|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
Jovan
|
Додано: 14 липня 2009, 20:05 |
|
|
Цитата: Pashtet пише:
Не уповайте на людей, бо запутаєтесь. Там серед цитат є думка католицьких богословів, що або ви протестант і святкуєте суботу, або ви католик і святкуєте неділю. А протестанти які святкують неділю, самі суперечать своїй суті...
Шановний Паштет, протестанти це перш за все лютерани. Ви маєте відношення до Лютера?
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 14 липня 2009, 20:05 |
|
|
Я тоді не жив, кого я маю назвати... Слово Боже ширилось, і люди приймали Христа.
Ну про цих людей Вам щось відомо?
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 14 липня 2009, 20:06 |
|
З нами з: 03 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 313 Звідки: Коломия
|
Цитата: Jovan пише:
Згідно з логікою Pashtetа, апостоли ще могли шось міняти, а от далі вже ніхто. Церква обірвалась на апостолах.
Я не встигаю писати... І все ж , ще раз пишу, церква існувала і після апостолів, а от догматика мала зберігатись незмінною.
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 14 липня 2009, 20:09 |
|
|
Я бачив за своє життя бачив купу різних катехизмів де не рідко писали багато різних речей. Катехизм це не джерело для богословських аргументів. Це книга, яка популярно пояснює пересічному мирянину Католицької Церкви.
Ми з Вами впродовж трьох днів не раз говорили про суботу, я Вам навів канон про суботу Лаодикійського Собору - який нічого не переносив, а забороняв святкувати суботу. Оскільки це ще апостольска практика - християни збирались в перші дні тижня - неділю. Ранньохристиянські тексти на це ясно вказують. Доведіть на їх основі мені протилежне.
Те, що тут написано в Катехизмі це примітивне пояснення.
Ну вибачте... Вже для вас і катехизм не аргумент... Написано чорним по білому і далі не то.
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 14 липня 2009, 20:13 |
|
|
А Ви ходите в Синагогу?
В дім молитви.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 14 липня 2009, 20:15 |
|
|
Я не встигаю писати... І все ж , ще раз пишу, церква існувала і після апостолів, а от догматика мала зберігатись незмінною.
Хто була ця Церква? Єпископом якої були Полікарп Смирнський, Ігнатій Антиохійський, Климент Римський? Паштет, а в історії першого століття не було якоїсь "інщої" Церкви яку б очолювали не ці люди. І всі визнавали їх авторитет. Коли Ігнатія везли на страту в Рим він напрвив листи всім церквам - бо його всі вважали мужем апостольським, який був учнем апостолів.
Не існувало якоїсь іншщої "адвентиської" церкви, розумієте?
Або доведеться визнати, що це була Церква і тоді поважайте авторитет цих мужів, як це робили їх сучасники в першому столітті. Або тоді визнайте що Церкву Христову ворота адові здолали відразу після апостолів, та й ще швидше. Бо ще був живий Іван, як Ігнатій став апостолом в Антиохії в 68 році.
Іншої Церкви просто не існувало.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 14 липня 2009, 20:15 |
|
|
В дім молитви.
Християни збираються не просто на молитву, а на євхаристійну жертву. Може ви євреї? Тоді все зрозуміло з суботою.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 14 липня 2009, 20:18 |
|
|
Ну вибачте... Вже для вас і катехизм не аргумент... Написано чорним по білому і далі не то.
Катехизм не тільки мені не аргумент (це не підручник з догматики)і я Вам пояснив чому. Це "популярне видання". Вченням Церкви на якому базується богословя є канони соборів і вчення про віру проголошене папою Ex Cathedra.
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 14 липня 2009, 20:23 |
|
|
Або доведеться або визнати, що це була Церква і тоді поважайте авторитет цих мужів, як це робили їх сучасники в першому столітті. Або тоді визнайте що Церкву Христову ворота адові здолали відразу після апостолів, та й ще швидше. Бо ще був живий Іван, як Ігнатій став апостолом в Антиохії в 68 році.
Я нічого не маю проти тих людей які віддали своє життя за Христа. Але не маю права визнавати їх авторитет вище ніж авторитет пророків і апостолів.
Християни збираються не просто не молитву, а не євхаристійну жертву. Може ви євреї? Тоді все зрозуміло з суботою.
Ні я не єврей. А поясніть що таке євхаристія. У нас таких термінів немає.
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 14 липня 2009, 20:25 |
|
|
До речі - ось офіційний Катехизм Католицької Церкви:
http://www.krotov.info/acts/20/2vatican/205_.html
Хоча ще раз повторюю, це не джерело боголовія.
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |