|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
Jovan
|
Додано: 07 лютого 2008, 13:31 |
|
|
Цитата: julio пише:
Парікамєндовалі -- Пачітал.
Нормально.
Тільки, якось троха напрягае
Дуже навучно, чи що?
Да і много, как-то.
Лучше іще раз Новий Завіт перечитати. Цитата: Jovan пише:
Нова Енцикліка папи Бенедикта. Мощьна вєщь, рікаміндую. Ваша інтонація мені троха не зрозуміла...[/QUOTE]
Ну цей папа дуже розумний от і енцикліка умна. Новий Завіт також треба перечитати, але новий завіт теж містить свого роду енцикліки - послання апостолів... І до речі Павло місцями куди важче сприймається для розуміння ніж цей текст.
Яка інтонація?
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 07 лютого 2008, 13:49 |
|
|
[шн.13:34] Заповедь новую даю вам, да любите друг друга; как Я возлюбил вас, [так] и вы да любите друг друга.
Амінь
|
|
 |
|
 |
emerald
|
Додано: 09 лютого 2008, 19:06 |
|
|
Цитата: Jovan пише:
Православна Церква живе Євхаристійною екклезіологією... Тобто в одному місці всі вірні незалежно від національності ходять в одну церкву, тому існування кількох православних церков (УАПЦ УПЦ КП УПЦ) є протиріччям проти самої Церкви...
За це будуть відповідати не прості люди, а ті хто почав ділити церкви.
|
|
 |
|
 |
emerald
|
Додано: 09 лютого 2008, 19:06 |
|
|
шн.13:34] Заповедь новую даю вам, да любите друг друга; как Я возлюбил вас, [так] и вы да любите друг друга.
Спасибі, Вам, отець Хуліо! :D
|
|
 |
|
 |
yanychar
|
Додано: 10 лютого 2008, 17:51 |
|
З нами з: 05 липня 2007, 03:00 Повідомлення: 12473 Звідки: ... ґдє рєзной палісад ...
Прізвище, Ім’я: турок з полонини
|
Амінь
Цитата: emerald пише:
Спасибі, Вам, отець Хуліо!
Панове, нащо берете на кпини? Що воно дає? 
_________________ І-і-і-йо-о-ой!!!
Проженемо за Волгу Смердячу кацапню, І більше не допустимо Подібную х...ню!
|
|
 |
|
 |
emerald
|
Додано: 10 лютого 2008, 18:13 |
|
|
Цитата: yanychar пише:
Більше не буду. :az:
|
|
 |
|
 |
yanychar
|
Додано: 10 лютого 2008, 18:41 |
|
З нами з: 05 липня 2007, 03:00 Повідомлення: 12473 Звідки: ... ґдє рєзной палісад ...
Прізвище, Ім’я: турок з полонини
|
Православна Церква живе Євхаристійною екклезіологією... Тобто в одному місці всі вірні незалежно від національності ходять в одну церкву, тому існування кількох православних церков (УАПЦ УПЦ КП УПЦ) є протиріччям проти самої Церкви...
Не можу зрозуміти, що значить "існування кількох православних церков (УАПЦ УПЦ КП УПЦ) є протиріччям проти самої Церкви". Що Ви маєте на увазі під терміном "Церква"?
Взагалі-то ще в "Об’явленні св. Івана Богослова" (майже 2 тис. років тому) називається кілька: "Іван до семи Церков, що в Азії: благодать вам і мир...". І далі вони пречисляються: "До Ангола Церкви в Ефесі...", "А до Ангола Церкви в Смірні...", "А до Ангола Церкви в Пергамі..." і т.д.
Що Ви хочете сказати?
Цитата: emerald пише:
За це будуть відповідати не прості люди, а ті хто почав ділити церкви.
Як Ви самі думаєте: "...хто почав ділити церкви"?
_________________ І-і-і-йо-о-ой!!!
Проженемо за Волгу Смердячу кацапню, І більше не допустимо Подібную х...ню!
|
|
 |
|
 |
emerald
|
Додано: 10 лютого 2008, 18:58 |
|
|
Як Ви самі думаєте: "...хто почав ділити церкви"?
Та ці всякі птріархи, папи римські, і т.д.. Правда не всі. Є ( і були) такі, для кого Бог на першому місці.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 10 лютого 2008, 23:44 |
|
|
Я нічого не кпини не брав... хіба?
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 11 лютого 2008, 00:25 |
|
|
Не можу зрозуміти, що значить "існування кількох православних церков (УАПЦ УПЦ КП УПЦ) є протиріччям проти самої Церкви". Що Ви маєте на увазі під терміном "Церква"?
Взагалі-то ще в "Об’явленні св. Івана Богослова" (майже 2 тис. років тому) називається кілька: "Іван до семи Церков, що в Азії: благодать вам і мир...". І далі вони пречисляються: "До Ангола Церкви в Ефесі...", "А до Ангола Церкви в Смірні...", "А до Ангола Церкви в Пергамі..." і т.д.
Що Ви хочете сказати?
:) Пояснюю, Іван Богослов звертався до Помісних Церков, Помісна Церква це спільнота вірних певної території об'єднана навколо свого єпископа, в ході історії єпархії поступово згуртовувались навколо центральніших єпархій утворюючи митрополії, так в принципі і зараз є. Але по суті місцева єпархія є по суті місцева Церква, не в смислі Тіла Христового - містичної Єдиної Церкви, а в значенні адміністративному. Тобто апостол по великому рахунку звертається до коломийської церкви, франківської, львівської. ТОбто до спільноти і єпископа навколо якого згуртовуються вірні. Але є один залізний принцип "в одному місті - один єпископ". Отож Іван Богослов не звертається "тобі фессаонікійська церква олександрійського патріархату і тобі фессалонікійська церква константинопольського патріархату"...
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: google [bot] і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |