Реєстрація    Вхід    Форум    Учасники   Пошук    Допомога

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Культурне життя та наука  » Релігія

Сторінка 9 з 16 [ 152 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Далі

Автор Повідомлення
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 03 листопада 2008, 18:11 
Офлайн

Повідомлення: 627
Цитата:
ГомоУкраїнус пише:
Цитата:
Jovan пише:
планомерного и закономерного
знову ж таки. Звертаючи увагу на ці слова, напевно перед очами так і стоять "людські" закони та "плани".
Промисел Божий хіба не план?
Те, що він ніби немає помітних рис притаманних типовим планам людей - ще не означає, що це не план. Я так думаю.[/QUOTE]
Ні, звичайно у Бога є "план нашого спасіння", але він не є стосовно кожного окремого індивідуума. Тобто відповісти на цей план чи ні - свобідний вибір кожного.
Кальвін тілдьки говорив, що Господь одних спасає хочуть вони того чи не хочуть, а інших ні. Тобто виходить, що "декого Господь сотворив для раю, а декого для пекла". Це єресь повна.
Я можу "дєрзнуть" вслід за святим Григорієм Нисським і сказати, що буде повний апокатастасис, оскільки християнство є релігією любови, а не релігією наказів, заборон та караючої справедливости. І що в кінці Господь приведе всіх до вічного Царства через свою любов...
Але ми не знаємо всіх задумів Божих. І Христос в Євангелії вказав, що всетаки буде певна диференціація...

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 03 листопада 2008, 18:15 
Офлайн

Повідомлення: 1337
Jovan закони є, навіть якщо ми про них не знаємо, хочем ми цього чи ні. Той же ж закон тяжіння в космосі і безліч інших, з ними ми змушені рахуватись.

На скільки я розумію, цей чоловік хоче сказати, що людина не відокремлена від космосу, а є його частиною і це заперечувати безглуздо на мою думку.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 03 листопада 2008, 18:17 
Офлайн

Цитата:
Wandering пише:
Jovan закони є, навіть якщо ми про них не знаємо, хочем ми цього чи ні. Той же ж закон тяжіння в космосі і безліч інших, з ними ми змушені рахуватись.

На скільки я розумію, цей чоловік хоче сказати, що людина не відокремлена від космосу, а є його частиною і це заперечувати безглуздо на мою думку.

Людина сама є мікрокосмосом. Так вона є частина природи і всього решта. Єдиною річюю яка її відділяє від природи, і цей скачок природа не здатна зробити. Це свідомість і свобідна воля. Ніхто і ніщо в світі не є наділений таким даром.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 03 листопада 2008, 18:20 
Офлайн

Повідомлення: 1337
Цитата:
Wandering пише:
Эту цель и этот смысл жизни указал людям Христос словами: «Будьте совершенны, как совершенен Отец ваш Небесный». Здесь ясное и прямое указание на необходимость беспредельного совершенствования, до подобия Отцу Небесному, до богоподобия.

Цитата:
Jovan пише:
Ви не праві, це основна суть Християнства - обоження. Східного по крайній мірі.

Не зовсім зрозумів вашу відповідь. Що мається на увазі "східного по крайній мірі"?
І що таке "обоження"?

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 03 листопада 2008, 18:29 
Офлайн

Цитата:
Wandering пише:
Цитата:
Wandering пише:
Эту цель и этот смысл жизни указал людям Христос словами: «Будьте совершенны, как совершенен Отец ваш Небесный». Здесь ясное и прямое указание на необходимость беспредельного совершенствования, до подобия Отцу Небесному, до богоподобия.
Цитата:
Jovan пише:
Ви не праві, це основна суть Християнства - обоження. Східного по крайній мірі.
Не зовсім зрозумів вашу відповідь. Що мається на увазі "східного по крайній мірі"?
І що таке "обоження"?[/QUOTE]

Східного, ну термін "обоження" оперували власне Св. Отці - християнські автори Православної Церкви, Західна - католицька Церква робить дещо інші наголоси на християнському житті. Скажем так, східне християнство закликає "працювати над собою", західне - "помагати ближнім".
Обоження це рух вдосконаленням, іншими словами його називають ще "стяжанням Духа". Це праця молитви і аскези через які людина вдосконалюється духовно. Все бере свій початок від слів "Бог став людиною, щоб людина стала богом" здається Афанасія Олександрійського.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 03 листопада 2008, 19:00 
Офлайн

Повідомлення: 1118
Прізвище, Ім’я: Побратим-2
Цитата:
Jovan пише:
Кальвін тільки говорив, що Господь одних спасає хочуть вони того чи не хочуть, а інших ні.

Я зновуж таки не чув про Кальвіна, але:
[Рим.9:15-16] [color=blue]шбо Он говорит Моисею: кого миловать, помилую; кого жалеть, пожалею. штак [помилование зависит] не от желающего и не от подвизающегося, но от Бога милующего.[/color]
не знаю, чи про це говорив Кальвін, але це дуже "витрверезляюча" фраза.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 03 листопада 2008, 19:14 
Офлайн

Цитата:
ГомоУкраїнус пише:
Цитата:
Jovan пише:
Кальвін тільки говорив, що Господь одних спасає хочуть вони того чи не хочуть, а інших ні.
Я зновуж таки не чув про Кальвіна, але:
[Рим.9:15-16] шбо Он говорит Моисею: кого миловать, помилую; кого жалеть, пожалею. штак [помилование зависит] не от желающего и не от подвизающегося, но от Бога милующего.
не знаю, чи про це говорив Кальвін, але це дуже "витрверезляюча" фраза.[/QUOTE]

Ця цитата має на ввазі трошки інше. Тут йдеться про те, що ми навіть би із трусів вискочили нездатні "вибороти" собі спасіння. З однієї сторони віра без діл мертва, а з іншого не ділами своїми ми спасаємось, а милістю Бога.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 06 листопада 2008, 21:23 
Офлайн

Повідомлення: 994
навить якщо ти матьорий маньяк Бог може бути милостивий до тебе і навить якщо ти порядна і чуйна людина яка від щиро серця всім опомагає Бог може бути немилостивий))

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 06 листопада 2008, 22:50 
Офлайн

Повідомлення: 1118
Прізвище, Ім’я: Побратим-2
А що?
Щось не сходіцца?

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 07 листопада 2008, 13:44 
Офлайн

Цитата:
КрішнА wrote:
навить якщо ти матьорий маньяк Бог може бути милостивий до тебе і навить якщо ти порядна і чуйна людина яка від щиро серця всім опомагає Бог може бути немилостивий))

Примітивно мислите. Коли ти маньяк - ти вже став на протилежну сторону від Бога. А якщо ти не хочеш бути з ним ну то "щасливої дороги". "З чортами може веселіше буде:))))"

Догори 
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  

Сторінка 9 з 16 [ 152 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Далі

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Культурне життя та наука  » Релігія

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Дошка безкоштовних оголошень

додати оголошення