|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
Jovan
|
Додано: 12 липня 2009, 23:50 |
|
|
Цитата: Pashtet пише:
і вони диктують переклад ?
Чесно кажучи не можу сказати про якість перекладу Біблійного товариства, бо не тримав жодного в руках.
Але що цього контексту видно "лівість" там не має слова "субота" в тексті.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 12 липня 2009, 23:51 |
|
|
Ей пане, чи брате, чи шановний... Там і про католицьку не написно... Навіщо такі речі ?
Католицька означає Вселенська, якщо Вам не відомо. А Христос засновував, яку? Не всесвітню Церкву?
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 12 липня 2009, 23:51 |
|
З нами з: 03 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 313 Звідки: Коломия
|
Цитата: Jovan пише:
Спочив - значить вмер. А вмер він в пятницю.
Вмер , звісно. І в суботу лежав мертвий. Я про те саме.
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 12 липня 2009, 23:53 |
|
|
Католицька означає Вселенська, якщо Вам не відомо. А Христос засновував, яку? Не всесвітню Церкву?
Я не придаю назві особливого значення, ні нашій ні вашій. Значення має вчення.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 12 липня 2009, 23:58 |
|
|
При чому історія? Де Бог в Біблії назвав неділю Господнім днем?
Іоан називає неділю Господнім днем. Перші християни розуміли це дуже добре. Бо збирались того дня для ламання хліба. Пліній пише про визначений день християн. А в исаннях отців ми знаходимо, що цим днем була неділя - перший день тижня. І в діяннях написано - що для ламання хліба збирались вони в перший день тижня (Дії 20,7)! То про який день говорить Пліній, думаю не важко здогадатись.
Зрештою є тяглість традиції - і вона зафіксована документально. А Ви мені тут через 2000 років доводите, що так не було.
Я просто Вас ще раз спитаюсь, Церква перестала існувати після апостолів? І хто були ті люди, які збирались по неділях на трапези Господні? Громадами яких керували отці Церкви, такі як Ігнатій чи Полікарп? Учні апостолів.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 12 липня 2009, 23:59 |
|
|
Я не придаю назві особливого значення, ні нашій ні вашій. Значення має вчення.
Вчення Католицької Церкви має тяглість у 2000 років, а ваше в скільки?
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 13 липня 2009, 00:00 |
|
|
Вмер , звісно. І в суботу лежав мертвий. Я про те саме.
А в неділю Воскрес! І для християн Воскресіння Христа це початок нової ери, тому цей день і важливий.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 13 липня 2009, 00:06 |
|
|
Там є вказівка на неділю ? Ще за часів апостолів люди збочували , і апостолам приходилось їх навертати... Наверталось багато язичників, які вносили свої звички, обряди... Тому ми не можемо уповати на людей. Адвентисти теж деколи збираються в неділю, і в інші дні тижня...Але це не скасовує Господню заповідь. Як на мене, ми починаємо товкти воду в ступі....
Цікавий факт:
Вот что произошло в Абитене (территория современного Туниса) 12 февраля 304 г. 31 мужчина и 18 женщин были схвачены по обвинению в участии в незаконном воскресном собрании — христианство было еще запрещенной религией. Всех доставили к проконсулу, который и обвинил их в неподчинении императорским эдиктам, запрещавшим подобные собрания в будние дни.
Священник по имени Эмерит, в доме которого и собиралась община, подтвердил проконсулу: «Да, мы славим день Господень в моем доме: мы не можем жить, не празднуя день Господень». А потом и молодая девушка, посвятившая себя Богу девственница Виктория, сказала: «Я пришла на собрание, потому что я христианка».
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 13 липня 2009, 00:09 |
|
|
Іоан називає неділю Господнім днем.
Не називає ! Там написано "Я був в дусі Господнього дня" . І все.
І в діяннях написано - що для ламання хліба збирались вони в перший день тижня (Дії 20,7
Тут описаний один випадок. Вони на ламання могли зібратись в любий день. Це не заборонено.
Громадами яких керували отці Церкви, такі як Ігнатій чи Полікарп? Учні апостолів.
"Бо я знаю, що як я відійду, то ввійдуть між вас вовки люті, що отари щадити не будуть... Із вас самих навіть мужі постануть, що будуть казати перекручене, аби тільки учнів тягнути за собою..." (Дії 20, 29-30 )
"Бо вже діється таємниця беззаконня; тільки той, хто тримає тепер, буде тримати, аж поки не буде усунений він із середини.І тоді то з'явиться той беззаконник, що його Господь Ісус заб'є Духом уст Своїх і знищить з'явленням приходу Свого." (2 Еф.2:7-8)
З Слів апостола Павла сміло можна допустити, що відступлення прийшло невдовзі. Тому я би боявся покластись на отців церкви.
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 13 липня 2009, 00:11 |
|
|
Вчення Католицької Церкви має тяглість у 2000 років, а ваше в скільки?
А у Індусів ще більше... Хабі час має значення ?
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |