Реєстрація    Вхід    Форум    Учасники   Пошук    Допомога

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Туристична Коломия  » Їда та розваги :: Food and Fun




 Сторінка 2 з 5 [ 50 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5  Далі



Автор Повідомлення
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 27 січня 2010, 15:08 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 25 липня 2007, 03:00
Повідомлення: 1426
Звідки: Санкт-Петербург/RU
Прізвище, Ім’я: Yury
Оксана Сонечко,
Якщо не важко, напешіть будь ласка рецепт справжніх гуцульских пляцок. Так би мовити з першого джерела.
:ax:


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 27 січня 2010, 16:31 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 26 травня 2008, 03:00
Повідомлення: 1118
Звідки: Побратимск
Прізвище, Ім’я: Побратим-2
Цитата:
Yury пише:
Так би мовити з першого джерела.
А вона, відеу не гуцулка :D


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 27 січня 2010, 16:39 
Офлайн

З нами з: 03 листопада 2009, 03:00
Повідомлення: 245
Цитата:
Yury пише:
Оксана Сонечко,
Якщо не важко, напешіть будь ласка рецепт справжніх гуцульских пляцок. Так би мовити з першого джерела.

Видів пляцків безліч, багато завиванців і випічки з маком. Особливістю гуцульських пляцків є те, що вони робляться з того що є в хаті.

От наприклад "Завиванець з маком"
Тісто: 300грамм борошна,0.5 склянки молока, 20 грамм дріжджів, 3 жовтка, 100грамм цукру, 2столові ложки масла,0.5 чайної ложки солі.
У посуд з борошном влити дріжджі, розведені в теплому молоці з 1ст.ложкою цукру. Коли дріжджі почнуть бродити, посолити, додати розтерті з цукром жовтки, влити розтопленемасло і замісити пухке тісто. Накрити і поставити в тепле місце щоб підійшло. Десь за 2-3 години тісто розкачати і викласти начинку, скрутити рулетом і поставити на жаровню хай підійде трохи і хвилин за 15 змазати збитим білком і поставити в гарячу духовку на 30-40 хвилин при температурі 220.
Начинка: запарити мак і злити, повторити три рази, потім мак втерти і додати цукор, можно ванілін. Додоти до начинки 1-2 білка і трошки манної крупи.
Варіанти начінок можуть бути різними навіть просто мак, або мак з горіхами, або повидло...
Зображення






Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 27 січня 2010, 16:42 
Офлайн

З нами з: 03 листопада 2009, 03:00
Повідомлення: 245
Цитата:
ГомоУкраїнус пише:
А вона, відеу не гуцулка

так я не гуцулка, та це не значить що не цікавлюсь традиціями і звичаями гуцулів!!!
Що знаю завжди рада поділитись


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 27 січня 2010, 17:17 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 26 травня 2008, 03:00
Повідомлення: 1118
Звідки: Побратимск
Прізвище, Ім’я: Побратим-2
Та і я не дуже сильно гуцул :D
Але кулешку їв - не озиравсі.


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 27 січня 2010, 17:22 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 25 липня 2007, 03:00
Повідомлення: 1426
Звідки: Санкт-Петербург/RU
Прізвище, Ім’я: Yury
Оксана Сонечко,
Відай та й я не гуцул.
Я мав на увазі трохі інше. Москалі ту страву звуть "драники", бульбаши, якщо не помиляюсь "деруни", робляться вони з сирої тертої мандибурки.




Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 27 січня 2010, 18:08 
Офлайн

З нами з: 03 листопада 2009, 03:00
Повідомлення: 245
Цитата:
Yury пише:
Оксана Сонечко,
Відай та й я не гуцул.
Я мав на увазі трохі інше. Москалі ту страву звуть "драники", бульбаши, якщо не помиляюсь "деруни", робляться вони з сирої тертої мандибурки.

НУ так деруни то інша справа!!!

Тремо картоплю на терці, добавляємо терту цибульку, тертий часничок, дехто тре ще й моркву. Додаємо пару яєчок, солимо перчимо і смажимо. Інколи дають трошки сметани і борошна, це вже на любителя)))
Зображення


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 27 січня 2010, 18:42 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 25 липня 2007, 03:00
Повідомлення: 1426
Звідки: Санкт-Петербург/RU
Прізвище, Ім’я: Yury
Оксана Сонечко,
Дякую. Це якраз то що треба.
Від таких фоток є можливість язву заробити, особливо в кінці робочого дня на голодний шлунок. :D


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 27 січня 2010, 19:06 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 07 травня 2008, 03:00
Повідомлення: 2247
Звідки: Москва
Цитата:
Yury пише:
Москалі ту страву звуть "драники",

так точно :D и очень их любят.
Соседей научила, ничего подобного, говорят - лучше ко мне в гости на драники приходить будут :D , ага и на вареники тоже.


Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 27 січня 2010, 19:08 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 06 листопада 2007, 03:00
Повідомлення: 15033
Звідки: Коломия
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
Оксана Сонечко, цибулю тер, а про часник не чув... :cl:


Догори 
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  
 
 Сторінка 2 з 5 [ 50 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5  Далі




Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Туристична Коломия  » Їда та розваги :: Food and Fun


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей

 
 

 
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Дошка безкоштовних оголошень

додати оголошення

Новини

Публікації


дитячий магазин

Український переклад © 2005-2011 Українська підтримка phpBB