Цитата:
Simple пише:
вони жили так ... власне з Любові до Господа
- Так. Це і є першооснова будь-якої дії.
Цитата:
Simple пише:
тут перш за все, треба трохи розмежувати поняття бо Церква таки винна (перечислювати не маю наміру)
Давайте розмежуємо.
Виходить в випадку, коли людям щось не подобається - винна (бо, ну ніяк не спрацьовує),
а у випадках, коли люди стають святими - не винна?
Якщо хтось прийме диспозицію подібну до "а покажіть мені докази", то ніяка церква не в змозі не буде задати йому ради.
Якщо, за такого ставлення до предмету віри, церква буде його ігнорувати, це буде вірно.
Цитата:
Simple пише:
і власне тому, "релігія, церква, священники, таки "зобов'язані ... допомагти нам позбутися страждань. Знайти любов та свободу". А не змушувати нас поклонятись Богу, відчувати себе винними, ницими і стверджувати що "християнсто - єдиноправильна релігія".
От мені цікаво, як
саме вони повинні нам допомогати?
Мені це просто дивно! Вчитель в школі, повинен викласти прогораму дисципліни.
Лікар повинен провести курс лікування.
В той самий час - перший ні в якому разі не повинен робити за учнів домашнє завдання, другий - дотримуватися дієти або режиму. Є РЕЧІ ЯКІ Мш ПОВшННІ ЗРОБшТш САМІ.
І врешті решт, що такого страшного в тому, що хтось ще раз допоможе нам "відчувати себе винними, ницими" і нагадає "що "християнсто - єдиноправильна релігія"? Що страшного?
Тим більше, що якраз оце вони священники робити повинні.
Наскільки важко сприйняти це як допомогу?
Невже хтось може навчитись плавати на березі краще, ніж в воді?
[FONT=Optima][color=gray]Не хотілось би чиплятись до слів, але ще жодного разу не бачив, щоб священники "змушувати нас поклонятись Богу". Це ви щось таке сказали...[/color][/FONT]
А може... Може хтось твердо переконаний в своїй невинності? Утвердженний в своїй величі? Може як раз тому слова священників йому не до вподоби?
Люди! Вчить християнство.
Розумійте його не як пігулку від страждань.
Цитата:
Simple пише:
І результатом віри напевно мають бути добрі справи задля ближніх, - а про це вже говорять всі світові релігії.
Про всі світові релігії сказати не можу, а в християнстві - саме так. Але ви чомусь назвали тільки одну складову результату.