роботу про зміну поведінки дітей заробітчан, але хочу щоб її можна було використати. Що в цьому поганого. Якщо у вас є поради, буду вдячна. І головне я справді вірю, що потрібно діяти, а не просто говорити, що немає фінансування. А чому не можна посилити контроль в школі? А чому не можна організувати поза шкільні заходи, викликати мотивацію або інтерес у старших дітей. Треба вибрати правильний підхід.


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 травня 2009, 23:47 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 06 листопада 2007, 03:00
Повідомлення: 15033
Звідки: Коломия
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
Цитата:
Галина пише:
І головне я справді вірю, що потрібно діяти
так, діяти потрібно, згідний, легше щось обговорити, ніж щось зробити... :bc:

Цитата:
Галина пише:
А чому не можна посилити контроль в школі?
можна, але завжди є "але"... людський фактор... все перекрутять, бо як правило, все робиться з під "палки"...

Цитата:
Галина пише:
викликати мотивацію або інтерес у старших дітей
я колись з такими працював (років 13 здається)... відкрив для себе одну істину: вони ДУЖЕ хочуть нормального людського спілкування...

Галина, присилайте свої публікації на Коломия ВЕБ Портал (kolomyya.org)... будемо раді... :)


Догори 
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  
 
 Сторінка 2 з 6 [ 52 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6  Далі




Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Теми "без розділу"


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

 
 

 
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Дошка безкоштовних оголошень

додати оголошення

Новини

Публікації


дитячий магазин

cron
Український переклад © 2005-2011 Українська підтримка phpBB