Реєстрація    Вхід    Форум    Учасники   Пошук    Допомога

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Політика  » Політичні дискусії




 Сторінка 5 з 12 [ 113 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Далі



Автор Повідомлення
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 22 листопада 2008, 12:50 
Офлайн

З нами з: 29 грудня 2007, 03:00
Повідомлення: 1160
Звідки: Йа в Колпiно!
Цитата:
yanychar пише:
Спитайте любого "русского": Чи є у світі якийсь народ, котрий не був би "братским"?

Дядя, ты идиот?


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 22 листопада 2008, 13:52 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 07 травня 2008, 03:00
Повідомлення: 2247
Звідки: Москва
КрiшнА, можно Вам задать вопрос. Откуда появилось слово "украина"? Заметь не государство, а слово.


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 22 листопада 2008, 17:01 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2007, 03:00
Повідомлення: 12717
Звідки: Модена. Італія.
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан

Цитата:
Galka пише : КрiшнА, можно Вам задать вопрос. Откуда появилось слово "украина"? Заметь не государство, а слово.


Цікаво , а на твою думку Galka , звідки воно появилося .

Історичні версії , що розглядалися в кусі історії УРСР мені відомі.

_________________
Зображення


jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 22 листопада 2008, 17:53 
Офлайн

З нами з: 11 серпня 2008, 03:00
Повідомлення: 994
Звідки: Коломия
Название Оукраина впервые встречается в шпатьевской летописи в 1187 году, применительно к Переяславлю и Галиции, в смысловом значении «окраина».

Существуют несколько теорий о происхождении названия «Украина». По одной из них, название происходит от общеславянского «оукраина», «пограничная область», которое впервые было применено к пограничным территориям Киевской Руси — Переяславскому княжеству и уже впоследствии распространено на соседние территории. В дальнейшем название «Украина» также использовалось для именования граничных земель Королевства Польского и Северо-восточной Руси.. Некоторые украинские учёные в настоящее время пытаются оспорить эту этимологию, утверждая, что основой названия «Украина» в действительности служило слово «край», но в значении «украивания» (как бы вырезания) частью славянских племён земель для проживания. Выдвинута была также версия, что название Украины происходит от слова «край», «країна» то есть просто «страна», «земля заселенная своим народом», а «украинец» означало «соотечественник»[4].

(с)Википедия

_________________
и смутился Дьявол, и увидел как ужасно добро (с)


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 22 листопада 2008, 17:55 
Офлайн

З нами з: 11 серпня 2008, 03:00
Повідомлення: 994
Звідки: Коломия
я притримуюсь версії що слово пішло від слова "край"типу рідний край.а не край в сенсі як моя хата скраю.Але як бачимо остаточної версії немає.

_________________
и смутился Дьявол, и увидел как ужасно добро (с)


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 23 листопада 2008, 18:50 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 07 травня 2008, 03:00
Повідомлення: 2247
Звідки: Москва
КрiшнА, Вы дали изчерпывающий ответ. Так почему
Цитата:
КрішнА пише:
Росіяни словянами не являються

Почему у Вас так стараются переписать историю, а не делать свою в продолжение той истории, но свою теперешнюю историю.

Если мне память не изменяет, западная часть Украины была польская земля, и это тоже история.


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 23 листопада 2008, 21:33 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 25 липня 2007, 03:00
Повідомлення: 1426
Звідки: Санкт-Петербург/RU
Прізвище, Ім’я: Yury
Galka,
Він то не стверджував. Він тільки сказав, що є така думка.

Не звертай уваги. Пройде час, все стане на свої місця.
Напевно як людей, так у країн буває підлітковий вік. Нічого не поробиш, треба пережити.


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 23 листопада 2008, 23:39 
Офлайн

З нами з: 11 серпня 2008, 03:00
Повідомлення: 994
Звідки: Коломия
Цитата:
Galka пише:
Почему у Вас так стараются переписать историю, а не делать свою в продолжение той истории, но свою теперешнюю историю.

я історик?ні!отже питання не до мене має бути адресовано.І взагаліти так впевнена що увас історію не переписують))історія штука тонка якийсь археолог чи історик міг знайти якісь свідчення які б кардинально могли змінити становище в країні чи країнах але може цього не робити з певних переконань)

я не стверджую що Росіяни не є словянами по факту.Я кажу є така теорія.
По друге мені паралельно словяни вони чи фіно угри чи Істінниє Арійци)))я не нацист і для мене насамперед важливіша сама людина аніж її нац приналежність.Ти чогось так завелась через цю тему шо я не годен :D Ти успакооойся(с)Наша Раша
Цитата:
Galka пише:
Если мне память не изменяет, западная часть Украины была польская земля, и это тоже история.

а хтось це Атріцає? :D

_________________
и смутился Дьявол, и увидел как ужасно добро (с)


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 23 листопада 2008, 23:55 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 06 листопада 2007, 03:00
Повідомлення: 15033
Звідки: Коломия
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
Цитата:
[URL=http://dialogs.org.ua/dialog.php?id=18&op_id=500#500]Слов’янська єдність можлива тільки в європейському контексті[/URL]
[COLOR=gray]Емілія Ченгелова, соціолог, науковий співробітник Інституту соціології Академії наук Болгарії, Софія.[/COLOR]

[I]Слов’янським країнам притаманні спільні проблеми, але вони не пов’язані з слов’янськими коренями чи слов’янським походженням. Вони обумовлені тим, що всі слов’янські країни знаходяться в процесі трансформації як політичних, так і економічних відносин.[/I]

Чи є перспективи у ідей слов’янської єдності? Чи можемо ми говорити про слов’янську єдність взагалі?

Думаю, що жодних перспектив у слов’янської єдності немає. Слов’янські країни зараз поділені на країни, які є членами Європейського Союзу, які не є членами Європейського Союзу і, врешті, кандидати на вступ. Останні дві групи мають надію вступити до ЄС, через що країни-кандидати знаходяться в пошуку саме європейської ідентичності, але аж ніяк не слов’янської. У цьому сенсі, європейські структури є достатньою гарантією збереження своєї національної ідентичності. У цьому сенсі досить важко говорити про якусь слов’янську спільноту. Про неї можуть говорити тільки неслов’янські нації, які оцінюють наші народи зі сторони.

Чи можна говорити про специфічні проблеми, спільні для слов’янських країн, починаючи від Росії, закінчуючи маленькою Словенією?

Звичайно, слов’янським країнам притаманні спільні проблеми, але вони не пов’язані з слов’янськими коренями чи слов’янським походженням. Вони обумовлені тим, що всі слов’янські країни знаходяться в процесі трансформації як політичних, так і економічних відносин.

Варто окремо наголосити на тому, що у розв’язанні цих проблем, відмінностей між нашими народами більше, ніж подібностей. Разом з тим, ці відмінності можуть бути досить корисними з огляду на те, що ми можемо вивчати різноманітний політичний досвід, а разом з тим, зможемо уникнути і помилок.

У той же час, навіть з соціологічної точки зору існують досить чіткі відмінності між слов’янськими країнами. Ці відмінності достатньо складні і потребують багато часу для свого пояснення – але, у будь-якому випадку, вони достатньо значні і зрозумілі для спеціалістів.

Якими найбільш типовими характеристиками можна наділити слов’ян? Чи існує “слов’янський дух” в сучасному світі?

З моєї точки зору, “слов’янство” може бути визначене тільки через спільні племінні корені. При цьому, досить сумнівно, що вони володіють спільними специфічними рисами характеру. Адже слов’яни завжди були розділені, а слов’янські союзи мали локальний характер, не кажучи вже про те, що це було щонайменше півтисячі років тому. При цьому самі слов’яни зазнавали досить різноманітного впливу з боку інших культур – у різній послідовності і з різною інтенсивністю. Та навіть якщо говорити про мову, то тут теж є питання, оскільки слов’янські народи розуміють один одного з великими труднощами. Навіть той факт, що на ваші запитання я відповідаю англійською, є досить показовим. Відповідно, я не бачу якихось спільних рис, які б можна було б назвати “слов’янським духом”, за виключенням того, що наші народи мають спільне походження і спільну прото-мову.

А в Болгарії існує “слов’янський дух”? Взагалі, чи відчувають болгари себе слов’янами? Чи відчувають свій зв’язок з іншими слов’янськими народами?

