|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
jar4uk
|
Додано: 12 березня 2008, 19:42 |
|
З нами з: 25 червня 2007, 03:00 Повідомлення: 859 Звідки: Коломия
|
Цитата: Спроби визначити найкорисніші і найшкідливіші продукти робляться постійно. Цей рейтинг об'єднав в собі дані численних досліджень, що проводяться американськими ученими.
Корисні: Картопля і боби. Чудовий постачальник в організм крохмалю. Їжа, що містить крохмаль, всупереч поширеній думці, відрізняється малою жирністю і низькою калорійністю. Вона стає жирною і висококалорійною, коли її готують на маслі або жирах.
Цукор. Між споживанням цукру і ожирінням немає прямого зв'язку. Порятунок не в тому, щоб купувати жувальні гумки без цукру і сипати в чай цукрозамінники. Наприклад, алкоголь приносить значно більше шкоди нашій фігурі, ніж пара шматків цукру.
Цибуля. Цибуля не просто корисний для фігури продукт, але і панацея від всіх хвороб.
Каші. Крупи - це джерело вуглеводів. Ті, хто їсть більше вуглеводної їжі і менше жирної, набагато простіше втрачають вагу і повільніше набирають її.
Корисні: Родзинки. "Виноград - висококалорійний продукт. Сушений виноград - ще калорійніший", - міркуєте ви і відмовляєтеся від родзинок? А дарма! Адже вони - головне джерело заліза, що допомагає переносити кисень до тканин.
Арахіс. Горіхи - дуже жирна їжа? Зате вони відмінно засвоюються, швидко викликають відчуття насичення і попутно знижують ризик серцевих захворювань на 20 %.
Ковбаса. Ковбаса, особливо варена, "постраждала" незаслужено. Корисних речовин в ній, звичайно, мало, але і шкідливих для фігури небагато.
Хліб, макарони. Звичайно, в помірних кількостях і краще віддати перевагу хлібу із злаками, а макаронні вироби - з твердих сортів пшениці.
Гарбуз. У гарбузових зимового збору - величезна кількість вітаміну С і бета-каротину, що допомагає захистити організм від раку.
Шкідливі: Салат. Листя салату дійсно практично не містить калорій. Проте в чистому вигляді вони практично не уживаються. А більшість салатних соусів містить багато жиру: столова ложка - близько 80 кілокалорій.
Шоколадні батончики. Ви упевнені, що це відмінне перекушування, надовго відбиваюче відчуття голоду? І дарма! Поєднання великої кількості цукру і різних хімічних добавок забезпечує високу калорійність і бажання їсти їх знову і знову.
Риба. У рибі буває жирів не менше, ніж в шинці. Наприклад, 100 грамів скумбрії або лосося містять 12 г жиру, а в 100 г пісної яловичини жиру всього близько 3 грамів.
Газована вода. Створена зовсім не для втамування спраги, а для її викликання. Відрізняється гігантським вмістом цукру.
Алкоголь. Навіть у мінімальних кількостях заважає засвоєнню вітамінів. Крім того, алкоголь дуже калорійний сам по собі.
Сметана. Вершкове масло і сметана - їжа жирна. Їх слід вживати помірно, тому як вони уповільнюють засвоєння решти з'їденого.
Майонез. Так шанована росіянами добавка в салат олів'є і оселедця під шубою відноситься до тих самих жирних приправ, які роблять висококалорійним будь-який обід.
Кетчуп. Сам по собі начебто не дуже калорійний, і готується з нешкідливих овочів, але в реальності всі гострі приправи, у тому числі і кетчуп, різко ускладнюють перетравлення їжі.
«Легкі» йогурти. Продукти з позначкою «light» прийнято вважати дієтичними, а тому багато хто чекає від них користі для здоров'я і, зокрема, схуднення. Проте, на думку французьких лікарів, ефект може бути зворотним очікуваному, оскільки ці продукти не пригнічують відчуття голоду, що приводить до переїдання Правильно пишуть :cl:
|
|
|
|
|
exp
|
Додано: 14 травня 2008, 14:09 |
|
З нами з: 06 листопада 2007, 03:00 Повідомлення: 15033 Звідки: Коломия
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
|
Який сік найкорисніший
Фахівці США визнали сік дикої буяхи найкориснішим в світі. Цей напій володіє більш корисними властивостями, ніж гранатовий, яблучний і виноградний соки.
Найкориснішим сік буяхів був визнаний завдяки своїм антиоксидантним властивостям. Дослідження показали, що в ньому міститься у декілька разів більше антиоксидантів, ніж в інших натуральних соках. Крім того, в дикій лохині багато природних компаундів, які володіють вираженими протизапальними властивостями.
Один з провідних експертів пояснив: «Всього одна порція 100% соку з цих ягід забезпечує середньодобову норму вітамінів, що містяться в цілісних фруктах. Сік буяхи підходить для будь-якої, навіть найвишуканішої дієти»
це шо афини? :cl:
|
|
|
|
|
Kaminskiy
|
Додано: 14 травня 2008, 14:23 |
|
З нами з: 02 липня 2007, 03:00 Повідомлення: 1081 Звідки: Коломия
|
Цитата: exp пише:
визнали сік дикої буяхи Що за ягода-фрукт-овоч і де росте? На фото на афини подібне
|
|
|
|
|
exp
|
Додано: 14 травня 2008, 15:06 |
|
З нами з: 06 листопада 2007, 03:00 Повідомлення: 15033 Звідки: Коломия
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
|
Цитата: Kaminskiy пише:
Що за ягода-фрукт-овоч і де росте? сам не знаю... :?:
|
|
|
|
|
Kaminskiy
|
Додано: 15 травня 2008, 15:38 |
|
З нами з: 02 липня 2007, 03:00 Повідомлення: 1081 Звідки: Коломия
|
Зате назва мені сподобалась :)
|
|
|
|
|
Капітан
|
Додано: 12 грудня 2008, 19:51 |
|
З нами з: 18 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 12717 Звідки: Модена. Італія.
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
|
Українці їдять помідори з геном камбали і хліб зі скорпіонів?
Днями Україну відвідав відомий канадський фермер Персі Шмайзер, знаний у світі за його опір поширенню генно-модифікованих організмів, лауреат Альтернативної Нобелівської премії. Незважаючи на те, що Канада й Америка виступають найбільшими у світі лобістами ГМО, не всі мешканці цих країн підтримують таку політику. Шмайзер розповів про наслідки неконтрольованого обігу ГМО в Канаді й закликав українців обережно ставитися до такої продукції. Отже, УНІАН вирішив ще раз звернутися до теми ГМ-продуктів і з’ясувати, чому досі в Україні не сформовано державної політики у сфері генно-модифікованих організмів.
_________________ jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!
|
|
|
|
|
Капітан
|
Додано: 20 грудня 2008, 14:15 |
|
З нами з: 18 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 12717 Звідки: Модена. Італія.
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
|
Цитата: Соки для малюків небезпечні для здоров'я
[IMG]http://image.newsru.ua/pict/id/117668_20081220110327.jpg[/IMG]
Науково-дослідний центр незалежних споживчих експертиз "Тест" спільно зі Всеукраїнською громадською організацією "Якість життя" провів тестування основних груп продуктів, призначених для малюків. У деяких з них вітамінів набагато менше, ніж написано на упаковці, а деякі і взагалі шкідливі для здоров'я не тільки малюків, а й дорослих.
"Для тестування ми вибрали продукцію п'яти фірм: "Вітамінна абетка" (ВАТ "Завод дитячого харчування "САЛЮС", Київ), ОКЗДП (ВАТ "Одеський консервний завод дитячого харчування"), "Сандорик" (ВАТ "Сандора", Миколаївська область), "Вінні" (ВАТ "Молочний комбінат "Пензенський", Росія) і "НІРР" (Австрія)", - розповідає Валентин Безрукий, керівник НДЦ НСЕ "Тест", пише газета "Дзеркало тижня".
Спершу провели ідентифікацію соку - на яблучній основі він зроблений чи ні. Всі протестовані яблучні соки дійсно мають яблучне походження. Проте частина з них не натуральні, а відновлені - є серед зразків і нектар, який прикривається назвою "сік".
Цікава ситуація з продукцією ОКЗДП - хоча на упаковці написано "яблучний сік", в пакетах міститься нектар.
Серед зразків тільки на цьому продукті немає напису "дитячий", хоча стилізація - оформлення упаковки, назва виробника - примушують споживачів сприймати цей сік як продукт для малюків, що, зрештою, впливає на вибір покупки.
Якщо мова йде про вітаміні С, то яблучний сік якраз належить до соків, бідних на вітамін С, за винятком випадків, коли він виготовлений з додаванням аскорбінової кислоти або з м'якоттю.
Хоча в яблуках і міститься до 12 міліграма на 100 г аскорбінової кислоти, в натуральних, а тим більше у відновлених соках його зміст мінімальний з тієї причини, що вітамін С не любить високих температур і присутності кисню.
А при виготовленні відновлених соків продукт проходить нагрівання двічі: коли отримують концентрат шляхом випаровування частини води і пізніше, коли після відновлення його пастеризують або стерилізують перед розливом.
Про додавання вітаміну С вказане на упаковці "Сандорик" і "HIPP", хоча в обох випадках його фактичний зміст значно нижчий від зазначеного. Незначна кількість цього вітаміну виявлена в зразках "Вінні" і "Вітамінна абетка", хоча на упаковці він був не вказаний, а в нектарі ОКЗДП його не вдалося виявити взагалі.
Хоча у всіх фруктах міститься багато мінеральних речовин, це не означає, що всі вони перекочують в соки. Наприклад, фосфор у всіх зразках міститься нижче від норми - деякі виробники його зовсім не указують на упаковках. "Вітамінна абетка" заявила 11 міліграм на 100 г продукту, але виявлено було всього 3,3, а в "Сандорику" при показнику 7,0 виявлено тільки 3,6 міліграм.
Вміст калію у всіх зразках значно вищий - в 3-5 разів – від норми для соків. Але що ще більше здивувало, то це перевищення всіх норм натрію. Для натуральних і відновлених соків цей показник складає 26 міліграм на 100 г, а для соків з цукром, як позиціонує себе зразок ОКЗДП, всього 5 міліграм.
В результаті тестування ми отримали такі показники: "Вінні" - 96,3 міліграм, хоча на упаковці про це ні слова, "Вітамінна абетка" при заявлених 26 міліграм містить 81,3, "HIPP" вказав 1 міліграм, а виявлено 94 міліграми, в "Сандорику" замість 6 міліграм виявлено 90,3 міліграм і нарешті ОКЗДП, який не написав про присутність натрію на маркуванні, хоча в нектарі було виявлено 12,3 міліграм.
Відзначимо, що перевищення рекомендованих добових доз натрію може обернутися серйозними проблемами із здоров'ям не тільки дітей, але і дорослих.
Особливо небезпечне перевищення натрію для дітей до одного року, у яких водно-сольовий обмін ще не стабілізувався. Ця проблема давно відома, тому в деяких країнах пом'якшування води іонообмінним шляхом дозволено тільки в тому випадку, якщо при цьому не відбувається підвищення вмісту у воді іонів натрію.
Експертів особливо здивувало дуже висока, як для натурального соку, кількість натрію в продукції "HIPP": при заявленому 1мг/100г фактично було виявлено аж 94 міліграми.
Дослідження, яке проводилося в лабораторіях "Укрметртестстандарту", занесло в чорний список чимало соків, вживати які небезпечно для здоров'я.
У деяких з них дріжджів в шість разів більше від норми. Напій "натуральний апельсиновий сік з шматочками апельсина" корейського виробництва містить штучний фарбник з поетичною назвою "Сонячний захід", який заборонений для харчових продуктів.
Азербайджанський "гранатовий сік натуральний" містить рекордну кількість бензоата натрію Е211, що неприпустимо для даного продукту, а також сорбінову кислоту Е200, про яку скромно мовчить маркування
За матеріялами www.newsru.ua/
_________________ jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!
|
|
|
|
|
Старший_брат
|
Додано: 22 січня 2009, 13:30 |
|
З нами з: 14 грудня 2008, 03:00 Повідомлення: 1556 Звідки: Коломия
|
Цитата: jar4uk пише:
Спроби визначити найкорисніші і найшкідливіші продукти робляться постійно. Цей рейтинг об'єднав в собі дані численних досліджень, що проводяться американськими ученими
Знаєм ми цих “вчених”! Яка фірма більше заплатить, ті продукти і корисніші!
Цитата: jar4uk пише:
Шкідливі: Салат. Листя салату дійсно практично не містить калорій. Проте в чистому вигляді вони практично не уживаються. А більшість салатних соусів містить багато жиру: столова ложка - близько 80 кілокалорій.
Найновіше в дієтології! Салат шкідливий! А хто ж його заставляє соус ложками жерти.
Цитата: jar4uk пише:
Корисні: Картопля і боби. Чудовий постачальник в організм крохмалю.
Хіба наш організм комірець, що його треба крохмалити?
Цитата: jar4uk пише:
Арахіс. Горіхи - дуже жирна їжа? Зате вони відмінно засвоюються,
Арахіс горіхом не є, це скоріше квасоля.
Цитата: jar4uk пише:
алкоголь дуже калорійний сам по собі
Напевно, але чого всі синяки такі худі?
Цитата: jar4uk пише:
Риба. У рибі буває жирів не менше, ніж в шинці. Наприклад, 100 грамів скумбрії або лосося містять 12 г жиру, а в 100 г пісної яловичини жиру всього близько 3 грамів.
Ну а це вже повний ідіотодебілізм! Порівнювати потрібний організму риб’ячий жир з лоєм! Без жирних кислот, які містяться в жирних сортах риби, мозок починає скрипіти.
Це і видно по статті, автор якої.рибу не ість. А щодо шинки: доказано японцями, що жирна свинина більш корисна, ніж пісна яловичина. І взагалі- міліграм яловичого жиру забиває судини, то смерть, а сало- то житє, самі знаєте. Ну і квашена капуста чи огірок, і все решта....Смачного!
|
|
|
|
|
pent@gon
|
Додано: 23 січня 2009, 14:53 |
|
З нами з: 29 листопада 2004, 03:00 Повідомлення: 1428 Звідки: pent@gon:)studio
|
[QUOTE]Старший_брат пише:
jar4uk пише:
алкоголь дуже калорійний сам по собі
Напевно, але чого всі синяки такі худі?[/QUOTE]Ви впевнені? :D
|
|
|
|
|
Старший_брат
|
Додано: 24 січня 2009, 16:45 |
|
З нами з: 14 грудня 2008, 03:00 Повідомлення: 1556 Звідки: Коломия
|
Ні, це суб'єктивно. Асоціація з тим контингентом, що тусуються біля Шевченка (бронзового). За всіх, направду, не знаю.
|
|
|
|
|
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
|