|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
exp
|
Додано: 29 жовтня 2007, 13:56 |
|
З нами з: 06 листопада 2007, 03:00 Повідомлення: 15033 Звідки: Коломия
Прізвище, Ім’я: Молодій Юрій
|
Цитата: Церкви Коломиї Давайте виставляти фотки церков Коломиї, Alex нам буде про них розказувати...
Церква св.Михаїла, УГКЦ, Коломия

|
|
 |
|
 |
Alex
|
Додано: 29 жовтня 2007, 13:58 |
|
З нами з: 03 серпня 2007, 03:00 Повідомлення: 121 Звідки: Коломия
|
|
 |
|
 |
yarik
|
Додано: 31 жовтня 2007, 18:27 |
|
|
Знаете дорогой Алекс, я рад за вас что вы священник, :evil:
вы должны знать историю как УГКЦ завоевывала для себя храмы. Как после принятия Унии Запорожских Козаков поднимали на вилы, вы на реальность закрываете глаза и у других ищете только плохое. Прочитайте стих Тараса Шевченко о Униатах и я думаю что нормальному человеку, знакомому с правилами Вселенских и Поместных соборов все станет понятным. Униатов (Греко-Католиков), до принятия Унии вообще в помине не было на территории Украины. Почему вы православных называете Московским Патриархатомш? Для справки: в 1991 году во время своего визита в Киев, патриарх Московский и всея Руси Алексий II митрополиту Филарету (Денисенко) вручил Томос о том что от того времени Украинская Православная Церковь является АВТОНОМНОЙ в управлении и Москва не имеет никаго отношения к управлению даной Церкви!!!!!!!!!
Почему все архиерейские хиротонии у вас проходят в Ватикане и вы об этом молчитеш?
|
|
 |
|
 |
pent@gon
|
Додано: 31 жовтня 2007, 22:57 |
|
З нами з: 29 листопада 2004, 03:00 Повідомлення: 1428 Звідки: pent@gon:)studio
|
|
 |
|
 |
yanychar
|
Додано: 02 листопада 2007, 08:04 |
|
З нами з: 05 липня 2007, 03:00 Повідомлення: 12473 Звідки: ... ґдє рєзной палісад ...
Прізвище, Ім’я: турок з полонини
|
[QUOTE]pent@gon написав:Шо це було? До чого?[/QUOTE]
Пане pent@gon, не спішіть! "Спешка нужна..." і т.д.
_________________ І-і-і-йо-о-ой!!!
Проженемо за Волгу Смердячу кацапню, І більше не допустимо Подібную х...ню!
|
|
 |
|
 |
Alex
|
Додано: 02 листопада 2007, 14:05 |
|
|
шановний Yarik,
знаєте, я спершу почав писати Вам, як Ви писали нам. ( :? ), однак подумав і вирішив, що нам усім християнам усіх конфесій і усіх народів напевно не варто продовжувати "історичну" чи радше "істеричну" полеміку над часами дуже давно минулими, хоча Ви дійсно ПРАВІ в тому, що "Хто старое забудет - ....". Тому я не буду згадувати укладення "Переяславської угоди", і пропажу всіх оригіналів її в дуже скорому часі, не буду знгадувати всіх українських гетьманів, яких Петро і Катерина і ін. згноїли в тюрмах, Соловках і т.д., не хочу зараз згадувати кров, яка лилася ріками в тих страшних часах як З ОДНОГО ТАК І З ДРУГОГО БОКУ, - бо ТО БУЛш ТАКІ КРшВАВІ ЧАСш! Краще я завтра, в задушну суботу, помолюся за всіх християн, які відійшли до вічності.
Зараз я не хочу згадувати КУПІВЛЮ МОСКОВСЬКОЮ ЦЕРКВОЮ ПАТРІАРХАТУ за кілька сотень соболиних шкурок,
зараз я не хочу згадувати того, що ДО ЧАСУ ПЕТРА І РОСІЇ ЯК ТАКОЇ НЕ БУЛО ВЗАГАЛІ - були Московія, Мордва, тюркські і інші племена, яких також не пряниками з медом годували тоді. Зрештою, і МОВш РОСІЙСЬКОЇ до 17 століття не було. Тому "історію" про те, хто кому давав Автономію, краще не чіпайте.
Щодо Архієрейських хіротоній - http://www.ugcc.org.ua/ukr - там всі офіційні новини нашої СХІДНОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВш, ЯКА ПЕРЕБУВАЄ У ПОВНОМУ СОПРшЧАСТІ ЯК З РшМСЬКшМ АПОСТОЛЬСЬКшМ ПРЕСТОЛОМ, так і з багатьма іншими Східними Церквами. На цій офіційній сторінці УГКЦ Ви зможете знайти інформацію про всі хіротонії і місця їх проведення - всі вони відбуваються на Катедрі, яку обсаджує новий Єпископ.
Щодо Православних Церков - я абсолютно не ототожнюю Православя з Московським Патріархатом, радше навпаки, істинне Православя НЕ МАЄ НІЧОГО СПІЛЬНОГО З Московським Патріархатом.
Соррі, якщо образив когось.
З повагою до Вас і з повагою до історії АЛЕХ
|
|
 |
|
 |
Alex
|
Додано: 02 листопада 2007, 14:07 |
|
|
а щодо завоювання храмів - також НЕ ХОЧУ НІ ЗГАДУВАТш НІ ЗАБУТш 1946 РІК!!!!! І 1932 РІК ТАКОЖ, коли за одну ніч вирізали ВСЮ АВТОКЕФАЛЬНУ УКРАЇНСЬКУ ПРАВОСЛАВНУ ЦЕРКВУ!!!!!
|
|
 |
|
 |
yanychar
|
Додано: 02 листопада 2007, 20:28 |
|
З нами з: 05 липня 2007, 03:00 Повідомлення: 12473 Звідки: ... ґдє рєзной палісад ...
Прізвище, Ім’я: турок з полонини
|
[QUOTE]yarik написав:Знаете дорогой Алекс, я рад за вас что вы священник,
вы должны знать историю как УГКЦ завоевывала для себя храмы. Как после принятия Унии Запорожских Козаков поднимали на вилы, вы на реальность закрываете глаза и у других ищете только плохое. Прочитайте стих Тараса Шевченко о Униатах и я думаю что нормальному человеку, знакомому с правилами Вселенских и Поместных соборов все станет понятным. Униатов (Греко-Католиков), до принятия Унии вообще в помине не было на территории Украины. Почему вы православных называете Московским Патриархатомш? Для справки: в 1991 году во время своего визита в Киев, патриарх Московский и всея Руси Алексий II митрополиту Филарету (Денисенко) вручил Томос о том что от того времени Украинская Православная Церковь является АВТОНОМНОЙ в управлении и Москва не имеет никаго отношения к управлению даной Церкви!!!!!!!!!
Почему все архиерейские хиротонии у вас проходят в Ватикане и вы об этом молчитеш?[/QUOTE]
Пане yarik, дійсно, багато речей Ви говорите цілком слушно.
Ця тема не просто актуальна, вона повинна дістати більш широкий розвиток (панове адміни, не треба це розцінювати, як розпалювання міжконфесійної, чи міжнаціональної ворожнечі).
Але, давайте відразу договоримось: ніяких переходів на особистості, ніякого святотатства і богохульства.
Про те, що "в 1991 году во время своего визита в Киев, патриарх Московский и всея Руси Алексий II митрополиту Филарету (Денисенко) вручил Томос о том что от того времени Украинская Православная Церковь является АВТОНОМНОЙ в управлении и Москва не имеет никаго отношения к управлению даной Церкви!" на жаль, мало хто знає. Прості миряни, навіть коли знають щось про те, то, частенько, не дуже розуміють - що воно таке. Я і сам не буду стверджувати, що аж занадто розбираюсь в таких речах і поняттях достеменно. (гадаю, що мало хто може цим похвалитись). :(
1. "знать историю как УГКЦ завоевывала для себя храмы". Якщо Ви знаєте цю історію, то треба було, бодай частково, привести її тут (хоча б дати посилання на якісь джерела - Ви звідки знаєте цю історію? хто Вам її повідав?). З шкільних підручників по історіі "Западной Европы средних веков" ми знаємо про Брестську унію XVI в. (уній було декілька, але нас цікавить саме ця - XVI в.!). Я гадаю, - нема смислу доказувати тодішню непричетність наших храмів саме до Московської православної конфесії. А тому, Брестська унія фізично не могла щось там для себе, у когось завойовувати (навіть, якби дуже хотіла).
2. "после принятия Унии Запорожских Козаков поднимали на вилы". Взагалі то, запорізьких козаків "поднимали на вилы" задовго до унії (і після - також!), так сталось, але причина в цьому - зовсім не унія (теж так сталось).
Греко-католицька віра поширена, в основному, на західних теренах України. Звідки набралося тут стільки запорізьких козаків, що їх аж "поднимали на вилы"? (знову ж таки - де джерело, звідки це взято, звідки Ви це знаєте?).
Однак, не можу не погодитись з Вами на рахунок поеми Т. Шевченка "Гайдамаки". Дійсно, Коліївщину описати нині дуже легко (ми ж нині - такі фист мудрі і так багато знаєм і розумієм, куди їм дідам-прадідам неумитим?).
Справді: "Ще як були ми козаками, а унії не чуть було..."
Давайте розглянемо це питання більш глибоко. Я думаю, ще хтось приєднається.
3. "я думаю что нормальному человеку, знакомому с правилами Вселенских и Поместных соборов все станет понятным." Я так розумію, що річ іде про собори саме Московського патріархату (якого ж іще?). Ні, пане, не знайомі. Саме тепер Вам випала нагода познайомити нас із правилами (без жартів, якраз тепер варто було би це зробити, принаймні, дати зсилки, де можна було би проглянути). І далі буде смисл продовжувати цю дискусію.
4. "до принятия Унии вообще в помине не было на территории Украины". Само собою (хіба що упала би з Марсу (так само, як і Московської патріархія)). Знову ж таки, навіть з шкільної історії відомо, що 1054 р.християнська церква розпалась на дві частини - східню (грецьку, константинопольську) і західню (римську, католицьку (чому католицьку - то окреме питання, ми ще побалакаємо за те)). Правда, самої Москви, на той час, також "в помине не было", бо вона появиться тільки через вік!
Далі, було кілька спроб об"єднати дві частини однієї церкви, однак невдалі (це треба розглядати окремо). Тільки в XVI віці вдалося створити часткове об"єднання християнської церкви (як заповідав Христос "одне стадо і один пастир")
5. "Почему вы православных называете Московским Патриархатом". Абсолютно і цілком згоден з Вами. Це, приблизно те ж саме, що тішитися старим гербом СРСР, на котрому вся планета придавлена серпом і молотком (може комусь так і хотілося б, але - штанці були... закороткі).
Розуміється, ортодоксальних (православних, ortdoxum (лат.)) християнських конфесій у світі немало. Достатньо глянути останню книгу Біблії "Об"явлення Св. Івана Богослова" і ви знайдете там перелік конфесій, котрі існували на той час. Однак, не знайдете там ні Риму, ні Ватікану. Рим, на той час, був просто дико язичницьким.
(Як не дивно, багато хто в Росії гадає собі, що всі ортодоксальні (православні) конфесії підпорядковані Московській патріархії. Питаю: "Почему"? Відповідають: "Потому-что Московское православие - главное!" (Можете реготати - скільки завгодно, але тут треба плакати...).
В любому випадку, підпорядковувати всі 18 ортодоксальних конфесій Московському патріархату неможливо, ні фізично, ні віртуально!
6. "Почему все архиерейские хиротонии у вас проходят в Ватикане и вы об этом молчите".
Диво дивнєє, та й годі...
Звідки це Ви це взяли? Хто Вам таке сказав? Чому Ви гадаєте, що хтось про те мовчить?
Хіба всі коломийські (і не тільки) священники УГКЦ рукоположені в сан у Ватікані?! Та Ви й самі можете спитати любого. Звідки такі дикі твердження?
Якщо на те пішло, то де ж повинні проходити хіротонії? В Сіднею, чи в Тегусігальпі? А, може, у Москві?
Так сталось, що першим понтифіком у Римі став апостол Петро. Саме в Римі! Не в Пекіні, не в Берліні і, тим більше, - не в Москві.
_________________ І-і-і-йо-о-ой!!!
Проженемо за Волгу Смердячу кацапню, І більше не допустимо Подібную х...ню!
|
|
 |
|
 |
exp
|
Додано: 02 листопада 2007, 20:32 |
|
|
[QUOTE] yanychar написав:Ця тема не просто актуальна, вона повинна дістати більш широкий розвиток (панове адміни, не треба це розцінювати, як розпалювання міжконфесійної, чи міжнаціональної ворожнечі).
Але, давайте відразу договоримось: ніяких переходів на особистості, ніякого святотатства і богохульства. [/QUOTE]Домовилися!.. 
|
|
 |
|
 |
exp
|
Додано: 02 листопада 2007, 20:34 |
|
|
Цитата: Цитата: Церкви Коломиї ... Alex нам буде про них розказувати...[/QUOTE]Чи не забув Alex?.. :?:
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |