Реєстрація    Вхід    Форум    Учасники   Пошук    Допомога

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Культурне життя та наука  » Наука та освіта

Сторінка 60 з 89 [ 885 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 89  Далі

Автор Повідомлення
 Повідомлення Додано: 18 серпня 2011, 18:02 
Офлайн

Повідомлення: 4424
exp написав:
Про психологічний експеримент стало широко відомо як в США, так і в усьому світі. Про нього навіть зняли художній фільм "Експеримент", хоча, треба зауважити, що режисер згустив фарби, і трагічний фінал картини не має нічого спільного з реальністю.

цей

Догори 
 Повідомлення Додано: 18 серпня 2011, 18:53 
Офлайн

Повідомлення: 15033
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
myrko написав:
exp написав:
Про психологічний експеримент стало широко відомо як в США, так і в усьому світі. Про нього навіть зняли художній фільм "Експеримент", хоча, треба зауважити, що режисер згустив фарби, і трагічний фінал картини не має нічого спільного з реальністю.

цей
читав про цей фільм, але ще його не дивився

Догори 
 Повідомлення Додано: 06 вересня 2011, 15:15 
Офлайн
Девелопер-недоучка :D

Повідомлення: 4972
Цитата:
Пуленепробиваемая кожа создана в Нидерландах

Cкоро костюм супер-героя сможет сшить себе каждый желающий.

Исследовательница Джалила Эссайди вместе с группой специалистов из научной лаборатории Forensic Genomics Consortium создали уникальный материал на основе паучьей паутины и козьего молока. Они объединили молоко с протеином паутины, смешав его предварительно с клетками человеческой кожи. Вместе эти три компонента слились в материал, который почти в 10 раз прочнее стали!

Зображення

Джалила Эссайди: «Мы хотим заменить этой «паутиной» кератин человеческой кожи, который отвечает за ее прочность. Если получится, то на свете появятся люди с поистине пуленепробиваемой кожей!»

Не исключено, что для удобства смешивания компонентов «коктейля от пуль», ученые захотят вывести коз, в молоке которых уже будет присутствовать протеин из паучьей паутины. Весело жить в Голландии!

Источник: News Tonight

Вот дочіго тєхніка дошла... :D

Догори 
 Повідомлення Додано: 06 вересня 2011, 20:18 
Офлайн

Повідомлення: 4424
SPY написав:
Весело жить в Голландии!
Вот дочіго тєхніка дошла... :D

Та чо лиш в Голландії, у нас теж. От декотрі "козли" живуть, як павуки в банці...
;)

Догори 
 Повідомлення Додано: 08 вересня 2011, 15:19 
Офлайн

Цитата:
В Швеції п'яний лось, блукав містом в пошуках добавки алкоголю, поки не застряг між гілок дерева. Звідти його довелося рятувати пожежним.

Напередодні житель Гетеборга Пер Йохансон повертався додому з роботи. Було темно і йшов сильний дощ. Підійшовши до будинку, він почув якийсь дивний шум.

"Спочатку я подумав, що хтось сміється", - поділився очевидець.

"Потім я обійшов будинок і побачив, що на яблуні сидить лось, дістаючи до землі тільки однією ногою.", - передав побачене Йохансон.

"Вигляд у нього був поганий, тому я викликав поліцію, поліцейські в свою чергу повідомили відповідним службам, а ми з сусідами стали спилювати гілки, щоб звільнити тварину. Спроби виявилися безрезультатними - занадто добре лось засів серед гілок", - розказав Йохансон.

Проблему вирішили пожежники. Вони пригнули стовбур до землі, і лось зісковзнув на газон. Йохансон розповів, що загалом п'яний лось - не таке вже рідкісне восени явище в Швеції. На присадибних ділянках дозрівають і перестигають незібрані яблука, падають під дерева.

Кмітливі лосі під'їдають ці зброділі яблучка і починають блукати містом в пошуках добавки, будь вона на землі або навіть на гілках, до яких можна дотягнутися. Однак у цьому випадку яблука виявилися занадто високо, лось поліз за ними і застряг.

Судячи з усього це було не єдина пригода недолугого лося. Як розповідають, за день до події якийсь лось трохи не врізався в машину. Лось був явно нетверезий, і водійці здалося, що цей лось - той самий.

Після звільнення всі були дуже стурбовані станом тварини. Розкинувши копита лось лежав у несвідомому стані.

Співробітники служби порятунку переконалися, що лось живий, а Пер Йохансон, який його знайшов, пообіцяв доглянути за ним і викликати кого треба в разі чого.

До ранку лось не подавав особливих ознак життя. Вранці він важко підвівся, насилу пройшов кілька метрів, але потім зібрався з силами і побрів своєю дорогою.

Зображення

Зображення

Зображення

ЗображенняТСН
не дурно у нас часом кажуть: "ти, лосю..." :-D

Догори 
 Повідомлення Додано: 17 вересня 2011, 15:05 
Офлайн

Цитата:
Американське космічне агентство NASA застерігає, що шеститонний супутник стрімко наближається до Землі і може зіткнутися з планетою протягом тижня, повідомляє Бі-бі-сі.

Він перебував на орбіті відтоді, як був запущений шатлом "Дискавері" 20 років тому.

NASA попереджає, що ризик зіткнення цього об'єкту із Землею вищий від звичайного - 1 до 3000. Агентство також стверджує, що супутник може зіткнутися з будь-якою точкою земної поверхні.

Але більш вірогідний прогноз розвитку подій, що супутник розпадеться на безліч уламків або згорить в атмосфері Землі.

Досі жоден з жителів планети не був поранений в результаті падіння космічного сміття.
як це в любій... ми ж не первісно-общинному ладі... :o

Догори 
 Повідомлення Додано: 22 вересня 2011, 16:50 
Офлайн

Повідомлення: 12717
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
В Украине нашли озеро со стеклянной водой
В Украине нашли уникальное озеро, вода которого на глубине переходит в некое вещество, напоминающее «жидкое стекло». Плавать в этой субстанции практически невозможно. Ученые планируют исследовать странное явление.

Небольшое соленое озерцо диаметром 100 м находится недалеко от города Соледар и является просто сборником аномалий. Первое, на что обратили внимание дайверы, исследовавшие водоем, - на изменение температуры при погружении. Чем глубже команда опускалась, тем горячее становилась вода. Любой, кто хоть раз купался в озерах, знает, что обычно на поверхности вода теплее, чем на глубине. Здесь же, наоборот, в верхних водах температура была примерно 20 градусов, а пятью метрами ниже она уже достигала 30-40 градусов.

Но более всего исследователей поразила не температура воды, а ее консистенция. На глубине 4-5 метров вода стала просто непроходимой, словно «жидкое стекло». «Такое я встречал, только погружавшись в пещеры, где вы из пресной воды можете переходить в соленую.

Этот переход видно визуально. Выглядит он как жидкое стекло и называется эффект галоклина. Но я не встречал галоклин в ситуации — соленая и еще более соленая вода! Нижний слой воды оказался настолько плотным, что мы на это «жидкое стекло» просто легли. Нам не хватило веса оборудования, чтобы продвинуться дальше», - рассказал один из участников погружения. Пробиваться сквозь плотный слой дайверы не рискнули – неизвестно, какие опасности таит странная консистенция. Пусть уж вначале над этой загадкой подумают ученые.

Возможно, эта аномалия как-то связано с работой соляной шахты, находящейся недалеко от города Соледар. По словам местных жителей, в годы Великой Отечественной войны немцы хранили там нечто очень важное и очень секретное. При отступлении они взорвали эту шахту вместе с ее содержимым. Сейчас она полностью затоплена. Возможно, в ней и кроется разгадка уникальности озера.

jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!

Догори 
 Повідомлення Додано: 22 вересня 2011, 21:31 
Офлайн

цікаво, що вони у тій шахті робили, бо кажуть, що всіх робітників звідти розстріляли, навіть німців... :?

Догори 
 Повідомлення Додано: 23 вересня 2011, 01:26 
Офлайн
Девелопер-недоучка :D

Повідомлення: 4972
exp написав:
цікаво, що вони у тій шахті робили, бо кажуть, що всіх робітників звідти розстріляли, навіть німців... :?

можливо щось неймовірне, що і зараз не піддається розумінню, чи то я просто вольфенштейну переграв і про третій рейх начитався забагато :D
от завжди була цікава ця тема з німцями і їхніми розробками... тіко не треба що я нацист, я пірамідами теж цікавлюсь, а фараоном не є :D

Догори 
 Повідомлення Додано: 23 вересня 2011, 15:26 
Офлайн

Повідомлення: 513
Прізвище, Ім’я: Олеся О.
От недавно читала про німців і Антарктиду, дійсно цікаво...
Ось лінк.
http://www.ufo.obninsk.ru/raih3.htm

Догори 
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  

Сторінка 60 з 89 [ 885 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 89  Далі

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Культурне життя та наука  » Наука та освіта

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Дошка безкоштовних оголошень

додати оголошення