Розкажіть в двох словах - для чого отіво Пінакли, карточки..? Я не в курсі просто.
Таже ніби всі теперішні камери інтерфейс FireWire мають, тай більшість компутерів - теж, переписав - якісно і швидко - напряму в комп тай ціхо, нє?
І робочі, і свої домашні відео я саме так і заганяю на харди, а далі - це вже зовсім інакшішча історія
Все правильно...Бодя про це і писав в перших постах цієї теми - достатньо і інтерфейса ІЕ 1394(FireWire)для захвату відео.А обробку можна і на програмному рівні - Премєра , та ж Пінакл студіо. А карточка відеомонтажу ті ж перерахунки, оцифровку, захват робить на апаратному рівні(тобто використовує плюс до компютерних ресурсів свій сопроцесор). Теоретично мало би бути краща, а в реалі на нормальному потужному компі різниці практично не видно
Капітан, ізроби аську, то не довго а пояснювати тута дійсно довго і метрів жере немєряно і незнаєш чи ти прочитав, чи відповів. постійно тра рефрешити сторінку а то задовбує
pent@gon пише:
Розкажіть в двох словах - для чого отіво Пінакли, карточки..?
пінакли для відеомонтажу, карточки пінаклівські дешеві і дозволяють зафачувати не лиш по фаєрварі - цифру а і вхс і супервхс, тобто аналог. шо ше? воно було вигідно раніше коли цифрові камери були дорогі і не мали функції запису, тобто ти простий відік тюльпаном вмикаєш в камеру а камеру в комп по фаєрварі і камера аналогове відімо оцифровує. Це, тепер так можна. А раніше аналог пхали у карту пінакл (котра найдешевша) і тоді мож було цифрувати у ДВ. Бо було ше купа відеокарток котрі мали можливість цифрити лиш формати там були, тойво, инакші. З приходом дешевого мініДВ і 1394 проблема відпала. Лиш, відоу не у Капітана
З пінакльом відео виходить набагато гірше та й кодується воно здається в MPEG2 котрий потім важкувато обробляти.
Тому замість купівлі застарілої карти краще докласти і купити недорогу (до 300у.о.) відеокамеру з 1394 і мати чистий спокій та задоволення від відеомонтажу.
У танці я, ритмічний рух,
В безсмертнім — всі планети.
Wandering пише:
З пінакльом відео виходить набагато гірше та й кодується воно здається в MPEG2 котрий потім важкувато обробляти.
зафат в ДВ робиться однаково бо кодек однаковий, а мпеґ не кожний редактор розуміє. найпростіший варіант знімати в ДВ, монтувати в ДВ а архівувати а ДВД. Втрати якості при нормальному бітрейті ДВД на око не помітні, тобто змонтований матеріал абсолютно нічим не гірший від оригіналу записаного камерою ДВ
Бодя пише:
ься однаково бо кодек однаковий, а мпеґ не кожний редактор розуміє. найпростіший варіант знімати в ДВ, монтувати в ДВ а архівувати а ДВД. Втрати якості при нормальному бітрейті ДВД на око не помітні, тобто змонтований матеріал абсолютно нічим не гірший від оригіналу записаного камерою ДВ
Бодя+1
А на рахунок якості і можливостей Пінакла - нічого там не гірше (пробував на різних картах Пінакла і на різних Пінакловських програмах), але й не краще. Так що затрати на карту я (вже тепер)рахую лишніми. Єдине , що монтаж в Пінаклі простіший і доступніший любому юзеру чим в премєрі, але безумовно можливості Пінакла не ті.Так, що однозначно щоб щось файне зробити тра потужний комп і вивчити роботу з Премєрою.(ну а для повного щастя і Адобе Афтер Ефект )
Єдине , що монтаж в Пінаклі простіший і доступніший любому юзеру чим в премєрі
Бігме, не розумію того.
Що складного в прем'єрі? Розрізати, посунути, обробити, накласти, перехід зробити, записати, всьо, по кіну...
Треба тойво пінакль-таки спробувати - невже він сам то всьо робит?
Подивився я на ту Премєру, бачу що рилом не вийшов , тай купив собі сьогодна Піннаклу 12 ультімат, тай маю чистий спокій , зареєструвався , отримав ключі активації для кількох стандартів аудіо і відео , і мою камеру вона бачить , у смислі фідеофайли що зкидаю з камери на комп , що ше треба.
Kaminskiy пише:
тра потужний комп і вивчити роботу з Премєрою
мені стає п3 800мгц (по теперішніх мірках то опше отстой....)ну, троха довше числит, але на якість то абсолютно не впливає...одинички і нолики всюди однакові...премєр 1.5 на даний момент потужність компа впливає тільки на час компресії в ДВД, решта якось сірано. канєха шо прогу, премєр, тра хоча би троха знати і пінакл пролітає дуже швидко і на зовсім
Капітан пише:
Подивився я на ту Премєру, бачу що рилом не вийшов , тай купив собі сьогодна Піннаклу 12 ультімат, тай маю чистий спокій
просто не порівнював, а це приблизно як запор і мерс
Капітан пише:
у смислі фідеофайли що зкидаю з камери на комп , що ше треба.
а от якраз прога і вирішує все, в смислі монтажу....в пінаклі мож робити то шо прога позволяє а в премєрі то на шо стає мозгів... вирішуйте самі - імєть ілі нє імєть