|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
Капітан
|
Додано: 04 жовтня 2008, 18:13 |
|
З нами з: 18 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 12717 Звідки: Модена. Італія.
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
|
Віктор уже все видно. :bc:
_________________  jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!
|
|
 |
|
 |
Grindex
|
Додано: 04 жовтня 2008, 18:19 |
|
З нами з: 07 липня 2008, 03:00 Повідомлення: 742 Звідки: Padova, Italia
|
Но вже здається в їхав.. :arrow:
|
|
 |
|
 |
Капітан
|
Додано: 04 жовтня 2008, 18:25 |
|
|
Віктор , розкажіть трошки про себе , де вчитеся , на якому факультеті , чи напрямку , ваші враження про Італію. :bc:
_________________  jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!
|
|
 |
|
 |
exp
|
Додано: 04 жовтня 2008, 18:27 |
|
З нами з: 06 листопада 2007, 03:00 Повідомлення: 15033 Звідки: Коломия
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
|
Цитата: Grindex пише:
Grazie, provincia di Veneto, Padova..
Grindex, привіт! а як по нашому місто називається, Падуя, чи шо? :cl:
|
|
 |
|
 |
Капітан
|
Додано: 04 жовтня 2008, 18:39 |
|
|
Цитата:
ехр пише :привіт! а як по нашому місто називається, Падуя, чи шо?
Падова , місто називається Падова. Ти святого Антонія знаєш , так ось він був з Падови. Так і зветься sant. Antonio di Padova. Артикль di, в італійській мові ставить слово в родовий відмінок. :bc:
|
|
 |
|
 |
Grindex
|
Додано: 04 жовтня 2008, 18:57 |
|
|
Ну що ж почну можливо з най простішого, тобто як буде Padova по - нашому , я наприклад вживаю Падова, але якщо подивитись в словник або наприклад на вітрини Італійських кіосків з газетами та журналами серед яких є такі синенькі журнальчики (до речі вони завжди однаково оформлені) на різних мовах про те чи інше місто, в залежності від міста де знаходиться цей кіоск (наприклад в Римі ці журнали про Рим, у Венеції про Венецію і.т.д.) і ось є також такий журнальчик і на нашій Рідненькій, де здоровими буквами написано Падуя, а чому саме так не знаю, головне що це державний видавник , тому я більш схильний до того що це більш офіційна назва нашою мовою....
|
|
 |
|
 |
Grindex
|
Додано: 04 жовтня 2008, 19:03 |
|
|
Так тепер про себе, я являюсь студентом університету 3 курсу філософського факультету який називається Alosianum. цього року збираюсь захищати диплом, тобто бакалавріат. напрямок німецька філософія першої полівини ХХ століття. а відносно вражень про Італію, трішки важко відповісти на це питання, можна більш конкретношш
|
|
 |
|
 |
exp
|
Додано: 04 жовтня 2008, 19:07 |
|
З нами з: 06 листопада 2007, 03:00 Повідомлення: 15033 Звідки: Коломия
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
|
Цитата: Grindex пише:
де здоровими буквами написано Падуя от я і кажу, що у нас його називають - Падуя... :cl:
така сама ситуація з Genova, у нас вона Генуя...
|
|
 |
|
 |
Grindex
|
Додано: 04 жовтня 2008, 19:18 |
|
|
Доречі відносно Святого Антонія, у нас завтра в Падові зїзд українців, буде Сл. Божа в соборі Св. Антонія, потім концерт укр. пісні жива музика, ну і звичайно все інше для того щоб згадати що ми українці (мається на увазі страви і до те що до страв)тому якщо пане Капітан Ви маєте вільний час і не знаєте що робити в Неділю може взяти ос My Webpageквиточок і приїхати до нас в гості....
|
|
 |
|
 |
Капітан
|
Додано: 04 жовтня 2008, 19:19 |
|
|
Ви забули просту річ - власні імена не перекладаються. Так пише в українській гарматиці.
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |