|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
pent@gon
|
Додано: 22 жовтня 2007, 16:18 |
|
З нами з: 29 листопада 2004, 03:00 Повідомлення: 1428 Звідки: pent@gon:)studio
|
Ну та й слава Богу.
Але якщо в когось там у Вам виникне бажання таково, як на вказаній фотографії, "з гарантією", то майте на увазі - точно така сама дошка у мене є, і фломастер, аби-с взяли в аренду :)
|
|
 |
|
 |
yanychar
|
Додано: 23 жовтня 2007, 03:45 |
|
З нами з: 05 липня 2007, 03:00 Повідомлення: 12473 Звідки: ... ґдє рєзной палісад ...
Прізвище, Ім’я: турок з полонини
|
[QUOTE]Alex написав:Мені, зрештою, як і всім нормальним священикам - дуже навіть "слабо".
Хоча, з іншого боку, коли після Йордану ми відвідуємо домівки парафіян зі свяченою водою і з молитовним благословенням - часто люди зупиняються і просять прямо на дорозі освятити авто. Я вважаю, що відмовляти в такому випадку неправильно, тому що краще освятити і благословити водія і його авто на щасливі подорожі, ніж відмовитися. і повірте, що для нормальних священиків гроші не головне.[/QUOTE]
Пане Alex, як нам, простим мирянам, бути в таких випадках?! Я повинен зажадати "предъявить удостоверение"? То, якої це буде виглядати?!!!
Мене бісить, що в російських церквах (як правило на дверях) вивішено прейскурант:
1. Крещение - 500 руб.
2. Венчание - 1000 руб.
3. Освящение жилища, зданий, строений - 300 руб.
Дивишся на то і думаєш собі: люди! ви що, подуріли?
Та й скільки долярів (рублів, гривень, марок) Предтеча взяв з Христа за хрещення в Йордані?
Ви гадаєте, панове, що то дуже смішно?!!! Далі - вже нема куди!
Навіть по сей день, заходиш у "церковь", і просто біля входу - прилавок, якраз під "платом Вероники" (Вероніка нині могла би ту фустку "загнати" за добрі гроші, а шо нє-е-е?).
На прилавку - свічки, іконки, молитвенники... У церкві іде служба Божа, а тут біля притвору іде жвава торгівля. Хрустять гаманці і сумочки, шелестять купюри, дзенькають монети... "А литургия - подождет, дак, кудить она денется?". (Колись Христос гнав то палюгою, але воно ніде не ділось).
Я іду до церкви, хочу взяти пару свічок, за своїх поставити, а мені тут дають "сдачу". То я сюди прийшов брати здачу?!!!
В цьому плані мені дуже подобається наша, коломийська шкільна церква.
Я не видів там ніяких прейскурантів. Приходилось залагоджувати і хрестини, і похорони, і служби за померлими. Ніколи, ніхто не назвав мені ціну (що то буде коштувати).
Хто там був - знає. Звертаєшся до жіночки (вона там постійно, очевидно, з церковної десятки) і вона все запише, і все залагодить. Питаюсь, скільки то коштує, - вона все каже: "Люди дають - скілько, хто може". А далі, - я питав у людей - сусідів, знайомих, родичів... Які тут проблеми?
Але писати ціну на дверях, як на торговиціш?! :x
Хотілось би передати (тільки не знаю, як) окреме вітання отцю Володимиру і отцю Петру, отцям духовним церкви Св. Йосафата.
_________________ І-і-і-йо-о-ой!!!
Проженемо за Волгу Смердячу кацапню, І більше не допустимо Подібную х...ню!
|
|
 |
|
 |
Alex
|
Додано: 23 жовтня 2007, 16:18 |
|
З нами з: 03 серпня 2007, 03:00 Повідомлення: 121 Звідки: Коломия
|
А Ви в російські церкви НЕ ХОДІТЬ!
Тобто:
1. якщо Ви греко-католик, то що вам там шукати?
2. я так само як і Ви реагую на "ціни" на "треби", зрештою, як і наша УГКЦ Церква (ВСЯ!!!). в УГКЦ, як в кожній нормальній Церкві світу під карою суворо заборонено встановлювати будь які ціни на будь-які треби. це повинна бути особиста пожертва того, хто просить про будь-яку послугу Церкви.
|
|
 |
|
 |
yanychar
|
Додано: 23 жовтня 2007, 17:41 |
|
З нами з: 05 липня 2007, 03:00 Повідомлення: 12473 Звідки: ... ґдє рєзной палісад ...
Прізвище, Ім’я: турок з полонини
|
Я - католик грецького обряду. В Коломиї це звичайна річ, кого цим здивуєш?
Але тут заявити таке - то саме що: "Ал ісламі, іль джігад!!!". Для певності можна ще видерти кільце із зв"язки ключів. Всі розбіжуться: "А чёрт вас знает - католиков-моджахедов!"
Неможливо не ходити до церкви взагалі. Немає тут греко-католицької церкви, тільки православні (розуміється - Московського патріархату).
Але, в Коломиї отці духовні неодноразово повторювали, що до церкви (російської, не в синагогу ж я піду) обов"язково треба ходити. Правда, наказували мені - не приймати участь в якихось церковних обрядах. Наприклад, кумом я не можу тут бути (хоча б тому, що Символ віри я буду вичитувати - як у нас прийнято, а для православних - це неприйнятне).
Та й мені хочеться піти до церкви, бодай на свята (на Різдво, на Великдень, на Спаса). Само собою, святити на Паску, я іду до тутешньої церкви. Недалеко, біля мене є стара церква "Покрова на Козлене". От туди я і ходжу.
_________________ І-і-і-йо-о-ой!!!
Проженемо за Волгу Смердячу кацапню, І більше не допустимо Подібную х...ню!
|
|
 |
|
 |
Alex
|
Додано: 23 жовтня 2007, 18:02 |
|
|
Соррі.
Я не звернув увагу, що Ви тепер перебуваєте в Росії.
Тому дуже правильно казали вам наші священики - ходіть до церкви, як до місця, де незважаючи на цінники, і т.д. Є БОГ, ходіть до НЬОГО, відповідно беручи участь у вислуханні Святої Літургії, хоча й абсолютно не нашого обряду.
|
|
 |
|
 |
hardmaks
|
Додано: 24 жовтня 2007, 13:59 |
|
|
От цікаво як би Христос брав би гроші за своє служіння? скільки він людей зцілив,скільки рук, ніг виростало, і все задурно, а тут священник, ладно ще якщо порядний справді віруючий то ще нічо, а ось якщо грешнік акаянний освячує або благословляє тебе тай ще за це бабло бере :shock: вибачте це вже занадто, просто багато хто думає, що люди в релігії тупі не обізнані, шановні не той час, всі знають хто є хто, і хто будує царство Боже, а хто власний достаток.
Короч, вибачте кого задів, просто наболіло вже аж занадто. Все це ......................... :)
|
|
 |
|
 |
Alex
|
Додано: 24 жовтня 2007, 17:58 |
|
|
Хардмакс, відповідаю:
1. Христос справді не брав грошей за своє служіння. але люди все рівно жертвували, і Юда - на той час ще апостол, якщо памятаєш, носив калитку з грошима. На жаль, Юда тирив звідти потиху гроші громади. Результат знаєш. (Хоча не тільки гроші погубили Юду, але це інша тема розмови.)
2. Не тобі, як зрештою і не мені судити "грешніка акаянного освячує або благословляє тебе тай ще за це бабло бере". На це Є СУД БОЖшЙ!. і він точно буде. Гарантії в Святому Письмі. Хто читав - знайде.
3. В релігії важлива не обізнаність, хоча це одне з перших і основних завдань християнина - знати, у що віриш.
в релігії важлива віра В БОГА. а не в священика, єпископа чи ще когось мудрого.
А ЖшВУ ВІРУ в Бога можливо правдиво підтримувати лише через ЖшВУ ОСОБшСТУ УЧАСТЬ у ЄВХАРшСТІЇ. "Хто приймає Моє Тіло і Кров - той ЖшВЕ життям вічним і Я воскрешу його в останній день". Отже, спасіння нашої душі можливе ТІЛЬКш у ЦЕРКВІ ХРшСТОВІЙ, яка сама живиться Святою Євхаристією.
|
|
 |
|
 |
pent@gon
|
Додано: 28 жовтня 2007, 18:31 |
|
З нами з: 29 листопада 2004, 03:00 Повідомлення: 1428 Звідки: pent@gon:)studio
|
А тим часом...
[QUOTE]В Храме Христа Спасителя состоится праздничный молебен в честь 60-летия ядерного оружейного комплекса РФ. Следующий торжественный молебен - во славу полония, "Сим победим". Курсантам академии ФСБ им. Андропова - скидки на свечки.[/QUOTE] :o
|
|
 |
|
 |
exp
|
Додано: 28 жовтня 2007, 19:32 |
|
З нами з: 06 листопада 2007, 03:00 Повідомлення: 15033 Звідки: Коломия
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
|
" праздничный молебен в честь 60" - кинь в Ґуґл... 
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |