Реєстрація    Вхід    Форум    Учасники   Пошук    Допомога

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Культурне життя та наука  » Релігія

Сторінка 17 з 42 [ 415 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 42  Далі

Автор Повідомлення
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 липня 2009, 14:51 
Офлайн

Повідомлення: 313
Цитата:
Jovan пише:
Спитайте в Нього? В Господа, як Ти будуєш Церкву? На фотографії Петра чи статуї? Чому Ви у мене це питаєтесь? Я не сказав, що збудую Церкву...

Я кажу про розуміння тексту. А в Біблії проблеми немає...

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 липня 2009, 14:55 
Офлайн

Повідомлення: 627
Цитата:
Pashtet пише:
Тут ні слова, а титул Вікарій... Про що каже ? Слово Боже пище що Вікарієм Сина Божого є Святий ДУх ! "Та Я правду кажу вам: Краще для вас, щоб пішов Я, бо як Я не піду, Утішитель не прийде до вас. А коли Я піду, то пошлю вам Його." Ів.16:7 Ось Правдивий Намісник !

Вікарій це не Бог, так що не прекручуйте.
Христос є "пастир добрий", але він сказав Петру - "паси вівці мої", Христос є наш пастир, але доручив ТшМЧАСОВО пасти їх Петру. Вікарій це не той хто видає себе за когось, а той хто заміняє тимчасово. В РКЦ є навіть інститут вікаріїв на парафіях а в православних на єпархіяльному рівні. Це тільки помічники або можуть виконувати його обовязки за відсутності голови єпархії чи парафії.
А Христос чітко, "для особливо обдарованих" ТРш рази повторив Петру - паси вівці мої.

Ще питання будуть?

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 липня 2009, 14:56 
Офлайн

Цитата:
Pashtet пише:
Я кажу про розуміння тексту. А в Біблії проблеми немає...

Мені все одно як Ви Біблію розумієте, мене цікавить як це розуміли апостоли і їх учні. Ви апостол? Чи може учень апостола?

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 липня 2009, 14:58 
Офлайн

Цитата:
Pashtet пише:
Тут ні слова, а титул Вікарій... Про що каже ? Слово Боже пище що Вікарієм Сина Божого є Святий ДУх ! "Та Я правду кажу вам: Краще для вас, щоб пішов Я, бо як Я не піду, Утішитель не прийде до вас. А коли Я піду, то пошлю вам Його." Ів.16:7 Ось Правдивий Намісник !

І де тут пише, що Дух намісник Христа? дух провадить Церкву. Але Ви ж це заперечуєте. Для Вас Церкви після апостолів не існувало.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 липня 2009, 15:59 
Офлайн

Цитата:
Jovan пише:
Назвіть, що це за Катехизим? Я перевірю.

Не можу знайти в данний момент, до вечора знайду. Але можете брати будь-який, думаю там всюди однаково.

Цитата:
Jovan пише:
А щодо всіх тих заповідей, то я вас вище запитував про один вірш з книги Виходу (то так для прикладу) - там йдеться про те що Господь говорить про те, що в суботу виходити з дому не можна. Христос це відмінив? Ні. Ви цього дотримуєтесь? Ні. Ви ж букви тримаєтесь, то чого заповідь порушуєте?

Дайте цитату, треба глянути контекст. Субота це були святі збори, так що з дому в любому випадку треба було вийти....

Цитата:
Jovan пише:
До речі, а для Вас Старий Завіт і Новий мають однакову силу?

Є речі які втратили свою актуальність, а є такі які актуальні і сьогодні. Загалом вони в конфлікті не стоять. Апостоли в посланнях постійно посилались на старозавітні книги... Не можна відкидати старий заповіт повністю.

Цитата:
Jovan пише:
Це джерела ранньої Церкви

А саме...

Цитата:
Jovan пише:
Що значить "в Слові Божому"?

Послання апостолів.

Цитата:
Jovan пише:
Там йдеться про на землі і на небі

Дайте цитату з Біблії де Петро відмінив суботу... Апостоли все зв"язали, і ми того тримаємось, а що перев"язували
після них, то вибачте....

Цитата:
Jovan пише:
Праці отців (там де є консенсус Патрум) входять в передання Церкви як і Біблія.

Ви Біблію і праці отців кладете на один рівень ?

Цитата:
Jovan пише:
Шановний второканонічна книга це навіть Одкровення Іонана, але вона входить в канон. Так що розберіться краще.

Одкровення входить до Біблії. А второканонічні, це Маковейв, Варух, і інші.Їх спочатку в каноні не було, а додали пізніше. Може я термін не той підібрав, бо у вашій термінології не розуміюсь....

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 липня 2009, 16:03 
Офлайн

Цитата:
Jovan пише:
Мені все одно як Ви Біблію розумієте, мене цікавить як це розуміли апостоли і їх учні. Ви апостол? Чи може учень апостола?

А ви ?

Цитата:
Jovan пише:
І де тут пише, що Дух намісник Христа?

А що з тексту не зрозуміло, що Христос Його замісь Себе послав?

Цитата:
Jovan пише:
Для Вас Церкви після апостолів не існувало.

Існувала, але вона почала відхилятися від правдивого вчення. І в історії цей період названий темним середньовіччам. Через те, що
істина була потоптана. Ті хто мав ключі (знання про Бога), закрили перед людьми двері до Бога (не давали читати Біблію), і Бог їх відкинув.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 липня 2009, 16:28 
Офлайн

Цитата:
Pashtet пише:
Не можу знайти в данний момент, до вечора знайду. Але можете брати будь-який, думаю там всюди однаково.

Пошукайте. Не вірю, що там викинули заповідь.

Цитата:
Pashtet пише:
Дайте цитату, треба глянути контекст. Субота це були святі збори, так що з дому в любому випадку треба було вийти....

Вихід 16:

28 І сказав Господь до Мойсея: Аж доки ви будете відмовлятися виконувати заповіді Мої та закони Мої?

29 Побачте, Господь дав вам суботу, тому Він дає вам шостого дня хліба двох днів. Сидіть кожен у себе, нехай сьомого дня не виходить ніхто з свого місця!

Цитата:
Pashtet пише:
Є речі які втратили свою актуальність, а є такі які актуальні і сьогодні. Загалом вони в конфлікті не стоять. Апостоли в посланнях постійно посилались на старозавітні книги... Не можна відкидати старий заповіт повністю.

Хто визначає їх актуальність?

Цитата:
Pashtet пише:
А саме...

Все, що творила рання Церква записано і цього є багато. Хіба сталось за Вашою версією - і ворота адові її здолали. А адвентиських писань рання Церква ще не знала.

Цитата:
Pashtet пише:
Дайте цитату з Біблії де Петро відмінив суботу... Апостоли все зв"язали, і ми того тримаємось, а що перев"язували після них, то вибачте....

Так, так, після аопстолів Церква перестала існувати, Ви вже це казали.

Цитата:
Pashtet пише:
Ви Біблію і праці отців кладете на один рівень ?

Ні, але вони правильно тлумачили Біблії - бо ще особисто знали апостолів. Не так як Вільямс чи Уайт.

Цитата:
Pashtet пише:
Одкровення входить до Біблії. А второканонічні, це Маковейв, Варух, і інші.Їх спочатку в каноні не було, а додали пізніше. Може я термін не той підібрав, бо у вашій термінології не розуміюсь....

Одкровення дуже довго не входило до Біблії, і ввійшло пізніше від інших книг. І все одно вважалось і вважається второканонічним. До речі, а як це ви довіряєте святим отцям, які внесли його в канон? Вони ж помилялись!!!

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 липня 2009, 16:33 
Офлайн

Цитата:
Pashtet пише:
А ви ?

Я ні, як і Ви. А Полікарп, Климент, Ігнатій - ТАК. Вільямс - НІ. Відчуваєте різницю?

Цитата:
Pashtet пише:
А що з тексту не зрозуміло, що Христос Його замісь Себе послав?

А як він провадить свою Церкву? Не через єпископат і Петра?
А що з тексту не зрозуміло, що Христос доручив Петру пасти Його вівці? Тричі, для особливо обдарованих. Чому Ви уникаєте пояснення оцього надання влади?

Цитата:
Pashtet пише:
Існувала, але вона почала відхилятися від правдивого вчення. І в історії цей період названий темним середньовіччам. Через те, що істина була потоптана. Ті хто мав ключі (знання про Бога), закрили перед людьми двері до Бога (не давали читати Біблію), і Бог їх відкинув.

В який момент вона почала відхилятися? Вкажіть, до якого моменту Церква була і коли почались відхилення. Середньовіччя це ростягнуте поняття.

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 липня 2009, 17:42 
Офлайн

Повідомлення: 742
Ого як ви тут наклацали, хлопці, дуже багато і цікавого почерпнув з ваших дискусій...

Надіюсь Pashtet, Ви ще памятаєте моє запитання про свинину і обрізання? мені здається воно нафоні останніх повідомлень являється ще актуальним.

Про свенину (абож не чисту їжу) можна знайти дуже багато як у Діаяннях так і у посляннях Петра с Павлом.
Як що ви памятаєте, деякі єврейські християни обурювались тим що християни не євреї їдять свинину (не чисту їжу) тай не роблять обрізання?
що на це сказали апостоли ми можем прочитати ось тут "Діяння 15:19-20", (тут Яків дає вказівку що НЕ потрібно робити), а взагалі краще прочитати 15 главу повністью.
Тепер що ми маєм, Ісус який був обрізаний і який дотримувався закону про те що б не їсти не чисту їжу, з однієї сторони, і перших учнів - апостолів, з другої, які після смерті Ісуса дозволяють бути не обрізаним, можна їсти свинину, і т.д. тут мені здається якраз і настає "смерть церкви", чи як?
Адже згідно Вашій логіці апостоли не роблять те що робив Ісус, більше того - вони починають робити відхилення і вводять в оману наступні покоління (це напевно християни такі як ми з Вами)

Тепер тако ж, хотілось би повернутись до питання про Неділю та Суботу і ссилочкі які Ви подавали де вбільшості з яких подавались імена кардиналів та різних католицьких богословів, з цього приводу в мене виникає таке питання, чому крім Римо-католиків, інші Церкви (ВАЦ (Вірменська апостольська Церква) Православні зі всіма своїми Патріархатами, Копти, Ассирійська церква Сходу і т.д.) святкують не суботу, а Неділю, і дотого ж від самого свого зародження (і з історї відомо що їх засновували Апостоли, абож учні апостолів), дотого ж такі церкви які також називають католиків відступниками від істини, відступниками від писання і т.д, але в яких ніколи не виникало сумніву стосовно святкування Неділі, а не Суботи?
Чому я ніяк і ніде не знаходжу інформацію (можливо погано шукаю) того щоб усі ці Церкви теж казали, що ось католики такі-сякі погані, взяли тай почали святкувати замість Суботи Неділю, більше того, щей приписують собі таке право як первенство відносно святкування Неделі. якось все дуже і дуже дивно, Вам тай не здається?

Догори 
 Тема повідомлення:
 Повідомлення Додано: 14 липня 2009, 18:03 
Офлайн

Цитата:
Grindex пише:
Тепер що ми маєм, Ісус який був обрізаний і який дотримувався закону про те що б не їсти не чисту їжу, з однієї сторони, і перших учнів - апостолів, з другої, які після смерті Ісуса дозволяють бути не обрізаним, можна їсти свинину, і т.д. тут мені здається якраз і настає "смерть церкви", чи як?

Згідно з логікою Pashtetа, апостоли ще могли шось міняти, а от далі вже ніхто. Церква обірвалась на апостолах.

Але й не все, що було впроваджено апостолами вірне - неділя наприклад.

Догори 
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  

Сторінка 17 з 42 [ 415 повідомлень ] На сторінку Поперед.  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 42  Далі

Коломия ВЕБ Портал

Список форумів » Культурне життя та наука  » Релігія

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Дошка безкоштовних оголошень

додати оголошення