|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
exp
|
Додано: 20 квітня 2008, 21:04 |
|
З нами з: 06 листопада 2007, 03:00 Повідомлення: 15033 Звідки: Коломия
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
|
Jovan, а ви вже опублікували в РІСУ відкритого листа нашого Владики?
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 20 квітня 2008, 21:06 |
|
|
Цитата: exp пише:
На рахунок чого? Дайте сцилку я подивлюсь.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 20 квітня 2008, 21:14 |
|
|
Вже найшов, дякую.
Я його перешлю зара у "відповідні органи":)
|
|
 |
|
 |
exp
|
Додано: 20 квітня 2008, 21:21 |
|
З нами з: 06 листопада 2007, 03:00 Повідомлення: 15033 Звідки: Коломия
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
|
Цитата: Jovan пише:
Я його перешлю зара у "відповідні органи" в такому випадку ми вам не надякуємося... :D
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 20 квітня 2008, 21:24 |
|
|
ЦитатаJovan пише:
Я його перешлю зара у "відповідні органи"в такому випадку ми вам не надякуємося...
Ну то чекайте анафему і на Коломийську єпархію :D
|
|
 |
|
 |
yanychar
|
Додано: 20 квітня 2008, 23:50 |
|
З нами з: 05 липня 2007, 03:00 Повідомлення: 12473 Звідки: ... ґдє рєзной палісад ...
Прізвище, Ім’я: турок з полонини
|
Пане Jovan, чи не зв"язане це все з відомим Ковпаком.
Щось подібне я перечитував раніше, але не можу "доперти", про що йде річ.
Якщо можете, дайте більш детальне пояснення. Якщо нема рації виносити сюди, то, будь ласка, дайте в приват.
(я є католик грецького обряду)
_________________ І-і-і-йо-о-ой!!!
Проженемо за Волгу Смердячу кацапню, І більше не допустимо Подібную х...ню!
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 21 квітня 2008, 00:19 |
|
|
Цитата: yanychar пише:
Якщо можете, дайте більш детальне пояснення. Якщо нема рації виносити сюди, то, будь ласка, дайте в приват.
Ні, з Ковпаком це не повязано. Це трохи інша історія. Що сталось можете прочитати тут http://www.risu.org.ua/ukr/news/article;21439/.
В чому річ, до речі, розуміє мало людей. Для мене їх дії просто шокуючі... Як я зрозумів їх глюкнуло на тому, що вони вважають що УГКЦ розвивається не правильно. Це притаманно багтьом василіанам, але в них відбулось якесь загострення. Все накупу нашарувалось і ось маємо, що маємо.
Хоча певна паралель з Ковпаком є. Вони ідеалазують період підпілля УГКЦ і дивляться на тодішні орієнтири УГКЦ як на такі що треба наслідувати. Але Ковпак відразу пішов до лефевристів. А ці вирішили по своєму....
Проблема, що такі справи довго розглядаються в Римі, а то їх б вже зараз оголосили поза Католицькою Церквою.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 21 квітня 2008, 00:23 |
|
|
Цитата: yanychar пише:
Ці отці колись давно як я ше був на першому курсі проводили в нас реколекції. Тоді вже стався конфлікт. Потім шось там розбирались, замяли...
А згодом вони почали свої писати свої листи, дискусія відбувалась в журналі Патріархат (в тій довідці РІСУ є посилання).
|
|
 |
|
 |
yanychar
|
Додано: 21 квітня 2008, 00:46 |
|
З нами з: 05 липня 2007, 03:00 Повідомлення: 12473 Звідки: ... ґдє рєзной палісад ...
Прізвище, Ім’я: турок з полонини
|
Потім шось там розбирались, замяли...
Чого вони хочуть?
Що їм недобре?..
_________________ І-і-і-йо-о-ой!!!
Проженемо за Волгу Смердячу кацапню, І більше не допустимо Подібную х...ню!
|
|
 |
|
 |
Angi
|
Додано: 21 квітня 2008, 00:46 |
|
|
Поставте якось зрозуміліше своє питання, бо я не зовсім зрозумів в чому претензія до Церкви
Людина приходить до церкви де їй говорять, що Бог - це Любов і пригадуючи, що історія цієї церкви заплямована масовими кровопролиттями (Хрестові походи, Інквізиція, Благословення воєн), принаймі почувається розгубленою. Чи вірити священнику після яскравих прикладів порушення ними вчення Ісуса? Але навіть не це головне, важливо те, що церква деколи неправильно трактує слова Ісуса (або через незнання, або свідомо і цілеспрямовано). Мета людини стати святою (знайти Бога, Шекінах чи Саторі) і церква повинна нести просвітницьку діяльність в цьому напрямку. Як цього досягнути? У кожної релігії на це питання є своя відповідь, але важливим залишається те, що під впливом істини людина може рости духовно. Я була свідком того як протягом 3-ьох днів роботи з людиною у цьому напрямку, психологічний та емоційний стан цієї людини виходив на новий рівень свідомості. 3 дні!!! Тоді, що робить церква 1700 років?
Приведу вам один з подвійних стандартів церкви, про який ви можливо ніколи навіть не задумувалися.
Спочатку було Слово, і слово було у Бога, і слово було Бог.
Всім нам відома ця фраза з Біблії. Християнська церква трактує її як початок створення світу - Спочатку було Слово. Це якийсь період часу коли був створений світ. Деякі священники та кардинали намагалися навіть визначити точну дату - 4004 роки до народження Ісуса.
Напевно ви знаєте пане Jovan, що з наукової точки зору світ складається з 3-ьох рівнів:
- Матеріальний сфера - світ предметів і подій
- Квантова сфера - перехідна зона де енергія перетворюється в матерію
- Віртуальна сфера - область поза часом та простором, джерело Всесвіту.
Нас зараз цікавить Віртуальна сфера, бо на думку фізиків саме там повинен був бути створений Всесвіт. Ми можемо дати наступні визначення Віртуальному: існує безкінечна організуюча сила, вічна, безсмертна - вища народження та смерті, і найголовніше для нас Часу немає.
Якщо світ створений Богом у Віртуальній сфері (де час відсутній), то вам слід визнати, що немає дати створення світу і що церква неправильно трактує слова Біблії і цим самим створює перешкоди духовному пошуку людини. Ви повинні погодитися і з наступним - життя ніколи і ніде не починалося, але історія повинна десь початися і будь-яке священне писання повинно мати свій початок (саме тому християнство так пояснює цю фразу). Згідно деякий східних релігійних вчень початку ніколи не було і можливо ніколи не буде й кінця.
(І для розвитку християнського трактування цієї фрази логічним було б припустити, що перед Словом повинна була б бути Тиша, яку це Слово порушило).
Angi пише:
Коли я запитаюся у священника хто я, то почую у відповідь ти грішниця, осуджуй себе, ти винна в цьому ти винна в іншому, я почую, що я недостойна людина.
Коли у Ісуса запитали яка є найбільша заповідь - Він відповів:" Возлюби Господа Бога твого всім серцем і всією душею твоєю і друга подібна цій возлюби ближнього твого як самого себе. Але тут християнство дещо забуло - возлюби самого себе, і ближнього як самого себе, християнство вчить засуджувати самого себе, Ісус навпаки - любити. Ви не бачити тут протиріччя між вченням Ісуса і діями церкви?
Такої відповіді від священника Ви не почуєте.
Християнство не вчить засуджувати самого себе. І разом з Христом закликає любити (у Вас недостовірна інформація). Інше питання Християнство закликає очистиитсь від гріху, а до цього закликав якраз Христос. Почитайте Євангелія
Можливо пане Jovan я не почую таких слів від вас, але це позиція церкви. Задля вирішення цього питання пропоную створити опитування, де запитання буде: "На вашу думку чи примушує церква своїми діями відчувати вашу неповноцінність чи навпаки надає вам почуття цілісності особистості і допомагає у духовному рості".
Це буде цікаво для Вас та форумчан, бо покаже нам реальне ставлення людини до цього релігійного інституту.
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |