|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
КрішнА
|
Додано: 10 листопада 2008, 21:08 |
|
З нами з: 11 серпня 2008, 03:00 Повідомлення: 994 Звідки: Коломия
|
Цитата: Erlik пише:
В религиозном познании все несколько иначе – принимается без доказательств истинность вероучения…
енто ясно но дело в том чтоу каждого свое вероучение и каждій настаивает конкретно на его истинности,и ложности другого.вотесли б они просто утверждали что у них такое восприятие а у нас такое..тогда бы претензий небыло,ато мусульмане говорят так ,язычники так а христиане так. Цитата: Jovan пише:
ні не ілюзія, просто людина по сьоодні ще не знає все про своє "пізнання". Адже наприклад був такий дядя Бергсон, який відстоював інтуїтивний метод пізнання. І як виявилось ним користуються в своїх пошуках навіть матьорі науковці у зверх-точних галузях
інтуїція може підштовхнути до якогось кроку..але істинність чогось в науці стає таким шляхом перевірки і експеременту.Тобто сила тяжіння являється фактом не через те що комусь це підказує інтуїція а через те що це перевірено і кожен хто бажає впевнитись може також перевірити..але коли незналипро силу тяжіння інтуїція могла когось підштовхнути до висновку такого..що от наприклад якщо ми кинем яблоко зверху вниз воно впаде не черезщ те що воно від лукавого чи через те що йому(яблокові) так подобається,а тому що існує природній закон певний)
_________________ и смутился Дьявол, и увидел как ужасно добро (с)
|
|
 |
|
 |
ГомоУкраїнус
|
Додано: 12 листопада 2008, 02:14 |
|
З нами з: 26 травня 2008, 03:00 Повідомлення: 1118 Звідки: Побратимск
Прізвище, Ім’я: Побратим-2
|
Цитата: КрішнА пише:
ми точно наивть незнаємо чи буде якийсь вечір одні кажуть одне інші інше
Я мав на увазі, що поки що не воскресали.
Може просто ще не склалися потрібні умови?
А якщо ти про той "вечір", то краще пам'ятати про той, який буде в кожного з нас.
|
|
 |
|
 |
КрішнА
|
Додано: 12 листопада 2008, 02:31 |
|
|
Цитата: ГомоУкраїнус пише:
Я мав на увазі, що поки що не воскресали. Може просто ще склалися потрібні умови?
а які умови мають скластись щоб тіло воскресло?))накачати тіло протокровью) як в серіалі Лекс))?
|
|
 |
|
 |
КрішнА
|
Додано: 12 листопада 2008, 02:35 |
|
|
А якщо ти про той "вечір", то краще пам'ятати про той, який буде в кожного з нас. то буде не вечір а ніч суцільна ))світло виключать і фсьо шо буде далі достоменно невідомо))
|
|
 |
|
 |
ГомоУкраїнус
|
Додано: 12 листопада 2008, 04:18 |
|
|
то буде не вечір а ніч суцільна ))світло виключать і фсьо шо буде далі достоменно невідомо))
Перед кожною ніччю буває вечір. Я саме про вечір говорю.
І, можливо, тільки в день здається, що вночі "нічого не видно і на вулиці нікого немає".
Якщо правильно прожити "день", "ввечері" підоготуватися до "ночі", то, можливо вдасться дочекатися до "ранку".
а які умови мають скластись щоб тіло воскресло?))накачати тіло протокровью) як в серіалі Лекс))?
1. З серіалу пам'ятаю лишень дівчину :D (бачив одну серію);
2. Про "протокров" - я думаю, в якості алегорії, це недалеко від істини;
3. Умови, я думаю, не тільки "мають скластись" - треба прийняти "активну участь" у їх "складанні".
|
|
 |
|
 |
КрішнА
|
Додано: 12 листопада 2008, 14:44 |
|
|
3. Умови, я думаю, не тільки "мають скластись" - треба прийняти "активну участь" у їх "складанні".
спочатку треба визначити що це за умови щоб знати в чому участь приймаєш))і в чому маєпроявлятись така участь:)
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 12 листопада 2008, 15:17 |
|
|
інтуїція може підштовхнути до якогось кроку..але істинність чогось в науці стає таким шляхом перевірки і експеременту.Тобто сила тяжіння являється фактом не через те що комусь це підказує інтуїція а через те що це перевірено і кожен хто бажає впевнитись може також перевірити..але коли незналипро силу тяжіння інтуїція могла когось підштовхнути до висновку такого..що от наприклад якщо ми кинем яблоко зверху вниз воно впаде не черезщ те що воно від лукавого чи через те що йому(яблокові) так подобається,а тому що існує природній закон певний)
Ладно, це пуста розмова.
Скажіть мені, а чому такі відомі вчені як Паскаль, Планк чи Бор були глибоко віруючими?
|
|
 |
|
 |
КрішнА
|
Додано: 12 листопада 2008, 16:14 |
|
|
Цитата: Jovan пише:
Скажіть мені, а чому такі відомі вчені як Паскаль, Планк чи Бор були глибоко віруючими?
незнаю спитайте в них))а що такого феноменального у тому що вони були віруючими?вони ж нез біблійних віршів теорії брали))наука штука об"єктивна як не крути бути можна хоч християнином хоч дзен буддистом але роботу треба виконувати сумлінно і чесно)Тобто науковець має бути об"єктивним завжди незалежно від його переконань стосовно тої чи іншої теорії.
Ейнштейнбув пантеїстом наприклад. і що з того?
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 12 листопада 2008, 16:36 |
|
|
незнаю спитайте в них))а що такого феноменального у тому що вони були віруючими?вони ж нез біблійних віршів теорії брали))наука штука об"єктивна як не крути бути можна хоч християнином хоч дзен буддистом але роботу треба виконувати сумлінно і чесно)Тобто науковець має бути об"єктивним завжди незалежно від його переконань стосовно тої чи іншої теорії. Ейнштейнбув пантеїстом наприклад. і що з того?
Був такий недурний вчений Ломоносов, який сказав - Бог дав людям дві книги про себе, Біблію і природу.
У науки і релігії різні завдання, але вчений який глибоко досліджує певний феномен часто приходить "головою" до того, що цей світ не є купою співпадінь, а має свого мудрого Творця.
Вони не брали свої теорії з Біблії, адже той же Ломоносов писав що не можна вчити хїмію по псалтирю, але дорогий Крішна, пізнати віру з підручника по хімії теж не можливо. А ви хочете робити саме так.
|
|
 |
|
 |
ГомоУкраїнус
|
Додано: 12 листопада 2008, 21:34 |
|
|
[QUOTE]КрішнА пише:
спочатку треба визначити що це за умови щоб знати в чому участь приймаєш))і в чому маєпроявлятись така участь[/QUOTE] ну, нарешті.
Ну, так, дерзай.
Правда, в тебе лишається що один (твій улюблений, але дуже нецікавий) варіант: нічого не визначати і, таким чином, ніякої участі ні в чому не брати.
Обирай.
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |