|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
ГомоУкраїнус
|
Додано: 14 липня 2009, 19:23 |
|
З нами з: 26 травня 2008, 03:00 Повідомлення: 1118 Звідки: Побратимск
Прізвище, Ім’я: Побратим-2
|
Цитата: Jovan пише:
Так, так, після аопстолів Церква перестала існувати, Ви вже це казали.
Церква нікуди не ділася.
Єдине, що, може виявитися, що не все що зветься Церквою нею на справді і є.
Я ні, як і Ви [COLOR=gray][тобто не Апостол][/COLOR]. в якому плані?
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 14 липня 2009, 19:24 |
|
З нами з: 03 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 313 Звідки: Коломия
|
Пошукайте. Не вірю, що там викинули заповідь.
Направду сказати книжку не знайшов але шукаючи в неті, знайшов навіть більше. І свідоцтво того що церква змінила заповіді і ще й свідоцтво того що церква змінила суьоту на неділю. Так що шановний наша трьохденна дискусія вибачте нідочого.... От даю вам текст катехизу і дам зсилку, щоб ви не казали що то адвентисти фальсифікували... Віднині знайте, що заповіді Божі змінила церква, і не шукайте виправдання.
Єврейський декалог охоплював спочатку такі заповіді: заповідь шанувати лише справжнього Бога, заборона шанувати образи і статуї, заборона зневажати ім'я Боже, наказ святкувати суботу, наказ шанувати родичів, заборона вбивати, чужоложити, красти, неправдиво свідчити і бажати чужих речей (Вихід 20,1-17). Св. Церква дещо змінила ці десять заповідей (але не зменшила ваги (сили) цих заповідей. Другу заповідь, котра стосується шанування образів, об'єднала з першою. Десяту Божу заповідь св. Церква розділила для того, щоб підняти гідність християнської жінки і щоб показати, що бажання дружини ближнього є дещо іншим, ніж бажання речей ближніх. Заповіді, що стосуються шанування родичів, Церква доповнила додатком: "аби тобі добре велося на землі". Св. Церква зробила це з огляду на слова св. Павла в листі до ефесян (6, 3). Наказ святкування суботи Церква змінила на наказ святкування неділі. Переконання євреїв, що на кожній таблиці Бог написав по 5 заповідей, не є безпідставними, якщо зважимо, що перші 5 заповідей єврейського декалогу стосуються Бога і Його заступників на землі, а решта заповідей стосується просто людини та її ближніх. Про це свідчить також та обставина, що Спаситель, відповівши багатому євангельському юнакові, починає перераховувати Божі заповіді від заборони вбивати (Мат. 18, 18), а св. Павло вважає останні 5 заповідей єврейського декалогу (відповідно останні б заповідей християнського декалогу) як такі, котрі об'єднуються в одне ціле (Рим. 13, 9).
Всезнаючий Бог певно недопрацював, і церкві прийшлось виправляти за Богом ляпи... Аж страшно таке писати...
http://www.truechristianity.info/ua/books/catholic_catechism.php
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 14 липня 2009, 19:27 |
|
|
Вихід 16:
28 І сказав Господь до Мойсея: Аж доки ви будете відмовлятися виконувати заповіді Мої та закони Мої?
29 Побачте, Господь дав вам суботу, тому Він дає вам шостого дня хліба двох днів. Сидіть кожен у себе, нехай сьомого дня не виходить ніхто з свого місця!
Не чекав таких простих питань від вас. Там мова йде про манну, яку Бог давав 6 днів. Шостого дня Він давав подвійну порцію, і наказав в сьомий день не виходити з свого місця, тобто не йти збирати манну, бо її там не буде... Авийти з дому в суботу, такого Бог не забороняв ніколи. Вони ж всі збирались в святині, а пізніше у храмі, в синагогах по суботах. Тут немає жодної проблеми...
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 14 липня 2009, 19:28 |
|
|
Цитата: ГомоУкраїнус пише:
Церква нікуди не ділася. Єдине, що, може виявитися, що не все що зветься Церквою нею на справді і є.
Це вже інша тема. Тут скоріше можна сказати, ми знаємо де Церква є, але ми не знаємо де її немає.
Цитата: ГомоУкраїнус пише:
в якому плані?
Я не знав особисто жодного апостола.
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 14 липня 2009, 19:30 |
|
|
Хто визначає їх актуальність?
Сама Біблія. Ви ж не будете казати, що зараз треба тварин в жертву приносити...
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 14 липня 2009, 19:30 |
|
|
А адвентиських писань рання Церква ще не знала
Їх не потрібно було... І зараз не потрібно. У адвентистів є єдиний авторитет - Біблія. Вся решта література, це допоміжна, і якщо
там закрадеться протиріччя з Біблією, то особисто я того не прийму.... Наша церква не претендує на непомильність....
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 14 липня 2009, 19:38 |
|
|
Ні, але вони правильно тлумачили Біблії - бо ще особисто знали апостолів. Не так як Вільямс чи Уайт.
Юда теж знав Христа, і були учні які знали Христа і відійшли, так що це не гарантія, знати....
|
|
 |
|
 |
ГомоУкраїнус
|
Додано: 14 липня 2009, 19:39 |
|
З нами з: 26 травня 2008, 03:00 Повідомлення: 1118 Звідки: Побратимск
Прізвище, Ім’я: Побратим-2
|
Я не знав особисто жодного апостола. один хлопець теж думав, що не бачив Батька.
|
|
 |
|
 |
Pashtet
|
Додано: 14 липня 2009, 19:39 |
|
|
А що з тексту не зрозуміло, що Христос доручив Петру пасти Його вівці? Тричі, для особливо обдарованих. Чому Ви уникаєте пояснення оцього надання влади?
Влада була дана Петру, а де пише що вона в спадок переходила ? І ще раз вам пишу , що Петро нічого не поміняв,і ще раз питаю, де Петро змінив суботу на неділю? Це зробили через 300 років його "учні"....
|
|
 |
|
 |
Jovan
|
Додано: 14 липня 2009, 19:41 |
|
|
Цитата: Pashtet пише:
Направду сказати книжку не знайшов але шукаючи в неті, знайшов навіть більше. І свідоцтво того що церква змінила заповіді і ще й свідоцтво того що церква змінила суьоту на неділю. Так що шановний наша трьохденна дискусія вибачте нідочого.... От даю вам текст катехизу і дам зсилку, щоб ви не казали що то адвентисти фальсифікували... Віднині знайте, що заповіді Божі змінила церква, і не шукайте виправдання.
Я бачив за своє життя бачив купу різних катехизмів де не рідко писали багато різних речей. Катехизм це не джерело для богословських аргументів. Це книга, яка популярно пояснює пересічному мирянину Католицької Церкви.
Ми з Вами впродовж трьох днів не раз говорили про суботу, я Вам навів канон про суботу Лаодикійського Собору - який нічого не переносив, а забороняв святкувати суботу. Оскільки це ще апостольска практика - християни збирались в перші дні тижня - неділю. Ранньохристиянські тексти на це ясно вказують. Доведіть на їх основі мені протилежне.
Те, що тут написано в Катехизмі це примітивне пояснення.
Щодо недопрацювання Бога, то не будь такі самовпевнені оскільки не зберігаєте Його постанов, які стосуються євреїв. Чи вони всі формально відмінені Христом і Апостолами? То чому ви їх не дотримуєтесь? Ви самі добряче "доопрацювали".
Цитата: Pashtet пише:
Не чекав таких простих питань від вас. Там мова йде про манну, яку Бог давав 6 днів. Шостого дня Він давав подвійну порцію, і наказав в сьомий день не виходити з свого місця, тобто не йти збирати манну, бо її там не буде... Авийти з дому в суботу, такого Бог не забороняв ніколи. Вони ж всі збирались в святині, а пізніше у храмі, в синагогах по суботах. Тут немає жодної проблеми...
А Ви ходите в Синагогу?
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |