|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
Jovan
|
Додано: 16 квітня 2008, 04:14 |
|
|
Цитата: Pashtet пише:
Позвольте не згодитись. Я вважаю, що краще зробити так як написано...
Ще раз Вам нагадаю, що я за "занурення".
Але скажіть мені до прикладу, коли Ви їсте, коли Ви їсте шоколад, що важливіше обгортка чи сама їжа?
Цитата: Jovan пише:
"поміщати під що небудь". Під воду ))[/QUOTE]
Можна і під душ:)
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 16 квітня 2008, 04:17 |
|
|
Доктринальне відступлення, пліззз...
Не стане на сервері місця
Причини реформації. 95 тез Лютера... пошукайте в неті.
Там інформації безліч. Вибачайте що не відповідаю тут... [/QUOTE]
Та мені їх шукати не потрібно я їх і читав і не раз, і в багатьох місцях він мав рацію, але Католицька Церква давно повиправляла ті помилки.
Лютер розірвав єдність Церкви, а потім його розкол розколовся на тисячі деномінацій, це добре?
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 16 квітня 2008, 04:23 |
|
З нами з: 03 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 313 Звідки: Коломия
|
Але скажіть мені до прикладу, коли Ви їсте, коли Ви їсте шоколад, що важливіше обгортка чи сама їжа?
Я думаю що це не зовсім підходящий приклад. Якщо Бог дав символи, їх треба якомога точніше дотримуватись. Якщо би це було не важливо Бог би не дав їх
взагалі. Христос виконав все до йоти. Це приклад для нас. Тут є небезпека потонути в сухих ритуалах, але інша крайність нехтувати святими речами.
Я для себе взяв за правило слова Христа "Це робіть і того не лишайте."
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 16 квітня 2008, 04:33 |
|
|
Лютер розірвав єдість Церкви, а потім його розкол розколовся на тисячі деномінацій, це добре?
Єдність добра річ. Але і є заклик вийти з Вавилону, щоб не брати участь в карах його.. Значить в деяких моментах єдність може не бути оправдана. Лютер повважав, що треба виходити. Доречі наскільки я знаю він зпочатку пробував реформувати церкву зсередини. А вже потім вийшов.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 16 квітня 2008, 13:00 |
|
|
ЦитатаJovan пише:
Я думаю що це не зовсім підходящий приклад. Якщо Бог дав символи, їх треба якомога точніше дотримуватись. Якщо би це було не важливо Бог би не дав їх
взагалі. Христос виконав все до йоти. Це приклад для нас. Тут є небезпека потонути в сухих ритуалах, але інша крайність нехтувати святими речами.
Я для себе взяв за правило слова Христа "Це робіть і того не лишайте."
Символ є - очищення. Розумієте якщо ми підемо шляхом Ваших міркувань, то дійдемо до того, що всім треба христитись в проточній воді, а то і взагалі в ріці Йордані. Бо так написано.
Необхідно зрозуміти, що є суть хрещення і нащо ми це робимо.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 16 квітня 2008, 13:02 |
|
|
ЦитатаJovan пише:
Лютер розірвав єдість Церкви, а потім його розкол розколовся на тисячі деномінацій, це добре?
Єдність добра річ. Але і є заклик вийти з Вавилону, щоб не брати участь в карах його.. Значить в деяких моментах єдність може не бути оправдана. Лютер повважав, що треба виходити. Доречі наскільки я знаю він зпочатку пробував реформувати церкву зсередини. А вже потім вийшов.
Судячи з цього згодом його діло стало саме Вавилоном, бо з нього повиходили багато інших. От Ви, я сумніваюсь, що Ви лютеранин...
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 17 квітня 2008, 02:06 |
|
|
Символ є - очищення. Розумієте якщо ми підемо шляхом Ваших міркувань, то дійдемо до того, що всім треба христитись в проточній воді, а то і взагалі в ріці Йордані. Бо так написано.
Необхідно зрозуміти, що є суть хрещення і нащо ми це робимо.
Ви не розумієте шлях моїх міркувань, і спотворюєте його.
Я ж кажу, те робіть і цього не лишайте. Іншими словами... і символ виконайте і суті не лишайте. Біблія описує хрищення не тільки в Йордані. І ключовим є віра людини в Ісуса Христа і в Його прощення.
Ви собі самовільно рішили шо вам важливо, а що ні. Якщо так кожен буде видумувати, то буде безлад повний. Невже не легше просто виконати те що сказав Бог ? Навіщо видумувати якісь обхідні варіанти ?
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 17 квітня 2008, 02:07 |
|
|
Судячи з цього згодом його діло стало саме Вавилоном, бо з нього повиходили багато інших. От Ви, я сумніваюсь, що Ви лютеранин...
Біблійні пророцтва вказують на інший Вавилон.
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 17 квітня 2008, 02:11 |
|
|
Бо так написано.
Христос саме так відповідав.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 17 квітня 2008, 03:38 |
|
|
Ви не розумієте шлях моїх міркувань, і спотворюєте його.
Я ж кажу, те робіть і цього не лишайте. Іншими словами... і символ виконайте і суті не лишайте. Біблія описує хрищення не тільки в Йордані. І ключовим є віра людини в Ісуса Христа і в Його прощення.
Ви собі самовільно рішили шо вам важливо, а що ні. Якщо так кожен буде видумувати, то буде безлад повний. Невже не легше просто виконати те що сказав Бог ? Навіщо видумувати якісь обхідні варіанти ?
Ні, я хід Ваших думок чудово розумію.
Я абсолютно не видумую обхідних варіантів, я Вам сказав, що я за хрещення із зануренням.
Але в ступив в суперечнку тому, що Ваші слова натякали на недійсність хрещення обливанням. А це вже недобре.
Вода є символ очищення і як ми її застосуємо в цій ситуації менш важливо ніж серцевина хрещення. А серцевиною є те, це є народження нової людини в Христі. Чи Дух Святий є тільки коли занурють людину, а коли людина хреститься в імя Трійці, але її не занурили то вже нічого не відбудеться?
Я собі нічого самовільно не вирішував, це традиція Церкви, і не нова.
Вкажіть мені де Бог вказав, що хрещення має бути саме зануренням?
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |