Реєстрація    Вхід    Форум    Учасники   Пошук    Допомога

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Культурне життя та наука  » Релігія




 Сторінка 1 з 9 [ 87 повідомлень ] На сторінку 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Далі



Автор Повідомлення
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 03 березня 2009, 17:01 
Офлайн

З нами з: 03 березня 2009, 03:00
Повідомлення: 79
Шокуючі сцени з документального фільму "Секти" багатьох спонукали замислитись над побаченим. Натовп в стані релігійної несамовитості видає якесь незрозуміле бурмотіння, – і цей гамір п'ятидесятницькі і харизматичні деномінації називають біблійним даром мов! А що насправді відбувається?

Спочатку пропоную звернутися до Святого Письма, щоб визначити, яким є біблійний дар мов. Існує тільки одне місце в Новому Завіті, яке чітко визначає біблійний дар мов – і це є Дії, 2 розділ, де описано, як вперше апостоли отримали дар мов: "Коли настав день П'ятдесятниці, всі були однодушно разом. Раптом почався з неба шум, ніби буря раптова зірвалася, і переповнила ввесь той дім, де сиділи вони. З'явилися їм поділені язики, наче вогняні, і сіли на кожного з них. Усі наповнилися Святим Духом і почали говорити іншими мовами, - так, як Дух велів їм говорити. А в Єрусалимі жили юдеї та побожні люди від кожного народу, що є під небом. Щойно стався цей шум, зійшлося багато народу, і захвилювалися, коли почули, що кожний говорить до них їхньою власною мовою. Дивувалися і чудувалися, кажучи один до одного: Хіба всі ці, що говорять, не галилеяни? Як же це, що ми чуємо кожний своєю рідною мовою, в якій ми народилися? Партяни й мідяни, еламіти й ті, що з Месопотамії, з Юдеї та Кападокії, з Понту й Азії, Фригії і Памфилії, Єгипту й околиць Лівії, що біля Киренеї, і захожі римляни, юдеї і прозеліти, крітяни й араби, – усі чуємо ми, що говорять вони про великі діла Божі мовами нашими!" Що ж почули слухачі апостолів – проповідь своєю рідною мовою чи якесь незрозуміле бурмотіння? Святе Письмо ясно і недвозначно відкриває, що це були звичайні мови, на яких розмовляли в той час. Ці мови були зрозумілі для людей, які зібралися в той день в Єрусалимі з різних місць античного світу, і це було ознакою для невіруючих юдеїв, що апостоли робили Божу справу. Отже, біблійний дар мов – це чудова здатність проповідувати іноземними мовами, яку Бог дав апостолам з метою швидкого розповсюдження доброї вістки про спасіння в Ісусі Христі.

Апостол Павло в посланні до коринтян наголошує, що в Церкві не повинно бути чогось незрозумілого зібранню. Він дає наступні поради: говорити не одночасно, а по черзі; має бути перекладач, щоб сказане слугувало для збудування Церкви; якщо немає перекладача, то ті, що розмовляють на іноземних мовах, повинні мовчати і говорити тільки собі і Богу; все в Церкві має бути пристойно, бо Бог є Богом миру, а не безладу. Слово "незрозуміла" в 1Кор. 14:27 внесено перекладачами; в грецькому оригіналі його немає.

На відміну від біблійного дару мов глоссолалія (з грец. glossa – "мова", laleo – "говорити") не має структури мови, її неможливо розділити на іменники, прикметники, дієслова. Це позбавлене логіки, напівдитяче бурмотіння, яке має штучну фонетичну схожість з мовою. Відомий лінгвіст У. Дж. Самарин, який поглиблено вивчав глоссолалію в християнських деномінаціях, cформулював наступне визначення: "Глоcсолалія – це беззмістовне, але фонетично структуризоване людське говоріння, яке є з точки зору того, хто говорить, є справжньою мовою, але як система не нагадує ні однієї з відомих людських мов, живої або мертвої". Отже, глоссолалія не є мовою, це псевдомова, яка не має нічого спільного з біблійним даром мов. Клінічні психіатричні дані відкривають нам, що дане говоріння мовами – це форма роздвоєння особистості, при якій група самовільно скорочувальних м'язів реагує на центри управління, не пов'язані з свідомістю. Дослідник Роберт Громаді вважає, що всякий прояв сучасної глоссолалії може мати джерело "сатанинське, психологічне і підробне" і ні один не походить від Бога.

Феномен глоссолалії не є виключно християнським. Це явище в нехристиянських релігіях зустрічається в Малайзії, Індонезії, Сибірі, Арктичних районах, Китаї, Японії, Кореї, Аравії, Бірмі, в африканських племенних релігіях. Оскільки глоссолалія присутня повсюди і в нехристиянському середовищі, вона є знаком несвятих духів. Виходить, що християнізовані глоссолали не помиляються, називаючи своє бурмотіння ангельською мовою. Це справді є мова ангелів, але не Божих. Цим якраз і пояснюються беззаконні дії глассолалів, що роблять вони це не по своїй волі, а слухаючись «відкриття» ззовні. Як приклад, можна згадати жінку-пастора (!) з вищезгаданої телепередачі, яка заявила, що їй було відкрито, щоб її адепти набирали кредити на розвиток культу, і при цьому навіть не задумувалися, як їх потім повертати. В дійсності вона їх шахрайським способом обкрадала. Хто їй відкрив, щоб порушувати Божу заповідь "не кради"? В нашому місті пастор п'ятидесятницької громади також відверто заявив, що йому було відкрито не дотримуватись однієї з десяти Божих заповідей. І це не випадковий збіг обставин, а переконливий аргумент, що глоссолалія – це дар, майстерно підроблений злими духами, бо вони, як відомо, коритися Законові Божому не хочуть.

Після аналізу глоссолалії у декого виникне логічне запитання – а як звільнитися від цієї одержимості? Святе Письмо вказує на шлях звільнення: "Цей же рід не виходить інакше, як тільки молитвою й постом" (Матв. 17:21). "Тож підкоріться Богові та спротивляйтесь дияволові, то й утече він від вас" (Якова 4:7).

Отже, біблійний дар іноземних мов і глоссолалія – це зовсім різні дари, що походять з різних джерел. Тому абсолютно безпідставно говорити про якесь відношення глоссолалії до біблійного вчення, а значить і до християнської віри.

Газета Чернівецької міської ради "Чернівці" від 13 лютого 2009 року


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 05 березня 2009, 02:05 
Офлайн

З нами з: 03 березня 2009, 03:00
Повідомлення: 79
Рекомендую вам по даній статті книгу Герхарда Хазела "Дар мов"


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 05 березня 2009, 16:05 
Офлайн

З нами з: 19 січня 2008, 03:00
Повідомлення: 627
Цей матеріал не є дослідженням феномену "глососалії", а є відвертим матеріалом проти певних релігійних громад.
Пан Микола Гунько, який є лідером громади "Адвентистів 7 дня" його активно намагається ширити інтернетом.
Раджу модератору зняти його з форуму.


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 10 березня 2009, 14:10 
Офлайн

З нами з: 03 березня 2009, 03:00
Повідомлення: 79
Не проти певних релігійних громад, а проти того, що має місце в певних релігійних громадах.

Біблійний дар мов і небіблійне бурмотіння - це зовсім різні речі. Мова має структуру і зміст, а бурмотіння - ні.



Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 10 березня 2009, 17:24 
Офлайн
Девелопер-недоучка :D
Аватар користувача

З нами з: 08 грудня 2007, 03:00
Повідомлення: 4972
Звідки: Коломия
Микола Гунько, це ви Wesley ?

Чи то ходить ціла орда, людей, які насаджують свою думку на форуми у релігійні розділи? Ось наприклад на форумі мого друга Fantom2

Чим більше мене переконуютm - тим більше - я недовіряю :D

_________________
Зображення :D


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 12 березня 2009, 23:50 
Офлайн

З нами з: 19 січня 2008, 03:00
Повідомлення: 627
Цитата:
Микола Гунько пише:
Не проти певних релігійних громад


А це шо по вашому? В нашому місті пастор п'ятидесятницької громади також відверто заявив?

Ваша стаття не э ніяким аналізом, чи ви може забули як апостол Павло говорить про мовиш?


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 16 березня 2009, 14:07 
Офлайн

З нами з: 16 березня 2009, 03:00
Повідомлення: 31
Дана тема обширна і потребує вивчення, тому пост буде досить довгим.

Щоб знайти пояснення такому явищу, яке викликає категоричні заяви, давайте згадаємо те, що відоме нам всім.
Відомо, що здавна на Україні стало традицією святкувати свято Трійці. За зовнішнім виконанням визначених традицій та ритуалів, люди втратили глибину самого змісту даного свята, бо не заглиблювалися в його сутність.
На справді, свято Трійці – це день, коли на землю зійшов Дух Святий. Дух Святий – це не просто якась енергія, Дух Святий – це третя Особистість Божества. Бог єдиний (одне ціле, що має декілька складових), та проявляється в трьох Особистостях. Він є Бог-Отець, Бог-Син, Бог-Дух Святий. Саме такого Бога – Отця, Сина і Святого Духа – сповідують всі християни світу. Саме про цього Бога говорить Біблія – Живе Слово Боже. З неї ми дізнаємося, що Бог-Отець возсідає на троні Вселеної. Він знаходиться на Небесах і звідти керує Своїм творінням. Про це говорить початок всім відомої молитви: «Отче наш, сущий на Небесах…»(Матв.6:9) Син Божий – Ісус Христос, який жив на землі в людській подобі більш як 2000 років тому, також був вознесений на Небо після Своєї смерті і воскресіння.
…Которою Он воздействовал во Христе, воскресив Его из мертвых и посадив одесную Себя на небесах…(Еф.1:20)

Виходячи з цього, більшість людей думає, що Бог дуже далеко від нас, адже Він знаходиться на Небесах, і навряд чи Йому є діло до наших незначних людських проблем і турбот. При цьому люди абсолютно забувають про третю Особистість Бога – Духа Святого.
Ісус знав про смерть, яка наближується, про воскресіння і вознесіння, і тому заспокоював Своїх учнів тим, що не залишить їх одинокими, а пошле їм Утішителя – Духа Святого.
Но Я истину говорю вам: лучше для вас, чтобы Я пошел; ибо, если Я не пойду, Утешитель не приидет к вам; а если пойду, то пошлю Его к вам,
(шоан.16:7)

Господь виконав Свою обіцянку. Вже воскреслий Він попередив учнів про пришестя Духа Святого на землю.
ш, собрав их, Он повелел им: не отлучайтесь из шерусалима, но ждите обещанного от Отца, о чем вы слышали от Меня,
ибо шоанн крестил водою, а вы, через несколько дней после сего, будете крещены Духом Святым.
Посему они, сойдясь, спрашивали Его, говоря: не в сие ли время, Господи, восстановляешь Ты царство шзраилю?
Он же сказал им: не ваше дело знать времена или сроки, которые Отец положил в Своей власти,
но вы примете силу, когда сойдет на вас Дух Святый; и будете Мне свидетелями в шерусалиме и во всей шудее и Самарии и даже до края земли.
(Деян.1:4-8 )


Сьогодні серед релігійних людей ведеться багато спорів про хрещення (що ви можете бачите на власні очі на форумі), але істина в цьому питані може бути розкрита лише через Слово Боже. Іван Хреститель хрестив людей водою, і багато людей тоді прийняли водне хрещення. Його і сьогодні приймають ті, хто присвятив своє життя Ісусу Христу. Водне хрещення – це свідоцтво людини зовнішньому світу про те, що вона залишає гріховне життя і приймає Ісуса Христа своїм Господом і Спасителем. Однак сам Іван Хреститель говорив, що за ним іде Той, Який більший від Івана, і Він дасть людям ще одне хрещення.

Я крещу вас в воде в покаяние, но шдущий за мною сильнее меня; я не достоин понести обувь Его; Он будет крестить вас Духом Святым и огнем;
(Матф.3:11)


Біблія ніде не пише, що Ісус Христос хрестив людей, коли був на землі. Та, йдучи на небо, Він сказав:
ибо шоанн крестил водою, а вы, через несколько дней после сего, будете крещены Духом Святым.
(Деян.1:5)

Як Господь сказав, так і сталося:
При наступлении дня Пятидесятницы все они были единодушно вместе.
ш внезапно сделался шум с неба, как бы от несущегося сильного ветра, и наполнил весь дом, где они находились.
ш явились им разделяющиеся языки, как бы огненные, и почили по одному на каждом из них.
ш исполнились все Духа Святаго, и начали говорить на иных языках, как Дух давал им провещевать.
(Деян.2:1-4)


Так відбулося перше на землі хрещення Святим Духом. День, коли Дух Святий зійшов на землю – це день П`ятидесятниці, або, як говорять у нас, день Трійці. З того часу Дух Святий – третя Особистість Бога – перебуває на землі, щоб чинити реальний вплив на життя тих людей, які бажають пізнати Ісуса Христа і виконати Його волю.
Однак сьогодні багато християн нічого не знають про хрещення Святим Духом або не хочуть про нього знати. Не бажаючи чути про ще одне хрещення, вони свідомо відкидають Духа Святого, Який посланий, щоб підкріпити їх і допомогти їм.
Хрещення Духом Святим – це привілеї християн, які дані їм для того, щоб отримати силу свідчити про Ісуса Христа.
… Но вы примете силу, когда сойдет на вас Дух Святый; и будете Мне свидетелями в шерусалиме и во всей шудее и Самарии и даже до края земли.
Деян.1:8


Сила Божа, якою наповнює людину Дух Святий – це не ціль, а засіб, щоб виконати Велике Доручення Ісуса Христа – бути Йому свідком до краю землі! Господь знає, що без Його надприродної сили ми не зможемо розповісти людям про те, для чого Він прийшов на цю землю, для чого помер і воскрес. Бог знає, що нас може зупинити страх, депресія, проблеми і турботи, і ми не зможемо повідати світу про ті чудеса, які Він створив в нашому житті і бажає створити в житті інших людей.
Ці люди можуть так і не дізнатися про те, що ціна за їх звільнення від рабства гріха, хвороб, злиднів і інших проблем вже сплачена сповна Сином Божим і вони можуть бути вільними від усіх своїх негараздів, коли визнають, що саме за них помер Ісус Христос. Особисто їх життя відкупив у сатани Спаситель, віддавши взамін Своє святе життя. Він пожертвував на Голгофському хресті, щоб врятувати кожну людину, але багато людей не дізналися б про це, якби в деяких людях не було би Духа Святого.
Ця сила Божа сходить на людину разом з Духом Святим. Дух Святий не є сила, але Він має цю силу – животворчу силу творення.
Як же дізнатися людині, що вона хрещена Духом Святим, що Дух Святий зійшов на неї? Як дізнатися чи отримав ти силу Божу? Ось що говорить Біблія про те, як дізналися про хрещення Духом Святим учні Ісуса Христа:

ш исполнились все Духа Святого, и начали говорить на иных языках, как Дух давал им провещевать.
(Деян.2:4)

Сповнені Духа Святого учні почали говорити на незрозумілих їм мовам, чим викликали немале здивування багатьох людей, які перебували в той час в Єрусалимі.
ш изумлялись все и, недоумевая, говорили друг другу: что это значит?
(Деян.2:12)


Так само дивується багато людей і сьогодні, коли почують говоріння іншими мовами. Люди дивуються, сприймаючи хрещених Святим Духом людей за «ненормальних», те саме було і в ті далекі часи:
А иные, насмехаясь, говорили: они напились сладкого вина.
(Деян.2:13)


Дуже важко сприйняти звичайній людині надприродне проявлення Бога. Ось чому багато людей, які не знають історії, не читають Біблію, осуджують тих, хто говорить іншими мовами, а деколи відкрито ображають. Часте говоріння мовами є предметом спорів і в ЗМІ. Люди схильні осуджувати те, що їм незрозуміле і в чому вони не розбираються, замість глибокого і детального вивчення джерел виникнення незрозумілого явища.
Відкидаючи говоріння іншими мовами, люди мислять примітивно, замість того щоб зрозуміти Божу обітницю для християн. Господь обіцяв дати Духа Святого, кожному, хто увірує в Нього.
[I]А про те чи необхідне хрещення Духом Святим кожному християнину і чи дає воно якісь переваги, я напишу в послідуючих постах.[/I]


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 16 березня 2009, 20:56 
Офлайн

З нами з: 19 січня 2008, 03:00
Повідомлення: 627
Не перечитував всього посту, бо "багато букв", але як я розумію із тексту і "ніка" то ви пастор спільноти Санді Аделаджі.

Однак прочитавши пару рядків побачив, що Ви помились відразу же. І Ваші слова розбігаються із вченням Церкви. Бог не має складових, оскільки "досконалість" не може бути "складною", тобто складеною...
Але це таке...
Я розумію, що для Вас говоріння є самоціллю, але пану Гуньку мені здається Ви нічого не доведете.


Цитата:
Pastor пише:
Бог єдиний (одне ціле, що має декілька складових), та проявляється в трьох Особистостях.


Це єресь, яка була засуджена Церквою ще на початках її існування тут на землі....


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 17 березня 2009, 00:13 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2007, 03:00
Повідомлення: 12717
Звідки: Модена. Італія.
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан

Цитата:
(одне ціле, що має декілька складових)


Лихо загнув.... ціле і складається.... :?: :lol:

_________________
Зображення


jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 20 березня 2009, 02:10 
Офлайн

З нами з: 03 березня 2009, 03:00
Повідомлення: 79
По темі:

1-е до коринтян 14

9 Так і ви, коли мовою не подасте зрозумілого слова, як пізнати, що кажете? Ви говоритимете на вітер!
10 Як багато, наприклад, різних мов є на світі, і жадна з них не без значення!

[color=blue]Мова і тільки мова, а не бурмотіння має значення.[/color]


Догори 
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  
 
 Сторінка 1 з 9 [ 87 повідомлень ] На сторінку 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Далі




Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Культурне життя та наука  » Релігія


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

 
 

 
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Дошка безкоштовних оголошень

додати оголошення

Новини

Публікації


дитячий магазин

cron
Український переклад © 2005-2011 Українська підтримка phpBB