Ви можете відчути “слов’янський дух” тільки у вищезгаданому сенсі – наші народи мають спільне походження і спільну прото-мову. Можу додати, що болгари справді відчувають себе слов’янами. Наша мова відрізняється від інших слов’янських мов своєю граматичною системою, але за своїм глосарієм все одно лишається слов’янською. Крім того, болгари пишаються тим, що вони першими серед слов’янських народів прийняли християнську культуру, яку вони розповсюдили серед інших слов’ян.

Врешті-решт, ми дали слов’янському світу кириличну абетку. Починаючи з 1854 року ми навіть святкуємо День святих Кирила і Мефодія як день слов’янського письма і болгарської культури. Отже, болгари мають досить багато причин, щоб відчувати свою спорідненість з іншими слов’янськими народами, але тільки у культурній площині.

Чи мають сенс розмови про слов’янське мистецтво?

Я думаю, що говорити про це не доводиться. Слов’янська культура, як я вже згадувала, тісно пов’язана з європейською культурою і бере свій початок від греко-римської цивілізації, від християнства, а також від інших релігійних і культурних впливів. Якщо ж говорити про сучасність, то навряд чи можна буде виділити якісь суттєві тенденції в мистецтві, які б відрізняли слов’янську культуру і мистецтво від європейських зразків. Це можливо хіба що на основі національної приналежності митців, яких ми називаємо то українцями, то поляками, то німцями. Я думаю, що на підтвердження цього можна навести досить багато прикладів.

Чи може слов’янство відчути себе в якості “іншої Європи” і висунути свій проект – “європейський” по суті, але альтернативний тому образу західної цивілізації, який склався на сьогоднішній день?

Не думаю, що такі шанси існують. Відповідь на це питання криється у моїх висловлюваннях, які я давала вище.

Яким чином можна розглядати сучасні слов’янські ідеї – це стратегія об’єднання чи перешкода для інтеграції?

Слов’янські ідеї, якщо вони і справді існують, варто розуміти як спробу інтеграції всередині слов’ян. Але, водночас, вони виступатимуть як джерело дезинтеграції всередині Європи. І вже хоча б з цієї причини у слов’янських ідей немає перспектив в найближчому майбутньому.

Що можна зробити, щоб міжслов’янські зв’язки в цілому стали більш тісними і результативними?

Слов’яни мусять розвивати економічні, культурні і освітні зв’язки, але в більш інтернаціональному вимірі. Можливо, спільне членство в ЄС і інших політичних та економічних структурах буде більше сприяти встановленню дружніх зв’язків між слов’янськими державами. І тут я хочу ще раз наголосити, що слов’янська єдність може стати реальним фактом тільки в європейському контексті.

[I]Бесіду вів Юрій Таран[/I]


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 24 листопада 2008, 01:03 
Офлайн

З нами з: 11 серпня 2008, 03:00
Повідомлення: 994
Звідки: Коломия
/християнську культуру, яку вони розповсюдили серед інших слов’ян. /Християнської культури не існує бо х-во це релігія а не національність.А релігія це частина культури але не єдина її складова.


/Я думаю, що говорити про це не доводиться. Слов’янська культура, як я вже згадувала, тісно пов’язана з європейською культурою і бере свій початок від греко-римської цивілізації, від християнства, а також від інших релігійних і культурних впливів./
цікава думка аффтара на той факт що в Луганську розкопали піраміду яку датують старшою за Єгипетські?
і як аффтар пояснить той факт щов Словян був свій кадендар?а казки про бабу ягу і лісових мавок і самих лісовиків він теж віднесе до Христ культури :D Чомусь я не пригадую в єврейській міфології(а Християнство як релігія коріння має саме єврейське)таких персонажів.І як же бути із язичницькими святами і звичаями деякі з яких немають аналогів.От завжди дивувало чому словян так прибідняють що нібито до прийняття Х-ва словяни нічо не вміли не знали булитупими затюхканими дурнями?тим більше самі автори які нібито є словянами.
Стосовно економіки згоден що треб співпрацювати із заходом бо Росія така сама ніщіта як і ми тільки більша за розмірами))

_________________
и смутился Дьявол, и увидел как ужасно добро (с)


Догори 
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  
 
 Сторінка 5 з 12 [ 113 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Далі




Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Політика  » Політичні дискусії


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

 
 

 
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Дошка безкоштовних оголошень

додати оголошення

Новини

Публікації


дитячий магазин

cron
Український переклад © 2005-2011 Українська підтримка phpBB