|
  |
|
Автор |
Повідомлення |
Старший_брат
|
Додано: 24 липня 2012, 08:25 |
|
З нами з: 14 грудня 2008, 03:00 Повідомлення: 1556 Звідки: Коломия
|
Yury написав: У всіх поважаючих себе рестораціях та кафе, як мінімум меню є російскою. ПОВАЖАЮЧИХ? СЕБЕ? 
|
|
 |
|
 |
myrko
|
Додано: 24 липня 2012, 11:06 |
|
З нами з: 10 квітня 2008, 03:00 Повідомлення: 4424 Звідки: Мішкольц, Угорщина
|
Старший_брат написав: Yury написав: У всіх поважаючих себе рестораціях та кафе, як мінімум меню є російскою. ПОВАЖАЮЧИХ? СЕБЕ?  О блін,  а в моїх улюблених, шось ні в одному нема (здебільшого сама інґліш друга мова, відав там ще кузькіну мать в ООНі не читали), усьо нада убіцца ап сцєнку... 
|
|
 |
|
 |
Yury
|
Додано: 24 липня 2012, 20:34 |
|
З нами з: 25 липня 2007, 03:00 Повідомлення: 1426 Звідки: Санкт-Петербург/RU
Прізвище, Ім’я: Yury
|
Бодя написав: а з часом запровадити як другу державну в цілій єврозоні, неподобство ж, в кафешках панімают і прєдлагают... Потому полегко і в штатах, австралії, африці, китаї.... і здійсниться мрія "вождя всіх народів", котра була відображена в гербі і вичеканена на кождій монеті, вся земна куля в лаврах совєтської звізди. А там дивишся і появляться прєдлогі ввести громадянство а потому не за горами і вступ до вєлікой і нєдєлімой... Неужели нельзя без политики.  Всё ведь гораздо проще и прозаичнее. Развалился Советский Союз, открыли границы, на Запад ринулись туристы со всего бывшего в том числе и из Украины. Мало кто из них знают другие языки кроме своего да русского. Как только у этой массы появились какие то деньжата и готовность их потратить, появились и желающие им в этом помочь. Чем меньше трудностей, в том числе и языковых, тем быстрее они с ними расстаются. Вот и все. Я могу сравнить, что было раньше и теперь. 16 лет отплавал моряком по заграницам, раньше с русским бесполезно было где либо соваться, теперь же совсем другое дело. Да и знаю как у них там с английским. В лучшем случае торговцы, да в банках иногда, а просто на улице не лучше чем у нас.(Укр+Рос). 
|
|
 |
|
 |
Бодя
|
Додано: 25 липня 2012, 00:03 |
|
З нами з: 23 червня 2007, 03:00 Повідомлення: 2290 Звідки: Коломия
|
Yury написав: Неужели нельзя без политики. Всё ведь гораздо проще и прозаичнее. ту, ввідий більше шовінізм ніж політика, а мо все в купі. Покишо ше не додумались (а мо вже і додумались і шукають методи) застосовувати закони однієї держави на території іншої. Поки обмежується мовою. Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії. Шовіні́зм (фр. chauvinisme, в англ. версії — джингоїзм) — пропагування національної переваги на чужих етнічних територіях (на територіях іншої етнічної спільноти одним народом (нацією) — іншим народам (націям)). моє глібоке ІМХО. Якшо поважаєш і любиш сусіда то в хаті сусіда поводишся по правилах сусіда. Коли правила не влаштовують то до сусіда не ходиш, але і не розказуєш йому як тре жити, бо ти ж поважаєш і любиш. Єдине можна підказати але не навязувати, типу от ти зроби ото-то а я би приходив і лишав бабло. А чи згодиться сусід то вже його власний вибір, який ти ж поважаєш, бо ж любиш сусіда. Інше питання коли сусід сам, виключно з поваги і любові, дозволить тимчасові деякі виключення з правил. а ходити і розказувати типу - поприпухали оці закордонні народи, я приїхав і "разговариваю на великом и могучем а они не понимают" - відий кабанство конкретне. Вони, відий, не зобовязані панімать, ібо їхня хата і їхні правила. З якої радості вони повинні панімать вєлікій і магучій коли представник "вєлікої і магучої" неспосібний вивчити ні слова инчої мови?
|
|
 |
|
 |
Старший_брат
|
Додано: 25 липня 2012, 09:44 |
|
З нами з: 14 грудня 2008, 03:00 Повідомлення: 1556 Звідки: Коломия
|
Бодя написав: Yury написав: Неужели нельзя без политики. Всё ведь гораздо проще и прозаичнее. ту, ввідий більше шовінізм ніж політика, а мо все в купі. Покишо ше не додумались (а мо вже і додумались і шукають методи) застосовувати закони однієї держави на території іншої. Поки обмежується мовою. Як не додумались! А військові бази?
|
|
 |
|
 |
SPY
|
Додано: 25 липня 2012, 11:02 |
|
 |
Девелопер-недоучка :D |
 |
|
З нами з: 08 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 4972 Звідки: Коломия
|
Шарль Бодлер (був такий крім Пушкіна, Достоєвського і Толстого) колись казав, що людина, яка в чужій країні й не розмовляє мовою цієї країни - або гість, або завойовник, або просто кретин... А ще є анекдот: Як називається людина яка знає багато мов? Поліглот. А дві мови? Двомовний  А одну мову? Маскаль... Неправда? але чомусь останні дивуються як люди в нас знають польську, англійську, німецьку, білоруську, румунську (з білорускою я спілкуюсь на укр, вона на білоруській і все норм, з рускімі - ані ні панімают...) а росіянам скажи щось на тому інгліші -нічіго ніпанятна... Особисто я скоріше поставлю в програмі англійську мову ніж російську і називайте як хочете русофоб, шовініст, гетеросексуаліст... Але коли вже насаджують свою мову в інших країнах - це мене буде обурювати, так як обурює спроба втюрити мені непотрібний товар... Англійську розуміють всюди, на відміну від російської? тоді нафіг її вчити? Щоб в Расєї під свого закосити? Трабл в тому, що молодь західняки хоч і говорять суржиком, але на пропаганду вєлікого і магучого ложила велику кучу... Так що лиш питання скільки часу російську будуть розуміти 
|
 |
Yury
|
Додано: 25 липня 2012, 14:25 |
|
З нами з: 25 липня 2007, 03:00 Повідомлення: 1426 Звідки: Санкт-Петербург/RU
Прізвище, Ім’я: Yury
|
Бодя, це зветься капиталізм - ринок. Є запит на знання якоїсть мови у галузі торгівлі та надання послуг. Капіталіст йде йому на застріч та набирає робітників відповідаючих цим вимогам. Чув як продавці розмовляли і кітайскою і арабскою. Тут теж для туристів почали назви писати англійскою. Пішли на зустріч прагненням туристів. Ми ще худо бідно якось вчили латиницю у школі, а от їм з кірилецею гадаю дуже важко.  SPY, не знаю може ти і маєш рацію що більше знаєте мов, але це не від кращого життя, бо змушені мотатись по світу у заробітках, а москалі певно можуть у себе зоробити, тому і не вчать інщі мови. А щоб на неділю поїхати,  напевно немає ніякого сенсу вчити, особливо коли за кордоном вже досить розуміючих. Якби обставини змусили то і вони би вивчили.
|
|
 |
|
 |
SPY
|
Додано: 25 липня 2012, 14:44 |
|
 |
Девелопер-недоучка :D |
 |
|
З нами з: 08 грудня 2007, 03:00 Повідомлення: 4972 Звідки: Коломия
|
Yury написав: SPY, не знаю може ти і маєш рацію що більше знаєте мов, але це не від кращого життя, бо змушені мотатись по світу у заробітках, а москалі певно можуть у себе зоробити, тому і не вчать інщі мови. А щоб на неділю поїхати,  напевно немає ніякого сенсу вчити, особливо коли за кордоном вже досить розуміючих. Якби обставини змусили то і вони би вивчили. В Білорусії ніколи на заробітках не був, але їхню мову прекрасно розумію  Я можу поїхати в Білорусію і шпрехати на вашому великому і могучому, але теперішня молодь до неї там вже відносяться, як при совку балтійці (прибалти), але вони мене зрозуміють навіть на українській. В тій же Польщі - легше знайти англомовного, ніж рускогаварящого, у всій Європі така сама ситуація... В Кенігсбергу (до цього часу не розумію, чому Калінінградом його звуть) рускій теж не від хорошого життя прийшлось вчити, нє? В нас знають мови не від поганого життя, а від а) вашої клятої пропаганди б) толерантності у спілкуванні із сусідами... неодноразово рускі казали, що приїхавши на западенщину їх тут не б'ють, а навіть на їхній мові пояснять як куди пройти... спробуйте почути відповідь українською в Криму? Ви просто вчите людей ненависті до Українського, прививаючи псевдо любоффь до рускага міра... Просто рускіє ведуть свою пропаганду із-за свого чуства вєлічія і ліні вчити інші мови... ось і все, в доказ: ось вам словесний понос рускаязичників: Цитата: ЗА РУСИФИКАЦИЮ ЗАПАДНОЙ УКРАИНЫ Цель группы - деNAZiфикация Украины. Опис: Цель группы - деNAZiфикация Украины. http://ru.wikipedia.org/wiki/Денацификация
В некоторых государствах бывшей единой страны существует навязчивый страх, что поддержка русской культуры может разрушить местную национальную культуру. Это напрасное опасение. Изначально русская культура формировалась как культура, имеющая стыковочные узлы для соединения с другими традициями. Истинной русской культуре чужд дух ксенофобии и шовинизма, а также подавления других культур. Если бы это было не так, то никогда из множества племен Киевской Руси не возник бы единый народ и до сегодняшнего дня не сохранились бы самые малочисленные языковые группы и народности.
Важным коммуникационным элементом русского мира является русский язык. Чтобы понять роль русского языка, надо иметь ясное представление о его генезисе. Хотел бы напомнить, что русский язык стал плодом совместных усилий тоже людей разных национальностей. Он возник как средство общения между разными народами. Поэтому необходимо прилагать усилия по сохранению и распространению этого общего достояния. Однако, высоко ценя роль русского языка, мы также не должны забывать и о различных коренных языках Русского мира: об украинском, белорусском, молдавском и о прочих. Они обогащали и продолжают обогащать многоликую культуру Русского мира. Кроме того, они не раз оказывали прямое влияние на развитие общерусского языка. Невозможно представить себе, как появился бы русский литературный язык без Николая Васильевича Гоголя и Владимира Ивановича Даля, малороссов по месту рождения, и многих других людей различных национальностей. Нам необходимо выстроить систему поддержки этого бесценного многоязыкового сокровища Русского мира.
Слово Святейшего Патриарха Московского и Всея Руси Кирилла.
«Русь не русская видится мне диковинкою, как если бы родился человек с рыбьим хвостом или с собачьей головой.»
Григорий Сковорода.
"Скажите вашим сыновьям и внукам: – Ни при каких случаях, ни по каким важным или мелочным соображениям не называйте себя украинцами. ... более настояших, подлинных, исконных русских, чем вы, южане, не существует на свете! Вы имеете и неоспоримое право, и святую обязанность ваше русское имя не только сохранять и беречь, но ярко, сочно, красочно, выявлять и утверждать во внешнем мире, – именно сейчас, в мутную эпоху, когда украинствующие воры обкрадывают вас на каждом международном перекрестке. Дайте им отпор! Поднимите перчатку! На всякое украинствующее на вас покушение с темпераментом, соответствующим и вашей молодости и важности предмета, отвечайте модернизированными словами Святослава: не отдадим земли русской!"
В.В. Шульгин
Нам необходим свой Pусский проект, альтернативный как проекту «Украина», так и проекту«РФ». Мы либо вернемся к своим истокам и станем тем, чем мы являемся – Русью-Россией, либо будем фрагментированы на квазигосударственные образования. Проект «Украина» не способен сохранить единство страны. Его невозможно «натянуть» на все ее культурно-психологическое и геополитическое пространство. Проект «Украина» как был чужим для нас, так чужим и остался. Уберите из него антирусское содержание, и он исчезнет сам собой, потому что другого наполнения в нем нет. Именно поэтому для движения в будущее, польско-австрийско-галицийское идейное наследие нам не подходит. Оно как тяжелый камень утянет нас на дно прошлого. Туда где междоусобица и «руина». Сейчас это очевидный факт, который не хотят видеть лишь тупые фанатики. Нам нужна реальная альтернатива фантазиям «свидомых». Иначе мы обречены в скором времени с позором уйти по частям с исторической сцены.
ТРИПОЛЬСКИЕ ГОРШКИ РАЗБИТЫ. ВЫШИВАНКИ И ШАРОВАРЫ ИЗНОШЕНЫ
Группа не является антиукраинской. Мнение участников может не совпадать с мнением администрации. Веб-сайт: http://anti-orange-ua.com.ru
задлянафіга це городити? Вам свого болота із центром в Москві мало? Для чого вести свою пропаганду, насаджувати свій язик, а потім розказувати, що ось в Україні - нема українців... Талмудять постійно про Вєлікій Рускій Мір... Я краще буду в маленькій Україні, ніж у вашому великому болоті, яке нічим не краще за те, що ми маємо зараз 
|
 |
collagen
|
Додано: 16 вересня 2012, 14:15 |
|
|
|
 |
|
 |
myrko
|
Додано: 16 вересня 2012, 21:29 |
|
З нами з: 10 квітня 2008, 03:00 Повідомлення: 4424 Звідки: Мішкольц, Угорщина
|
Цитата: Какой язык богаче... Ну, таку казуїстику можна повитягувати практично з любої мови, а от на рахунок матюків, то какой богачє і в пєрдє планєти всєй ні в кого, здається, немає сумнівів... 
|
|
 |
|
 |
|
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
|
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
|
|
 |