|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
Jovan
|
Додано: 18 квітня 2008, 16:33 |
|
|
Цитата: Pashtet пише:
ЦитатаJovan пише:
А з чого Ви взяли що суперечить? В мене в таких дискусіях виникає завжди одне логічне питання, чому Ви вважаєте, що сотні тисяч православних і католицьких богословів ніколи не читали Біблію і не слідкують за тим, щоб нічого не суперечило її вченню?
Не спирайтесь на когось. У Вас є Біблія, ви повинні її досліджувати.
А сотні тисяч.... Історія показує що більшість переважно неправа.
І Христос сказав, що в Царство Боже веде вузька дорога, і мало хто знаходить її.
А широка дорога не взірець для наслідування. В цьому світі більше зла ніж добра, чи не так ?
А хіба тисячі фарисеїв не знали писання? Вони були вчителі закону. А Христа не прийняли.
Я Вам вашим же макаром. "Не спирайтесь на когось. У Вас є Біблія, ви повинні її досліджувати." Не говоріть мені тоді про Рим - Вавилон. Давайте на рівних.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 18 квітня 2008, 16:33 |
|
|
ЦитатаJovan пише:
Це може бути всім відомо і так далі. Але я Вас ще раз прошу дати мені цитату з Біблії. Оскільки ця дискусія ведеться не рівно, до мене ви придираєтесь за "букву", а собі дозволяєте ссилатись на позабіблійні джерела.
Я Вам дав досить цитат. А від Вас ще не отримав ))
Де цитата про Рим?
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 18 квітня 2008, 16:36 |
|
З нами з: 03 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 313 Звідки: Коломия
|
Цитата: Jovan пише:
Для нормальної дискусії необхідно визначити межі її, і межі достовірності її джерел. Якщо Ви апелюєте тільки до Біблії, то не приводіть фактів "всім відомо". Мені відомо багато чого. Але давайте визначимо площину розмови, і не будемо дозволяти собі вольностей
Ви праві. Для мене одна площина - Біблія.
А взагалі ця дискусія незкінченна. Не знаю до якої межі ми будемо дискутувати...
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 18 квітня 2008, 16:38 |
|
|
ЦитатаJovan пише:
Для нормальної дискусії необхідно визначити межі її, і межі достовірності її джерел. Якщо Ви апелюєте тільки до Біблії, то не приводіть фактів "всім відомо". Мені відомо багато чого. Але давайте визначимо площину розмови, і не будемо дозволяти собі вольностей
Ви праві. Для мене одна площина - Біблія.
А взагалі ця дискусія незкінченна. Не знаю до якої межі ми будемо дискутувати...
Ось ми прийшли до спільного знаменника. Тоді пропоную відкрити іншу тему, тому що тут й тема не підходить. І говорити в руслі біблійного богословія.
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 18 квітня 2008, 16:39 |
|
|
Де цитата про Рим?
Пророцтва писані так, щоб їх досліджували...
Чи ви вважаєте, що в пропочих книгах має бути написано все буквально ?
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 18 квітня 2008, 16:40 |
|
|
Ось ми прийшли до спільного знаменника. Тоді пропоную відкрити іншу тему, тому що тут й тема не підходить. І говорити в руслі біблійного богословія.
Це точно. Загрузили весь простір ))
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 18 квітня 2008, 16:46 |
|
|
ЦитатаJovan пише:
Де цитата про Рим?
Пророцтва писані так, щоб їх досліджували...
Чи ви вважаєте, що в пропочих книгах має бути написано все буквально ?
Ні звичайно. Потрібно досліджувати і ось тут ми приступим до цілого масиву передання. Писань Святих Отців, учнів апостолів. Вчення єпископів Церкви, рішень Соборів і так далі.
Я не кажу що Петро не мав на ввазі Рим... Тут справа в іншому, чим був Рим на той час? Про який Рим Петро писав? І чим він став згодом. Яке місце він посідав в ранній Церкві і яке місце мав єпископ Риму в ранній Церкві. Що для християн є ті ж самі римськкі катакомби... Знаєте я бував в Римі це історія християнства на кожному кроці... Хоча і не тільки християнства - вьсого світу....
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 18 квітня 2008, 17:00 |
|
|
Ні звичайно. Потрібно досліджувати і ось тут ми приступим до цілого масиву передання
Передання це вже інше... Христос засудив фарисеїв, за те що вони порушують заповідь Божу ради передання батьків... Це для нас осторога. Якщо передання суперечить Божій постанові , то ми не повинні його приймати.
Є канон біблійних книг. І вже сам той факт, що всі подальші праці не увійшли в цей канон говорить про те, що вони не мають такого авторитету, тому спиратись треба лише на Біблію, а побічні джерела, якщо не суперечать Біблії, можна приймати.
Я не кажу що Петро не мав на ввазі Рим... Тут справа в іншому, чим був Рим на той час? Про який Рим Петро писав? І чим він став згодом. Яке місце він посідав в ранній Церкві і яке місце мав єпископ Риму в ранній Церкві. Що для християн є ті ж самі римськкі катакомби... Знаєте я бував в Римі це історія християнства на кожному кроці... Хоча і не тільки християнства - вьсого світу....
Це був язичницький Рим, який гнав християн... А коли столицю перенесли в Константинополь, влада в Римі передалась... кому ?
Можливо я теж скоро відвідаю Рим ))
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 18 квітня 2008, 17:16 |
|
|
ЦитатаJovan пише:
Ні звичайно. Потрібно досліджувати і ось тут ми приступим до цілого масиву передання
Передання це вже інше... Христос засудив фарисеїв, за те що вони порушують заповідь Божу ради передання батьків... Це для нас осторога. Якщо передання суперечить Божій постанові , то ми не повинні його приймати.
Є канон біблійних книг. І вже сам той факт, що всі подальші праці не увійшли в цей канон говорить про те, що вони не мають такого авторитету, тому спиратись треба лише на Біблію, а побічні джерела, якщо не суперечать Біблії, можна приймати.
ЦитатаJovan пише:
Це був язичницький Рим, який гнав християн... А коли столицю перенесли в Константинополь, влада в Римі передалась... кому ?
Можливо я теж скоро відвідаю Рим ))
Історія чи на щастя чи нажаль не чорна і біла. В ній не відбувається все от так або так... Рим гнав християн а потім став столицею християнства. Навіть, коли столицю перенесли то центр церковний не перенесли. Тільки згодом архієпископ Константинополя ставав все поважнішим і поважнішим...
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 18 квітня 2008, 17:26 |
|
|
Історія чи на щастя чи нажаль не чорна і біла. В ній не відбувається все от так або так... Рим гнав християн а потім став столицею християнства. Навіть, коли столицю перенесли то центр церковний не перенесли. Тільки згодом архієпископ Константинополя ставав все поважнішим і поважнішим...
Я це і маю на увазі. Рим став столицею християнства, з язичницькою суттю...
Сталося помішання (Вавилон). Люди які жили в Римі не перемінили своєї язичницької релігії. І християнство почало підстосовуватись нід них.
А пізніше коли почались спроби відновити чистоту ранньої церкви, той самий Рим почав гнати "єретиків". Про інквізицію ми вже говорили.
І на сьогодні ми далекі від чистого Біблійного вчення, а маємо синтез всього на купу.
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |