|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
Ursus
|
Додано: 12 березня 2008, 20:52 |
|
|
Цитата: Jovan пише:
Говорити про наркотики, які є хворобою, вважаю абсурдним...
А якщо розповсюдження?
Хоча взагалі не брався б відсилати людину прямо в пекло... щоб вона не зробила...
Я також...
Також непогоджуюсь з католицькою біоетикою щодо контацептивів
Я також не хочу погоджуватися і надіюся, що вона зміниться найближчим часом. А то женитися страшно!!Але маємо, те що маємо... :bz:
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 13 березня 2008, 00:58 |
|
|
Цитата: Ursus пише:
ЦитатаJovan пише:
Говорити про наркотики, які є хворобою, вважаю абсурдним...
А якщо розповсюдження?
ЦитатаJovan пише:
Хоча взагалі не брався б відсилати людину прямо в пекло... щоб вона не зробила...
Я також...
ЦитатаJovan пише:
Також непогоджуюсь з католицькою біоетикою щодо контацептивів
Я також не хочу погоджуватися і надіюся, що вона зміниться найближчим часом. А то женитися страшно!!Але маємо, те що маємо...
Розповсюдження то тяжкий гріх... погоджуюсь
Щодо контрацептивів, то я маю реальний от приклад над яким довго думаю... основне місце моєї роботи зараз це одна з українськихорганізацій по боротьбі зі СНІдом... Так от є така річ як дискордантні пари, коли один із партнерів є ВІЛ інфікований... Якщо б в часі статевого акту вони не використовували презервативів, то відповідно інфікувався б інший партнер... Н використовувати презерватив вони можуть тільки в момент коли хочуть зачати дитину (це складна річ, приймаються антиретровірусні препарати і так далі і не відбудеться інфікування і дитина також буде здорова)... Отож як поступити в такій ситуацї? Зрозуміло, що в принципі можна сказати, що такі пари повинні утримуватись від статевих стосунків, але я думаю ви розумієте, і вчення Церкви про відносини чоловіка і жінки вже не вважає, що їх любов є тільки для продовження роду... І так далі, тема делікатна в принципі... але от я щось над цим давно думаю, цікаво Вашу думку дізнатись?:)
Тим паче Православна Церква п іншому дивиться на це питання...
Хоча памятаю мій викладач колись доводив що презерватив це вбивство:)
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 13 березня 2008, 01:17 |
|
|
http://www.religare.ru/article51622.htm
|
|
 |
|
 |
Ursus
|
Додано: 13 березня 2008, 04:55 |
|
|
Так от є така річ як дискордантні пари, коли один із партнерів є ВІЛ інфікований... Якщо б в часі статевого акту вони не використовували презервативів, то відповідно інфікувався б інший партнер... Н використовувати презерватив вони можуть тільки в момент коли хочуть зачати дитину (це складна річ, приймаються антиретровірусні препарати і так далі і не відбудеться інфікування і дитина також буде здорова)... Отож як поступити в такій ситуацї?
Тяжка ситуація, насправді, але я думаю, що в цьому випадку Ап Ст. може дати дозвіл ad personam для використання презервативів. Наскільки мені відомо, то це вже практитувалося в Африці, виходячи із засади подвійного результату. Хоча, насправді описана вами ситуація є особливою. Хоча, мені здається, що презерватив, теж не дасть 100% результату не зараження СНІДом.
Відносно православних, то там вони вибрали мудру позицію, не пхатися в справи тілесні і правильно...
Що до презервативів, то я дуже радісно і весело сприймаю розповідь про те, що вони є поганими, бо це суперечить божому плану і т.д. Але так насправді то до мене не доходить різниця між контрацепцією штучною (маю на увазі презервативи, в жодному разі таблетки) і контрацепцією природною, для мене, якщо в такий спосіб будувати логічний ряд, то тоді виходить, що ти робиш добре, коли обманюєш Бога в дні коли відбуваються певні фізіологічні процеси у жінки і зле, коли це ти робиш, тоді коли тобі заманеться... Моя ж субєктивна думка, очікує знесення на доктринальному рівні науки про контрацепцію передзародкову. Бо мені важко уявити в шлюбі якісь реальні обмеження в статевому житті через те, що не згідне з ціллю подружжя. Адже навіть в католицькому розумінні є дві основні цілі.
1.Добро подругів.
2.Народження і виховання потомства.
І ці дві цілі не можуть бути суперечні.
Я хочу і вважаю, що кожна думаюча людина хоче, дати добре виховання своїй дитині, а це буде неможливим, коли тих дітей буде 20-ро...
Але може я так говорю, бо не маю якогось досвіду подружнього :oops:
[QUOTE]Jovan пише:
http://www.religare.ru/article51622.htm[QUOTE]
Тра Алексу написати...
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 13 березня 2008, 12:18 |
|
|
Зі всім погоджуюсь, тільки одне
Не заразитись, а інфікуватись:)
І не СНІД (ним не можливо інфікуватись, це стадія розвитку інфекції), а ВІЛ:)
|
|
 |
|
 |
emerald
|
Додано: 22 березня 2008, 21:45 |
|
|
Цитата: jar4uk пише:
Цікаво чи кожен собі це усвідомив?
В нас все менше людей згадує, що є таке поняття як піст, а я вже не кажу про те, чи дотримуються вони його.
|
|
 |
|
 |
yanychar
|
Додано: 27 березня 2008, 18:38 |
|
З нами з: 05 липня 2007, 03:00 Повідомлення: 12473 Звідки: ... ґдє рєзной палісад ...
Прізвище, Ім’я: турок з полонини
|
Пане Jovan, як Ви гадаєте, ця проблема грунтується на політичному протистоянні України і Росії? Я маю на увазі, що канонічні суперечки - то другорядне.
(В любому випадку Москва прикладе всі зусилля, аби не допустити формування в Києві незалежної від неї православної митрополії.)
Якось то мені відписуютьна чеченському форумі і питають - чому Московський патріархат вирішує справи Київського православ"я? Чи ж не Київ був хрещений 988 р.? Про яку московську ортодоксію може йти бесіда? Христос родився у Вифлиємі, може він воскрес у підмосков"ї?!
Бігме, не знаю, що казати...
От Ви й кажіть!
_________________ І-і-і-йо-о-ой!!!
Проженемо за Волгу Смердячу кацапню, І більше не допустимо Подібную х...ню!
|
|
 |
|
 |
yanychar
|
Додано: 27 березня 2008, 19:46 |
|
З нами з: 05 липня 2007, 03:00 Повідомлення: 12473 Звідки: ... ґдє рєзной палісад ...
Прізвище, Ім’я: турок з полонини
|
Я мав на увазі УПЦ КП і УПЦ МП.
Щось не так?.. 
_________________ І-і-і-йо-о-ой!!!
Проженемо за Волгу Смердячу кацапню, І більше не допустимо Подібную х...ню!
|
|
 |
|
 |
jar4uk
|
Додано: 06 квітня 2008, 15:23 |
|
З нами з: 25 червня 2007, 03:00 Повідомлення: 859 Звідки: Коломия
|
Цитата: [URL=http://www.osvita.org.ua/news/35661.html]Вчені відтворили вигляд Христа[/URL]... Вчені США за допомогою новітніх комп'ютерних технологій вирахували всі параметри тіла Христа, а потім виліпили за ними гіпсову модель. Як вдалося з'ясувати, Христос був високим, струнким і гарним чоловіком. За розрахунками фахівців, зріст Ісуса був 182 см, а вага не перевищувала 79,4 кг. Таким чином, він був вище за своїх сучасників на цілу голову. :cl:
|
|
 |
|
 |
Капітан
|
Додано: 06 квітня 2008, 15:33 |
|
З нами з: 18 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 12717 Звідки: Модена. Італія.
Прізвище, Ім’я: Струк Руслан
|
Дякую за лінк , цікава статейка.
_________________  jedem das seine... Dienst ist Dienst und Schnaps ist Schnaps!
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |