Відновлення даних на HDD

Форуми
Список тем
Нові повідомлення
Пошук
Користувачі 
Правила
Допомога
Увійти
Повідомлення 1 - 20 з 21
Початок | Попередня | 1 2 | Наступна | Кінець
  Переглядів: 566Тема: «Відновлення даних на HDD» в форуме: Хард & Софт
Сталась зі мною халепа.
Маю диск на 500гб. на ньому було три розділи. Потрібно було два об'єднати, диск D i E. Об'єднав прогою Paragon Partition Manager, все було нормально, прога зробила один диск і всі дані з диску Е закинула в спец папочку на диску D. Ну я був щасливий, все ніби нормально. І тут вирішив всі файли і папки з тієї спец папки перенести в кореневий каталог. Зробив, ту папку видалив. Ось тут мене чекала неприємна несподіванка, файли та папки в кореневому каталозі стали не робочими, файли не запускались, а розмір папок був 0 Плачу

Я так зрозумів, що була повалена файлова система NTFS. Який вихід з цієї вкрай неприємної ситуації?
У танці я, ритмічний рух,
В безсмертнім — всі планети.
Image
Мда, круто. Качни собі Hiren's Boot CD, там є розділ "Recovery Tools", в тому розділі одна з тих програм Тобі допоможе.

Active Partition Recovery 3.0
To Recover a Deleted partition.

Active Uneraser 3.0
To recover deleted files and folders on FAT and NTFS systems.

Ontrack Easy Recovery Pro 6.10
To Recover data that has been deleted/virus attack

Winternals Disk Commander 1.1
more than just a standard deleted-file recovery utility

TestDisk 6.10
Tool to check and undelete partition.

Lost & Found 1.06
a good old data recovery software.

DiyDataRecovery Diskpatch 2.1.100
An excellent data recovery software.

Prosoft Media Tools 5.0 v1.1.2.64
Another excellent data recovery software with many other options.

PhotoRec 6.10
File and pictures recovery Tool.
Той заархівований файлик не чіпаєш, а записуєш як образ і грузишся звідти. Там все просто, розберешся.
Відредаговано: HAMBA 11.11.2008 10:42:48
Ніколи не здавайся!!!
Є в мене цей диск, але без конкретних інструкцій якось боязно щось робити, бо втрачу назавжди, а там є деякі речі, котрі не хотілось би втрачати.
Image
цікаве питання. щось однозначно порадити не можу. є багато програм які багато обіцяють... останній раз коли доводилося відновлювати дані користувався RStudio. почитай про неї в неті. можливо підійде.
Знайшов цю прогу:
R-Studio - наиболее многофункциональное программное обеспечение по восстановлению данных, поддерживающее файловые системы FAT12 / 16 / 32, NTFS, NTFS5 (созданный или обновленный Win2000), Ext2FS (Linux). Позволяет восстанавливать файлы, как на локальных логических и физических жестких дисках, так и на дисках, расположенных на удаленных компьютерах через компьютерную сеть. Файл или дисковое содержание может быть отображено и отредактировано в шестнадцатеричном редакторе, который поддерживает редактирование признака файла NTFS. R-Studio был создан благодаря новым уникальным технологиям. Гибкость настроек параметров дает Вам полный контроль над процессом восстановления данных.

Вони щось тут про Файл или дисковое содержание может быть отображено и отредактировано в шестнадцатеричном редакторе пишуть, а я ні бум-бум в цьому, мені б прогу простішу, щоб тицьнув відновити такево і воно б відновило. Але спасибі за пораду, буду пробувати.
Image
Wandering пише:
шестнадцатеричном редакторе пишуть, а я ні бум-бум в цьому

я тоже. Дуже щасливий колись на зорі комп´ютерної ери лазив напряму і редагував фат і ще щось напряму тим редактором. наразі обходжусь без того ібо прогрес пішов вперед, а я залишився на місці і вже не знаю структури тих всіх даних які там лежать на диску. але то у більшості випадків мож без того обійтися. а якщо не мож - тоді дорога до професіонала. сам би собі не довірив такої роботи Дуже щасливий
Тоді перевірений спосіб, запусти Хайренс під віндою, там табличка появиться, вибираєш програму Undelete, здається вона так називається. Там вибираєз звідки відновити і куди записати відновлене, має допомогти, я ним нераз відновлював. Там ніби все просто.
Ніколи не здавайся!!!
Wandering,
в першу чергу ні в якому разі на той вінт неможна нічо писати...а відновлене файло(всякорізними прогами) обовязково зберігати на інший вінт! не диск а вінт! прог є багато і вони не повинні би шкодити ібо тіко читають в процесі шукання витертого файла...а перерозбивати вінти то PowerQuest® PartitionMagic®
Version 8.0 ніколи промблем не було (хоча найкраще то перенести файло кудась а потім голий вінт уже препарувати...всяко буває...пропала елєктрика наприклад)
HAMBA пише:
Тоді перевірений спосіб, запусти Хайренс під віндою, там табличка появиться, вибираєш програму Undelete, здається вона так називається. Там вибираєз звідки відновити і куди записати відновлене, має допомогти, я ним нераз відновлював. Там ніби все просто.

Ок, завтра спробую.
Бодя пише:
хоча найкраще то перенести файло кудась а потім голий вінт уже препарувати...всяко буває...пропала елєктрика наприклад

Я це прекрасно розумію, але 500гб. куди перенесеш, хіба ще один купувати.

Щось халатно я до того поставився, але буду надіятись, що цього разу минеться.

Бодя пише:
в першу чергу ні в якому разі на той вінт неможна нічо писати...а відновлене файло(всякорізними прогами) обовязково зберігати на інший вінт!

Тобто в інший розділ цього ж диску немона?
Image
Wandering пише:
Тобто в інший розділ цього ж диску немона?

раз то всьо пропало значить як воно там то всьо порозділяло ніхто не знає, отже краще на інший вінт аби не затерти інфу...а розмір вільного місця і зайнятого і розміром вінта чи диска співрозмірний? бо була ситуація коли пара папок пропала і такі співвідношення не співпадали...помогло CHKDSK і пропавші файли знайшлись
Відредаговано: Бодя 11.11.2008 20:54:27
Бодя пише:
раз то всьо пропало значить як воно там то всьо порозділяло ніхто не знає, отже краще на інший вінт аби не затерти інфу...

Дивись, було 3 розділи диска, D-200гб., Е-150гб, F-140гб. я об'єднав D і Е, вийшло 350гб. папки з диска Е записало в окрему папку на диску D, я їх звідтіля переніс в кореневий каталог і вони є, але пише що розмір 0кбайт і зайти в них не мож. Тобто інфа є, тільки недоступна. Планую з диска D якоюсь прогою відновити інфу на диск F, можу я так зробити?
Щодо CHKDSK, то читав, що в жодному разі не варто нею користатись, бо про інфу можна забути, найгірша утиліта яку тільки можна було придумати.
Image
спершу тра попробувати хоч якоюсь прогою попробувати віднайти ті файли, так ми си здає, і подивитися шо воно найде...я використовую FileRecovery, десь на якомусь бублику з віндою була 320 кб. в принципі, якшо з тим розділом шо ти його не чіпав все в порядку то напевно мож туда писати.. от подивись на розмір і співвідношення зайнятого і свобідного місця з розміром того диска Д
Відредаговано: Бодя 11.11.2008 22:04:16
Дивився сьогодні вранці, на диску Д ті папки що не відкриваються займають місце хоч і тицяючи на них показує 0кбайт, але вони в реалі займають місце як і до того.

Завтра прийду з роботи і буду кулупати, результати роботи напишу.
Image
копіювати якусь папку пробував на інший диск? може там з атрибутами шось напуталося? права адміністратора? у пропертіс папки дивився?
Відредаговано: Бодя 12.11.2008 00:23:23
Бодя пише:
копіювати якусь папку пробував на інший диск? може там з атрибутами шось напуталося? права адміністратора? у пропертіс папки дивився?

З папкою не вдавалось нічого зробити, жодні маніпуляції.

БорМан величузне спасибі, в неділю з мене Пиво
Та прога, що ти порадив, просто супер, відновив з легкістю і задоволенням Посмішка
Image
Люди, ніколи в житті не користуйтесь Paragon Partition Manager це дибільна прога.

Короч після об'єднання розділів в мене на диску Д дурдом, напрклад є дві папки, Робота і Ровер, якщо я візьму папку Робота і перенесу у папку Ровер, то папка Робота буде мертва, ні видалити ні зайти в неї не мож.

Хто може пояснити від чого сей дурдом?
Image
Wandering,
напевне прийдеться зичити вінт якийсь, зганяти туда всю інфу і потім той твій Д форматнути...инакше я ненаю...шось там той параґон напврвґонив не то
Бодя для мене було важливо зберегти інфу, тепер розумію, що без ще одного вінта ніяк не обійтись, явно глюк серйозний і простіше перенести файли та форматнути диск. Взагаліто планував взяти ще терабайтник, мабуть саме зараз це і зроблю Філіжанка кави
Image
Help
Відредаговано: d0m1nat0r 18.12.2008 18:40:27
㱢爾㰯扲㸍㱢爾㰯扲㸍㱢爾㰯扲㸍㱢爾㰯扲㸍㱢爾㰯扲㸍㱢爾㰯扲㸍㱢爾
Wandering пише:
Люди, ніколи в житті не користуйтесь Paragon Partition Manager це дибільна прога.

Для таких цілей завжди юзав Partition magic

d0m1nat0r пише:
R-Studio(+1 боцману дійсно класна річ), і між іншим там можна без знання хешу там є візард який все за тебе робить

Сам недавно відновалював дані цією софтиною з SD-шки, справді класна.
Повідомлення 1 - 20 з 21
Початок | Попередня | 1 2 | Наступна | Кінець

Читають тему
гостей: 1, користувачів: 0, з них прихованих: 0